• 9.378.558 stemmen

X-Men: The Last Stand (2006)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten

Met onder meer: Hugh Jackman, Halle Berry en Ian McKellen

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot X-Men: The Last Stand

"Take a stand."

Via de mutant Jimmy heeft men een 'geneesmiddel' voor mutatie uitgevonden. Voor het eerst in hun leven hebben mutanten nu een keus: hun krachten, waardoor ze niet geaccepteerd worden door de samenleving, behouden of hun krachten opgeven zodat ze menselijk worden. Ondertussen probeert Magneto een leger mutanten bij elkaar te krijgen om het geneesmiddel te vernietigen en ontdekken Charles Xavier en zijn mutanten dat Jean Grey terug is. Maar ze is niet helemaal zichzelf.

Jean Grey / Dark Phoenix

John Allerdyce / Pyro

Cain Marko / Juggernaut

Katherine 'Kitty' Pryde / Shadowcat

Gambit

Grappig trouwens hoe het opeens totaal nacht was nadat Magneto de brug aan land had gezet. Ook vond ik het wel heel toevallig dat Iceman expliciet in beeld werd gebracht terwijl hij op stoel "PS3" zat.

avatar van darthconner

darthconner

waneer komt gambit voor in x-men 3.

en hoe noemt die vuurmaker?

Phoenix

Gambit zit niet in X-Men 3. En de mutant die vuur kan beinvloeden heet Pyro.

Oscar Wilde

Ik ben geboren en getogen met de X-Men-tekenfilms die 10 a 11 jaar geleden op RTL4 verschenen, in het programma Telekids van Irene Moors.

Het is Hollywood uiteindelijk gelukt om de meest succesvolste superheldenstrip ooit te verkrachten. Iets anders had ik niet verwacht. De hele X-Men-Trilogie bestaat uit zelfverzonnen leugens en halve waarheden.

Ten eerste: het personage Rogue. Ik begin werkelijk hoofdpijn te krijgen van dit suffige en jankende zeikwijf in de film. In het echt is Rogue nog agressiever dan Wolverine en nog sterker dan bijna alle X-Mannen. Ze beukt overal op los, is enorm krachtig en kan vliegen. Ze is nergens voor bang en gaat bijna altijd voorop in de strijd. Van een relatie met een sukkel als Ice Man is al helemaal geen sprake. Rogue is in het echt een beetje verliefd op Wolverine, en Gambit is weer helemaal gek op Rogue. Bovendien is ze ontdekt, opgevoed en getraind door Mystique en behoorde ze vroeger tot 3e Brotherhood. Ze was dus eerst Evil, later keerde ze zich tegen hen en werd ze een X-Men.

Ten tweede: Wolverine was geboren als een eenzaam en stil jongetje in de Canadese wildernis. Zijn naam was geen Logan maar James Hewlett. Hij had last van agressiviteit en was alergisch voor bijna alles en kon daarom bijna nooit buiten spelen. Hij had slechts een vriendinnetje waarmee hij af en toe verstoppertje in de bossen speelde. Op een dag werden ze aangevallen door een bende pubers die van plagen hielde. Wolverine (toen nog James) vermoorde een van hen in een vechtpartij. Het vadertje van die vermoordde jongen, heette Thomas LOGAN. Hij was een gevaarlijke alcoholist en was gebrand om wraak te nemen. Dus ging hij gewapend en al met een bende idioten naar het familiehuis van de kleine Wolverine en doodde zijn vader. Dit gebeurde voor de neus van de kleine Wolverine. Door deze gebeurtenis werden de X-genen gestimuleerd en opgewekt en ontwaakte dus de mutantkracht in hem. Er begonnen klauwen uit zijn handen te schieten en hij maakte gehakt van zijn vaders moordenaars. Hierna vluchtte zijn moeder met hem naar de VS en gaf ze bij de grens de familienaam LOGAN op, zodat de echte identiteit van Wolverine (James Hewlett) geheim bleef.

Wolverine werd uiteindelijk ontvoerd door Dr. Cornelius om als proefkonijn te dienen voor het geheime Project X. Het Amerikaanse leger had supersoldaten nodig. Samen met Sabretooth, Silver Fox maakte Wolverine deel uit van een gigantisch project, zonder dat ze zicher van bewust waren. Maar alles mislukte. Sabretooth was een monster geworden met een dwangmatische neiging tot moorden door al die proeven en stralingen en ontwaakte uit zijn slaap en wist zich los te maken in het labratorium, waarna hij de slapende Silver Fox (een vrouw) verkrachtte en vermoorde. Daarna richtte hij zich tot Wolverine. Helaas voor hem had Wolverine al een geraamte van adamantium gekregen en was hij net als Sabretooth ONSTERFELIJK. Zowel Wolverine als Sabretooth hebben een snelle genezingsfactor. Wolverine kon die nacht in het lab nooit meer vergeten wat Silver Fox was aangedaan en in de originele strips was Sabretooth dan ook een van de grootste vijanden van Wolverine. Later sloot hij zich aan bij X-Men en Sabretooth bij Magneto. In de eerste deel van de X-men-film zien krijgen we een Sabretooth voorgeschoteld die gewoon als knuppelgardist dient van Magneto. Datzelfde kunstje hebben ze me bij Juggernaut geflikt in Deel 3. Gewoon simpele soldaten van Magneto zonder een eigen geschiedenis.

Ik had liever gezien dat er een regisseur als Tim Burton of Sam Raimi (Reimi ?) de X-Men-Trilogie zouden doen. Dat zou veel meer op karakters gebaseerd zijn dan op hersenloze actie.

Er zijn nog zoveel dingen die niet kloppen aan de X-Trilogie, dat het gewoon veels te veel is om hier op de site te zetten. Wie vragen heeft over bepaalde figuren en de geschiedenis ervan kan mij gerust een bericht verzenden of toe voegen op msn ([email protected]).

Oscar Wilde

Wat te denken van legendarische figuren die nooit in de X-Trilogie zijn oopgenomen ?

De Shi'ar Koninkrijk was een bende slechterikken. De Imperial Guards hebben de X-Men veel pijn gedaan in spectaculaire gevechten. De commandant van de Imperial Guard was ene Gladiator. Een enorm krachtige mutant van het Klasse 100, die sneller kon vliegen dan het licht en bepaalde meteoriden in het heelal kon verplaatsen. Ik kan me een leuk gevechtje tussen hem en Juggernaut herinneren. Juggernaut was toen weer een good guy en sloot zich aan bij de X-Mannen. Juggernaut wou Gladiator een lesje leren en rende met zijn hoofd gebogen naar Gladiator om hem weg te stoten. Juggernaut kwam met een enorme snelheid aanrennen en botste tegen Galdiator op. Gladiator verrekte geen spier en bleef lachen. Juggernaut wist niet wat hem overkwam. Zelfs torenhoge stalen gebouwen zouden allang stuk zijn geweest, maar Gladiator bleef gewoon staan. Toen gaf Gladiator Juggernaut een vuist waardoor Juggernaut metershoog de lucht in vloog. Echt hilarisch was die aflevering!

Voor de X-fans, hier een foto van die krachtige Gladiator, commandant van Imperial Guards, de beschermers van de Shi'ar koninkrijk.

Robin88

Ik moet zeggen dat ik net als Oscar Wilde ook een enorme fan ben van de X-Men-tekenfilms die 10 a 11 jaar geleden op RTL4 verschenen, in het programma Telekids van Irene Moors.

Daarentegen vind ik de x-men delen niet allemaal verkracht. Deel 1 begon goed met het inleiden van het verhaal door middel van de mutantenschool zelf en ook deel 2 vond ik een goed verhaal hebben. Ik ging dus met hoge verwachtingen naar deel 3 en ik vond het een goede film alleen niet een goede x-men 3 film. Van het orignele X-men team was niks meer over en ineens waren er allemaal onbekende jonkies die de wereld wel even zouden gaan redden.

Ik had verwacht dat er echt sprake zou zijn van 3 groepen:

-De X-men die eigenlijk neutraal in de grote battle zouden staan

- het leger van de mens die de mutanten wil uitroeien

- de evil-side van de mutanten die de mensen willen uitroeien

Helaas was dit niet het geval. Daarnaast vond ik ook niet echt een goede locatie waarop de 'eindbattle' plaats vond. Ik had verwacht een enorm slagveld te zien in bijv omstreek van een bos (uiteraard niet te overdreven veel zoals in lotr). Maar dit leek gewoon meer op een gevecht tussen een paar gangs.

Er werd te weinig besteedt aan de andere mutanten en teveel op een klein groepje mutanten waardoor de battle niet groots leek in mijn ogen. Daarnaast heeft de keuze van de locatie denk ook wel meegespeeld.

Kortom een goede film maar geen goede X-men 3 film

Robin88

En dan om nog even in te gaan op het tweede deel van Oscar Wilde.

Heel veel dingen zag je niet terug in de trilogie. Zoals Rogue die gewoon een verkrachte rol had. Daarnaast waren Gambit en Jubely nergens te bekennen ( terwijl die er toch echt bij horen). Nightcrawler en Toad waren ook ineens nergens meer te bekennen terwijl ze in het vorige deel toch ook een belangrijke rol hadden.

Daarnaast ik weet niet of een aantal van jullie deze bekende vijand kennen: Sinister; dit was de leider van een groep slechte mutanten waar volgens mij juggernaut ook deel vanuit maakte. Helaas was deze groep ook nergens terug te zien.

En een andere is Apocalypse dat waren enorme robotten die volgens mij door de mensen waren uitgevonden om de mutanten uit te roeien. In de tekenfilms moesten de goede en de slechte mutanten op een geven moment ook samenwerken volgens mij. (het gaat ver terug dus de exacte details weet ik niet meer dus ik zal binnekort maar weer eens de tekensfilms gaan kijken =P ).

En Bishop schiet me ineens te binnen maar volgens mij kwam die pas echt op het laatste in de tekenfilm

Het was leuk geweest al deze ook in de film verwerkt waren. Ik snap dat dit veel geld en tijd kost maar het was wel leuk geweest.

Ik hoop gewoon dat ze in de toekomst de hele tekenserie nog eens verfilmen in een serie ofzo zodat ook de echte x-menfreak zonder commentaar kunnen kijken

Als je deze namen bij google intypt op afbeeldingen zullen ze allemaal verschijnen en ik denk dat de meeste van jullie ze ook wel zullen herkennen =)

Robin88

Hier heb ik een uitstekend en hilarisch oud filmpje van de x-men waarin al heel veel andere mutanten meedoen waaronder Jubely en Gambit en nog vele andere check zelf maar is ook zeer grappig

Phoenix

Sja, als je 40 jaar aan comics in 6 uur film gaat proppen moeten er concessies gedaan worden. Je kunt niet van elke mutant de hele ontstaansgeschiedenis uitleggen, dus blijft het bij enkele cameo's of bijrollen.

Ik heb nooit een comic gelezen of de animatieserie gezien (is die laatste wel trouw aan het bronmateriaal?), maar ik ben er wel erg benieuwd naar geworden.

Robin88

Ah kijk eens aan ik heb goed nieuws

Als je op de volgende link klikt kan je alle series van de x-men bekijken (de tekenfilms). Dus voor degene die benieuwd zijn here u go

Phoenix

Is dat alles? Had er wel meer verwacht...

En volgt deze serie nou de verhaallijn van de comic?

Robin88

Of dit ze allemaal zijn weet ik niet maar deze link heb ik gekregen van een vriend van mij zodat je nog flink wat series kunt kijken. Volgens mij zijn dit ze niet allemaal aangezien ik gedurende een lange tijd in mijn jeugd de x-men gevolgd heb.

Als ik heel eerlijk ben heb ik geen idee of deze exact de comics zijn afgeleid maar er zit in ieder geval een goed verhaal in zit

Phoenix

Naja, ik heb nog wel andere manieren om er aan te komen denk ik. De episodes die daar staan zijn volgens mij verspreid over alle seizoenen, en ik zie ze toch wel graag in de goede volgorde .

avatar van thunderball

thunderball

Bedankt Oscar Wilde voor de goede uitleg hier boven.

Ik ken de X men alleen vd films en zit nog te twijfelen of ik naar deel drie ga, daar ik niet zulke goede berichten hier en elders verneem.

Vond deel 1 heel goed, deel 2 iets te lang en soms wat soapachtig.

Maar wanneer de karakters niet echt kloppen vind ik dat uiterst zwak en ook onnodig, want ze hadden net zo goed wel de juiste achtergrond kunnen krijgen. Zonde!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Zane schreef:

*spoiler*

Voor iedereen die de film heeft gezien en niet bleef zitten tot na de credits is hier het stukje wat dus nog kwam.

Filmpje Na De Credits

Dank U

Trouwens, de film heeft op de eerste dag $44.000.000 dollar verdiend in de Verenigde Staten. Alleen Star Wars Episode III had meer op de eerste dag

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Je kan ook gewoon blind erheen gaan. Mensen die achter mij zaten in de bios snapten er waarschijnlijk niks van aangezien ik ze heel de tijd dingen hoorde vragen.

Voor zulk soort mensen is het enkel puur vermaak.

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Wel een vette site, met nog veel meer leuke dingen!

Bedankt!

Phoenix schreef:

De eerste tekefilm die Robin88 voor ons postte zijn de tekenfilms die 10 jaar geleden op RTL4 verschenen, in het programma Telekids. Die tekenfilms zijn 100% trouw aan de strip. De personages werden getekend door de trouwe tekenaars en vaders van de strip. De geschiedenissen van de karakters werden door hen eveneens bijgeleverd. Voor de goede orde, de stemmen die op dat 1e filmpje zijn ingesproken zijn natuurlijk nep. Dat zijn niet de echte stemmen in de tekenfilm, maar gewoon ingesproken door een stel lollige gansta-rappers. Maar dat wisten jullie zelf ook al hopelijk.

BELANGRIJK: De tweede link van Robin88 ga ik zo meteen bekijken. Ik denk niet of dat dezelfde tekenfilmserie is als de originele (Telekids 10 jaar terug), aangezien 1 jaar geleden er op FOX een nieuwe X-Men-serie verscheen, waarin andere tekenaars aan het roer stonden. De personages zien er dan ook anders uit, heel slecht en idioot getekend. Ik keek er bijna nooit naar, omdat ik zelfs bekende karakters als Wolverine, Prof X en Storm nauwelijks herkende.

Oscar Wilde

UPDATE: Ik heb nu twee afleveringen bekeken en ja hoor, ze zijn origineel, precies de tekenfilms die ik 11 jaar geleden bekeek.

X Men- Deal with The Devil

X Men- Bloodlines

De bovenste 2 zijn voorlopig ECHT en ORIGINEEL. Dus trouw aan de comics. Zie bijvoorbeeld de wilde en vurige en vliegende Rogue, in plaats van de zachte, angstige en saaie Rogue die we in de X-Man-Trilogie van Hollywood voorgeschoteld krijgen.

De rest van de afleveringen ga ik ook even bekijken, hopelijk zijn ze net als de eerste 2 origineel.

Voor de fans van Nightcrawler:

In de tekenfilmserie X-Men:Bloodlines wordt de geschiedenis van Nightcrawler duidelijk gemaakt.

Hij is een echte zoon van Mystique en een rijke Oostenrijkse graaf. Dus half-mens half-mutant.

En hij is een stiefbroer van Rogue, omdat Mystique haar op jonge leeftijd adopteerde.

No problem

Je moet alles delen met je mede x-men fans he

En Oscar ze staan zoals je gezien hebt door de war en helaas zijn ze dit ook niet allemaal. Als ik een andere site vind waar ze wel compleet staan horen jullie het meteen .

Robin88 schreef:

No problem

Je moet alles delen met je mede x-men fans he

Nog bedankt overigens voor je zoektocht. Ik zal ook gaan zoeken. Echte X-Man-fans horen elkaar te helpen, net zoals die mutants in de comics.

Haha ja dat ben ik zeker met je eens

Samen zullen we strijden tegen de verkrachters en verzwijgers van de ware legende van: The x-men haha!

Ik heb trouwens het oude intro-nummer van the x-men weer op me computer en ik snap trouwens niet waarom ze die niet in het begin van de film gezet hebben want hij maakt zo'n adrenaline gevoel los vind dan in ieder geval

Robin88 schreef:

Haha ja dat ben ik zeker met je eens

Dat muziek he,,,,dat maakt gewoon de mutant in je los. De nekharen gingen gewoon erdoor overend staan, zo eng was dat muziek. Ongelooflijk.

Voor de liefhebbers van Sabretooth:

Bekijk de tekenfilm "X-Men-Deadly Reunies"

Professor Xavier dringt door in de geest van Sabretooth en probeert zijn geheimen en geschiedenis te ontrafelen.

De liefhebbers van NightCrawler moeten "X-Men-Bloodlines" bekijken. Daarin komt zijn ontstaangeschiedenis aan bod. Dit soort dingen missen we dus in de films van Brett Ratner en Bryan Singer.

Die tekenfilms kan je hier vinden.

Wij danken hiervoor Robin88!

avatar van BlueSword

BlueSword

he bah, bij mij gaan ze erg langzaam, ik heb alle afleveringen al gezien maar dat is al zo een tijd geleden dat ik veel vergeten ben.

toch 1 van de beste tekenfilm die ik ooit gezien heb, samen met spiderman. (die op foxkids werd uitgezonden)

avatar van as

as

"X-Men 3" Is Biggest Memorial Weekend Opener Ever

Posted by Senh Duong on Sunday, May. 28, 2006, 01:36

Senh Duong writes: ""X-Men: The Last Stand" grossed an estimated $107M over the Friday-Sunday weekend, becoming the biggest Memorial Weekend Opener of all time. It grossed $45.5M on Friday (one million more than what was previously reported), $32.5M on Saturday, and an estimated $29M on Sunday. Debuting in 3,690 sites, it has a three-day per theater average of $28,997.

Weird toch dat verschil tussen ranzig slechte kritieken en dan nog zo'n publieksopener zijn.

avatar van davidov

davidov

@ Oscar Wilde: Het zijn films...geen stripboeken. Men kan niet perfect een stripboek verfilmen. Dat kan niet. Je leest of kijkt er gewoon compleet anders naar. Tevens heb je te maken met echte mensen, en die kan je niet geloofwaardig neer zetten door ze exact dezelfde dingen te laten doen als in de boeken.

Daarom zijn boekverfilmingen ook vaak net iets anders dan de films. Tevens 1 van de redenen dat de films vaak slechter worden bevonden dan het originele boek.

Ik vind dat de reeks helemaal zo slecht nog niet is, dit deel heb ik nog niet gezien, maar vooral de 2e film was voor het genre vrij sterk.

Zet je eisen en verwachtingen niet te hoog, want het kan goed mogelijk zijn, dat er uberhaupt niet aan voldaan kan worden.

avatar van pascal83

pascal83

Nu is het wachten op de spinoffs Wolverine en Magneto (!).

BlueSword schreef:

he bah, bij mij gaan ze erg langzaam

Beste Blauwzaard,

je moet natuurlijk wel even aan de laadtijd denken. Druk eerst op pauze en wacht een minuut of 10 totdat het balkje van links naar rechts helemaal zwart wordt en speel het filmpje daarna pas af.