• 9.378.415 stemmen

X-Men: The Last Stand (2006)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten

Met onder meer: Hugh Jackman, Halle Berry en Ian McKellen

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot X-Men: The Last Stand

"Take a stand."

Via de mutant Jimmy heeft men een 'geneesmiddel' voor mutatie uitgevonden. Voor het eerst in hun leven hebben mutanten nu een keus: hun krachten, waardoor ze niet geaccepteerd worden door de samenleving, behouden of hun krachten opgeven zodat ze menselijk worden. Ondertussen probeert Magneto een leger mutanten bij elkaar te krijgen om het geneesmiddel te vernietigen en ontdekken Charles Xavier en zijn mutanten dat Jean Grey terug is. Maar ze is niet helemaal zichzelf.

Jean Grey / Dark Phoenix

Cain Marko / Juggernaut

Katherine 'Kitty' Pryde / Shadowcat

avatar van neo

neo

Singer verloor met het tweede deel al voor een vrij groot gedeelte de aandacht voor karakters en het verhaal. Ik zie zelf niet in waarom Rattner door vele als de boosdoener wordt gezien, want ik had niet verwacht dat Singer niet dezelfde richting met de derde zou opgaan.

avatar van Mescalino

Mescalino

Ik quote een stukje van filmtotaal.nl:

Niet alles kan op Ratner worden afgeschoven. Scriptschrijvers Simon Kinberg en Zak Penn leveren eveneens zeer matig werk af. Natuurlijk kunnen zij er niets aan doen dat Ratner scènes die in eerste instantie het einde hadden moeten worden, naar het midden verplaatste, waardoor een aantal zaken worden onthuld die het vervolg van de film eigenlijk saai maken. En zij kunnen het ook niet helpen dat Halle Berry eiste dat haar slaapverwekkende Storm een hoofdrol kreeg. Maar dat is nog geen excuus voor de soms tenenkrommende dialogen, de stupide uitwerkingen van enkele plotlijnen, de ongeloofwaardige uitleg van bepaalde karakterontwikkelingen en een overdosis platte personages.

Dit klinkt er verontrustend terwijl de resentie in de veronica gids best goed was. Ik ga hem toch wel kijken daarnietvan maar het zou wel jammer zijn als ze 2 steengoede delen op zo'n bagger wijze afsluiten.

Voor de mensen die de volledige review willen lezen is hier de complete link: X-Men 3

avatar van Mr Ireland

Mr Ireland

Ik vind de laatste X-Men film helaas op enkele fronten teleurstellen, ik ben namelijk fan van de vorige delen en had ook redelijk hoge verwachtingen van het laatste deel. Helaas konden deze niet ingelost worden. Verschillende verhaallijnen blijven me onduidelijk en als je niet verschillende internetsites gaat afspeuren voor mogelijke redenen, zal het je ook onduidelijk blijven. De acteerprestaties zijn wel enorm goed, van het moment dat Magneto op het scherm verschijnt, merk je al direct dat hij zeer slinkse wijzen zal gebruiken om zijn doel te bereiken. Ook Xavier is erg goed, jammer dus dat zijn rol erg klein is in de film. De film mist vooral diepgang, ze blijven erg oppervlakkig en als ze misschien enkele ( overbodige) personages hadden weggelaten en andere meer uitgedikt hadden, had het meer succes gehad. Wat ik wel nog wil weten is: Is Xavier nog in leven of niet ? Al met al toch nog een vermakelijke film. 3,5 sterren

avatar van Dolphfan

Dolphfan

Ik vond hem wel bruut op zich. Vooral veel schitterende effecten. Het acteerwerk was redelijk tot goed. Wel lelijk dat er waarschijnlijk toch weer een vervolg zal komen gezien het einde.

avatar van Geronimus

Geronimus

Idd....dat vervolg komt wel en dat mag behoorlijk veel beter worden dan dit deel.... Oké, acteerprestaties waren goed en het was allemaal indrukwekkend (héél indrukwekkend zelfs), maar de dialogen waren soms heel zwak en het plot was voorspelbaar.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Tot nu toe heb ik hier precies nog bijna geen enkele echt goeie review gelezen. Ik vond de film nochtans érg goed.
In feite is het wel 'meer van hetzelfde' en ook de diepgang (die bij deel 2 trouwens al behoorlijk ver te zoeken was) lijkt hier bijna verdwenen te zijn.

Maar zoals hier wel al regelmatig vermeld wordt is de film op zich wel een genot om te zien. Indrukwekkende brute actie met schitterende effecten en goed acteerwerk.
Het verhaal vond ik ook heel goed meevallen en ik vond het allemaal niet zo voorspelbaar. 'Voorspelbaar' is volgens mij ook niet het juiste woord hier, 'onverwacht' is beter.

Hiermee bedoel ik dat ik niet had verwacht dat er iemand zou sterven van de 'hoofdpersonages', of toch niet zoveel.
Cyclops bijvoorbeeld was voor mij een redelijke verrassing, net als Xavier die gedood wordt door Phoenix en Wolverine die op zijn beurt Phoenix moet doden om Jean te verlossen.
Ik vond het positief dat het toch op één of andere manier 'anders' verliep.

Ik heb niet gekeken tot na de aftiteling waar Xavier volgens sommigen nog blijkt te leven. Dat was nu ook weer niet nodig...

4 + (8,5/10)

LEIDENAAR

hoezo is dit het laatste deel? omdat bryan singer het zegt? omdat hij 2 films ervan heeft gemaakt houdt dat toch niet in dat hij dat mag bepalen..en het levert weer genoeg money op dus komt er altijd een vervolg..

avatar van jazzy

jazzy

Nou ik heb de film gezien en ik persoonlijk zelf vind de verhaal niet kloppen.

Ten eerste is THE PHOENIX geen gespleten persoonlijkheid van Jean Grey maar een kracht uit de ruimte die in de zon leeft.

In deze film word verteld dat THE PHOENIX als sinds de jeugd van Jean bestaat.

Ten tweede is Juggernaut geen mutant want hij krijgt zijn kracht vanuit een amulet.

Ten derde de medicijn die word gemaakt om mutanten te genezen bestaat niet eens er is wel een verhaal met Apocalypse dat hij een geneesmiddel maakt maar met die geneesmiddel maakt hij mutanten tot z'n slaven.

Dus als je goed erbij gaat nadenken dan klopt de verhaal niet eens echt.

Ik vond de manier waarop Phoenix in het verhaal word gebracht echt slap waardeloos bijna er zijn geen eens stukjes waarin THE PHOENIX naar de ruimte gaat.

Want de echte PHOENIX (dark) is een vogel die uit vuur bestaat en die bezit neemt van Jean Grey om de M KRON KRISTAL te beschermen samen met de Sh'iar, en in deze film zie je dat belangerijke stukje niet eens.

Dus wat mij betreft kon de PHOENIX verhaal heel wat beter dus daar baal ik echt van als een x men fan.

Maar vergis je niet in de film hoor de scenes zijn wel mooi gemaak , maar als je geen x men fan bent dan vind je de film en het verhaal wel mooi.

avatar van KaniffNL

KaniffNL

Avitas Sibannac schreef:

Ik vond het positief dat het toch op één of andere manier 'anders' verliep.

4 + (8,5/10)

zou zeker zonde zijn als er hier een vervolg op komt. Zonder Jean, Scott en Dr. Xavier is het wel minder leuk, maar aan de andere kant kunnen ze dan wel een terugkeer van Magneto ofzo erin verwerken. Het verhaal meer richten op Iceman, Beast, Wolverine, Storm enzo en het hele vervaal rondom Gambit lijkt me ook Cool...

Heb de film gister gezien met mijn vriendin (die X-Men kende van de Comics en de Anime) net als ik... En vond het zeker een prima film. Gewoon kijken zonder denken. En het is zeker een leuke actie film. Vorige delen vond ik uiteraard beter maar misschien komt dat doordat er meer nadruk werd gelegd op Wolverine (m'n favo character). Verder vond ik Famke wel redelijk acteren toch best wel goed dat er tenminste 1 Nederlandse Actrice doorbreekt in Hollywood..

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Tja, dit mag dus in de verste verte niet in de schaduw staan van de twee eerdere X-Men films. Waren de eerste twee films nog memorabel qua sfeer en karakters, daar zet meneer Ratner zijn geld voor de derde film puur op actie en smerig Hollywood- drama. Karakters boeien niet echt meer, dat blijkt bijvoorbeeld wel uit al die nieuwe mutanten die bij het team van Magneto komen. Een stekelvarken-joch, een half jongen, half meid, één of andere vage chick .. heb nu al geen idee meer wie al deze karakters waren. En ze boeide me ook geen moment. Miste ook een toffe bad guy als Bruce Davidson of Brian Cox in de eerste twee films. Enige bad guy die wel een indruk achterlaat, maar dan op het niveau Jar Jar Binks is Vinnie Jones als de Juggernaut. Serieus, what the fuck.

Maar ook het andere kamp heeft zijn problemen met een nieuwe lichting zinloze helden. Ik bedoel, waar sloeg die rol van Ben Foster precies op? En waarom zoveel tijd besteden aan die driehoeksverhouding? Snap wel dat zoiets in een subplot kan werken, maar terwijl de hele wereld in brand staat, moeten wij kijken naar twee schaatsende mutanten. Niet het meest boeiende tafereel ooit. Beste schot in de roos was de toevoeging van Kelsey Grammer als Beast. Eindelijk eens een karakter dat wel werkte en iets wist toe te voegen. Daarnaast, om maar even positief te blijven, is het geen straf om naar Hugh Jackman als Wolverine, Ian McKellen als Magneto en Patrick Stewart als Xavier te kijken. Het zijn dan ook deze terugkerende rollen die de film wat meerwaarde geven, verder is alles duidelijk een heel stuk minder dan de eerste twee film van Bryan Singer. Dus laat voor een sequel aub Singer weer terugkomen.

3 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

Geen diepgang meer, de film "loopt" niet lekker, het is alleen nog een aardige freakshow met 1 of 2 leuke actiescenes (de Golden Gate Bridge was sterk). Ik wil Rattner hier niet de schuld van geven, want het verval begon wat mij betreft in deel 2 al.

2,5 *

LEIDENAAR

chainsaw je noemt niet de karakters maar de acteurs,en ik ken bijna iedereen wel maar wie is ben foster?????? lol

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ben Foster speelt Warren Worthington III (oftewel Angel), die gast met die witte vleugels.

avatar van rico_defender

rico_defender

ik ga er vanmiddag heen laat daarna mijn stem en mening horen

LEIDENAAR

oh oke, bedankt chainsaw..

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Ik ben geen echte X men fan die bijvoorbeeld alle comics heeft gelezen, maar het hele x men gebeuren in het (te?) drukke superhelden universum heeft mij altijd wel enorm aangesproken.

Deels kan ik wel begrijpen dat veel echte fans enigszins telleurgesteld zijn, omdat het verhaal niet zo loopt zoals zij het gewild/verwacht/gehoopt hadden, anderzijds kan ik het eigenlijk niet zo begrijpen.

Voor mij is deze trilogy gewoon een verhaal gebasseerd op het x men universum en zijn personages. Waarom moet het uberhaupt precies zo lopen als de orginele comics? In mijn inziens is het zowiezo onmogelijk om dat alles goedlopend in een filmpje van een paar uurtjes te proppen.

Die film makers zitten eigenlijk maar in een lastige positie bedenk ik me nu zo...

Gelukkig denk ik er wat makkelijker over. Ik zie ook niet in hoe dit deel minder aan diepgang heeft ten opzichte van de eerste 2 delen, en aan de ''flow'' van de film heb ik al helemaal niks op aan te merken.

Wellicht dat het personage van Angel niet geheel goed uit de verf kwam, maar met de achterliggende gedacht dat dit gewoon een reeks is waar nog zeker meedere delen van zullen komen heb ik er vrede mee aangezien dat dit personage min of meer alleen een beetje geintroduceerd werd, en in komende delen een belangrijkere rol zal gaan spelen. (wil/verwacht/hoop ik dan, blijkt dit later nu niet het geval te zijn, dan zal ik zeker een puntje er van halen)

Wat mij betreft is deze film, na M-I 3, wederom het bewijs dat ze daar in hollywood steeds beter weten wat en hoe ze iets moeten doen, en laat het maar weer eens zien dat het gemiddelde niveau van de ''gemiddelde'' aktiefilm steeds hoger komt te liggen.(Zeker met goedbestede productie waarden van deze gigantische hoogtes, en grotendeels fantastisch akteerwerk.)

Ik heb van deze film , van het begin tot het eind, met volle teugen van alles genoten en me nergens echt aan geergerd....(nou vooruit dan...de schaats scene had van mij niet gehoeven, waarvoor een 1,2 puntje aftrek)

Voor de rest heeft die Brett Ratner het maximale er uit weten te halen.

4,5

avatar van zombie

zombie

Tijd voor wat tegen-gas...Ik ben nooit fan geweest van de vorige delen en vond dit deel dus ook maar niks. Mijn grootste bezwaar tegen de reeks is dat ik het er allemaal maar "goedkoop" uit vind zien. Zoals het plastic helmpje van Magneto, en die computer-stekels van zijn sidekick... En als ze wel een super-de-luxe jet hebben die onzichtbaar kan worden (stealth-mode maar dan wel erg letterlijk) waarom rijdt Xavier dan in zo'n intens lullige rolstoel? Ook was het verhaal erg rommelig afgewerkt.

Doe mij maar "Batman Bigins" of "Sin City"

Waar blijft Gambit by the way?

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Wat was-ie toch leuk!

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

zombie schreef:

avatar van dinoman

dinoman

Er is een kans dat X-Men in de top 250 komt.

avatar van Vader81

Vader81

Topper !!! Zoals de 2 vorige X- men. 4.5 *

X-men is een film die je zeker moet gezien hebben, Als comics fan.

avatar van darthconner

darthconner

juist gezien en ik vond hem heel goed.vooral met logan

(wolverine) is de film heel grappig,er is constant actie en dan heb je nog jean als the dark phoenix.ik ga niet alles vertellen want dan is het niet meer leuk voor degene die hem nog willen zien.zeker zien.

avatar van pascal83

pascal83

Hoewel ik het Marvel Universum enorm interessant vind (maar geen striplezer ben) viel dit toch erg tegen. Te veel subplots worden niet uitgewerkt of voegen niets toe aan het centrale verhaal. Over Jimmy (die met zijn krachten een nogal centrale rol in de film nam) zijn we bijvoorbeeld NIETS te weten gekomen, Archangel werd ook totaal onderbelicht, de Juggernaut moet gewoon zijn mond houden met zijn mislukte oneliners, en dan heb ik het nog niet eens over de rol van Cyclops.
Achja, erg onderhoudend is dit spektal (met ook nog eens te weinig spectaculaire scènes) wel ondanks de soms goedkope look (Beast, Magnetohelm), dus op een voldoende kom ik nog wel uit.

Krappe 3*

*. Een vraagje voor de striplezers (of gewoon kenners). Worden de dode Cyclops en Jean Grey in de strip/serie niet tot leven gewekt door Mr. Sinister. Zoiets stond mij namelijk bij.

avatar van Phoenix

Phoenix

Een nieuw vervolg lijkt al op stapel te staan/liggen (hoe ging die uitdrukking ookweer):

- Magneto kon de dame nog bewegen dus de cure werkt tijdelijk óf is niet sterk genoeg.
- Hierdoor zou Mystique ook terug kunnen komen.
- Jean Grey/Phoenix kan gewoon herrijzen als de verklaring voor Phoenix in deze film iets wordt aangepast.
- Xavier zit in een ander lichaam. Opnieuw een lichaam dat fysiek niet helemaall in orde is. Hij kiest ze wel uit .

Alleen Cyclops is dan foetsie, maar James Marsden had sowieso al amper trek om aan X3 mee te doen, dus een vierde deel zal er voor hem wel helemaal niet inzitten.

avatar van pascal83

pascal83

Maar wat is X-men zonder Cyclops?

avatar van Fikret8

Fikret8

pascal83 schreef:
Maar wat is X-men zonder Cyclops?

Wat is X-Men zonder Gambit?

avatar van wally15

wally15

ik miste in deze film het personage van nightcrawler waar is hij gebelven?

avatar van Zane

Zane

*spoiler*

Voor iedereen die de film heeft gezien en niet bleef zitten tot na de credits is hier het stukje wat dus nog kwam.

Filmpje Na De Credits

avatar van Phoenix

Phoenix

Fikret8 schreef:

Wat is X-Men zonder Gambit?

Voor zover ik weet is Cyclops 1 van de eerste 5 X-Men, en kwam Gambit pas veel later opdagen. Het gemis van Cyclops is derhalve een stuk vreemder, maar ik zou hem niet missen, veel vond ik hem niet toevoegen.

avatar van darthconner

darthconner