• 9.198.193 stemmen

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse

Releasedatum: 15 juni 2006

Plot 16 Blocks

"1 witness… 118 minutes…"

Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...

Jack Mosley

Jimmy Mulvey

Jerry Shue

avatar van nadrin

nadrin

Ik heb de film vele jaren geleden gezien. Nu opnieuw omdat hij gratis was. Het geeft goed weer hoeveel cinema in een decennia is geëvolueerd. Volledig gedateerd helaas.

avatar van Dk2008

Dk2008

Het blijft maar een heel matige film, want vorige keer was mijn mening niet anders. Goede rol van Bruce Willis en Mos Def doet het wel aardig maar de film blijft toch maar een moeizaam gevalletje, waar ik maar met moeite doorheen kom. Standaard politiethrillertje meer heeft de film niet te bieden. 2.0

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Lethal Weapon regisseur meets Die Hard acteur... ik dacht wel dat het naar 80s zou ruiken. Het script lijkt uit een stoffige lade gehaald te zijn en ook qua uitvoering zou 16 blocks zomaar uit die tijd kunnen zijn. Hersenloze fun, met een alcoholische flik, een praatgrage getuige die voor het gerecht moet verschijnen en een groep corrupte flikken die alles doen om dat te voorkomen. Meer heb je niet nodig om een explosieve cocktail van humor en actie te hebben. Het is allemaal niet nieuw, maar van mij mogen er nog zo zijn. Ik vond Mos Def met zijn vervelende stemmetje tegen het einde toch een sympathieke kerel. Net iets te standaard om tot een 3,5* te komen maar verder weinig mis mee.

avatar van W.V.

W.V.

Dit type verhaal is dus al vele malen verfilmd en vaak ook beter, is dit een slechte film, nee dat is het niet maar het verhaal en de situatie is inmiddels wel uitgekauwd. Willis acteerd hier ook puur op routine, hij kan eigenlijk gewoon John MacClaine blijven spelen, niets nieuws onder de zon dus.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Leuke vermakelijke politie / misdaad film.

Zit ook een goed verhaal in, beetje irritante stem van die zwarte (neger) maar ze vormen een leuk koppel samen.

Redelijk wat actie, doet me denken aan Lethal weapon.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Standaardfilmpje.

Nergens speciaal, nergens echt goed, maar ook op geen enkel vlak slecht. Origineel is het nooit, maar het heeft een bepaald sfeertje en de wisselwerking Bruce Willis - Mos Def is ook goed voor een keertje.

Verder gemakkelijke hap. Goed voor een keertje gezien te hebben, nadien wellicht nooit meer.

avatar van A83

A83

Hé Bruce, je collega van de B-film afdeling heeft zicht vanochtend ziek gemeld. Kan jij voor hem invallen? .. zo moet het ongeveer gegaan zijn denk ik..

B film dus, niet slecht maar ook niet heel goed, na 1 keer gezien te hebben is het ook meer dan genoeg.

avatar van IH88

IH88

“Days change, seasons change, people don't change.”

Prima actiefilm met een leuke rol van Bruce Willis als uitgebluste politieagent, die door het beschermen van een getuige weer in actie moet komen. Een kolfje naar de hand van Willis. Vooral het samenspel tussen hem en de manische Mos Def is goed, en de band tussen beide is sterk uitgewerkt. Het is allemaal wat voorspelbaar en de verhaallijn rond corrupte politieagenten is natuurlijk al een miljoen keer eerder gedaan. Maar het wordt allemaal spannend gebracht en de acteurs weten er wel raadt mee.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Bruce was aardig hier, Mos Def een ergernis. Ik weet dat de gast een persoon met een laag i.q. en een lichte vorm van autisme moest spelen, maar ik kon gewoon niets met de gast. De rest van de cast kon er zeker ook mee door.

Simpel verhaaltje dat toch een aardig hoog tempo kent met een prima stuk actie. En dat is wel knap van de regisseur, hij zet het script goed om tot een vlotte prent die zeer vermakelijk en gemakkelijk wegkijkt. Een kenmerk van de regisseur.

En dat verbaast mij enigszins aangezien ik deze vaker gezien heb en steeds maar op 3** ben blijven haken. Ja Mos is een drama maar de rest compenseert, zeker Bruce die hier eens uit zijn heldenrollen destijds kroop om een underdog te spelen die graag een slok neemt. Een mislukkeling die inziet dat hij gestrand is in een corrupte business. Door de drank waren zijn ogen gesloten maar dit keer he's back........

Ik verhoog mijn punten voor deze prent. Hij is zeker een 7 waard.

avatar van JanLo

JanLo

nadrin schreef:

Je hebt op nummer 2 in je persoonlijke lijst een film staan die zich afspeelt in de 9e eeuw. Lijkt me gedateerd!!!!

avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

Leuke actie film voor als je even niet wilt nadenken over ingewikkelde plots enzo. David Morse is weer de ideale bad guy. Mos Def zijn stem vond ik alleen een beetje irritant. Alsof hij de hele tijd een wasknijper op zijn neus heeft.

avatar van eempag

eempag

Dk2008 schreef:

Prima.

Alleen nog even leren hoe het stemmen hier werkt.

avatar van eempag

eempag

Film met Bruce Willis vanuit de tijd dat hij nog Bruce Willis was.

avatar van Phantasm

Phantasm

Matige actiefilm, verder niet echt bijzonder.

avatar van Foose

Foose

Onterecht bestempeld als B-movie, ik heb 'm gekeken zonder verwachtingen en ben aangenaam verrast.

Als groot fan van de Lethal Weapon reeks, zal ik allicht Donner hiervoor een stuk mogen bedanken. Willis doet het ook uitstekend, alleen Mos Def is inderdaad niet de meest aangename man om naar te luisteren.. maar gezien de snelle vaart van de film heb je bijna geen tijd om je er écht aan te ergeren. De actie wordt goed in beeld gebracht en komt vrij realistisch over, zo heb ik het graag.

Er zitten enkele best wel leuke en vaak onverwachte scènes in. Zoals die bus scène, die vond ik fantastisch. Allereerst zou je al niet verwachten dat Willis zogezegd die bus 'kaapt'. Vervolgens komt de hele cavalerie opdraven en zou je verwachten dat hij zijn onschuld eindelijk kan uitschreeuwen, want niet iedereen in het korps is corrupt toch? Maaarrrr dat doet hij ook niet. Hij speelt tegen alle verwachtingen in het spelletje mee om dan Eddie ongezien mee de bus uit te krijgen. Dit vond ik wel goed uitgewerkt.

Het einde was wat cliché, maarbon, dat is meestal zo bij dit soort films. Kan je 'm niet op afrekenen.

avatar van blackwolves

blackwolves

vele die hier films behoordelen zouden toch niets better doen dan naar deze website te gaan want daar zijn bijna alle films voor deze website niet goed. daar zitten deze beter op hun plaats dan hier op movie meter en vraag mij eigenlijk ook af of zei het beter zouden doen? o ja de website die ik bedoel is Rotten Tomatoes want daar is niets goed bij deze behoordeling als het gaat om films. ik weet niet wat er mis is met deze film? maar ja ach wat maak ik mij eigenlijk druk over? voor mij is deze film erg goed vol actie en spanning was zo goed dat ik hem jaren geleden gekocht heb. ja bruce willis speelt hier weer erg goed in nu is geen Macho maar een gewone politie man die zijn job doet maar wat hij niet weet is dat zijn opdracht anders is dan wat ze hem hebben gezegd. nu moet deze eerlijke oude politie man kiezen tussen zijn collegas en tussen de getuigen tegen hen. gewoon niets mis mee lekkere Spanning en actie in weer eens een goed film van bruce willis

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Even een tussendoortje en alweer zo'n film die bij uitkomst best tegenviel. Willis en het feit dat er veel actie in zat was in die zin het lokkertje, maar de werkelijkheid viel tegen. En dat was nu niet anders.

Het verhaal is uitermate simpel met de uitgebluste smeris Jack die op het laatste moment buiten werktijd om nog even een getuige moet vervoeren. En die man schijnt nogal het nodige te weten, en over het nodige te gaan getuige, iets dat de halve politiemacht van New York nogal schijnt bezig te houden. De vraag of de getuige de rechtbank gaat halen is bijna net zo groot als de vraag of er überhaupt nog eerlijke smerissen zijn binnen de NYPD. Na de eerste aanslag op het leven van Eddie is het dan ook bal en begint de vlucht aan de hand van Jack om de rechtbank te bereiken.

In principe niet verkeerd, maar ja, vervolgens liggen dingen er zo dik bovenop, zijn zo cliché, zijn er vreemde keuzes, en zijn soms zo overdreven...poeh! Jack is een dronkaard maar ook lichamelijke gehandicapt? Want normaal lopen kan hij kennelijk niet. Dan het verschijnen van David Morse waarvan ik altijd meteen zoiets heb dat je naar Wie van de drie zit te kijken waarvan de uitkomst al duidelijk is. Dan de gijzeling, de onderhandeling die nergens op slaan, en nog debieler het rijden van de bus met de ramen geblindeerd. Iedereen weet dat Jack geen gijzelaars dood gaat schieten en waarom rij je niet naar de rechtbank met de bus en passagiers als menselijk schild? Maar het ergste is toch wel karakter Eddie Bunker waar je kennelijk een muntje ingooit en die nooit en te nimmer zijn snavel dicht houdt. G*dver*omme wat een irritant gekwaak, ongetwijfeld bedacht als geneigdheidje, maar tering na een half uur hoop ik toch serieus dat ze die gast voor zijn bek schieten.

Afijn, duidelijk is dat 16 Blocks ook dit keer weer een ergernis was wat vooral op Mos Def's conto komt. Maar behalve dat is de film simpel, te simpel wat mij betreft, en vooral cliché. Wat een onzin allemaal, en dat terwijl ik toch best wel de hoop had er anders naar te kijken dit keer.