• 9.377.963 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Jeff Anderson, Brian O'Halloran en Rosario Dawson

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Clerks II

"With no power comes no responsibility."

Na een brand in de Quick Stop zijn Randal en Dante (Jeff Anderson en Brian O'Halloran) genoodzaakt om een nieuwe baan te zoeken. Het wordt Mooby's, één van de vele fast food restaurants die New Jersey rijk is. Ze worden bijgestaan door de gelovige Elias en manager Becky. Terwijl Randal nog steeds weigert om volwassen te worden, lijkt Dante eindelijk gesetteld. Hij is klaar om zijn 'McJob' vaarwel te zeggen, te trouwen met zijn vriendin Emma (Jennifer Schwalbach-Smith) en een nieuw leven te beginnen in Florida als eigenaar van een car wash. Maar de dag verloopt niet zoals Dante het graag had gewild...

avatar van stinissen

Het eerste kwartier ging nergens over en de mensen van de sneak gingen dus met bosjes naar huis.

Daarna kom je in de greep van de film met als hoogte punt de scene over LOTR en de scene met de ezel, toch dus voor mijn een geslaagde avond dus een 7 maakt 3.5*

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Op de een of andere manier toch een interessante film, die op zijn minst een zeer intelligente afrekening is met "onze" westerse, vooral Amerikaanse waarden op het gebied van godsdienst, relaties,sexualiteit, eetcultuur enz. Zelfs , vooral op het einde, ook nog ontroerende dialogen. Daarom toch nog 3,5 sterren

avatar van zeus

zeus

De film begon heel flauw waarbij ik dacht dat het wel een hele lange zit zou kunnen worden, maar het werd eigenlijk steeds leuker met als toppunt uiteraard de scene met de ezel. Dikverdiende 3,5*.

avatar van Token

Token

Heb me vermaakt maar was soms moelijk om te blijven kijken. Vooral in het begin is het eventjes doorzetten...
Ik bleef de hele tijd in afwachting wanneer er "iets" ging gebeuren, maar dat kwam maar niet.
Toch vond ik die 2 gozers buiten ongeloofelijk komisch!!!

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Het begin van de film was erg saai en dacht echt van als die de hele tijd zo is ga ik pitten!

Pas later werd ie leuk....heb wel erg gelachen ondanks dat het eigenlijk maar een rare film was haha

*3,5

avatar van The One Ring

The One Ring

Dit is de tweede film van Smith die ik zie, na het afgrijselijke Jersey Girl. Het origineel ken ik dus niet, maar ik zal er nu zeker snel achteraan gaan, wat deel 2 vind ik alvast briljant. De film heeft wat opstartproblemen, maar vanaf de briljante LotR-discussie blijft de film constant goed. Veel prachtige dialogen en vooral veel humor. Ook de acteurs zijn goed. Ja, deze film beviel me wel.

avatar van Hobbes

Hobbes

Ik had er eigenlijk niet veel meer van verwacht (ondanks dat ik de trailer alleraardigst vond). Ik had aan 't eind echt 't gevoel dat Smith nu de juiste verhouding kolder/emotie te pakken had. Met geweldige verwijzingen naar comics en klassiek films ("may your first child be a masculine child").

Heerlijk ongecompliceerd en toch 4* waard imho.

avatar van zoutzak

zoutzak

Zeldzaam hard moeten lachen in de bioscoop, toch wel een geslaagd vervolg.

Toch wel geinig vond ik, al was het af en toe wel erg doorgedreven dat ezel-gedoe..pfff maar toch nog genoeg vermakelijke momenten.
Lotr-discussie inderdaad het leukste, vergelijkbaar met de Star Wars discussie in het eerste deel.

Onderhond schreef:

Fijn dat ze deze keer in kleur geschoten hebben (was een beetje idioot in het origineel)

Vind ik dus niet. Dat zwart-wit paste juist goed bij de hele low-budget feel aangezien het ook over low-budget figuren in een low-budget setting speelt.

Misschien komt het omdat ik zwart/wit vooral ken in een low-budget sfeer waar enorm veel aandacht is besteed aan de look van de film ? Pi, Rubber's Lover, Tetsuo, Following. Low-budget zeker, maar allemaal films die visueel een duidelijke uitstraling hebben.

Clerks mist dat compleet. Er wordt niet gewerkt met het zwart/wit, waardoor ik het ook overbodig vind, en het eerder doet afleiden van de film.

Kijk maar eens naar Jarmusch etc. , dat is een beetje vergelijkbaar met de eerste Clerks, heeft wel wat vind ik.

avatar van FisherKing

FisherKing

Clerks 1 was al debiel (in die zin dat het veel onzinnig gelul is), wat moet hier nog toegevoegd worden ? Onderhond moet geen zwart-wit thema's, die niet ter zake doend zijn, naar voren halen.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Smith filmde het eerste deel niet in zwart-wit met een of ander artistiek doel voor ogen. Het was pure financiele noodzaak. Clerks II had een veel groter budget, dus in kleur.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

JAAAAAAAAAAAAAAAA die ezel scene!!! te gek!!!

Leuke film, geen topfilm, maar wel erg leuk...

't is eigenlijk een film voor nerds, internet nerds, star wars nerds, lord of the ring nerds, wiet nerds, dierensex nerds, dans nerds, film nerds, muziek nerds, fast food nerds etc etc etc....

Heb een paar keer goed gelachen!

Maar alweer uuuh RCV die een film levert aan de sneak in Pathe Eindhoven... nummer 5 van de laatste 5 sneaks... Bestaan er nog andere leveranciers voor de sneaks??

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Altijdklagen schreef:

...'t is eigenlijk een film voor nerds ... dierensex nerds ... fast food nerds etc etc etc....

avatar van magnifor

magnifor

Afgelopen week gezien in de sneak preview en is gewoon een goede film. Het begin is minder, maar daarna wordt de film steeds beter en beter. Heb echt gelachen.

avatar van Respekked

Respekked

Genialiteit afgewisseld met een schaars vraagteken(zoals de kartscène, en het shot van de abortuskliniek ), maar bijzonder vermakelijk. Heerlijke dialogen, een schitterende 'Naturelle Riviera' en ja de Clerksjes uit deel 1 weer briljant op dreef. Het begin was wat mij betreft ook prima, lekker droog met die schuifdeur 2 keer omhoog . Naarmate de film vordert stapelen de lachmomenten zich op en de climax is schitterend, inter-spieceal(?) erotica

Mooie afsluiter. Niet sentimenteel maar oprechte vriendschap.

De beste in de ViewAskew reeks

avatar van silverfaustx

silverfaustx

porch-monkies !

Ik had nog nooit gehoord van dat woord.

avatar van AHWA

AHWA

Respekked schreef:

Misschien is het shot van de abortuskliniek wel een verwijzing naar Dogma, daar werkt Bethany in een abortuskliniek..

avatar van Respekked

Respekked

Dat zou kunnen, maar ik bedoelde meer dat ik dat shot totaal overbodig vond, net als de kartscène

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

kos schreef:

Ik had nog nooit gehoord van dat woord.

'had' of 'heb'(weet je nog steeds niet) ??

.... ik weet ook niet waar het op slaat maar afgezien van dat..

avatar van johanm3

johanm3

Standaard filmpje, met hier en daar wat te lachen. De LOTR dialoog was wel grappig. Randal vond ik wel een grappig personage. De acteur die Dante speelde vond ik slecht acteren. En die andere nerd vond ik ook erg grappig ( trollen haha ) 3 * voor de af en toe grappige stukjes.

avatar van marcelgg

marcelgg

Je denkt voor je gaat kijken: hoe kunnen ze een vervolg geven aan een vorige film waarin bijna niks gebeurd? Maar gaandeweg de film begin je een idee te krijgen hoe dat kan. Misschien zijn de grappen nog wel beter dan in deel één.

Met name van die droge one-liners, zoals: "hey fuckhead, we like to call it inter-species erotica" kan ik erg van genieten.

Zefs toen mijn vriendin de volgende dag de film keek en ik nog een stukje mee ging kijken, bleef ik zitten om 'm weer uit te kijken.

Vier sterren voor de vele momenten van pret.

avatar van el-diego

el-diego

Weer een goede film in de view asked serie.

De dialogen zijn gewoon geweldig.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar heb meerdere malen echt dubbel gelegen om de droge dubbelzinnige debiele humor. Jay en Silent Bob waren weer hilarisch, de verschillende interpretaties van de meningsverschillen en de achterlijke donkey-scene waren geweldig. Leuke afwisseling van de lauwe popcorn cheesy crap.

Is Clerks 1 ook de moeite als deel 2 bevalt?

Ik vind deel 1 een stuk leuker.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Kevin Smith

Ik zag een vervolg op Clerks. in eerste instantie niet zitten maar ik had toch op mijn vertrouwen in Kevin Smith in moeten gaan en moeten weten dat de man precies weet wat zijn fanbase wil en dat vervolgens ook produceert.

Laten we hem Jersey Girl vergeven en hopen op nog meer van deze briljante comedy's. Kevin Smith rules .

avatar van NLjoeri_30

NLjoeri_30

Inderdaad het begin beloofde niet veel goeds maar al gauw kwam ik niet meer bij van 't lachen, uiteindelijk was ik érg blij dat 't einde verraade dat we nog een 3de van deze meesterlijke comedy's mogen verwachten, ik vond 'm echt een topper! En raar maar waar, het sentimentele gedoe op 't einde vond ik waardevol, ondanks alle "flauwe" humor doet het je ook zeker wel geloven in echte vriendschap, heeft 'n comedy ook 's 'n moraal, al met al een dikke aanrader, Jay and Silent bob strike's again, van mij al geef ik niet letterlijk een punt hier krijgt hij symbolisch een dikke 5!