• 9.376.030 stemmen

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse

Releasedatum: 15 juni 2006

Plot 16 Blocks

"1 witness… 118 minutes…"

Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...

Jack Mosley

Jimmy Mulvey

Jerry Shue

avatar van prikprak

prikprak

ik hoop dat dit net zo'n topper word als sin city, maar dat zal moeilijk worden

avatar van Justice4All

Justice4All

Met Richard Donner aan je zij, moet het -denk ik- geen probleem zijn.

avatar van Sannepan

Sannepan

En niet te vergeten Bruce Willis in de film.

Een actiefilm met Bruce Willis is meestal een goede film

Ik ben hier zeker benieuwd naar

avatar van rondh

rondh

Justice4All schreef:

Met Richard Donner aan je zij, moet het -denk ik- geen probleem zijn.

Ik heb dan juist toch wel twijfels. Timeline zeker nog niet gezien zeker?

Ondanks dat, toch Bruce Willis. Kan erg leuk worden; is tenslotte 1 van de actiesterren.

avatar van De GeuS

De GeuS

De trailer ziet er wel aardig uit. Een beetje 'The Negotiator' achtig....

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Ziet er idd. erg aardig uit, het enige dat een beetje afbreuk doet is het feit dat de film een keuring van PG-13 heeft

avatar van moviemike

moviemike

Willis lijkt me weer perfect gecast in z'n rol. Ik heb hier een goed vertrouwen in.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Lijkt me ook wel een goede film. Hoop voor Donner dat ie na de Lethal Weapon films weer eens een toppertje heeft gemaakt. De trailer belooft in ieder geval wel wat.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

TheRisingSun schreef:

helemaal mee eens. Vind alleen die snor niet zo leuk staan!

avatar van pietjuh

pietjuh

trailer is niet verkeerd dat zou wat beloven misschien

avatar van soboer

soboer

Doet me denken aan SWAT.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Lijkt mij ook wel een goeie.( tenminste aan de trailer te zien...maar, soms is een trailer nog beter dan de film zelf )

Regisseur is top...casting is prima..enz..

Doet me trouwens meer denken aan ``the gauntlet``.

avatar van stinissen

De film doet mijn denken aan de films uit de jaren '70 ', veel actie echte good guys en echte bad guys.

Deze film is gewoon lekker vermaak en kijkt heerlijk ontspannen weg, je houdt er zelfs nog een lekker gevoel aan over

Dus veel vermaak de juiste actie en nog een boodschap ook.

De cast heeft er duidelijk ook zin in met de opmerking dat Mos Def een zeer goede rol neer zet.

Ik heb me echt vermaakt en daar gaat het na mijn mening over, een bijna 8 dus 4 krappe sterren 4*.

avatar van rayzzzz

rayzzzz

Ik heb hem net gekeken en moet zeggen dat hij toppie is.

avatar van stinissen

rayzzzz schreef:

Ik heb hem net gekeken en moet zeggen dat hij toppie is.

En wat stem je?

avatar van ellie

ellie

Hoi mensen ik ga hem zo eens kijken ik laat jullie snel horen wat ik er van vond.

avatar van ellie

ellie

Hoi mensen,

Heb hem dus gekeken ondanks dat het een cam versie was heb ik er toch van genoten.

Verassend goeie film. geef hem 3.5 *

avatar van smeagol

smeagol

Ik heb hem gister gezien.

Is een goede film, met verrassende momenten.

Voor een avondje genieten is dit echt een aanrader.

Geef hem een 3.5*

avatar van devilsarea

devilsarea

Goede film echt de moeite waard

avatar van pijpknert

pijpknert

Het had een hele leuke film kunnen zijn, maar door die irritante Mos Def heb ik hem na een uurtje uitgezet!

avatar van pietjuh

pietjuh

Aardige film heb hem net gezien en me goed vermaakt.

** 3,5 **

avatar van lobeko

lobeko

Goed geacteerd. Boeiende film. 3.5

avatar van razija

razija

• 1994 stemmen

wat is die man toch aal oud geworden, maar eindelijk weer een goede film van bruce willis. wat valt niet over sin city te zegen.een spanende verhaal.

avatar van Puthenaer

Puthenaer

ik ben benieuwd....van 't weekend ga ik hem eens bekijken

avatar van kakstoel

kakstoel

net gekeken ik vond hem niet speciaal had er meer van verwacht.3.5 ***

avatar van donroberto

donroberto

Heb me niet verveeld. Leuk verhaal, en spannend.

Kijkt lekker weg en er gebeurt genoeg.Als ik sommige reacties lees vraag ik me wel eens af of we naar dezelfde film hebben gekeken. En dan bedoel ik niet alleen deze film.

avatar van knakbabe

knakbabe

Zeer goed verhaal TOPPIE

avatar van silhoupin

silhoupin

Een verbazend goede film...

ik had er zeker en vast niet zo veel van verwacht als ik heb gezien. De film begon al met prachtige shots, kleuren en camerawerk.

Bruce willis schitterd in zijn rol en ook mos def en david morse spelen een prachtrol in deze film.

Het is iets heel anders dan wat we van Donner gewoon zijn, het is ook geen actie-komedie-achtige film als de lethal weapons, de film is zelfs zeer serieus en dramatisch.

Het dramatische aspect komt vooral van Mos Def, die met zijn oversentimentele gelaatsuitdrukkingen en zielig maar mooie stem je hele hart krijgt voor de film.

De film was ook verbazend, zeer spannend, de achtervolgingsscenes waren zeer origineel uitgewerkt en alles ook prachtig gefilmd. Er zat hier en daar misschien wel een klein clichétje in maar dat is zeker en vast niet nadelig voor deze film.

16 blocks krijgt van mij zonder twijfel een dikke 4 sterren, een meesterwerk van Richard Donner.

kakstoel schreef:
net gekeken ik vond hem niet speciaal had er meer van verwacht.3.5 ***
Idem hier, met de opmerking dat ik daarvoor uiteraard geen 3,5 ster ga geven.

Ik lees hier allemaal termen als 'verrassend' en 'origineel' en je kunt veel van deze film zeggen: leuk, vermakelijk, grappig etc. maar origineel of verrassend lijkt me onmogelijk.

Gewoon een standaard Bruce Willis stoere kerel actiefilmpje met een hoop toevalligheden telkens op het juiste moment ziet een agent hen, in een kelder in een chaotische buurt, in de bus etc. zucht. En ongeloofwaardige toestanden die agenten laten een hele bus met passagiers ontsporen om 1 getuige te krijgen die ook nog eens niet heel belangrijk leek (net alsof 1 getuige, een crimineel nota bene geloofwaardig is tegen het woord van allerlei agenten ) . Pas door die getuigenis op het bandje aan het einde hadden ze tastbaar bewijs. Wat een onzin

Al met al best te kijken, maar zeker geen hoogvlieger.

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Het is zeker geen meesterwerk maar wel een heel aardige film.

Films over corruptie bij de politie schijnen nogal in te zijn de laatste tijd maar dit was wel een van de betere moet ik zeggen.

3.5 geef ik hem...dat is een 7 omgerekend zeg maar en dat vond ik hem zeker waard.