• 9.379.007 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Jeff Anderson, Brian O'Halloran en Rosario Dawson

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Clerks II

"With no power comes no responsibility."

Na een brand in de Quick Stop zijn Randal en Dante (Jeff Anderson en Brian O'Halloran) genoodzaakt om een nieuwe baan te zoeken. Het wordt Mooby's, één van de vele fast food restaurants die New Jersey rijk is. Ze worden bijgestaan door de gelovige Elias en manager Becky. Terwijl Randal nog steeds weigert om volwassen te worden, lijkt Dante eindelijk gesetteld. Hij is klaar om zijn 'McJob' vaarwel te zeggen, te trouwen met zijn vriendin Emma (Jennifer Schwalbach-Smith) en een nieuw leven te beginnen in Florida als eigenaar van een car wash. Maar de dag verloopt niet zoals Dante het graag had gewild...

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Heel grappige film. Lag meerdere malen in een deuk. Ben een groot fan van Lord of The Rings en toen ze het daarover hadden in de film, lag ik bijna op de grond van het lachen. De cast was zeer vermakelijk en de lange gesprekken die nergens op sloegen waren geniaal.

Niet kijken als je van one liners houdt!

avatar van Ninto

Ninto

Sommige stukjes waren echt geweldig. En toch... tsja. Als je de drie An Evening With Kevin Smith's hebt gezien valt deze toch wat tegen.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Ik heb genoten van deze film, heerlijke onzin en de film raakte me. Vriendschap en liefde op een bizarre wijze vormgegeven, heel grappig en het gevoel bleef overeind.

avatar van sandesh036

sandesh036

Erg vermakelijke film. Heb ervan genoten.

avatar van goongumpa

goongumpa

Verschrikkelijk. Alles wat deel 1 bijzonder maakte is vergeten, veranderd, vercommercialiseerd.

Kevin, de grauwe sfeer, de ultieme nutteloosheid van alles, de uitzichtloosheid, dat was wat deel 1 zo goed maakte, niet de scheldwoorden...

avatar van Minority_Check

Minority_Check

vond deze veel leuker dan de eerste

avatar van drAnke

drAnke

voor de 4e keer gekeken dit weekend, prachtige dialogen over kansloze onderwerpen!

avatar van namingway24

namingway24

Het oeverloze geouwehoer, de absurde situaties, Randall's prachtige sarcasme en kijk op het leven, het verhaal dat full circle komt, het prachtige dansje van de al even prachtige Rosario Dawson ,Jay en Silent Bob...

Ik ben geen type dat je snel aan het lachen krijgt, maar Smith flikt het hem elke keer opnieuw. Het einde mag dan een beetje zwaar op de hand zijn, het is een prachtige afsluiter (mogen we toch aannemen) van het Jersey-tijdperk .

Hoogtepunt van de film: wat mij betreft de hilarische Lord of the Rings dialoog.

avatar van clutch

clutch

Zondag 20:00 op comedy central.

avatar van Seifer

Seifer

namingway24 schreef:

Ik vond de Porch Monkey en de pillow pants (pussy troll) scene ook hilarisch.

avatar van clutch

clutch

Mwah beetje een tegenvaller dit. Deel 1 vond ik erg vermakelijk, de humor, fijne (nutteloze) dialogen, tof jaren 90 sfeertje, ruw, authentiek, speciaal. Daar vind ik in dit deel veel minder of helemaal niks meer van terug. Vooral het laatste half uur ongeveer is niet om aan te zien. Doet mij te veel aan als een standaard hollywood productie met wat goedkoop sentiment (waar deel 1 in de letterlijke zin van het woord goedkoop was)maar gelukkig blijft er nog een hele aardige dosis debiele humor over en wat hilarische momenten (lord of the rings), al kan Smith beter.

avatar van ILDIB

ILDIB

Heerlijke film, kijkt lekker weg, en er zijn natuurlijk prachtige scenes. Vooral de kop van Randal, geweldig!.

avatar van Leno

Leno

De eerste drie kwartier zijn ontzettend grappig vol hoogstaande dialogen (ook al gaan ze nergens over, dat is het knappe juist) en een goede sfeer. Zoals altijd bij Smith komt er een romance in met allelei verwikkelingen die eigenlijk niet zo interessant zijn. Gelukkig weet hij redelijk maat te houden maar het frisse en grappige is er dan voor een groot deel wel af.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

In ieder geval een stuk meer om kunnen lachen dan deel 1. In het eerste deel vond ik de film te weinig een geheel worden. Hier is meer rode draad in te vinden, gewoon een simpel plotje, wat misschien niet altijd even interessant is, maar wat in ieder geval niet ging vervelen. De personages zijn over het algemeen lollige stereotypen.

Goede 3*

avatar van deGVR

deGVR

Geniale film met veel dialoog (je moet er van houden) en weer een supergrappige Jay & Silent Bob. Heerlijk. Ik heb 'm heel vaak gezien en hij is iedere keer weer even leuk!

goongumpa schreef:

Clerks 2 wordt wel als een van de beste vervolg films gezien van de afgelopen 20 jaar.

Fortune

Liefhebber van Jeff Anderson (Randal) is deze film zeker een aanrader.

Ik ben tot nu toe de enigste die de film heeft gezien maar is zeker vergelijkbaar met Kevin Smith niveau.

now you know

avatar van Minotaures

Minotaures

Geweldig vervolg! Heb het zelfs leuker als deel 1 ervaren.

Ik heb van de grappen erg veel genoten. Vele leuke momenten die deel 1 overtreffen. Ook een leuk verhaal, waar er van alles en nog wat mis gaat. De meest rare dingen gebeuren, van boze klanten tot een dieren erotiek show.

Meeste personages zijn (gelukkig) nog hetzelfde als deel 1. Met nog een aantal leuke toevoegingen (Dawson, Affleck en Elias). Ongeveer het zelfde idee, alleen een grotere en leukere locatie dan dat krap tentje in deel 1. Dat gesprek over welke films beter zijn (Star Wars of The Lord of the Rings) tussen Elias en een klant aan zijn kant tegen Randal was echt geweldig...

En dan nog dat hele discussie over porch monkey

Bij het begin bij de winkel van deel 1 zie je alles zwart/wit en bij het einde wanneer ze de winkel kopen is het weer van kleur naar zwart/wit... terug waar het allemaal begon. Waarschijnlijk wordt het verandert om aan te duiden hoe kleurloos en saai het is om in een winkeltje te werken en de hele dag achter de kassa zit.

Scoort bij mij zeker een betere score dan deel 1.

avatar van dave

dave

Clerks. is een romantische komedie geworden. En die zoetgevooisde, aandoenlijke boodschappen passen als slagroom bij contactlenzen. De go-kart scène, de achtervolging op Becky, het gesprek in de gevangenis, het voelt allemaal maar raar aan. De voorspelbaarheid kan door de vingers gezien worden, maar het ontbreken van snel op elkaar volgende scherpe dialogen is een te grote aanpassing. Gek genoeg heb ik meer met deze film moeten lachen dan met zijn voorganger. Dit dankzij de schitterende Randal die alles en iedereen genadeloos de grond in boort. Ook de inbreng van een beetje kleur doet goed, al vond ik de referentie naar de eerste Clerks op het einde meer dan geslaagd.

Zo nu en dan hilarisch, maar te weekhartig waardoor personages aan geloofwaardigheid en charme inboeten.

3,00

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een prachtvervolg. Op heel veel vlakken overtreft deze zijn voorganger dubbel en dik. Alleen jammer dat men ook afstand heeft genomen van heel wat aspecten die juist de eerste zo goed maakten. Zoals Dave hieronder terecht opmerkt is er enigszins sprake van meligheid en romantiek. Toch is dat op een zodanige manier uitgewerkt dat zelfs conan the barbarian er nog mee zou kunnen lachen. Het happy end had iets wansmakelijk, maar desondanks kwam het feel good moment ni zó ongelegen, na het uitzichtloze tranendal van twee films.

avatar van film88888

film88888

Geweldige opvolger !

Mijn helden blijven toch wel net als in het eerste deel, Jay and Silent Bob. Ook hier elke scene met die twee was genieten, en lachen en gieren zoals bv: De dans scene, en de fantastische komische kelly met de ezel scene

Het verhaaltje is net als zeventien jaar geleden als de eerste heel leuk, en grappig genoeg om te blijven volgen.

Maar nieuwkomers als het personage Elias vond ik gewoon geweldig, en heb er enorm veel moeten mee lachen zoals: de scene als Elias over zijn seksleven begint te vertellen, haha fantastisch gewoon !

Ook Rosario Dawson voelt zich helemaal thuis in dit plaatje, en doet het enorm goed, en ze blijft toch een streling voor het oog

Dikke 3,5 (Net geen 4 sterren)

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Toch niet zo leuk waar ik vooraf op gehoopt had. Tuurlijk heeft het zijn hilarische momenten, maar die irritante Randall werkte nogal op mijn zenuwen, ook al had hij helemaal gelijk over Lord of The Rings.

avatar van The Oceanic Six

Hey faggot, they're not gay! They're hobbits!

Samen met Clerks 1 ook deze Clerks 2 eens herzien. Ook deel 2 blijft enorm geestig, maar het oogt wel allemaal wat commerciëler in vergelijking met deel 1. Maar gelukkig is het aantal grappen wel weer toegenomen, dus dat houdt elkaar wel goed in balans.

Het is vooral weer meer van hetzelfde met bizarre dialogen (De Lord of the Rings en racisme dialogen ) en krankzinnige momenten (o.a. het laatste half uur met de ezel ). Het is gewoon enorm leuk om te kijken en luisteren naar de film.

Wel jammer is het liefdesplotje met Dante's bazin. Niet dat het strontvervelend was, maar het had wel minder gemogen. Gelukkig zijn de personages wel weer allemaal aanwezig. Randall en Dante zijn weer erg leuk, maar ook nieuwkomer Elias als nerd is top en gelukkig zijn Jay en Silent Bob ook weer present met een hoop ongein. Dante's bazin is weer als rol wat minder interessant, maar ze is wel sexy. Helemaal als ze op het dak aan het dansen is!

Leuk zijn ook de verwijzingen naar Clerks 1. De film begint en eindigt daar mee en dat doen ze goed. Een mooi, passend slot van de film is het gevolg. Stiekem hoop ik dat ze nog eens een 3e Clerks gaan maken.

4* stonden en blijven ook hier weer staan.

avatar van Montorsi

Montorsi

Al net zo onleuk als deel 1.

Wat men om te beginnen ziet in Jay en Silent Bob blijft me na Clerks I en II en een halfuurtje Jay & Silent Bob Strike Back ontgaan. Verder is dit deel qua humor net zo slap, maar nog wat wijsneuzeriger en drammeriger, en is het allemaal zo bedacht leuk en geschreven, terwijl het uiteraard erg ad-rem en 'uit het leven gegrepen' over moet komen, werkt gewoon echt niet op deze manier.

Duffe personages als die nerd, tot ronduit zielige scenes met die ezel, maken het echt een slap geheel. Enige scene waar ik dit keer om kon lachen was het 'racistische' verhaal van Randall. Was wel geinig, ook niet meer dan dat. Laatste kwartier is echt belachelijk.

avatar van Justinw

Justinw

Zeker minder dan het debuut. Toch blijft het een heerlijke film. Het sentimentele gedeelte lijkt niet echt op zijn plaats maar het is hem vergeven. Smith tovert alsnog een aantal hilarische dialogen. En vooral Randal zijn uitleg over hoe de LOTR trilogie in elkaar steekt is een van de hoogtepunten uit het View Askew universum. Ook de Cameo's van Affleck en Jason Lee waren geinig en leuk alleen al om ze te zien terugkeren in een Smith film.

Het werk wat Smith buiten de echte View Askew films maakt is toch wel van een minder niveau.

Zeker een aardige afsluiter al is het ietwat sentimenteel.

Fortune

Ik hoop nog altijd op Clerks 3: the passion of the clerks.

Een jaar geleden zou hij die nog gaan maken en nu zegt hij dat hij nog een film gaat maken en dan gaat stoppen. Erg jammer want de View Askew films zijn geweldig en daar mocht hij van mij gewoon mee doorgaan.

avatar van Justinw

Justinw

Misschien word het na verloop van tijd uitmelkerij. Maar Smith is wel goed in het maken van deze films. En buiten deze films word hij nogal afgestraft door critici.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Een zeer leuk vervolg op het eerste deel. Ik vind Clerks 2 zelfs beter dan deel 1. Heerlijk absurd!

avatar van Number23

Number23

Ietsjes minder dan het eerste deel. De persoonlijke struikelblokken van deel 1(highspeed dialogen en Randall) zijn beter uitgewerkt, maar het verhaal is stukken minder. Over de top soms, of klink ik nu te ouderwets? Jammer dat er onderhand geen nieuwe film met Jay & Silent Bob en de rest. Je ziet echter wel dat ze flink wat jaartjes ouder zijn.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Leuk geschreven film die over de hele lijn vermakelijk blijft. Zo'n dialoog over Elias' seksleven (de ondersteunende soundtrack is perfect!) of over 'porch monkey': ik vind het grappig. De enige keer dat de film een beetje inzakt, is tijdens de tenenkrommend zoete nagellakdialoog tussen Dante en Becky. Het scène in de gevangenis is ook op het randje doordat het niet typisch Clerks is, maar weet dankzij de botte opmerkingen van Jay en Silent Bob nog steeds een glimlach op het gezicht te toveren. Al met al gewoon een leuke film.