• 9.377.664 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

avatar van DwarreI

DwarreI

Daarom ben ik ook nog redelijk mild in mijn beoordeling geweest

avatar van leandra6

leandra6

als ik alle berichten over deze film lees,begin ik me af te vragen of ik wel dezelfde film heb gezien net.

ik vond em kortgezegd gewoon waardeloos. denk dat het de slechtste film is die ik de laatste tijd gezien heb. kan aan mij liggen, maar persoonlijk vond ik de spanning ver te zoeken. daarbij was het steeds wel erg donker, dat je niet alles goed kon zien. er zaten een paar schrikmomenten in die de hoop weer deded opleven, maar helaas. deel 2 zal ik ook zeker niet kijken.

avatar van Woolf

Woolf

De film voor de derde keer gezien en hij blijft spannend.

En een film met alleen maar vrouwen vind ik ook wel eens aardig.

avatar van Moi1973

Moi1973

Mijn moeder kreeg het op haar zenuwen van deze film door al dat gegil de hele film door. (misschien is ze jaloers omdat ze zelf nooit eens lekker kan gillen)

Zelf vond ik het ook wel maar ja...in zulke omstandigheden wil ik ook wel zo gillen/schreeuwen.

Ben best benieuwd naar dat 2de deel.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

hmm ik weet niet wat ik er echt van moet denken. Vannacht de film bekeken en het heeft twee kanten. Een kant zegt dat het een redelijk goede horror is. Het begin en het opbouwen van de spanning vind ik sterk. Leuk dat er ook alleen maar vrouwen zijn, die niet zoals in bijna alle films, alleen maar rennen en gillen. Het eerste deel in de grot is echt spannend, je vraagt je steeds af van wat gaan ze vinden e.d. Echter na het ontdekken van de 'monsters' is de horror er eigenlijk wel vanaf en wordt het gewoon een slachtpartij. Schrikmomenten zijn er dan niet meer echt en vanaf dat moment vind ik de film echt saai. Je weet meteen wie het wel en niet gaan overleven.

Wat me nog het meest irriteert zijn alle vragen waar geen, of geen goed antwoord voor te vinden is.
Wat zijn die beesten, zijn het mensen? Hoe komen ze daar, waarom zijn ze daar gebleven, wat is er met hun gebeurd dat ze zo uitzien? Is er nu wel of geen uitgang? Ik hoor dat er 2 eindes zijn? Die ik heb gezien blijft ze achter in de grot want de ontsnapping die je ziet droomt ze. Wie zijn al eerder in de grot geweest en hebben die aanwijzingen op de muren gezet, wat is er met hun gebeurd?

In eerste instantie dacht ik op het einde dus dat sarah het opgaf en klaar was om te sterven en weer samen te zijn met haar dochtertje, maar ik zie net dus dat er een deel 2 komt.

Mooiste moment in de film is nog als ze de infrarood camera aanzetten en zo'n ding opeens achter een van hun staat, geniaal!

Elineloves

Deze film blijft altijd een hoog wow-gehalte bij me houden.

Ik had eigenlijk geen hoge verwachtingen van deze film toendertijd, ik dacht dat het weer een of ander afgezaagd verhaaltje zou zijn waarbij een stelletje mooie meiden afgeslacht zouden worden.. maar het bleek een van de spannendste horrors van de afgelopen jaren te zijn!

De beelden zijn werkelijk prachtig: de licht en schaduw val, het decor, de close ups.. het lijkt bijna alsof je zelf in die vreselijke grot zit. Ik kreeg plaatsvervangende claustrofobie en verstikking bij deze film.

De actrices zetten hun rol zeer geloofwaardig neer en er is zelfs sprake van genoeg diepgang in de personages en hun band onderling. Knappe rol van Saskia Mulder!

Ik denk dat je hier niet te diep over na moet denken.. mij stoorde het in ieder geval niet, verstand op 0 en genieten van deze ijzige, beklemmende film!

avatar van Reinbo

leandra6 schreef:

Misschien je TV eens goed afstellen?

Elineloves

Een film in een grot moet natuurlijk ook barsten van het licht en van de duidelijke beelden waar je alles goed kunt zien.. Beetje raar om te denken dat het in een grot donker is, dat zou toch de hele sfeer verpesten..

avatar van Kevin13

Kevin13

Die zogezegde beesten zijn crawlers(?). En waren volgens mij mensen die niet al te best geevolueerd zijn.

Crawlers
''Crawlers, as portrayed in both The Descent (left) and The Descent 2 (right ''

Nee, helemaal gelukt zijn ze niet.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Die linker ziet er duizend maal beter/enger uit.

avatar van Kevin13

Kevin13

De rechter lijkt me eerder een Orc.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Even wat spoilertags geplaatst hier...

avatar van VanRippestein

VanRippestein

matige horrorfilm die niet echt eng wordt. flink schrikken geblazen dat wel, maar goed: schrikken van een film is ook niet half zo interessant als een film daadwerkelijk eng vinden.

Het plot vond ik eigenlijk de grootste dooddoener: een soort van proloog die echt kant nog wal slaat, zo blijkt later. Een opeenstapeling van slechte smoesjes leidt uiteindelijk tot een opsluiting in de grot. Alsof de makers zelf niet zo goed wisten hoe ze moesten beginnen en dachten: ach het gaat toch alleen om de horror in de grot, laten we de rest later afraffelen. daarna volgt een soort van opeenstapeling allerlei bestaande horrorfilms, en dan ook nog clichematig in beeld gebracht. Dan is er nog het einde. Dit was daadwerkelijk grappig, maar ik denk niet dat dit de bedoeling was...

De rest van de film is wel in orde, maar ik voelde mij aangevallen op mijn intelligentie door het plot.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Van het ene (slechte) cliche in het andere vallen, dat doet deze film.
Eerste schrikmoment: door een vriendin..gelukkig er is niks aan de hand. Volgende moment: oh door een vleermuis, gelukkig nog steeds niks aan de hand.
En zo zat de film vol met slechte momenten, standaard en doorzichtig acteerwerk. Die monsters waren nog redelijk gaaf, maar beetje overdreven gore soms.
Maar goed, ik houd ook niet zo van dit soort horrors..

avatar van Rufio

Rufio

Redelijke staaltje leuke horror toch wel. Een groepje speleologen die in een onbekende grot gaan , als format, vond ik toch wel aardig gevonden. Heb zo'n grotten altijd al zeer mysterieus gevonden dus kon me wel vinden in dit verhaal. Mij zie je alleszins nooit in een grot terug hoor

avatar van Beloki

Beloki

De film komt enorm traag op gang, pas na een minuut of 50 begint de ´actie´ pas echt. Maar zelfs die actie wordt vreselijk traag gebracht. Na 5 minuten heb je het vechten met die misvormde wezens wel gezien en wil je dat het verhaal verder gaat. Maar niks van dat alles. De vrouwen blijven maar vechten en vechten en het lijkt een gebed zonder einde. Doodzonde, want het concept (opgesloten raken in een grot) was super. Maar dan moet er wel snelheid in de film zitten.

2*, niet meer. In potentie hadden het er 4 kunnen zijn.

B.

avatar van ecnaegnev

ecnaegnev

Geweldige film, paar keren enorm verschoten en de sfeer is echt goed, spijtig genoeg duurt het wel een tijdje eer het verhaal op gang komt.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Als compleet niet sportief type probeer ik me zo ver mogelijk te houden van alle meer dan strikt noodzakelijke lichaamsbeweging.

Uitzondering gemaakt voor een beetje door grotten kruipen in de Ardennen.

Rare dingen ben ik daar overigens nooit tegengekomen, maar horror gecombineerd met de enige leuke sport (?) die ik ken zou haast niet mis kunnen gaan.

Goede recensies en waarderingen ook nog alom.

Zeker voor het horror-genre eerder uitzondering dan regel.

Maar blijkt niet meer dan tamelijk suf horrorfilmpje.

Duurt erg lang voordat er überhaupt iets gebeurt en echt een goede spanningsopbouw zit er ook niet in.

Erg onder de indruk raakte ik er niet van, laat staan dat ik echt gegriezeld heb.

avatar van Blarown

Blarown

aardige film, alleen sommige stukjes waren een beetje te ranzig vond ik, daardoor daalde hij ook in punten, maar voor de rest:

-goed acteerwerk

-redelijke spanning

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

These bitches have an anger problem!

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Leuke film die je hier en daar laat griezelen.

Het echte verhaal gaat echter niet over de wezens maar over het verwerken van een dieper gelegen leed. Erg mooi om te zien hoe 1 der overlevenden daar later mee om gaat.

Deze regisseur heeft eigenlijk alleen nog maar redelijk goede films op zijn naam staan. Toch een hele prestatie.

avatar van macrobody

macrobody

Nog nooit zo'n stoere groep meiden gezien! Paar goede schrikmomenten in het begin van de film maar op een gegeven moment ga je ze verwachten en dan werkt het dus niet meer. De droombeelden van Sarah zijn er te veel van. Ik neem aan dat die Paul ook dood was? Aangezien ik ook wel eens in wat grotten heb gekropen kreeg ik het aardig benauwd bij die nauwe doorgangetjes. Naar het eind toe verslapt de film wel en blijft er een gemiddeld filmpje over.

avatar van pierrrke

pierrrke

Man man toch lang geleden dat ik nog s zo'n spannende film gezien had, origineel ook.

Maar alleen jammer dat die monsters het laatste half uur waren gekomen, maar het was dan ook wel een heel krachtig half uur.

Hoewel deze film was zonder de monsters ook wel zeer goed geweest maja dan lig je in de knoop met het verhaal.

Lekker vies, redelijk goed geacteerd, enge monsters, zeer spannend. Kijk uit naar deel 2 hoewel me die flink tegenvalt als ik naar de trailer kijk

avatar van megaman

megaman

Een klassieker in waarwording die naar mijn mening makkelijk in 't rijtje past van Ridley Scott's 'Alien' en John Carpenter's 'The Thing'. Een dikke 4! Op naar Part II

avatar van Achates

Achates

krijgt 1* voor originaliteit van het verhaal en de paar leuke schrikmomenten

Helemaal mee eens; waardeloos, lang geleden dat ik zoiets slechts heb gezien. Wat schrikmomenten, maar verder viel het vies tegen. Het begon wel aardig, maar zakte daana af tot een bedenkelijk niveau. Een kudde geschifte Gollums in een vochtige grot... niet aan mij besteed. 1*

avatar van Reinbo

Misdchien je tv beter afstellen, valt het met het 'te donker' ook wel mee....

Elineloves

Ik vind de benaming 'waardeloos' voor deze film zo vreemd, dan ga IK me zelfs afvragen of ik wel dezelfde film heb gezien. Ik blijf deze film, 5 jaar nadat ik hem voor het eerst zag nog steeds erg waarderen. Zo zie je maar weer hoe smaken kunnen verschillen.

avatar van The Hidden

The Hidden

Tijdje terug voor de tweede maal gezien, en ik zal een derde kijkbeurt binnenkort inplannen.

Een heel interessante film, beklemmend sfeertje, veel gekruip en dondere gangenstelsels en dan die scène waarin zo'n monster voor het eerst opdoemt achter die meid: hartstopper eerste klas! Ook het meidenclubje had interessante personages te bieden.

Toppertje in zijn genre!

avatar van yvvv

yvvv

krijgt 1* voor originaliteit van het verhaal en de paar leuke schrikmomenten

Hier kan ik me eigenlijk alleen maar bij aansluiten.

Wat een baggerfilm, snap niet de redenatie 'eng'?