The Descent (2005)
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot The Descent
"Scream your last breath."
Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Descent (MusicMeter)
Sarah Carter
Paul Carter
Jessica Carter
Crawler - Scar
_Daan_
aardige film maar geen echte horror vind ik.. vond het ook erg traag op gang komen maar toen De monsters hen opvraten was het erg leuk
en je schrik ook wel een paar keer flink...
En voor de rest was het een mooie film..
salako
Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie GGoeie Goeie oeie Goeie Goeie Goeie Goeie Goeie
Film ik was mijn eigen kapot geschrokken zeg wat gaan die monsters snel ik had hem vrijdag avond gekeken echt
een dikke 5 van mijn CooooK Descent, The the beste
Goodfella1812
Begrijp niet dat er toch nog zoveel slechte reacties zijn over deze film, kan zelf alleen maar zeggen dat ik `t de beste horror/thriller vind die ik in jaren heb gezien! Gelukkig verschillen smaken...
Begin tot eind een absolute topper!
Een dikke 4,5*
the_one
hij was wel een goeie film... maar het einde sorry hoor sloeg gewoon nergens op, bedoel ik zat toch niet 45 min naar haar dromen te kijken toen ze flauw viel... als dat het geval was.... krijgt de film 2 sterretjes van mij...
the_one
na het einde nog een keer te hebben bekeken, is het een beetje duidelijk geworden... maar toch sloeg nergens op, happy end was toch veel beter geweest hahaha
Tha Clown
Aardige film, dun verhaaltje, maar paar leuke schrikmomenten en mooi gefilmd in die grot.
Verder niet veel speciaals vond ik ...
film88888
Een hele spannende film, met wel aardige schrik scene's het acteer werk was tussen in, want eigenlijk de vrouwen schreeuwden bijna het meest. voor de rest was het een goede horror film 3,0
Irene_
Een prima horror.
Met aardig wat schrik momenten.
Die monstertjes waren echt creepy..
saleena
goeie horror
spannend tot het einde
dacht dat het eerst een saaie film was tot ik hem zag
een aanrader
girlpower!!!!!!!!!!!!!
Charles Manson
een kelf fimpje met kekke momenten!
en wat een parmantige duifjes spelen erin zeg!
Angel25
Een geweldige film!! spannend vanaf het begin tot het einde en ook echt onvoorspelbaar dat blijkt wel aan het einde
. heb deze film nu een paar keer gezien en elke keer schrik ik weer en elke keer zit ik er weer helemaal in.
Een echte aanrader!!
Madecineman (moderator films)
Yes! Eindelijk weer eens een lekkere suspense-horror waarbij ik op het puntje van de bank heb gezeten en die me zowaar een paar keer een behoorlijk hartwip wist te bezorgen.
The Descent is een film geheel in de traditie van klassiekers als de Alien-reeks en The Blair Witch Project (en ik moest zelfs wat aan Kubricks The Shining denken) en dat is een werkelijke verademing na alle onzin, CGI horror die ik de afgelopen jaren heb aanschouwd.
Niet dat de film nu zoveel nieuws brengt, het is het wel bekende b-film horror verhaaltje waarbij de slachtoffers een voor een vakkundig en veelal lekker bloederig naar de andere wereld geholpen worden. Dit door een onbekende, boosaardige, genadeloze, monsterlijke kracht van buitenaf. Wat deze film tot een feest maakt en het b-film scenario helemaal doet vergeten is de sfeer, de timing en de dreiging die van het onbekende uitgaat. Eigenlijk zit dat allemaal wel goed in deze film, de opbouw is uitstekend, de sfeer is heerlijk donker en claustrofobisch, de belichting is super gedaan, er zitten zelfs een paar erg mooie en uiterst effectieve shots in.
En natuurlijk is er het grote kwaad wat in de duisternis schuilt, en het liefst sappig vrouwenvlees op het menu heeft. Gelukkig deze keer geen neppe CGI-monstertjes, maar ouderwetse gore en acteurs met een rubberpak
En hoewel die monsters natuurlijk wel wat weg hebben van een Gollem on Steroids denk ik dat de inspiratie eerder bij deze schimmige foto en mythe vandaan komt.
Wat The Descent ook nog eens doet onderschijden van de mindere genregenoten is het fantastische compromisloze einde. Er is geen ontsnapping deze keer, victorie voor de slechterikken
Heerlijk zoiets.
4* voor dit topvermaak en met Nathalie Jackson Mendoza (Juno) zou ik trouwens ook wel eens in het donker opgesloten willen zitten
ToNe
Volledig met je eens over het eind, maar is het verlies van de held is hier niet perse de overwinning voor de slechterik. Eerder victorie voor het lot.
Madecineman (moderator films)
Ook inderdaad. Maar het "no-escape"-scenario bevoordeelt nu eens de monsters ipv de helden, in de zin van "...en ze leefde nog lang en gelukkig" gaat dat nu eigenlijk voor de slechterik op.
Tun-89
hee, andere voorkant!
ik vond dit echt een héle goede avontuur/horror.
heb me de hele film vermaakt, had echt zenuwe sommige stukjes waren zo spannend. er zaten goede
schrik-momenten in.
er werd sterk geacteerd en het verhaal was best origineel
vond ik. het einde was wat verwarrend, maar uiteindelijk
begrepen we alles.
en het is weer eens leuk om geen standaard wezen, monster of moordenaar te zien in een horror.
deze wezentjes waren wel appart, maar ook best eng
ik vond het een hele goeie film, aanrader!
Edie
Totdat die monsters komen een spannende thriller... Erna wel wat goor, flitsende beelden, mwoa mwoa... Ik bereide me voor op wat schrikmomenten.... Rond half 2 de film opgezet, toch alleen thuis... Mwoa, helaas nooit echt geschrokken. Het was meer de algemene sfeer die de film had in het begin..
Effecten wel goed, vooral het camerawerk vond ik hier en daar mooi. Acteerwerk voldoende, voor een "horrorfilm" wel meer dan voldoende.. Gelukkig blijf het allemaal een beetje onduidelijk en geen typisch "eind goed, alles goed" einde.
.. 3,5*
BlueSword
opnieuw bekeken met betere kwaliteit, heb hem nu ook op dvd, en tijd niet gezien, en ja hoor, nog steeds even eng!
met de mensen die ik hem keek vonden het ook geweldig, zelfs mijn moeder die helemaal niet van zulke films houd vond hem ook erg goed.
verhoogd met 0.5*, dus een 4.5*
shampoo_sneek
wat een super film..
vond alleen een begin wat saai en het einde vaag..
maar spannend was ie zeker.
en kreeg het zelf ook benauwd toen ik die vrouwetjes door die gangetjes zag kruipen:P
fanaat
Van alle horror films die ik in mijn leven heb gezien vind ik deze de beste , de engste en de gruwelijkste.
In mijn horror collectie is deze film heilig
4,5
martijn77
aardige film maar niet het gehoopte spectakelstuk dat de voorgaande berichten mij deden vermoeden.
TerrorBird
beste horror sinds 2000
without any doubt
M.ike
een van de betere horrors van de laatste jaren, spanning,soms schrik momenten,en een origineel verhaal ! 4*
Elboo
Goeie spannende film. De 1e dat de ontmoeting plaatsvond was toch wel scary!
@Madecineman, die link van je: omg dan ga je er haast in geloven. Weet er verder niks van, zou altijd met photoshoppen gedaan kunnen zijn en zo een eng verhaal in de wereld helpen maar toch, heel interessant! Iemand die er meer vanaf weet/meer info over heeft?
4* voor de film
HorrorFilms4Life
Matig filmpje. Wel origineel, maar ik vond de beelden soms wat onduidelijk (donker vanwege de grot) en verder was het behoorlijk saai (weinig schrik momenten etc). Persoonlijk houdt ik zoiezo niet van monstertjes die iedereen afslachten, doe mij maar gewoon een mens dat iedereen afmaakt. Wel leuk dat het alleen maar wijven waren dit keer.
NightWish_NL
Ik heb me aardig vermaakt met deze film. Een paar leuke schrikeffecten en de karakters zijn ook redelijk neergezet.
Echter, geen hoogdravend boeiend verhaal verder, maar zeker leuk om eens te kijken. 3*
Madecineman (moderator films)
Type maar eens; "Cryptozoology" in bij Google of Alta Vista en je krijgt een hoop ammusante links. Vind dat zelf wel mooi altijd verhalen over Cave Devils, Bigfoot, Lochness, Yeti, pumas op de veluwe of wolven in zeeland, graancirkels en UFO's. Mensen lijken altijd te zoeken naar iets wat ze niet kunnen verklaren, er is een behoefte om verwonderd en verbaasd te blijven. Beetje de oorsprong van mythes, sage, sprookjes en eigenlijk dus ook de moderne variant daarvan; speelfilms.
Als je het mij persoonlijk vraagt wat ik geloof; Ik geloof dat veel mensen er gewoon een hele leuke hobby aan hebben
Elboo
Heb er ff een blogje van gemaakt op mn hyves
weet er nu genoeg over, tof verhaal!
Net herzien en dit is echt een hele geweldige horrorfilm. lange tijd geleden dat ik een onvervalste 5* horrorfilm zag. Haute Tension haalde het, ook bij herziening net niet, maar deze haalt het dik.
Zelden is een horrorfilm zowel spannend, als eng en bevat het meer dan gezonde dosis onzin en gore en weet het nogsteeds volledig te overtuigen. Misschien maar eens in mijn top 10 zetten...

The Descent: Part 2
2009