Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse
Releasedatum: 15 juni 2006
Plot 16 Blocks
"1 witness… 118 minutes…"
Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...
Jack Mosley
Jerry Shue
Touhey
Kaller
net gekeken ik vond hem niet speciaal had er meer van verwacht.3.5 ***
Ik lees hier allemaal termen als 'verrassend' en 'origineel' en je kunt veel van deze film zeggen: leuk, vermakelijk, grappig etc. maar origineel of verrassend lijkt me onmogelijk.
Gewoon een standaard Bruce Willis stoere kerel actiefilmpje met een hoop toevalligheden telkens op het juiste moment ziet een agent hen, in een kelder in een chaotische buurt, in de bus etc. zucht. En ongeloofwaardige toestanden die agenten laten een hele bus met passagiers ontsporen om 1 getuige te krijgen die ook nog eens niet heel belangrijk leek (net alsof 1 getuige, een crimineel nota bene geloofwaardig is tegen het woord van allerlei agenten
) . Pas door die getuigenis op het bandje aan het einde hadden ze tastbaar bewijs. Wat een onzinAl met al best te kijken, maar zeker geen hoogvlieger.
Rianneke_Dan
Ik vond het echt een goeie film.
Ik kijk niet zo vaak actie, want het is niet echt mijn ding, maar deze vond ik wel goed!!
Bruce deed het goed, en ook Mos Def acteerde goed, vanaf het begin zat ik al in het verhaal.
Oke misschien niet zo origineel, maar ik vond hem echt leuk, dus van mij (ik doe eens gek, voor een actie)
Vond hem tegenvallen. Ik verwacht van een Bruce Willis film actie en coolheid. Maar zijn rol als alcoholitische agent hield dat dus niet in. Def Mos viel mij vooral op door zijn bloedirritante stem en irritante opmerkingen over de klote bakkerij van hem. Verhaal was overigens wel oke. 2 Sterren voor de moeite en omdat ik Bruce Willis fan ben. Maar dit was bij lange niet een van zijn betere films. Die Hard 1-3, Hostage, Last Man Standing, Armageddon, Tears of the Sun etc. , dat zijn zijn toppers.
Captain Pervert
Aardige film die door sterke acteurs en goed camerawerk net even boven het maaiveld uit wordt getild. Jammer dat er niet wat meer diepgang in de personages zit, het zijn toch een beetje archetypes.
Willis zag er desondanks overtuigend uit als slome dranklap agent (de snor deed het hem!) en Mos Def was weliswaar irritant, maar toch overtuigend.
"You can't be lucky all the time."
- "But you can me smart everyday, though."

Een goed script met wat geinige twists hier en daar maken het af: 3.5 sterren.
Leuke actiefilm, maar ik had wel het gevoel om te kijken naar een openluchtversie van Assault on precinct 13.
Madecineman (moderator films)
Typisch geval van mwhah...
Het plot is behoorlijk onlogisch, eigenlijk slaat het helemaal nergens op (om een klein kruimeldiefje rukt de halve NYPD uit om Manhattan in een paar uur compleet op z'n kop te zetten, met buskaping en al, jaja!). Film is uiteindelijk niet veel meer dab een 1,5 uur durend kat-en-muis, verstop-en-zoek spelletje. De acteerprestaties zijn nogal op de automatische piloot. Willis kan toch echt wel een heel pak beter en overtuigender zijn mannetje staan op het scherm. Ook worden werkelijk alle mogelijke clichés niet geschuwt (het taperecordertje
, wie had het niet zien aankomen? Zo standaard dat het bijna lachwekkend werd).
Eigenlijk op grond van het bovenstaande zou deze film misschien krap aan een magere ster mogen komen. Maar ja, eigenlijk was 16 Blocks best vermakelijk met degelijke actiemomenten en niet uitzonderlijk maar ook zeer zeker geen slecht camerawerk.
2.5-je dan maar.
Lennert
Ik verwachtte een keiharde actiefilm, maar kreeg een emotioneel drama met actiemomenten. Persoonlijk heeft het me geen moment gestoord, Mos Def heeft dan wel een irritante stem, maar zijn personage kwam heel natuurlijk over. Bruce Willis acteerde zoals verwacht prima, al had hij wat mij betreft iets meer one-liners mogen strooien.
Prima acteerwerk, goed verhaal en in tegenstelling tot wat velen hierboven beweren een hoop diepgang. 4 sterren
sinterklaas
Weer een leuk filmpje van Bruce Willis met een leuke bijrol van Mos Def die ook een beetje de show steelt. Met een leuke sfeervolle New Yorkse achtergrond als locatie en altijd die discussie over taarten.
Die busscene vond ik ook erg mooi met sommige actiescene's. Erg vermakelijke avondfilm.
3,5
Matchostomos
Het leven kan niet kort genoeg zijn voor de levensmoeë Jack Mosley (Bruce Willis in een opvallend sobere en ingetogen vertolking), maar de weg naar de rechtbank en rechtvaardigheid is daarentegen ver weg. '16 Blocks' verrast binnen dit gegeven met een gezonde dosis sereniteit en een droge regie, die bovendien een sterke klassieke feeling herbergt. Ten slotte getuigt de finale van een zekere ingehouden grandeur, waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen.
2 jaar geleden in de bioscoop gezien en heb daar achteraf veel spijt van gehad. De film is niet echt boeiend en spannend en Bruce Willis acteert op routine. Meest irritante in deze film is Mos Def met zijn zeer irritante hoge stem. Ze hadden beter een andere acteur daarvoor in de plaats kunnen nemen want hij lult vanaf het begin tot einde van deze film en dat komt de film zeker niet ten goede.
otherfool
Zet 2 vreselijk irritante personages bij elkaar en je krijgt een vreselijk irritante film. Het standaardwerkje rond dirty cops zou normaliter nog wel te slikken zijn, maar dan wel zonder het afgrijselijk kinderachtige gejengel van Mos Def. Ook Willis heeft er totaal geen zin in, al met al een erg slappe film.
1,5*.
Sportingerke
Hoewel het niet realistisch is - vind ik toch - hoe een alcoholverslaafde, uitgebluste politieman met een kapotte knie erin slaagt de massaal opgeroepen vijand te weerstaan, heb ik toch genoten van dit filmpje.
De snor stond Willis echt goed, al had ik hem eerst bijna niet herkend (dit zal ook wel zijn omdat hij al wat verouderd is).
De stem van het boefje vond ik wel nogal irritant, maar ja, dat zal wel muggenzifterij zijn. (edit: al ben ik blijkbaar niet de enige
Voor de rest eigenlijk geen opmerkingen; leuke achtervolgingen, leuk verhaaltje en ook de verjaardagstaarten fleurden het verhaal op. Bovendien vond ik het einde zeker geen anticlimax en eigenlijk zelfs goed gevonden. Leuk amusement na een dag vol examenstress
Gehoopt dat Willis en Def, beiden toch niet de minsten, in een leuker scenario terecht waren gekomen. Deze 16-in-een-dozijn film is dusdanig voorspelbaar en clichématig dat ik hem liever snel vergeet. Ook Willis vind ik weinig overtuigend. Onderhoudend maar niet echt vermakelijk helaas.
Shinobi
Gewoon een goede onderhoudende film waar je niet te veel van moet verwachten, maar waar deze film voor gemaakt is doet het zeker en dat is toch een avond vermaak.
Het verhaal is best wel cliché, maar de chemie tussen Willis en Def is zeker aanwezig. Die Mos Def zet wel een goede rol neer vind ik, die gast blijft maar raaskallen en zet daar Willis naast. Hilarisch gewoon.
Any way 3, 5 sterren voor een vermakelijke film. Hoger kan gewoon niet.
wwelover
Een leuke film met een aardig verhaal. Het is geen buitengewoon geweldige film, maar voor de politie thriller liefhebbers wel een aanrader (kost daarbij ook bijna niks). Het is een boeiende, wel wat voorspelbare film. Daarbij ook vrij weinig nieuws, maar in principe geen probleem. Muziek en camerawerk was ook goed was lekker te volgen op deze manier
Acteerwerk was goed, Bruce Willis kwam lekker grauw over, iets wat hij goed kan. Ik vond ook Mos Def erg goed acteren, hij is ook gewoon een sterke acteur alleen niet heel erg bekend. Maar snap wel dat mensen zijn stem in deze film irritant vonden, al vond ik het een positieve toevoeging aan zijn rol.
Hoewel 16 Blocks geen bijzonder originele film is, is de film dankzij een aantal goede achtervolgingsscènes en het prima acteerwerk van Willis en de altijd goede David Morse best vermakelijk om naar te kijken. Def Mos is echter niet bepaald een natuurtalent en kwam op mij af en toe zelfs bijzonder irritant over met dat hoge piepstemmetje van hem. Af en toe is de film zelfs behoorlijk spannend, hoewel het einde helaas wel weer erg voorspelbaar is. Vermakelijk en onderhoudend en wat mij betreft zeker wel een voldoende waard.
®Tc
Velen klagen hier over een ongeloofwaardige film. Tja mensen, je kijkt wel naar een actiefilm met Bruce Willis niet naar een waar gebeurd drama over corruptie.
Ik vond het allemaal wel meevallen. Bruce Willis moet binnen de 118 minuten bij de rechtbank geraken in een film van 98 minuten. Allemaal voor een getuige in een corruptiezaak. De getuige heet Eddie Bunker en is gespeeld door Mos Def, irritant in alle opzichten. Irritante naam, irritant stemmetje en ik kon niet op z'n bakkes om het even plat te zeggen. Gelukkig houdt David Morse het niveau hoog, begint één van mijn favoriete bijrol acteurs te worden. Verder hier en daar een leuke truc bij het achtervolgen maar hoogstaand wordt het nooit. Zelfde voor de cinematografie: Degenlijk maar hoogstaand wordt het nooit.
Rest me enkel nog te zeggen dat ik het jammer vond van het cliché einde. Dat Willis zelf een bad-cop ging zijn zag ik niet aankomen maar dat de villian eventjes alles gaat opbiechten terwijl er een dictafoontje aan het lopen is, tja al zoveel gezien dat je het wel al kan raaden.
***
Mat_
Waardeloos prutswerk
Ten eerste is het script echt waardeloos, inclusief oneindig veel onrealistische plotwendingen. Willis speelt het saaiste filmpersonage ooit ( een 50-jarige depressieve agent die een drankprobleem heeft
) en Mos Def speelt het irritantste personage ooit met z'n irritante piepstemmetje.
Verder is het allemaal van de eerste tot de laatste minuut cliché zonder dat het ooit boeiend,grappig of spannend wordt.
Het nummer van Barry White bij de aftiteling is dan ook meteen het hoogtepunt van de film.
Vinokourov
Deze standaard actiefilm heeft het nèt niet. De reden? De overbodige politiesnor op het gelaat van Bruce Willis. Dat is toch geen porum! Mos Def vind ik in tegenstelling tot velen wel een okee acteur.
powerman
Met zijn simpele verhaal had deze film een standaard actie over corrupte agenten kunnen worden, maar dat is voorkomen door verschillende poltlijnen en de praatgrage Mos Def, die de humor voor zijn rekening neemt.
Bruce Willis toont weer eens dat hij geen enkel moeite heeft met dit soort rollen en het feel-good einde is onverwacht en zorgt voor ontroering. Alles bij elkaar, heeft 16 Blocks voor ieder wel wat.
Bij vlagen niet onaardig. Willis personage is interessant, omdat de beoogde ontwikkeling op een andere manier plaatsvindt dan je op het eerste gezicht zal denken. Daarbij werkt het medelijden dat je krijgt bij het personage van Willis erg sterk; je ziet de man de eerste paar scènes met zijn ziel onder zijn arm lopen.
Buiten dat overstijgt 16 Blocks zijn genrebroeders en -zusters maar nauwelijks en maar mondjesmaat is te zien dat de regie in handen ligt van iemand die veel en veel meer kan.
angel68
Ik was blij verrast over de inhoud van de film.Het thema goed en slecht kwam op mij geweldig goed over.Bruce is inderdaad een stukje ouder geworden. Wat minder knallen zonder er bij na te denken .Mij boeide de film vanaf de eerste minuut tot de laatste. Daar gaat het toch om ?
martijn011
- 2034 berichten
Prima filmpje!
Er zitten wel wat haken en ogen aan, maar over het algemeen is dit een prima wegkijker!
Wat heeft die Mos Def een vreselijke stem zeg.. En al die verhaaltjes van hem, echt om gek van te worden.
Maar goed, het heeft op de een of andere manier ook wel z'n charme, ik hoopte echt dat hij bleef leven.
Vond Bruce Willis ook niet denderend eerlijk gezegd. Met dat loopje en net doen alsof hij dronken is, mwa. Niet echt overtuigend.
David Morse is ook nooit een favoriet acteur geweest. Altijd dezelfde gezichtsuitdrukkingen.
Het verhaal moet even op gang komen vind ik. Maar als we eenmaal in de bus zitten wordt het een stuk interessanter! Prima scene trouwens. Hoogtepunt van de film!
Natuurlijk loopt het ook allemaal goed af. Ach, dat hoort bij een film als deze.
Niet bijzonder, wel goed genoeg voor een voldoende!
Minotaures
Redelijke politie/misdaadfilm.
Het draait hier voornamelijk tussen eerlijkheid en leugens, goed en kwaad, loyaal en corrupt. Zo'n verhaal spreekt misdaadliefhebbers altijd aan. Het verhaal is dus interessant, alleen hoe het uit is gewerkt vond ik niet echt geweldig.
De personages zijn ook niet geweldig. Def vond ik maar irritant, met zijn piepstem. Willis speelt echt een hele saaie personage. Zelfs Morse kon niet zijn personage geweldig laten overkomen.
Qua realisme is het hier ook ver te zoeken. Je wordt wel lekker in de war gehouden met allerlei verhalen en trucjes om je de vraag te stellen wie je nou daadwerkelijk moet geloven en wie niet. Dat is best netjes gedaan. Alleen de 'climax' vond ik niet zo spannend. Het gijzel-stukje in een bus, waar Willis het wel goed doet om een ''scherm'' voor zijn collega's te toveren. Je zou ook verwachten dat het niet echt een happy ending zou zijn, met genoeg corrupte agenten die achter je hielen aan rennen. Je zou ooit een fatale fout kunnen maken, maar nee. Niet Willis. Als alcoholist wist die anders verdomd goed waar die mee bezig was en kon die de beste vermijden. Ik denk dat het wel een pluspunt voor vele mensen zal zijn als er een toepasselijke einde zou voorkomen.
Wel keek het wel goed weg en werd op weinig punten langdradig. Ook zijn er prima beelden van Manhatten, New York en krijg je genoeg van te zien. Ze hebben er goed werk van gemaakt. Sommige scènes, zoals de vele achtervolgingen en een confrontatie vlak voor de rechtzaak, waren best spannend. Spanning zit er ook redelijk in.
Een redelijke politiefilm. Geen dikke aanrader, maar als je graag naar films kijkt waarin Willis in voorkomt of politiefilm je ding is, zou je deze wel een kijkbeurt kunnen geven.
K. V.
'k Was nog aangenaam verrast door deze film. Dacht een politiefilm, 't zal wel niet zo origineel zijn, maar er zaten toch enkele onverwachte wendingen in.
'k heb me wel aan één ding geërgerd: de stem van Mos Def. Zo'n irritante nasale stem dat die man heeft en hij praat dan net nog zoveel in de film
Maar voor de rest een goeie film en als je de dvd hebt, zeker ook eens het alternatieve einde bekijken.
Matige actiefilm waarin een agent, na zijn nachtdienst, een belangrijke getuige naar de rechtbank moet begeleiden. De film is simpelweg één lange achtervolging. De vriendschap die tussen de twee mannen ontstaat is nogal ongeloofwaardig en geforceerd. Bruce Willis doet op zich niets verkeerd, maar zijn personage is nogal saai. Mos Def is nogal irritant, wat vooral te wijten is aan zijn intonatie.
maxroelofs
Matige film.
Het verhaal heeft op zich alle potentie om hoog te scoren bij mij. Het is een verhaal dat me wel aanspreekt alleen door de uiterst knullige uitvoering de mist in gaat. Dit komt vooral doordat het verhaal niet geloofwaardig is. Veel scènes komen niet goed uit de verf. Het was allemaal té doorzichtig. Ik vind het nog steeds erg zwak dat Def uit de bus heeft kunnen ontsnappen. Dit is natuurlijk juist hetgeen waar je als agenten rekening mee houd. De serie plotwendingen op het eind zijn ook uiterst ongeloofwaardig. Was ik de enige die al van mijlenver aan zag komen dat hij het gesprek had opgenomen? Dit was toen hij begon met praten al meteen het eerste waar ik aan dacht.
Acteerwerk is niet erg sterk. Willis acteert zoals ik gewend ben matig. Net op het randje. Def speelt gewoon erg zwak. Vooral zijn stemmetje erbij maakt het bijzonder irritant. Zoals al vaker gezet zijn de personages totaal niet interessant.
Camerawerk is wel weer een klein pluspuntje. Alhoewel niet erg duidelijk aanwezig werden er wel veel bekende technieken gebruikt om de situatie duidelijker over te laten komen.
Het geheel wist wel te vermaken. Dat is ook waar deze film et van moet hebben want kwalitatief stelde het erg weinig voor.
Insignificance
Oninteressant vooral. Willis heeft een oersaai personage te pakken en Mos Def lult natuurlijk veel te veel terwijl het scenario nauwelijks op een snedige dialoog is te betrappen. Wel op wat actie dat hier en daar via een aardig overgangetje voorbij komt, maar dat is het dan ook wel. Plotje van niks, karakterscènes gaan nergens over, geen spanning, geen spektakel en geen cool. Een fletse vertoning.
Fran
- 1953 berichten
Dit is best een degelijke actiefilm. Hij blijft onderhoudend. Af en toe verlies je wel de spanning maar de draad wordt dan toch op tijd weer opgepakt waardoor je er niet helemaal uit raakt.
Willis zet hier ook een, voor zijn doen, hele goede prestatie neer. Ik vind hem normaal geen super goede acteur maar wel een hele goede actieheld. Toch moet ik zeggen dat hij hier de rol als uitgerangeerde en alcoholische rechercheur heel overtuigend neer heeft gezet. Mos Def vond ik eigenlijk ook wel heel overtuigend als een goedaardige, sullige en simpele jongen buiten zijn schuld om in de problemen is gekomen. Ik irriteerde me mateloos aan zijn stem maar hij deed het wel heel goed.
De actie in de film is constant aanwezig maar verwacht geen sensationele effecten of gebeurtenissen. Toch is het zeker een goede en degelijke actiefilm die niet echt uitblinkt maar ook niet teleurstelt.
Moviestar1979
Jack Mosley is een aan lager wal geraakte rechercheur die regelmatig naar de fles grijpt.
Hij krijgt de opdracht om Eddie Bunker naar de rechtbank te begeleiden.
Al snel wordt het voor Jack duidelijk dat niet alles volgens het boekje gaat.
Er wordt een klopjacht op Jack en Eddie gehouden waarbij er uiteraard een mooie ontknoping volgt.
De acteerprestaties zijn goed, maar ook ik kon niet ontkomen aan de stem van Mos Def.
Dit was eerder lachwekkend dan irritant.
Het was overigens de wens van Bruce Willis dat Ludacris de rol van Eddie Bunker zou vertolken, maar dit ging helaas niet door.
De actiescènes waren redelijk, maar helaas voldeden ze niet aan m'n verwachtingen zoals ik ze van Richard Donner ben gewend.
Hierbij denkend aan o.a. de Lethal Weapon-films.
Ondanks alles kijkt de film lekker weg, en is hij zeker eens voor herhaling vatbaar.
3,0 *

Scarlet Street
Film noir / Drama, 1945

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
new york citymission of murderwitnessverraadmale bondingdoing the right thingpeople change