Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse
Releasedatum: 15 juni 2006
Plot 16 Blocks
"1 witness… 118 minutes…"
Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...
Jack Mosley
Jimmy Mulvey
Jerry Shue
Touhey
Kaller
Hoewel 16 Blocks geen bijzonder originele film is, is de film dankzij een aantal goede achtervolgingsscènes en het prima acteerwerk van Willis en de altijd goede David Morse best vermakelijk om naar te kijken. Def Mos is echter niet bepaald een natuurtalent en kwam op mij af en toe zelfs bijzonder irritant over met dat hoge piepstemmetje van hem. Af en toe is de film zelfs behoorlijk spannend, hoewel het einde helaas wel weer erg voorspelbaar is. Vermakelijk en onderhoudend en wat mij betreft zeker wel een voldoende waard.
®Tc
Velen klagen hier over een ongeloofwaardige film. Tja mensen, je kijkt wel naar een actiefilm met Bruce Willis niet naar een waar gebeurd drama over corruptie.
Ik vond het allemaal wel meevallen. Bruce Willis moet binnen de 118 minuten bij de rechtbank geraken in een film van 98 minuten. Allemaal voor een getuige in een corruptiezaak. De getuige heet Eddie Bunker en is gespeeld door Mos Def, irritant in alle opzichten. Irritante naam, irritant stemmetje en ik kon niet op z'n bakkes om het even plat te zeggen. Gelukkig houdt David Morse het niveau hoog, begint één van mijn favoriete bijrol acteurs te worden. Verder hier en daar een leuke truc bij het achtervolgen maar hoogstaand wordt het nooit. Zelfde voor de cinematografie: Degenlijk maar hoogstaand wordt het nooit.
Rest me enkel nog te zeggen dat ik het jammer vond van het cliché einde. Dat Willis zelf een bad-cop ging zijn zag ik niet aankomen maar dat de villian eventjes alles gaat opbiechten terwijl er een dictafoontje aan het lopen is, tja al zoveel gezien dat je het wel al kan raaden.
***
mikey
Standaard werk van Willis (dus hartstikke aardig). Goed verteld door Donner. geen hoogvlieger maar leuk als je van stoere kerels, eergevoel (
), actie en chasethriller elementen houdt...
Mads Smikkelsen
Wel aardig, geen topper, werd ontzettend veel in gepraat en dat wordt wat saai na een tijdje, 2e helft werd iets beter dan de 1e. Een echte middenmoter.
Mat_
Waardeloos prutswerk
Ten eerste is het script echt waardeloos, inclusief oneindig veel onrealistische plotwendingen. Willis speelt het saaiste filmpersonage ooit ( een 50-jarige depressieve agent die een drankprobleem heeft
) en Mos Def speelt het irritantste personage ooit met z'n irritante piepstemmetje.
Verder is het allemaal van de eerste tot de laatste minuut cliché zonder dat het ooit boeiend,grappig of spannend wordt.
Het nummer van Barry White bij de aftiteling is dan ook meteen het hoogtepunt van de film.
Xx_se7en_xX
Ik snap echt niet waarom deze film zo laag scoort. Het is mooi gefilmd, en de acteerprestaties zijn ook niet slecht vind ik. Verder vind ik dat er hele goeie scenes in zitten. Vooral in die bus. Het is zo slim bedacht van hem. En dan die laatste scene dat ie getuige gaat spelen. Ik vond het zeker wel een aanrader, en dan voor maar 3 euro.
Robin Peek
Ik sluit me aan bij Xx_se7en_xX, absoluut geen slechte film ! Een overtuigende Bruce Willis en goede actie scènes met een, niet al te origineel maar, goed verhaal.
I Black Hawk I
Ik heb deze film een klein jaartje terug gekeken en telkens als ik de naam 16 Blocks opnieuw zie denk ik "Aja dat was een goede film, zou ik nog wel is willen zien".
Vond de film helemaal niet slecht, goed geacteerd en het verhaal was ook in orde. Dit zou een perfecte film zijn voor een vrijdag avond!
Van mij krijgt deze een mooie 4
AHWA
Vrije saaie film met veel te weinig actie en een vreselijke irritante Mos Def. In Be Kind Rewind deed hij het veel beter, maar hier was het drie keer niks. Ook Bruce Willis keek de hele film alsof er iets dwars zat in z'n darmkanaal. Alleen David Morse was weer ouderwets goed, maar hij speelt vaak dezelfde rol als ik hem zie.
De spanning was ver te zoeken, alleen die paar keer dat Willis z'n belagers te slim af was, was wel leuk gedaan, zij het zeer voorspelbaar.
2.0* Saai en voorspelbaar.
mock turtle
bruce willis heeft hierin een verrassende en sterke rol. Mos
Def ook , en alleen deze karakters maken de film al de moeite waard. goed verhaal, goede actie, en af en toe nog beetje spannend ook. dus mag van mij 3,5 sterren hebben.
Zizzo
leuke film, Mos Def is geweldige in deze film, bruce willis is ook wel goed. een aardig verhaal waar niks op aan te merken is. matige actie.
aerts007
voor de orginaliteit -3. Inderdaad wederom saai en voorspelbaar.
JDSsmetje
Bruce Willis gaat een beetje weg van zijn automatische piloot. Hij moet nu moe zijn en komt helemaal anders over dan bij de Die Hard reeks. Hij acteert iets minder naar mijn mening. Mos Def is wederom irritant, zijn stemmetje blijft maar in mijn hoofd zwanzen en wil het er persé uit. David Morse is goed.
Het verhaal is niet origineel en ik vond de film bij momenten zelf een beetje langdradig, maar het kan ook boeien.
Vinokourov
Deze standaard actiefilm heeft het nèt niet. De reden? De overbodige politiesnor op het gelaat van Bruce Willis. Dat is toch geen porum! Mos Def vind ik in tegenstelling tot velen wel een okee acteur.
fappie
- 2005 stemmen
Ik vond het wel een goede film. Ik vind Bruce Willis altijd goed spelen en in deze film vind ik hem ook wel goed. Het verhaal is niet heel origineel, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik wil de film tussen de 3* en de 3,5* geven, maar dat kan helaas niet. Toch maar een 7.
powerman
Met zijn simpele verhaal had deze film een standaard actie over corrupte agenten kunnen worden, maar dat is voorkomen door verschillende poltlijnen en de praatgrage Mos Def, die de humor voor zijn rekening neemt.
Bruce Willis toont weer eens dat hij geen enkel moeite heeft met dit soort rollen en het feel-good einde is onverwacht en zorgt voor ontroering. Alles bij elkaar, heeft 16 Blocks voor ieder wel wat.
Lucky Jack
Matige en zeer voorspelbare actiefilm. Het einde is zelfs tenenkrommend cliché, de badguy laten bekennen en stiekem alles opnemen met een recorder.
Laten we tevens hopen dat we Mos Def nooit meer op het witte scherm zien, zijn verschrikkelijk irritante stem, zijn smoelwerk en acteerprestaties zijn een spuug in het gezicht voor elke zichzelf respecterende acteur.
Bruce Willis blinkt niet uit, maar zet eigenlijk een prima rol neer als uitgebluste politieofficier met een alcoholprobleem. Vooral in de beginfase van de film zou je bijna uit je stoel willen stappen om hem een schop onder z'n derrière te geven.
Verder gewoon matigheid troef voor 16 Blocks.
Avitas Sibannac
Dikke meevaller.
Dit soort actiefilms kijk ik niet vaak, maar af en toe komt er zo eens eentje voorbij die wel te pruimen is. 16 Blocks is meer dan oké.
Boordevol clichés en plotholes weliswaar maar ach kom heb me zeker wel vermaakt.
Dikke 3 *
joerve
die zanikstem van die neger, jezus, alleen daarom heb ik 'm halverwege afgezet, om je dood te ergeren
TroubleSome
Leuk voor de actie, alleen hebben ze de verkeerde acteur gekozen.
Aangezien mensen een zeker beeld hebben bij deze acteur. Die in deze film helaas niet tot zijn ware aard komt.
Een goede actiefilm met rete-veel actie. Echter mist het de bus volledig wat betreft de verhaallijn.
Maar zo op zijn tijd..
Als je even zin hebt in een hard potje actie. Dan is dit zeker het kijken waard.
Xen0n
De eerste helft was het maar een simpel, saai en vooral irritant verhaaltje. Maar de 2e helft begon het toch zeer vermakelijk te worden met een paar hele goede laatste scènes. Wanneer zo'n film dan beter word is die neger ook wat minder irritant( wat heb ik me aan het begin geërgerd!! ) Actie was allemaal wat simpel, hebben we al zo vaak gezien, kon me niet overtuigen jammer.
Toch was het wel leuk om een keer bekeken te hebben en is het de 3* wel waard. M'n verwachtingen waren wel hoger.
Xen0n
"die neger"is Mos Def een bekende rapper!
Kan best
Ik kende hem niet, maar in ieder geval was z'n stem gruwelijk irritant. Gaf je de hoop dat ze 'm binnen 10 min al vermoorden...
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film, goede acteerprestaties van Bruce Willis. Goede verhaallijn, ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat dit ging gebeuren en dat maakt het ook weer een beetje leuk. Al met al een 3.
ILDIB
Tsja, een slecht opgemaakte willis, een ongeloofwaardige ex partner en een crimineel die maar een beetje vaag loopt te doen. Een hoop te ongeloofwaardige shit, vermaakt wel enigzins maar is eigenlijk gewoon te vol fouten en gaten.
donkied
Een heel aardige film eigenlijk. Ik ging deze film kijken met afkeur met voorbedachte raden
. hij viel heel erg mee en heb er eigenlijk heel erg van genoten.
Mos Def maakt deze film tot heel iets anders dan wat je van de beschrijving verwacht. Hij is in deze films ook op z'n best denk ik. Bruce Willis speelt weer een echt Willis-rol, precies wat hij nodig heeft.
Soms zijn situaties een beetje vergezocht maar het hele verhaal zit ook nog is niet zo slecht in elkaar ondanks een paar onvervelende clichés.
Erg tevreden over deze film. 3.5*
Bij vlagen niet onaardig. Willis personage is interessant, omdat de beoogde ontwikkeling op een andere manier plaatsvindt dan je op het eerste gezicht zal denken. Daarbij werkt het medelijden dat je krijgt bij het personage van Willis erg sterk; je ziet de man de eerste paar scènes met zijn ziel onder zijn arm lopen.
Buiten dat overstijgt 16 Blocks zijn genrebroeders en -zusters maar nauwelijks en maar mondjesmaat is te zien dat de regie in handen ligt van iemand die veel en veel meer kan.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Scarlet Street
Film noir / Drama, 1945

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
new york citymission of murderwitnessverraadmale bondingdoing the right thingpeople change