Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse
Releasedatum: 15 juni 2006
Plot 16 Blocks
"1 witness… 118 minutes…"
Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...
Jack Mosley
Jerry Shue
Touhey
Kaller
disneystore
Toffe actie, matig verhaal en ongelooflijk irritante personages/acteurs lijkt me een goede samenvatting van deze film. Misschien is Mos Def een goede rapper, maar dan wel een slechte acteur. Ook David Morse irriteert me (zonder reden dan nog wel) te veel. De enige reden waarom deze film een voldoende haalt is omdat ik 'm na een half uur nog niet had afgezet, wat meestal het geval is bij actie films als deze. Tof voor een keer, meer niet.
T-man
Goeie film, goeie Willis, Helemaal niks mis mee. Ik heb me prima vermaakt met deze aktie film
mnrk
You know, when I woke up this morning, I didn't expect to be trading nine millies with my friend.
Gewoon een vermakelijke actie film van Richard Donner, zoals we van deze man mogen verwachten....
Het verhaal is natuurlijk redelijk standaard,de actie scene's zijn wel in orde. Maar door het prima acteerwerk van Bruce Willis en David Morse blijft de film dik in orde, maar die stem van Mos Def
....
gauke
Met een beter en meer verrassend scenario was deze krachtige, rauwe, ouderwetse, intense actiecrimi, ondanks de krakkemikkige cliché's en de plotgaten, nog boeiender geweest. Er zijn mooie actiemomenten en vanaf het begin wordt vol gas gegeven. Bruce Willis laat zich van een andere kant zien en vooral David Morse speelt interessant. Ik heb begrepen dat de film gedraaid is met een in verhouding bescheiden budget.
Roger Thornhill
Ja, die stem van Mos Def irriteerde mij de eerste keer ook ontzettend, maar ja, er zijn nou eenmaal mensen die zo zeurderig praten, en op de één of andere manier paste het na verloop van tijd eigenlijk wel bij zijn personage. Iemand aan wiens akteercapaciteiten ik me vaak wèl erger is Bruce Willis, maar die speelde hier eigenlijk eveneens uitstekend, zodat dit voor mij een prima ouderwetse spannende thriller met drie uitstekende rollen is. De DFW-uitgave heeft een alternatief einde waar ik niet veel mee heb.
Klauw
Leuk om een keer gezien te hebben, maar aan het eind van de film ben je blij dat Mos Def eindelijk zijn mond houdt. Alleen daarom al zal je deze film niet snel een tweede keer kijken.
xxsilversurferxx
zat me ook dood te ergeren aan het geluid wat eruit kwam
panax
leuke aktiefilm,bruce willis is weer helemaal in zijn element,def mos speelt ook tof !!!
mar007
ik vond dit een goede en spannende film.
bruce willis weer goed zoals altijd,ook david morse zette hier weer een goede rol neer.
hoewel ik even moest wennen aan het stem geluid van mos def vond ik hem best
goed spelen erg aandoenlijk.
prima film.
black swallow
beter dan ik dacht,.. wilde 'm helemaal niet kijken, maar kwam er pardoes op -
mooie rollen en goed gedaan - Willis en Mos Def
Fran
- 1953 berichten
Dit is best een degelijke actiefilm. Hij blijft onderhoudend. Af en toe verlies je wel de spanning maar de draad wordt dan toch op tijd weer opgepakt waardoor je er niet helemaal uit raakt.
Willis zet hier ook een, voor zijn doen, hele goede prestatie neer. Ik vind hem normaal geen super goede acteur maar wel een hele goede actieheld. Toch moet ik zeggen dat hij hier de rol als uitgerangeerde en alcoholische rechercheur heel overtuigend neer heeft gezet. Mos Def vond ik eigenlijk ook wel heel overtuigend als een goedaardige, sullige en simpele jongen buiten zijn schuld om in de problemen is gekomen. Ik irriteerde me mateloos aan zijn stem maar hij deed het wel heel goed.
De actie in de film is constant aanwezig maar verwacht geen sensationele effecten of gebeurtenissen. Toch is het zeker een goede en degelijke actiefilm die niet echt uitblinkt maar ook niet teleurstelt.
Moviestar1979
Jack Mosley is een aan lager wal geraakte rechercheur die regelmatig naar de fles grijpt.
Hij krijgt de opdracht om Eddie Bunker naar de rechtbank te begeleiden.
Al snel wordt het voor Jack duidelijk dat niet alles volgens het boekje gaat.
Er wordt een klopjacht op Jack en Eddie gehouden waarbij er uiteraard een mooie ontknoping volgt.
De acteerprestaties zijn goed, maar ook ik kon niet ontkomen aan de stem van Mos Def.
Dit was eerder lachwekkend dan irritant.
Het was overigens de wens van Bruce Willis dat Ludacris de rol van Eddie Bunker zou vertolken, maar dit ging helaas niet door.
De actiescènes waren redelijk, maar helaas voldeden ze niet aan m'n verwachtingen zoals ik ze van Richard Donner ben gewend.
Hierbij denkend aan o.a. de Lethal Weapon-films.
Ondanks alles kijkt de film lekker weg, en is hij zeker eens voor herhaling vatbaar.
3,0 *
ikkegoemikke
Bruce Willis in deze film !!!! Als totale BW-fan moet ik deze film dus wel zien en zal het ook weeral allemaal top zijn. Verrassing numero uno : Bruce is eigenlijk een uitgerangeerde detective met een serieus alcohol probleem. Eindelijk eens een vertolking waarbij hij (lichtjes evenwel) het juk van McClane van zich afschudt. Uiteindelijk vind ik het toch weer een top-prestatie van hem in deze rol. Mos Def in de rol van de , eigenlijk sullige en precies niet in staat om een misdaad te plegen, misdadiger die door BW 16 blokken verder naar een gerechtsgebouw moet worden gebracht , waar deze een verklaring gaat afleggen wat wel eens ten nadele van de corrupte agenten (yep ze zijn er weer) kan zijn. Dat nasale rare accentje dat hij gebruikt was voor mij in het begin ook grappig en werkte op mijn lachspieren. Uiteindelijk vond ik op het einde dat dit wel degelijk volledig bij hem paste. Ondanks dat het hele verhaal zich maar afspeelt op een afstand van 16 blokken, heeft deze film toch verschillende wendingen waardoor het allemaal wel spannend blijft. En natuurlijk mag de befaamde BW humor niet ontbreken : droogjes zoals altijd. Al moet ik zeggen dat Mos ook wel zijn steentje bijdroeg.
Jack Mosley: You're not gonna die on me are you?
Eddie Bunker: I dunno, I ain't never died before.
Voor mij een top film uiteindelijk
GHOSTFACE :-)
Ik heb deze dvd in
mijn kast wel maar één keer gekeken maar
ik vond het
toch geen slechte film.
Maar ik snap wel niet waarom
ze 2 eindes hebben gemaakt.
2.5/5
locomotion
Met een snor lijkt Bruce Willis op Bruce Willis met een snor !
mar007
Met een snor lijkt Bruce Willis op Bruce Willis met een snor !
0,5* toch niet vanwege de snor...hoop ik
Mars4i
Aardige actie en vlotte film. Echter het ongeloofwaardige scenario en het irritante gebabbel van Mos Def zorgen voor mij dat deze film de 3 sterren niet haalt.
hdehoon
Eindelijk eens een serieuze rol van Bruce Willis. Ik vond zijn ingetogen manier van acteren zeer geslaagd. De film wordt nergens sentimenteel, wat ik sterk vond. De onvermijdelijke moralistische levensles aan het eind ontbrak ook niet aan deze Amerikaanse film ('People can change') maar echt storend was het niet. Dus: geslaagde. spannende film met een aardige twist aan het eind.
Dvdoortje2013
de verhaallijn is wel goed in principe maar vond de stem van de getuige in de film vreselijk irritant waardoor ik me niet kon concentreren op de rest van de film.
missl
Willis is een uitgebluste politieagent die het allemaal niet meer ziet zitten en graag naar de fles grijpt. Na een lange dag wil hij naar huis maar hij moet eerst nog even een klusje klaren, hij moet namelijk Mos Def (of ik denk dat hij dat is in ieder geval, hele irritante stem) uit de gevangenis halen en naar de rechtbank brengen. En dat is het begin van een hele lange dag. Mos Def maakt het nog een beetje luchtig met zijn acteerwerk, de rest heeft het vooral heel moeilijk, kijkt moeilijk en zucht veel. Hier had meer in gezeten.
Toontje G
Aardige actiefilm, vond alleen Mos Def irritant met zijn eindeloze geouwehoer en zijn nasale stemmetje
FunkStarr
- 1922 berichten
Die Mos Def heeft een stem alsof die constant met een knijpertje op z'n neus rondloopt, zwaar irritant en dus een behoorlijke miscast. Afgezien daarvan wel een leuke film, met een wat over acterende Morse.
Eminem8Milefreak
Weer een topfilm met Bruce Willis.
Wat is die man toch zalig om te zien in films.
Hij acteert als de beste ook in deze film.
Leuk verhaal, leuke actiescènes.
Mos Def vond ik met momenten ook irritant maar het verhaal en de algemene acteerprestaties zien dat door de vingers.
RuudC
Een rol die Bruce Willis op het lijf geschreven is. De eeuwige brompot doet het erg goed als halfbejaarde politieagent namelijk. Mos Def doet het zelfs nog wat beter. Rappers moeten absoluut ver wegblijven uit Hollywood, maar dit was gewoon goed. Tuurlijk is dat gejengel van hem irritant, maar het voegt zoveel toe aan het verhaal. Menigeen had de zeveraar allang uitgeleverd aan corrupte maatjes, maar dat het hier niet gebeurt, maakt de film nog sterker. Zo tergend dat ik er oprecht van genoten heb. 16 Blocks is een lekker vlotte politiefilm. Het heeft een goed verhaal, prima actie en is een stuk veelzijdiger dan je van een film uit de 2 eurobakken mag verwachten.
Tarkus
Goede politiefilm, al had ik wat meer actie verwacht.
Bruce Willis is goed maar zeker niet zijn topfilm. Mos Def heeft me wel aangenaam verrast en geeft het verhaal af en toe een komische sfeer.
Kortom een goede film voor een avondje spanning.
Film opnieuw bekeken, is en blijft een leuke prent.
Leuk voor een filmavondje, maar speciaal is het allemaal niet.
Aardig.
Zo'n film die ik verwacht wanneer ik de naam Donner zie staan. Al was deze dan misschien net iets ingetogener. Een wat aparte variatie op Willis' typische rol brengt in ieder geval weer wat leven in de formule. Mos Def als tegenspeler ook, al weet ik nog steeds niet of ik z'n rol nu goed of slecht moet vinden. Als acteur lijkt het me in ieder geval wel een one-trick pony.
Klein probleem is dat deze film zowat 4 or 5 keer hetzelfde trucje uitvoert, en daar niet eens zo subtiel in is. Elke keer heeft Willis een plannetje gesmeed zodat ze de politie ontlopen, en elke keer wordt het zo ingeleid alsof ze toch gegrepen worden. Beetje flauw. Silence of the Lambs, maar dan x5.
Verder een simpel verhaaltje waar Willis en Def zich van hindernis naar hindernis begeven. Het is vooral het wat bekoelde sfeertje wat deze film de nodige flair geeft. Willis als levensmoe iemand, Def als halve geniale gare.
Hoogstaand kan je het moeilijk noemen, maar het vermaakt best wel en hoewel de film zich iets te graag slim wil voordoen is dat makkelijk te vergeven.
Erick1985
Heeft iemand anders ook problemen met de bluray van deze film? Beeld stottert af en toe... heb twee exemplaren, en allebei doen ze dat.....(andere blurays in mijn collectie hebben geen problemen)....misschien een foute persing van de bluray?
Jeffrey050
Mos Def verpest eigenlijk deze film gewoon, had een 3 of 3.5 kunnen wezen, maar je irriteert je al gauw aan hem
soom
Leuk genoeg, wel redelijk in elk geval. Ik zie Bruce tig keer liever in Die Hard, Mos Def kan me gestolen worden. Leuk bedacht verhaaltje, maar het voelt wel een beetje typisch aan allemaal. Het is heel standaard geneuzel, en ik mis echt een bepaalde sfeer. In Die Hard proef, ruik, hoor en zie ik meer de adrenaline dan hier. De mannelijke kijk op zaken wordt daar net iets beter aangestipt waarschijnlijk. Dat ik meer van de grappen houd van John McClane. Of het feit kan zijn, dat in die films net wat meer actie de boventoon voert. Hier komt het maar net kijken. Kiele kiele, oh oh, wat een actie. Maar niet heus. Ik zal dit snel vergeten zijn. Misschien nog eens maken, en dan wel echt met Ludacris. Want Mos Def, sorry, vanaf het moment dat je je mond opendeed, tot aan het moment dat je hem sloot, hoopte ik alleen maar dat je je mond zou houden. Je probeerde net iets te veel om het eruit te halen. Minder is goed. Leuk genoeg dus, het kent wel een of twee momentjes, maar echt wereldbrekend is het niet.
Daan258
Vrij hoge score krijgt dit filmpje.
Slecht vond ik hem zeker niet, maar ik had hem eerlijk gezegd wel iets beter verwacht.
Prima cast en het acteerwerk van Willis is ook verder niks mis mee, maar qua verhaal, actie enz. vond ik het allemaal toch wel behoorlijk standaard en ik al vele male vaker gezien.
Naast dat kijkt de film lekker weg maar wat ik al eerder zei: ik had hier wel wat meer van verwacht, met name het verhaal.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Man on Fire

Scarlet Street
Film noir / Drama, 1945

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
new york citymission of murderwitnessverraadmale bondingdoing the right thingpeople change