• 9.414.979 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

avatar van M.ike

M.ike

Zeker goede film .Omdat de stukken allemaal op elkaar lijken (omgevind in de grot) kan ik me steeds niet herinderen waarneer ik schrok dus ik schrik steeds weer opnieuw... SUPER HORROR * tip . verhoogt van 4 naar 4,5 sterren

avatar van bert_vl

bert_vl

Een zwaar overgewaardeerde film.
Hij komt erg laat op gang, erg voorspelbaar, de 'wezens' waren soms erg nep en toen er twee op moorden uitgingen bleek de film nog ongeloofwaardiger te zijn
Vooral het domme gedrag van de dames was erg irritant
Ik had er veel meer van verwacht en ik denk dat er ook meer uit te halen viel...

avatar van newG

newG

bert_vl schreef:
Maanden terug ook the cave gezien: stukken beter

De wezens zagen er nep uit in The Descent zeg je, en daarna zeg je dat The Cave beter is
Ik denk dat ik vandaag niet meer zo hard ga lachen als nu

avatar van 6Voodo6oChild6

6Voodo6oChild6

Echt goede film!

avatar van johnny6

johnny6

In het begin snap je niet goed waar de film naar toe gaat. Echter gaandeweg vallen alle puzzels op de plek met uiteindelijk een zeer verrassend en goed einde.

Het monstergedeelte is echt het minste. De acteerprestaties van enkele dames zijn ook niet van echt denderende kwaliteit.

Al met al, toch vermakelijke horror, een drietje is op z'n plaats.

avatar van satanic-death

satanic-death

Beter dan The Cave??? Echt niet!! The Cave was zwaar k*t, en deze was opzich nog wel spannend. Alleen ik vond die meiden, niet echt snugger.

avatar van latrat

latrat

Wat een mooie filmposter hier.

avatar van DrMesmer

DrMesmer

Awesome movie man!

avatar van dennisabc

dennisabc

Gewoon een erg spannende film, die me zeker nog een tijdje zal heugen. Ik vond de wezens wel redelijk eng, en er waren genoeg schrikeffecten om deze film spannend te maken. Ook het idee dat je verdwaald in zon grot, dat is al spannend.

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtige psychologische horror! In de stijl van The Cave, maar dan beter, en Creep.

Eenmaal dat de groep ingesloten raakt door de instorting krijgt het verhaal een prachtig tempo en speelt zich verder af in een zeer goed in beeld geplaatste claustrofobische omgeving. Er heerst non-stop spanning en de bloeddorstige wezens zorgen voor enkele prachtige schrikmomenten. De ideale film om te kijken in een donkere stille omgeving!

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Vond dit een matige film :-/ heb wel veel betere horrors gezien in mn leven

avatar van soom

soom

Datgene wat de vrouwen liever niet hadden gezien, vond ik vrij zwak en een tikje ongeloofwaardig, de scenes waarin er naar dat moment toe word gewerkt vond ik veel spannender dan de uitwerking die de regisseur eraan geeft. Degene die Juno(?) speelt vind ik op Linda Wagenmakers lijken. Ik hoop niet dat het erg word gevonden dat ik dit zeg, (anders excuses) maar Remi had me aan het begin van de film de link doorgegeven die ik ook geplaatst heb in het Just a Joke topic, en daarvan ben ik me 100 keer meer rot geschrokken dan van deze film, eerlijk gezegd. Wel lekker veel bloed, meer dan in bijvoorbeeld Wrong Turn en Scream samen. 3*.

avatar van Linske

Linske

vet goeie film haha ik verschoot me helemaal dood toen je dat beest op die camera zag.
ik vond het een zenuwslepende film
het bleef me echt boeien
maar hoe liep het nou met dat laatste vrouwtje af ?
waarschijnlijk ook dood

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

bert_vl schreef:
Een zwaar overgewaardeerde film.
Vooral het domme gedrag van de dames was erg irritant

Totaal met je eens!

2,0 voor deze matige horrorfilm.

avatar van michelmoviefan

michelmoviefan

Ik vond het totale pulp. Zeer voorspelbaar en weinig creatief. Afrader. Twee sterren.

avatar van Xcobra

Xcobra

Te gekke film

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Zeker niet slecht, maar ik weet niet of ik dit een echt goede film kan noemen.

Het geheel is knap in beeld gebracht, dat wel, en af en toe deed de muziek me wat denken aan die van John Carpenter (wat niet slecht kan zijn!!!), maar over het algemeen...

ik denk dat ik deze film, in tegenstelling tot Marshall's erg leuke debuut (Dog Soldiers), snel weer zal vergeten zijn...

Toch nog net een 3...

avatar van JerryL

JerryL

Goede film, komt wat laat op gang, maar als ie eenmaal op gang gekomen is dan gaat het in een lekker tempo en met genoeg spanning voor een geslaagde avond.

avatar van lykathea

lykathea

Ik heb in tijden niet zo'n voorspelbare film gezien. Ik was echt aan het schater lachen elke keer dat mijn voorspellingen uitkwamen. - Er was dus ook totaal géén spanning te herkennen toen ik 'm zag, dat zal duidelijk zijn.

Krijgt 1,5* geheel voor het toch wel mooie slot.

avatar van voomzap

voomzap

slappe hap, langdradig en nergens echt spannend. 2.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

zalige film! best eng en verschietachtig!

zeer goed geacteerd! goede spanning! goed bedacht verhaal! best droevig soms... je kan je echt inleven in deze film....

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

super enge film en geweldige schrikscenes super aanrader 4.5*

avatar van Bastiaan12345

Bastiaan12345

Echt een goede horror film, met een meeslepend verhaal en een mooi slot. Een 4.5

avatar van Rmie

Rmie

Een bende vrouwen verstoort de rust van, een onder de grond levend volkje. Gelukkig wordt er actie ondernomen, zodat de rust wederkeert. Een van de vreselijke vrouwen weet te ontsnappen.

Deed me denken aan the aliens. De vrouwen waren behoorlijk creepy.

avatar van Nephilim

Nephilim

Niet super eng maar wel spannend met een paar geweldige schrik effecten. Al had ik wel een beetje Pitch Black meets Predator gevoel.

Desondanks erg entertaining. en voor die paar euro dat ie koste zeker een leuke additie voor mijn verzameling.

avatar van Rmie

Rmie

Rmie schreef:

Deed me denken aan the aliens. De vrouwen waren behoorlijk creepy.

2 en halve ster

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

The Descent...weinig verwachtingen had ik er van, maar wat werd ik verrast! ) Zeker na de standaard tienerhorrorfilms van de afgelopen jaren. Zoals de eerdere kritieken luiden dat het begin te traag zou zijn ben ik het niet mee eens. Je leert de meiden (redelijk) kennen, je weet wat hun plan is om dat weekend te doen en wordt meegesleurd de grot in. Vooral op een grote TV en in het donker (kaarsjes neit toegestaan!) lijkt het alsof je bij hun bent. Wat ze daarnaa tegenkomen valt mij niet tegen, beter dan monsters met tentakels en weet ik veel wat; heb ze erger (triester) gezien!
En het einde? Ja super, lekker open einde, vul zelf maar in hoe het daadwerkelijk eindigt, beter dan die standaard eindes! Ik dacht zelfs dat die er zou komen toen ze in de auto reed, maar gelukkig...dat bleek niet zo te zijn. 4 sterretjes!

avatar van Octo

Octo

Verrassende horror. Voor mij was de spanning in de grot ten aanzien van de claustrofobie en de vermoedens, hallucinaties van bovennatuurlijke aanwezigheid, voldoende geweest.

Volgens mij had dit idee met een verdere uitwerking een topfilm afgeleverd.

De overgang naar horror / slasher was prima in beeld gebracht. De wezens deden erg denken aan een kruising tussen orks en smeagal. Het bleef spannend en subtiel tot het eind wat een prestatie mag worden genoemd, 3,5*

avatar van Mr. M

Mr. M

Voor mij ook een verassend goede horrorfilm. Claustrofobische sfeer, goede schrikmomenten, en een goed einde. Een van de betere horrorfilms van de afgelopen jaren. 4 sterren

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

goede horrorfilm gewoon.

die zie je laatste paar jaar niet echt meer.