Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Jeff Anderson, Brian O'Halloran en Rosario Dawson
Releasedatum: 26 oktober 2006
Plot Clerks II
"With no power comes no responsibility."
Na een brand in de Quick Stop zijn Randal en Dante (Jeff Anderson en Brian O'Halloran) genoodzaakt om een nieuwe baan te zoeken. Het wordt Mooby's, één van de vele fast food restaurants die New Jersey rijk is. Ze worden bijgestaan door de gelovige Elias en manager Becky. Terwijl Randal nog steeds weigert om volwassen te worden, lijkt Dante eindelijk gesetteld. Hij is klaar om zijn 'McJob' vaarwel te zeggen, te trouwen met zijn vriendin Emma (Jennifer Schwalbach-Smith) en een nieuw leven te beginnen in Florida als eigenaar van een car wash. Maar de dag verloopt niet zoals Dante het graag had gewild...
Dante
Elias
Concerned Father
Lance Dowds
Spartaan
Meesterwerk van Kevin Smith, met enkele minpunten zoals dat geouwehoer over Anne Frank.
Maar voor de rest over the top humor met een persiflage van LOTR, de Transformers filosofie en natuurlijk die ezelscene (intersoortelijke erotiek)
hahahahahahaha
Kevin Smith moet hiermee echt doorgaan, dit is duidelijk zijn kwaliteit
4,0
grovonion
Weeral een film van Kevin Smith die me kon bekoren. Ik ben fan van zijn films sinds ik x jaar geleden het eerste deel van Clerks heb leren kennen. Zelfs van "Jay & Silent Bob strike back" heb ik, hoewel in mindere mate, kunnen genieten. De karakters groeien aan het hart en de dialogen zijn gewoon lekker vettig en grappig. Ik was tot 15 minuten voor het einde geneigd deze film 4* te geven tot plots Randall ipv zijn gebruikelijk sper-vuur van rake verbale klappen over liefde en shit begon te spreken. Dat was net als Moeder Theresia die een oorlog zou beginnen of Bush die plotseling verstandige dingen zou zeggen. Not done.
Blokland
Het originele Clerks was een meesterwerkje. Dat groezelige zwart-wit en amateuristische acteerwerk en de platte grappen pasten perfect bij elkaar. Van Clerks II klopte echter geen hol. De film begint echt ongelooflijk zwak en pas na een minuut of 40 is er eindelijk eens een behoorlijke grap. Dat de nogal gemiscaste Rosario Dawson (ben de naam van haar karakter even kwijt) ooit zou vallen voor Dante Hicks moest ik trouwens nog het hardst om lachen, maar dat was denk ik niet de bedoeling. 2*
Zinu
Ook deze was weer erg grappig, ik krijg weer zin om het eerste deel nog eens te bekijken!
En verder sluit ik me geheel aan bij Spartaan.
4,0*, ook van mij.
hitemup
Waist of my time & money.. Echt erg.. Heb nog nooit zo'n slechte film gezien.. Zooo erg.. Fataal gewoon..
Kevin Smith heeft duidelijk dezelfde domme, droge humor als ik (en veel anderen).
Je moet er maar net van houden!
De scene dat Lord of the Rings belachelijk wordt gemaakt zorgde bij mij voor de terug spoel knop, omdat ik de 5 minuten erna nog steeds niet bij was gekomen van de slappe lach!!!
p.s.
Beetje minder vind ik de reacties van mensen die de film afkraken, allemaal zeiken over hoe saai de film is en hem na 20 minuten al uitzetten, doen jullie dat bij alle films of zo?????:S
tukkerstein
Redelijk grappige film. Met name de eerste helft bevat erg leuke -slappe- maar komische grappen (met name die over LOTR). De personages zijn ook erg grappig en leuk neergezet. In de tweede helft wordt het allemaal wat minder grappig en gaat het verhaal te veel focussen op een oninteressant liefdesverhaal.
marzuq
En ik hou er net wel van, kan er geen genoeg van krijgen maar vond dan ook al zn films leuk zelfs chasing amy. Humor is zo persoonlijk
Ik vond deze ook erg leuk en dan ga ik zelfs mee in het liefdesverha-ha-ha haaltje
V
Heerlijke komedie met absurde situaties (het grappigste afscheidscadeau ooit) en een flink aantal hilarische dialogen.
Randal Graves: Since when did "porch monkey" suddenly become a racial slur?
Dante Hicks: When ignorant racists started saying it a hundred years ago.
Randal Graves: Oh bullshit. My grandmother used to call me a 'porch monkey' all the time when I was a kid, because I'd sit on the porch and stare at my neighbors.
Dante Hicks: Despite the fact that your grandmother might've used it as a term of endearment for you, it's still a racial slur. It'd be like your grandmother calling you a little kike.
Randal Graves: No it is not. Plus my grandmother had nothing but the utmost respect for the Jewish community. When I was a kid, she'd always tell me to treat the Jewish kids well or they'd put the sheeny curse on me.
Dante Hicks: WHAT THE FUCK, MAN?
Randal Graves: What?
Dante Hicks: Sheeny is a racial slur, too!
Randal Graves: No it is not.
Dante Hicks: Yes, it is!
Randal Graves: Well, she never called any Jews "sheeny," she just used to say "sheeny curse" a lot. It was cute.
Dante Hicks: It wasn't cute! It was racist!
Randal Graves: I disagree, man, she was just an oldtimer. That's the way people talked back then. Didn't mean they were racist... But my grandmother did refer to a broken bottle once as a "nigger knife."
[Dante stares in horror]
Randal Graves: You know, come to think of it, my grandmother *was* kind of a racist.
Dante Hicks: YOU THINK?

Erg jammer van dat opgedrongen moraaltje en dat liefdesgebeuren, maar het positieve overheerst. 3,5*
Nu deel 1 maar eens huren.
Mr_White
- 2067 berichten
Goed vervolg op het briljante Clerks. De dialogen zijn weer briljant en de bijna zieke humor is ook weer volop aanwezig. Topfilm!
thomzi50
- 1991 berichten
Degelijk vervolg op Clerks, een film die ik toch iets specialer vond dan deze. Bij vlagen leuke grappen maar ook flink wat matige en simpele grappen. Het hele liefdesgebeuren en moraaltje ergerde ik me niet aan, ik vond alleen het type "Elias" een beetje misplaatst. Al met al prima vermaak, lollig filmpje, maar meer dan ook niet. 3*
NanneB
geweldige film! 5* voor Jay and Silent Bob. 3* voor de rest van de film. dus gemiddeld 4****
Niqk
ghehe.. deze film heb ik op pinkpop nog maals bezichtigd.. geweldige film
even verhoogd met een half naar 4 *
Ethicus
Wat een heerlijke film is dit. Ongelofelijk droog, maar o zo leuk. Af en toe geweldige dialogen, die soms ietwat op monologen lijken. Schitterende karakters maken de film helemaal af. Dit is beslist één van de beste komedies, die ik in de afgelopen jaren heb gezien. 4 sterren!
veron35
Goede film, maar ik vind dat ze deze ook in zwart wit hadden moeten filmen. Dan was hij sfeervoller. Niet zo goed als deel een, maar wel weer een hele goede film. De grappen zijn in de zelfde stijl, maar toch volledig anders.
Rocco1984
Een hele fijne hartverwarmende film (klinkt mischien gek door al dat gevloek) maar ik heb echt genoten van deze hele komische film.
Jee gister deel 1 gekeken en dan denk je, kan het nog leuker of kunnen ze dat evenaren? Nou, gister meteen ook maar deel 2 gezien en het antwoord is dat het zeker goed gelukt is.
Ik heb weer erg gelachen om die 2 idioten, plus Jay and Silent Bob.
Het is goed dat ze van setting zijn gewisseld, want anders had je waarschijnlijk een herhaling van deel 1 gekregen.
Nu heb ik erg gelachen met de grappen over LotR, Transformers, de ezel-pijp-show (echt zoo leuk
) en ook weer de absurde tussenkomsten van Jay en S Bob. Geniaal was natuurlijk ook de scene of ''black momeys'' nou wel of niet racistisch was. Beetje onnodig was het hele drama met die zwangerschap, dat verpestte een klein beetje het einde. Want mocht er ooit een deel 3 komen, dan krijg je dus een moeder met een baby erbij en dat is meestal killing voor zulke komedies.
Ik hoop dat er nog eens een 3e deel op gaat volgen. Wat mij betreft zeker weten van wel!
Ook 4* voor deel 2!
TrippelDee
- 1912 stemmen
wat een oninteressante lauwe saaie kut film zeg..
paar geinige stukjes, maar totaal niet boeiend
1/5
Gizzmann
Dit is gewoon een zeer puberale tienerkomedie, maar dan met mensen van 30 in de hoofdrol
Totaal niet subtiel, zoetsapig feel-good, maar toch gewoonweg hilarisch. Hoe doet Smith dat toch?
Een langere review volgt nog wel een keer.
Drezic
Niet zo goed als deel 1 (deze was echt iets "over de op") maar toch nog steeds hilarisch.
rupie
vond deze veel beter dan clerks 1, vreemd dat is is eigenlijk uniek.
Nu beter geacteerd.
Qua karakters vond ik het nu beter passen ofzo.
ook Elias, en die donkey, super!
Jay en Silent bob iets anders neergezet nu, ook Briljant.
Volgens mij komt de film pas op gang na half uurtje..
veron35
Nu deel 1 maar eens huren.
Kopen is goedkoper. Die licht voor 1,50 5 voor 5 euro bij Blokker. Als ze hem nog hebben.
Insania
Geweldige film, wel wat anders dan deel 1, maar niet vervelend anders!
De personages zijn nu natuurlijk ook ouder, echt super vaak in een stuip gelegen.
Het feit dat Jay & Silent Bob ook in deze film verschijnen maakt het alleen maar beter.
4.5
Drezic
vond deze veel beter dan clerks 1, vreemd dat is is eigenlijk uniek.
Nu beter geacteerd.
Beter geacteerd ben ik het mee eens maar vergeet niet dat in deel 1 de acteurs nog enorm groen waren (budget voor de hele film 25.000!). Ik vind het vrij logisch dat ze in het tweede deel beter (zelfs erg goed, met name de rol van Randal Graves!) acteerden.
SSeagal
Deel 2 vond ik vele malen beter. Vooral Randall was weer eens hilarisch met zijn keiharde sarcasme. De dialoog over zijn oma was inderdaad geniaal, zo gelachen om die! Verder weer erg relaxed deze film, het heeft voor mij gewoon iets. Het gaat nergens over, en dat is juist zo heerlijk ontspannend in een comedy als deze. Gewoon zitten en lachen. En natuurlijk Jay en Silent bob met hun idoterie! Super! ****
voskat
Eén moment dat nog een speciale vermelding verdient:
[Jay danst naakt op Goodbye Horses]
Dante: "Is this my surprise?"
dr maikel
Veel beter dan deel 1. En in kleur gelukkig.
Deel 1 was echt niet mijn ding maar personages als Randall en Jay maken je dag echt helemaal goed in dit deel.

Clerks III
2022