• 9.377.673 stemmen

X-Men: The Last Stand (2006)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten

Met onder meer: Hugh Jackman, Halle Berry en Ian McKellen

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot X-Men: The Last Stand

"Take a stand."

Via de mutant Jimmy heeft men een 'geneesmiddel' voor mutatie uitgevonden. Voor het eerst in hun leven hebben mutanten nu een keus: hun krachten, waardoor ze niet geaccepteerd worden door de samenleving, behouden of hun krachten opgeven zodat ze menselijk worden. Ondertussen probeert Magneto een leger mutanten bij elkaar te krijgen om het geneesmiddel te vernietigen en ontdekken Charles Xavier en zijn mutanten dat Jean Grey terug is. Maar ze is niet helemaal zichzelf.

Jean Grey / Dark Phoenix

Cain Marko / Juggernaut

Katherine 'Kitty' Pryde / Shadowcat

avatar van movie*freak

movie*freak

Ik vind wel jammer dat regie is overgedrachen naar, Brett Ratner maar het blijft toch wel een top film zeker vermakelijke film, maar het haalt de niveau van X-men 1 en 2 niet, het loopt allemal beetje te snel.

3 en half sterren

PS:is het waar dat deel 4 en 5 komt want als het zo eindigt vind ik niet zo veel aan het gaat veel te vlug.

movie*freak schreef:

als je een beetje terug leest dan weet je dat er nog niets zeker is over een sequel.

movie*freak schreef:

3 en half sterren

Ik zou het raar vinden als er nu nog een sequel komt aangezien 3 hoofdpersonages dood zijn Het enige wat ik heb gelezen is dat er 2 spin offs komen: wolverine en magneto

avatar van movie*freak

movie*freak

aryan schreef:

Hmmm....het lijkt me wel wat.

hoezo zou dat raar zijn?
Cyclops hoeft niet dood te zijn, maar voegde in de filmserie itt de comics toch weinig toe aan de verhalen. Jean is inderdaad dood maar dat hoeft weinig uit te maken, en Xavier is niet dood.

In de comics komt het ook zo vaak voor dat een personage iig voor langere tijd niet in de verhalen aanwezig is, dus waarom niet in de filmserie? Dat is juist het mooie aan X-Men, dat er zóvéél karakters en verhaallijnen over zijn, dat het weinig uit maakt wat er allemaal in X3 is gebeurd.

hoezo zou dat raar zijn?

heb ik iets gemist waaruit blijkt dat Xavier toch nog leeft?Daarnaast is mystique ook weg, magneto heeft nog maar een klein beetje kracht, het zou erg raar zijn als nu opeens iedereen weer leeft in een 4de deel
Ik vind dat deze 3 X-men films een beter verhaal had moeten krijgen, want eigelijk zijn het 3 aparte verhalen geworden (er zitten weinig verbanden tussen de 3 delen). Ik had liever iets gezien met Sentinels, het echte Phoenix verhaal en misschien ook nog Apocalypse

aryan schreef:

na de aftiteling kan je zien dat Xavier nog in leven is. Mystique is geen ramp dat ze uit de serie is...was voor de filmserie niet van heel groot belang. X4 zal niet direct na X3 volgen qua verhaal, dus in de tussentijd kunnen de krachten van Magneto gegroeid zijn...en het lijkt mij gaaf dat hij zich bij de X-men zal aansluiten (want is hij goed, of iig minder evil geworden? "what have I done?"), want Magneto als slechterik hebben we nu wel vaak genoeg gezien...en op deze manier wordt duidelijk wat voor een impact de gebeurtenissen van X3 op hem persoonlijk hadden.
En hoewel ze er in de films niets over hebben gemeld, heeft Rogue echoes van haar tijdelijk overgenomen krachen. Ze kunnen haar in X4 dus ook gemakkelijk aan hernieuwde krachten laten komen door haar contact met Magneto uit deel 1; ze zouden er zoiets van kunnen maken dat Magneto's mutatie enkel tijdelijk leed onder de cure en dat dat dus ook voor Rogue geldt. En Cyclops...tsja, die kan je (zou mij gaaf lijken als ze X4 en 5 back-to-back zouden schieten) als cliffhanger aan het einde van X4 weer kunnen introduceren. In mijn ogen kunnen op deze manier mooi alle 'doden'/genezingen/verdwijningen uit X3 in de serie worden geweven en worden verklaard

Voor Sentinels en Apocalypse zou het veel te vroeg zijn geweest om die al direct in de eerste paar films te introduceren; kijk maar naar X1 waar het verhaal eigenlijk niet veel voorstelde maar het voor de niet-into-Xmen-kijkers al wel lastig genoeg was om de film te volgen. Laat staan als ze al direct met Sentinels e.d. waren gekomen. Nee, imo was de opbouw van de serie tot dusver erg goed uitgewerkt, enkel X3 had meer ingezeten. Maar de manier hoe ze het Phoenix-verhaal hadden gewijzigd was perfect gedaan voor het witte doek. Het eigenlijke verhaal werkte goed in de comic, maar zou redelijk belachelijk overkomen in een film. De kracht van met name de eerste 2 is dat het toch zo serieus en realistisch als mogelijk is bij een X-Men verhaal, werd benaderd.

Áls ze besluiten door te gaan kunnen ze nu echt dieper ingaan op Apocalypse e.d.

avatar van Olivia

Olivia

Hankster schreef:

na de aftiteling kan je zien dat Xavier nog in leven is.

Blijkbaar ben ik nogal lui, want ik heb 'm laatst gehuurd en heb de aftiteling dus niet afgekeken.
Ik had wel 't idee dat Xavier wel eens helemaal niet dood zou kunnen zijn, dat leek me wat te gek, maar dat de film dit zelf onthuld vind ik wel grappig. Had ik toch beter op moeten letten!
Verder kan ik me toch telkens wel vinden in jouw vervolg/x4 theorieën hoor!

avatar van kleez

kleez

3,5*, vond de vorige mooier, en jammer dat er nu zoveel

weg zijn...

aryan

ik heb net ff de dvd erbij gepakt en helemaal naar de aftiteling gegaan en ik zie het (blijft erg vreemd dat in de film zn lichaam helemaal verdwijnt...ik zou het ook ongeloofwaardig vinden om in volgende x-men delen opeens weer karakters tot leven te brengen, ik vind dat je dat niet kunt maken

Verder is het misschien wel goed om de eerste delen een soort introductie te maken, maar sentinels hadden er echt in voor moeten komen.

avatar van as

as

aryan schreef:

Die komen er ook in voor. Aan het begin van de film is er een gevecht aan de gang in de danger room. Wolverine wordt door collossus weggegooid en vervolgens valt er een grote robothand uit de lucht. Is zeker een verwijzing naar de Sentinels. Eén van de weinige dingen die ik aardig vond aan de film.

as schreef:
Die komen er ook in voor. Aan het begin van de film is er een gevecht aan de gang in de war room. Wolverine wordt door collossus weggegooid en vervolgens valt er een grote robothand uit de lucht. Is zeker een verwijzing naar de Sentinels. Eén van de weinige dingen die ik aardig vond aan de film.

een sentinel-hoofd ja ... wat ik erg raar vind; nu een sentinel al in de DangerRoom voorkomt zonder een introductie van de echte sentinels, zullen sentinels in een nieuwe X-Men film helaas wel raar overkomen... Ik vond het dus juist erg jammer dat ze dat zo gedaan hebben

Hankster schreef:

ja ik ook toen ik de eerste trailers zag van deze film dacht ik: eindelijk sentinels, maar toen ik de film zag was het toch wel een teleurstelling dat ze er niet in zaten

Ik kwam deze site tegen:
daar staat dat er nog meer x-men films komen, maar op andere sites staat dat dit toch gewoon het laatste deel is.

MarkFish

In 2009 komt Magneto uit. Een spin-off van de X-Men films. Ian McKellen en Patrick Stewart zullen daar ook in spelen als Magneto en Xavier.

Hankster

inderdaad komen nu eerst de 2 spin-offs, waarvan Wolveine al zeker is.

En dan is het nog even afwachten of er nog een X4 zal komen, waarover echt nog niets bekend is wat sommige sites ook beweren.

Natuurlijk heeft bijvoorbeeld Donner al wel laten vallen dat ze Gambit in een volgende X-Men film zou willen zien en dat soort opmerkingen, maar dat zegt nog helemaal niets. Op dit moment is het gewoon zo dat Fox het afgelopen jaar hele tegenstrijdige berichten heeft gegeven: tijdens de productie toen de kosten de pan uit rezen was X3 zeker weten het laatste deel, toen de film net in première was gegaan was "het de laatste van deze trilogie", en nu X3 het gewoon goed heeft gedaan laten o.a. de producers opmerkingen vallen over eventuele casting van X4. Tsja...het gaat dus puur om het geld (hoe verwonderlijk ) en nu X3 veel heeft opgebracht (maar wel weinig winst heeft opgeleverd door de hoge kosten) zeggen ze dat ze open staan voor een vierde film.

Fox wil wel...sommige acteurs ook...Marvel is iets minder enthousiast...veel die-hard comicfans zijn zowiezo al niet enthousiast over de filmserie (kijk maar eens op superhero hype)

Het is gewoon een jaar wachten: al mocht er nog een vierde film komen dan zullen we daar de eerste concretere geruchten wel tegen het einde van 2007/begin 2008 over horen

Van mij mogen ze in ieder geval!

Waar ik meer over zit te denken is of ze ooit nog een extended versie van X3 uit gaan brengen...dat heeft Alien3 uiteindelijk veel goeds gedaan.

aryan

Ik vond deze film ook wel aan de korte kant, je kan makkelijk deze film 2 uur laten duren (special effects wordt je toch nooit zat). Famke Janssen heeft al aangegeven geen 4de deel te doen.

LOTR ook (EE).

Voor zo'n episch laatste deel mocht de film ook van mij wel wat langer duren.

Misty44

ALs belangrijke piefen al beginnen met aanwijzingen te geven ( gambit, speculaties over deel 4, acteurs die wel en niet meer willen) dan komt ie er, zulke mensen kennen het beleid, en zo gauw als ze iets meldden zal het op waarheid moeten berustten. Er zijn mijns inziens al genoeg aanwijzingen voor een deel 2.1.
The cure is niet permanent, tis een heftige dosis die tijdelijk de krachten wegneemt, daarom zie je Magneto aan het einde dat schaakstuk bewegen, logisch toch.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Hankster schreef:

Die komt ook mogelijk over 5 jaar! Ja een beetje lang, maar heb het gehoord van Brett zelf tijdens een Deleted scenes waar Wolverine en Storm het opnemen tegen die andere. Heb zelf de 2 disc edition, maar zelf zitten er niet al te veel scenes bij die ergens nog tussen gepropt kunnen worden. Wolverine die Juggernaut beet houd, Storm hem even een donderflits stuurt waardoor Juggernaut gekkek bekken gaat trekken en neervalt? Kom op Maar tijdens die scene was het wel weer gaaf dat Wolverine, Juggernaut door zijn arm stak met 3 klauwen

Misty44 schreef:

deel 4
en als de cure voor IEDEREEN maar tijdelijk zou zijn, dan zou X3 wel erg lame zijn imo

@ Slater
En er is nog véél meer materiaal hoor dan enkel die scenes die er als extra bij staan; bij de eerste screening duurde de film iets van 145 minuten
En dat Ratner dat zegt..mwa, dat lijkt me eerder uit grap (ik heb het commentaar bij de scenes/film niet geluisterd) want de man is altijd helemaal vol van zijn eindresultaat. Nee, dit moet denk ik echt op aandringen van de studio gebeuren...ipv zoals bij bijv. Fantastic Four waar Story persé een extended version van de film uit wilt brengen.

@ Markfish

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ik weet niet, maar hij klonk erg zelf verzekerd samen met 2 andere knakkers die commentaar gaven. Daarnaast waren ze al veel meer van plan met de film, die ze dan eigenlijk wel opnieuw erin kunnen zetten in een Director's Cut

deel 4

Het is maar een film, en ik denk idd dat ze ons willen doen geloven dat The Cure werkt (zo heeft de overheid ook iets in te brengen in de film, altahns dat denken ze). Ma ik denk dat dat niet zo is. Anderzijds is Magneto wel level 4 mutant, mogelijkheid is ook dat Te Cure daar niet genoeg effect op heeft. In dat geval kan het een interessante turn krijgen, want mensen als Jean, Prof X en Beast zouden hem dan mogelijk kunnen helpen zijn krachten te doen herleven.

avatar van Tommeh

Tommeh

Wat een tegenvaller, gelukkig waren de special effects verbluffend, anders was er van deze film niks over geweest. Had constant het gevoel dat ze nog eventjes alles in dit 3e deel wilde proppen en het zag er daarom wel erg afgeraffeld uit. Daarnaast waren de acteerprestaties en dialogen bedroevend.

Jammer, na het zien van het 2e deel had ik hoge verwachtingen..

2* voor de special effects en Famke

@ Markfish

En de EE van LOTR maakten de films niet zozeer beter, aangezien ze, vind ik dan, al ontzettend goed waren. De EE's in dat geval maakten de film voor de fans nóg aantrekkelijker omdat er wat meer verwijzingen inzaten...maar de films werden er niet persé veel beter/duidelijker door.[/quote]

Ik vind dat de ee's wel beter zijn dan de bioscoopversies. En er is nog zoveel meer te vertellen. De film zouden wel 5 uren kunnen duren, maar de vraag is of het dan nog leuk is. In ieder geval is het wel zo dat er in de biosversies voor niet-boeklezers onduidelijkheden in het verhaal zitten. De ee's bevatten veel scenes zitten die meer verduidelijken over verhoudingen tussen hoofdrolspelers, over de herkomst/historie van een figuur of stad, noem maar op. Het zijn niet alleen maar uitbreidingen, ook nieuwe scenes die de film zonder twijfel beter maken.

avatar van Strudllkanudll

Strudllkanudll

Geweldige special effects en dan vooral in de eindscene met Famke. Ik vond het vorige deel beter maar toch relaxte film.

aryan

Voor de mensen die graag een 4de deel willen zien en ook een plot weten voor het 4de deel:

avatar van Schuco

Schuco

Ik vind het een fantastisch deel, geen andere woorden voor.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Ik vond het een mooie film maar niet echt geweldig, te veel special effects, te weinig verhaal. Misschien niet eens te weinig verhaal maar er was zoooo weinig aandacht voor elk individu. Dat kostte de film een hele grote lading diepgang.

Toch nog 3,5* van een fanboy.

aryan schreef:

Er zijn al zoveel speculaties over een nieuw deel, maar het echte probleem ligt dus tussen Fox / Sony en Marvel.

Marvel wil cker meer delen uitbrengen, maar wil er ook meer inspaak in hebben, en daar zijn sony en fox nie zo blij mee volgens mij. Igg, zijn er gesprekken over de toekomst en daar zal uit komen of X4 of X2.1 er daadwerkelijk gat komen.

Wel tof dat Halle Berry zelf oproept om te gaan zeuren om een nieuw deel!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Behalve geweldige special effects een lachertje. Verhaal is heel matig en weet totaal niet te boeien, is geen enkel moment spannend. De 1* gaat volledig naar de special effects. Leuk om te zien dat de aller duurste film ooit gemaakt ook meteen (voor mij) een van de slechtsten is.