• 9.377.368 stemmen

Geregisseerd door: Michael Caton-Jones

Met onder meer: Sharon Stone, David Morrissey en Stan Collymore

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Basic Instinct 2

"Everything interesting begins in the mind"

Schrijfster Catherine Tramell komt opnieuw in conflict met de wet, maar nu in Londen. Het openbaar ministerie wijst psychiater Andrew Glass (Morrissey) aan om haar te evalueren om zodoende te voorkomen dat ze op borgtocht vrij komt. Er slaat een vonk over tussen de twee en er begint een spel van van spanning en verleiding.

Catherine Tramell

Denise Glass

Adam Towers

avatar van Scratt

Scratt

Of het verhaal misschien slecht interesseert me niet zo veel.. ik ga kijken voor die hete Sharon Stone !! Deel 1 was btw ongelooflijk sterk !

Scratt schreef:

hahahah, ja zo kan je er ook overdenken

avatar van mikoz

mikoz

Echt waar slaan deze stemmen nou weer op ..

Op IMDB staat de film zelf in de flop 100 met een 2,5/10.

avatar van argus

argus

mikoz schreef:
Op IMDB staat de film zelf in de flop 100 met een 2,5/10.
Ik heb ook die enorme hoop negatieve kritieken daar gelezen, het gros ervan slaat helemaal nergens op volgens mij.
Deze film zag ik gisteren in de bioscoop. De cinematografie was uitstekend , mooi gebruik van licht en camera-posities en ook London (-West End) als decor was wel eens leuk om te zien. De music score klonk ook goed en vulde de gaps tussen de dialogen goed op. Dan het verhaal. Het begint vrij vlak waarbij o.m. kennis gemaakt wordt met de psychiater Dr. Michael Glass (David Morrissey) die goed speelt. Het zit echt vol met suspense, die gedurende het verloop van de film alsmaar sterker wordt bij iedere nieuwe moord. Ofschoon de film tegen het einde toe schijnbaar een poging doet een tip van de sluier op te lichten wie nu echt de dader is ( d.m.v. het bezoek van de schrijfster Catherine Tramell aan de psychiater die nu zelf patiënt is in een psychiatrisch ziekenhuis), blijkt dit opnieuw slechts een rookgordijn dat opgetrokken is om de kijkers in het ongewisse te laten. Er zijn immers drie mogelijkheden en hoewel de moord op de rechercheur Roy Washburn (David Thewlis) duidelijk is betekent dit niet dat deze nu vrij uitgaat bij de andere moorden. M.a.w. vanuit verschillende gezichtspunten bekeken zijn er op het einde nog steeds dezelfde drie mogelijke daders voor het gros van de moorden. Voor elk van hen worden in de loop van de film voortdurend belastende feiten aangedragen. Dat is qua script dus eigenlijk best wel een aardige vondst, dit open einde. De film bevat daardoor wel meer conversatie en minder sex (ook doordat dit weggeknipt is) en actie dan BI1 en lijkt dan ook eigenlijk niet op deel één. Als thriller/suspense is deze film hoe dan ook geslaagd. Wie van thrillers houdt vindt dit een goede film. Mijn waardering zweeft ergens tussen de 3½ en 4 sterren, maar laat ik het voorlopig even houden op 3½*.

raymon

ik heb gelezen dat basic instinct 2 op nummer 10 staat in de boks office ( van America dan) vind ik nog best goed na de recensie's.

avatar van vicky

vicky

Hele slechte film, de negatieve kritieken zijn terecht. Jammer dat ik hier geld en tijd in heb gestopt. Is voor mij net een 1 waard meer ook zeker niet.

avatar van Edie

Edie

vicky schreef:

Lekker onderbouwend weer... Waarom is deze zo slecht volgens jou?

avatar van Remi

Remi

omdat het eerste deel beter was dan dit deel..

avatar van fruitvlieg

fruitvlieg

Remi schreef:

omdat het eerste deel beter was dan dit deel..

In welk opzicht? Van de ene makkelijke onderbouwing rollen we naar de andere makkelijke onderbouwing toe....

argus schreef:

..Als thriller/suspense is deze film hoe dan ook geslaagd. Wie van thrillers houdt vindt dit een goede film...

Mee eens. Dit is gewoon een goede suspense-thriller waar je uren later nog over kunt gaan gissen wie er nu achter het grootste deel van de moorden zit. 4*

avatar van Remi

Remi

fruitvlieg schreef:

Deel 1 vond ik veel beter omdat je niet weet wat er komen gaat. Bij dit deel was het wel een beetje voorspelbaar.

Deze regisseur maakte het wel erg leuk, maar deel 1 was veel orgineler... Je verwacht hier meer van dan dat hij eigenlijk is.

Maar vond jij dit beter dan deel 1 dan?

avatar van micv

micv

Vandaag gaan bekijken en verlangde tegen dat de film gedaan was. Verhaal is wel mooi, maar vond het te slap om te slagen.

6/10

avatar van Mel24

Mel24

Echt een zwakke film!

Zonde voor de eerste film dat er zo'n sequel uitkomt!

Het enige positieve is het einde.

De dialogen waren zó overdreven dat het echt belachelijk werd!

Nog 2* vanwegen een goed einde

raymon

ik heb in de krant gelezen dat er een BASIC INSTINCT 3 komt en de regie word waarschijnlijk gedaan door famme fatale SHARON STOne?? het script ligt in iedergeval al klaar!!!!

hopelijk is dit script beter!!!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Heb ik ook gelezen, NOG een vervolg, nadat deze zo bekritiseerd is. En nu met Stone als regisseur/regisseusse .. Ik denk dat ik nog nooit eerder een vrouwelijke regisseur heb gezien, maar ja, wedden dat ze er niks van bakt..

Turkeyloverz schreef:

Ik denk dat ik nog nooit eerder een vrouwelijke regisseur heb gezien

Die zijn er anders genoeg.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Is het toevallg dat je bij topfilms geen vrouwelijke regisseurs hebt??

avatar van fruitvlieg

fruitvlieg

raymon schreef:

hopelijk is dit script beter!!!

Ik vond dit script goed zat, het verhulde een beetje de stoicijnse manier van acteren van Sharon Stone.

Remi schreef:

...Maar vond jij dit beter dan deel 1 dan?

Ik heb die in een grijs verleden eens gezien, dat script daarin vond ik wel voorspelbaarder dan dit script. Ik vond dit zeker wel boeiend, het is ook wat je er van tevoren van verwacht. De kijkers verwachten te veel een hemelbestormende film zoals die eerste film in grensverleggend opzicht was. Deze regisseur heeft met een pakkend script er nog iets moois van weten te maken, ondanks het feit dat sommige ingrediënten van de film van te voren als vaststonden. Niet door iedereen wordt dit opgemerkt. En dat is onterecht.

avatar van crxman

crxman

Ik vond Basic instinct 1 beduidend beter,wat niet weg neemt dat deel 2 een flop is.

Er had iets meer spanning in mogen zitten,en de sex-scenes waren beduidend minder als in deel 1.

verder was de film saai.......

iets voor als je verder toch nix te doen hebt.....

avatar van olivier

olivier

Het merkwaardige is dat deel 2 vulgairder, meer hardcore dialogen en foutere seksscènes bevat dan deel 1 maar nérgens ook maar eens de kijker verbaast. Zijn we stoïcijns geworden en zijn we alles gewoon? Misschien, maar dat eerste deel dat blijft toch intrigeren hoor! Bovendien is de sequel vaak een flauwe parodie die te pas en (vooral) te onpas het verhaal van de eerste erbij sleurt. Tot slot is het personage van Tramell helemààl niet meer het boeiende personage dat ze was. Ze wordt gereduceerd tot een risico-verslaafde teef, maar zo eenvoudig laten de zaken aanvankelijk niet! Weg zijn ook alle freudiaanse toespelingen. Spijtig. Desalniettemin valtde sequel nog wél te bekijken. Het is niet alleen kommer en kwel en visueel valt er hier en daar wel eens te glimlachen, al oogt het allemaal een beetje stroef en geregisseerd op automatische piloot. Vervelen zal 'basic instinct 2' niet, maar laten we het toch maar snel vergeten en paul verhoeven's geweldige prent nog maar een bekijken. 2*

avatar van danny010

danny010

Deel 1 is net als bij andere films (behalve Rocky) de beste, de vervolgen van een succes, kunnen ook alleen maar minder zijn, Maar ook in deel 2 is Stone HOT.

avatar van mdma

mdma

niks mis met deze film 3.5*

avatar van anusss

anusss

Ondanks de negatieve recensies kon ik de film wel waarderen. Licht voorspelbaar en deel 1 werd dunnetjes over gedaan. Heb toch 100 minuten geboeid zitten kijken, wellicht dat sharon stone daar ook haar steentje aan bijdroeg!

avatar van =michael=

=michael=

ik vindt dat die goed te zien is! imbd is heel vaak negatief over van alles en nog wat 4!

avatar van patrick17

patrick17

Een redelijke film meer niet,ik was niet zo onder de indruk eerlijk gezegd,Sharon Stone speelde wel een ijzersterke rol als 'killermoordenaar' zeg maar.

3 ***

avatar van Thorak

Thorak

een 'killermoordenaar'?

een moordenaar die moordenaars vermoord?

avatar van donroberto

donroberto

In vergelijking met deel 1 vond ik dit een matig aftreksel.

Zat geen tempo in. Duidelijk was weer dat vrouwen mannen om hun vinger kunnen winden, al zou ik bij Sharon Stone ook geen weerstand bieden. De dialogen duurden te lang en vond ik zwaar overtrokken. Voor de zoveelste keer het bewijs dat een deel 2 niet altijd wenselijk is danwel een verbetering.

avatar van obuma

obuma

Een matige film. Natuurlijk vergelijk je deze film met deel I en dit is gewoon een oude wijn in een nieuwe zak. Omdat verder deze film vrijwel uitsluitend uit dialogen bestaat (zeer slaapverwekkend) niet meer dan 2 * gegeven.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik vond het een goede film, hij kwam terecht in de flop omdat de meesten hem vergeleken met deel 1 maar ik vind dat je ze apart van elkaar moet beoordelen.. dus ik vond hem geen flop

avatar van Tos

Tos

Ja, wat moet ik hier van zeggen. Het plot van de film is niet verassend en lijkt sterk op deel 1. Schrijfster Catherine Tramell is weer met een boek bezig en de hoofdpersoon is in het boek is weer een man die zich aangetrokken voelt tot haar. Stone zet haar rol wel erg geforceerd neer. De mysterieuze sluier die over Tramell hing in deel 1 heb ik in dit deel niet kunnen ontdekken. Nee, deel 2 kan nog niet eens in de schaduw staan van deel 1. Slechts 2 sterren van mij.

avatar van marnik

marnik

BASIC INSTINCT 2 is geen aanrader voor in dvd collectie is een erg flop film en het einde is ook al zo heel de film eindelijk is in een woord te zeggen ZWAKjes en er is maar een lichtpuntje de erotische muziek was aanwezig van de eerste ramake van de film Stone was niet echt veel in beeld te bewonderen en ik begrijp nu al die andere hier da ze zeggen geen goede film is waarheid geworden er moest nooit een vervolg komen op de kanjer van 92' echt erotische film maar goed jammer da er nu nog een derde komt is eindelijk niet nodig ze komen nu al minder naar cinema voor deze BASIC INSTINCT 2 en stone was inderdaad op geen enkele ogenblik naked te zien op een keer na da is piepwening voor z'n name is voor me een drama thriller draait nooit echt in de lijn ja voor mij 3/10 voor de erotische muziek jaja geen aanrader deze is de flauwste film van het jaar 2006 zeker weten !!! Greetz een kener !!!