• 9.384.462 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

avatar van Dwerg Papegaai

Dwerg Papegaai

Reinbo schreef:

Net herzien en dit is echt een hele geweldige horrorfilm. lange tijd geleden dat ik een onvervalste 5* horrorfilm zag. Haute Tension haalde het, ook bij herziening net niet, maar deze haalt het dik.

Zelden is een horrorfilm zowel spannend, als eng en bevat het meer dan gezonde dosis onzin en gore en weet het nogsteeds volledig te overtuigen. Misschien maar eens in mijn top 10 zetten...

nou geef U volkomen gelijk

avatar van ellentjah

ellentjah

Ik begrijp het einde niet echt ..
is ze nu ontsnapt of zat ze toch nog in de grot?

avatar van Reinbo

Ze zat toch nog in de grot

avatar van draai285

draai285

goeie horror,tijden niet zo geschrokken bij een film.

ondanks het magere verhaal krijg het toch een dikke

****

avatar van draai285

draai285

volgens mij was ze aan het dromen

avatar van movie*freak

movie*freak

guulbert schreef:
Vond er niet veel aan.
Het begin was traag en saai en eenmaal in de grot ging er nog het een en het ander mis, maar vond het niet echt spannend. De beste scène was toch toen ze het wezen voor de eerste maal vastlegden op camera (verschietmoment). Voor de rest veel te donker: als ze beginnen te vechten met die beesten is het onduidelijk. Het verhaal is ook altijd hetzelfde en heeft volgens mij niet genoeg spanning.
Eenmaal dat die juno en de sarah aan het moorden zijn geweest is het alsof ze superkrachten hebben. Daardoor is het ook niet zo spannend (als ze daar bij een stuk of 4 wezens komen).
Een teleurstelling en geef hem dus maar een *1.5

echt geen horror

geen aanrader

avatar van zoutzak

zoutzak

chickflick meets slasher horror.

Best vermakelijk, maar eerste half uur is haast tergend.

3* voor de geslaagde gore & horror.

avatar van piewy

piewy

Deze film pas gezien en ik moet zeggen dat ik het een heel enge film vond! Gezellig bij een vriend in de kelder, paar jointjes gerookt en die film gekeken, maar dat zorgde er dus voor dat ik me iets te veel inleefde. Die bekende horror-stukjes dat de muziek spannend wordt, en dat je weet dat er zo'n grot-billie aankomt vond ik zoooo spannend.
Om nou te zeggen dat de film heeeeeel goed was kan ik niet zeggen, maar dat vind ik meestal bij horror.

avatar van Sando-san

Sando-san

Deze film begint wat traag, en je weet eigenlijk al wat je te wachten staat. Best voorspelbaar , maar niet minder vermakelijk . Ook wat schrikmomenten --het mooiste schrikmoment voor mij sinds tijden: dat ze uit het raam kijkt en denkt aan het ongeluk, dat ze die stok dwars door haar hoofd krijgt, super onverwachts, echt een groots moment... -- Echter de wilde, gore, scenés zijn soms veel te wild gefilmd. Het einde vind ik erg sterk. Tenminste niet wat normaal aan zo'n film geplakt wordt. Al met al een leuk filmpje. Zat te twijfelen tussen 2,5 en 3 sterren, maar vanwege het einde worden het er 3.

Sando-san schreef:
Deze film begint wat traag, en je weet eigenlijk al wat je te wachten staat.

Vind ik vreemd, wellicht had je de tekst op de hoes gelezen of al een en ander gehoord, maar toen ik er aan begon had ik werkelijk geen idee welke kant het op zou gaan.... Had een spannende 'weg kwijt raken in de grot film' verwacht, maar zeker geen monsters, goede schrikeffecten en veel gore.. Dan nog was de uitwerking brilliant. Lees hierboven allemaal mensen die het spannend vonden en zich rot zijn geschroken en dan toch niet verder komen dan 3*.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

Horror films zoals deze zijn sinds 2000 bijzonders schaars
heb tot het laatse moment genoten

een dikke 3 als het niet zo'n sad ending was geweest had ik hoger geven

avatar van monta

monta

ik vond het echt een lache film je schrikt toch iedere keer weer van die beesten. bleef tot op het eind spannend en niet te verspellen vond ik.

4,5* ster geef ik de film

melanie178

Zoals de meeste mensen hier vind ik ook dat het begin van de film iets te lang duurde....maar als het eenmaal begint is dit best een spannende film! De wanhoop van de dames komt goed over.

Wat ik wel errug irritant vind is het accent van een van de dames (ben ff d'r naam kwijt), t is net of ze Engels praat zoals je dat vroeger op school leerde; zo overdreeeven uitgesprooooken.....

avatar van fanaat

fanaat

melanie178 schreef:

Bedoel je de leidster die de boel maar een beetje zat te bedonderen? Die Juno?

melanie178

Nee volgens mij niet. De leidster van de groep is donker. Degene die ik bedoel is blond...ik zal de film dit weekend eens bekijken en dan laat ik het weten haha

avatar van melunie

melunie

Lang geleden dat ik zo'n schrikfilm heb gezien! Had eerlijk gezegd liever een 'verdwaal in de grot film zonder enge beesten' gehad, maar dit was ook wel grappig, schrok me echt kapot toen ze zo'n figuur op de camera voor het eerst zag, dus we hebben m de volgende dag maar bij daglicht afgekeken haha. Einde vond ik wel origineel, maar ook wel een btje jammer, zit ze dus gewoon nog steeds in die grot met die vieze beesten. En dat ze dat andere meisje verwond achterliet ook en beetje overdreven. Ik geloof dat zei toch dacht dat ze die ander had gedood, en niet gewoon had achtergelaten terwijl ze wist dat ze nog leefde. Maar goed, eng filmpje om in het donker te kijken .

avatar van Glacius

Glacius

De eerste horror film sinds tijden, die levert wat een horror film hoort te leveren: SPANNING.

Integendeel tot het grotendeel van de horrorfilms van tegenwoordig die zich strikt focussen op 'gore' en 'geweld/actie', brengt deze film wel daadwerkelijk de beklemmende spanning, 'wat je in een horrorfilm zoekt', van begin tot eind.

Het verhaal stelt misschien niet zo heel veel voor, maar ach het is een horrorfilm, wat verwacht je anders?

Ik begon de film te kijken, zonder ook maar een enkele idee te hebben over - waar de film over gaat en wat erin voor zou komen, en de film had me echt positief verrast.

(schande @ de mensen die 1 ster en dergelijke stemmen.. Heidene zouden verbod op stemmen moeten krijgen )

avatar van Jennifer^

Jennifer^

Heb de film gekeken.

Vond 'm niet heel bijzonder eerlijk gezegt.

Schrok er ook niet van.

Maar voor een horror film was het wel een goede film.

Wel goed geacteerd!

Ik geef de film een 3.5

avatar van happy

happy

melanie178 schreef:

Ik denk dat je de nederlandse actrice Saskia Mulder bedoeld (zus van eerder topmodel Karen Mulder)

Vond het trouwens een zeer verrassende film in de positieve zin van het woord.

Je zult maar claustrofobie hebben.....

En het einde vond ik super!!!!

zo horen eindes van horrorfilms te zijn!!!

JP

Brrrrrrrrr, net gekeken. Hoeveel spanning kan een mens verdragen...

JP

Lees hier overigens regelmatig dat mensen het einde van de film slecht vinden omdat Sarah Juno in haar been hakt. Ik zie het echter als volgt. Juno neemt op deze wijze wraak op de vrouw die met haar man sliep met als belangrijkste doel zelf levend uit de grot te komen. Er waren zoveel crawlers datze het met z'n tweeën waarschijnlijk toch niet hadden overleefd. Ze denkt dat ze een grotere kans heeft als de crawlers zich op een gewonde prooi kunnen storten zodat zij kan proberen uit de grot te komen...

Ik geef toe, het is wat rigoreus maar vondt het eigenlijk een erg sterk einde.

happy schreef:

Die is het volgens mij ja, heb net ff foto's opgezocht op google en zij is het denk ik....

Hele irritante stem

JP

Klopt, die stem was vrij irritant ja.

avatar van seth gecko

seth gecko

hele efficiente scary movie die uitblinkt in het neerzetten van een drukkende angstaanjagende sfeer. Het hele gegeven van vast komen te zitten in een grot...dat claustrofobische paniekgevoel van vast te zitten komt erg goed over en zorgt al voor een stevige dosis nagelbijten. wanneer de monsters dan plots in the picture komen en alle hoop op overleven lijkt uit te monden in een slachtpartij krijg je een erg sterk staaltje angstaanjagerij.

na Dog Soldiers bevestig Marshall dat hij het nieuwe Horrortalent is en niet Eli Roth.

Daar waar een film als Hostel vooral draait rond de gore doet Marshall het hier naast de gore vooral ook met de setting en hoe de personages met de situatie omgaan..wat je krijgt is claustrofobische intense horror

avatar van Galantje0012

Galantje0012

egt enge film, snap niet dat hij vanaf 16 is vanwege het geweld ALLEEN. Ik vond hem best 3,5* waard

avatar van jeseke

jeseke

vond supper slecht als ik de trailer zag dacht ik nog gaat goe zijn maar echt geen aanrader

ik vond geen enkel schrik moment denk zelf dat mij jonge neef geen schrik zou gehad hebben

avatar van Yvetje

Yvetje

Je eigen angsten bepalen de kwaliteit van een horror denk ik. Voor mij was dit één van de engste films die ik in tijden heb gezien. En dan te bedenken dat het iedereen zomaar kan overkomen. Dit benauwde mij enorm. Toch vond ik de ondergrondse kruipers niet het engst (alhoewel het zo onduidelijk in beeld gebracht werd dat het toch wel creepy is) Meer het opgesloten zijn gevoel beanstigd mij enorm. Ik zal 'm niet gauw meer kijken. De meiden vond ik erg leuk trouwens.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

goede film, goede acteerprestaties,(ondanks stom accent) goede scenes ( met het ongeluk, met de speer door het raam, met de instorting vd tunnel en met de vastlegging van het monster op de camera). veel spannig, verrassing en inleving.

Het enig mindere was het begin ( werd pas leuk vanaf de instorting vd grot) en het einde, waar ik NIKS van begreep, KAN IEMAND MIJ DAT UITLEGGEN