Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse
Releasedatum: 15 juni 2006
Plot 16 Blocks
"1 witness… 118 minutes…"
Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...
Jack Mosley
Jerry Shue
Touhey
Kaller
Soulistic
Prima film! Heb me zeer vermaakt bij het kijken naar deze film!
Bruce gewoon weer in zijn oude vertrouwde rol (ook al is ie bijna pensioneerd). Mos Def is erg goed en vooral grappig (en onderscheidt zich toch boven al die andere rappers die de omschakeling maken naar het witte doek). De meeste van hen spelen vaak één of andere (hoe kan dan ook) Gangsta), Drugsbaron etc. etc. Dus ik was aangenaam verrast.
Gewoon een typische 3,5 sterren film
Grover
Willis zet een goede rol neer als uitgebluste politieagent. Verhaal heeft wat gaten, maar de vaart blijft er redelijk in. Alleen jammer dat ze Elmer Fudd gecast hebben als tegenspeler van Willis. Hierdoor had ik af en toe het gevoel dat ik naar een tekenfilm van Bugs bunny aan het kijken was.
Jiv
Mos Def vind ik nog redelijk irritant,of ben ik de enige die dat denk.
Nee
peterjohn
Pijnlijk om te zien hoe Willis z'n Die Hard imago hanteert en de rest is.. flut..paar kogels om de oren en dat was het,
thewebman
Bruce doet het zeer goed, maak hem niet echt wat hij speelt, wederom een goede vertolking van iemand die de indruk wekt dat hij niet meer meetelt.
Mos Def is een goede medespeler in het geheel en laat zien dat hij goed kan acteren, beiden buigen naarmate de film vordert naar een nieuw karakter, knap gespeelt.
Mos Def is zeker niet irritant, beter dan een vertolking van een ieder die net bijna tot meerdere malen de dood in ogen heeft gezien, en leuk door een film heen huppelt, nee geef maar zijn huidige vertolking, realiteit weet ik niet maar wel redelijke benadering ervan.
Had deze film nog niet eerder gezien, weer eens wat anders dan Willis andere vertolkingen.
4 sterren!
KILLERBEE99
Leuke film, voor het eerst dat ik Mos Def in een film zie. Geweldig hoe hij zijn bek niet kan houden in de film
Zandadder
Voor 1 euro in de graaibak van menig Blokker. Voor dat geld kun je deze gerust meepikken.
Onderhoudende actiefilm.
angel68
Ik was blij verrast over de inhoud van de film.Het thema goed en slecht kwam op mij geweldig goed over.Bruce is inderdaad een stukje ouder geworden. Wat minder knallen zonder er bij na te denken .Mij boeide de film vanaf de eerste minuut tot de laatste. Daar gaat het toch om ?
Guid0
Toch wel een lekkere film om te kijken. Ik vond, in tegenstelling tot wat ik hier veel lees, de stem van Mos Def helemaal niet vervelend. Ik vond het wel wat hebben en kon er ook wel om lachen, vooral in de ambulance bij de zus van Jack Mosley. Vond hem ook naar behoren acteren.
SnakeDoc
Lekkere actie waar de rol van Jack natruurlijk weer op het lijf geschreven staat van Bruce. Zie hem toch het liefst in dit soort films.
Sideshow Bob
Prima actiefilm, maar wat een irritante stem heeft die Mos Def.
PS Echt weer zo´n film waarbij blijkt hoe irritant dat sterrensysteem is. Wilde graag 3,25 sterren geven.
van duijn
Helemaal geen verkeerde film. Willis zag er echt uit alsof hij al een week of 2 niet meer geslapen had in plaats van een paar dagen. Hij begon echt heel goed maar dan zakt hij juist een beetje af en wordt hij een beetje saai.*3.0
Humphrey
Zeer goede film en prima vertolking van Bruce Willis. Toch moet mij even van het hart dat ik in deze prent David Morse stukken beter zag acteren dan Willis. 3,5*.
jazzzz
2006 stemmen en hij komt uit 2006
2011 stemmen en het is 2011
2052 stemmen en ik ben geboren in 1992
martijn011
- 2034 berichten
Prima filmpje!
Er zitten wel wat haken en ogen aan, maar over het algemeen is dit een prima wegkijker!
Wat heeft die Mos Def een vreselijke stem zeg.. En al die verhaaltjes van hem, echt om gek van te worden.
Maar goed, het heeft op de een of andere manier ook wel z'n charme, ik hoopte echt dat hij bleef leven.
Vond Bruce Willis ook niet denderend eerlijk gezegd. Met dat loopje en net doen alsof hij dronken is, mwa. Niet echt overtuigend.
David Morse is ook nooit een favoriet acteur geweest. Altijd dezelfde gezichtsuitdrukkingen.
Het verhaal moet even op gang komen vind ik. Maar als we eenmaal in de bus zitten wordt het een stuk interessanter! Prima scene trouwens. Hoogtepunt van de film!
Natuurlijk loopt het ook allemaal goed af. Ach, dat hoort bij een film als deze.
Niet bijzonder, wel goed genoeg voor een voldoende!
eavymetal
Bruce Willis is in deze film weer eens de actieheld, en dat hoort ook zo want Bruce Willis is al jaren de ultieme actieheld.
Minotaures
Redelijke politie/misdaadfilm.
Het draait hier voornamelijk tussen eerlijkheid en leugens, goed en kwaad, loyaal en corrupt. Zo'n verhaal spreekt misdaadliefhebbers altijd aan. Het verhaal is dus interessant, alleen hoe het uit is gewerkt vond ik niet echt geweldig.
De personages zijn ook niet geweldig. Def vond ik maar irritant, met zijn piepstem. Willis speelt echt een hele saaie personage. Zelfs Morse kon niet zijn personage geweldig laten overkomen.
Qua realisme is het hier ook ver te zoeken. Je wordt wel lekker in de war gehouden met allerlei verhalen en trucjes om je de vraag te stellen wie je nou daadwerkelijk moet geloven en wie niet. Dat is best netjes gedaan. Alleen de 'climax' vond ik niet zo spannend. Het gijzel-stukje in een bus, waar Willis het wel goed doet om een ''scherm'' voor zijn collega's te toveren. Je zou ook verwachten dat het niet echt een happy ending zou zijn, met genoeg corrupte agenten die achter je hielen aan rennen. Je zou ooit een fatale fout kunnen maken, maar nee. Niet Willis. Als alcoholist wist die anders verdomd goed waar die mee bezig was en kon die de beste vermijden. Ik denk dat het wel een pluspunt voor vele mensen zal zijn als er een toepasselijke einde zou voorkomen.
Wel keek het wel goed weg en werd op weinig punten langdradig. Ook zijn er prima beelden van Manhatten, New York en krijg je genoeg van te zien. Ze hebben er goed werk van gemaakt. Sommige scènes, zoals de vele achtervolgingen en een confrontatie vlak voor de rechtzaak, waren best spannend. Spanning zit er ook redelijk in.
Een redelijke politiefilm. Geen dikke aanrader, maar als je graag naar films kijkt waarin Willis in voorkomt of politiefilm je ding is, zou je deze wel een kijkbeurt kunnen geven.
o0Timmy0o
Als je van actie films houd of/en nooit zat word van Willis, zit hier prima. Het is makkelijk te volgen en Mosley is toch slimmer en behendiger dan je aan het begin van de film zou denken.
Ik vind de eerste paar actiescènes ook ijzersterk in beeld gebracht. Er gebeuren dingen die je niet verwacht maar wat de regisseur heel goed doet, is een spelletje met je spelen die andere regisseurs te sloom doen, of niet goed uitvoeren. Hierdoor komt het dicht bij de realiteit en geeft het gelijk ook een harde sfeer.
Ook zeer goed geacteerd van alle spelers. Niks op aan te merken.
Gewoon 4 sterren.
K. V.
'k Was nog aangenaam verrast door deze film. Dacht een politiefilm, 't zal wel niet zo origineel zijn, maar er zaten toch enkele onverwachte wendingen in.
'k heb me wel aan één ding geërgerd: de stem van Mos Def. Zo'n irritante nasale stem dat die man heeft en hij praat dan net nog zoveel in de film
Maar voor de rest een goeie film en als je de dvd hebt, zeker ook eens het alternatieve einde bekijken.
Matige actiefilm waarin een agent, na zijn nachtdienst, een belangrijke getuige naar de rechtbank moet begeleiden. De film is simpelweg één lange achtervolging. De vriendschap die tussen de twee mannen ontstaat is nogal ongeloofwaardig en geforceerd. Bruce Willis doet op zich niets verkeerd, maar zijn personage is nogal saai. Mos Def is nogal irritant, wat vooral te wijten is aan zijn intonatie.
maxroelofs
Matige film.
Het verhaal heeft op zich alle potentie om hoog te scoren bij mij. Het is een verhaal dat me wel aanspreekt alleen door de uiterst knullige uitvoering de mist in gaat. Dit komt vooral doordat het verhaal niet geloofwaardig is. Veel scènes komen niet goed uit de verf. Het was allemaal té doorzichtig. Ik vind het nog steeds erg zwak dat Def uit de bus heeft kunnen ontsnappen. Dit is natuurlijk juist hetgeen waar je als agenten rekening mee houd. De serie plotwendingen op het eind zijn ook uiterst ongeloofwaardig. Was ik de enige die al van mijlenver aan zag komen dat hij het gesprek had opgenomen? Dit was toen hij begon met praten al meteen het eerste waar ik aan dacht.
Acteerwerk is niet erg sterk. Willis acteert zoals ik gewend ben matig. Net op het randje. Def speelt gewoon erg zwak. Vooral zijn stemmetje erbij maakt het bijzonder irritant. Zoals al vaker gezet zijn de personages totaal niet interessant.
Camerawerk is wel weer een klein pluspuntje. Alhoewel niet erg duidelijk aanwezig werden er wel veel bekende technieken gebruikt om de situatie duidelijker over te laten komen.
Het geheel wist wel te vermaken. Dat is ook waar deze film et van moet hebben want kwalitatief stelde het erg weinig voor.
Eddd
Standaardverhaal over corruptie binnen de politie. Mos Def moet getuigen en moet door Bruce Willis begeleidt worden naar de rechtbank. Allerlei corrupte politieagenten die dit niet willen. Actie zit prima in elkaar en is goed vertegenwoordigd, het verhaal (en dan vooral de uitwerking hiervan) is naar mijn idee iets minder. Mos Def brengt de humor, ik vond dat hij de film hiermee toch wel optilt van standaard naar iets meer.
Filmfan74
Op zich een vermakelijke film, maar vanaf het begin is er toch een flinke ergernis en dat is de ongeloofwaardigheid. Waarom zou zo'n ongeinteresseerde alcoholist die duidelijk zijn tijd met zo min mogelijk moeite uitzit, van het een op andere moment 180 graden omslaan en alles op het spel zetten voor een vreemde die zo'n irritante stem heeft dat je hem het liefste zelf een kogel door zijn kop jaagt?
Het was realistischer geweest als Bruce Willis in het begin zijn personage niet zo inmens zwaar aanzet, danwas het contrast niet zo groot geweest en als de omslag geleidelijker was geweest met iets van een verklaring.
Insignificance
Oninteressant vooral. Willis heeft een oersaai personage te pakken en Mos Def lult natuurlijk veel te veel terwijl het scenario nauwelijks op een snedige dialoog is te betrappen. Wel op wat actie dat hier en daar via een aardig overgangetje voorbij komt, maar dat is het dan ook wel. Plotje van niks, karakterscènes gaan nergens over, geen spanning, geen spektakel en geen cool. Een fletse vertoning.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Scarlet Street
Film noir / Drama, 1945

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
new york citymission of murderwitnessverraadmale bondingdoing the right thingpeople change