• 9.377.028 stemmen

The Conjuring 2 (2016)

Horror | 134 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Conjuring 2: The Enfield Case / The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Vera Farmiga, Patrick Wilson en Frances O'Connor

Releasedatum: 9 juni 2016

Plot The Conjuring 2

"The next true story from the case files of Ed and Lorraine Warren."

De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) reizen in 1977 af naar Engeland om de alleenstaande moeder Peggy Hodgson en haar vier kinderen bij te staan, in het bijzonder haar dochter Janet die bezeten lijkt. Er bevinden zich ook allerlei paranormale verschijnselen in het huis van de Hodgsons.

Lorraine Warren

In Film > Nieuws > The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist (2016):

James Wan keert terug voor 'The Conjuring 2' - FilmTotaal filmnieuws

avatar van tattoobob

tattoobob

Dat is nog eens goed nieuws...

Deel 1 vond ik erg goed! Laat maar komen

Is dat deze? Die staat op IMDb The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist (2016) - IMDb

avatar van tattoobob

tattoobob

Ja dat is die......laat inderdaad maar komen.

Gaaf Gaaf.

avatar van Daan258

Daan258

Zin innnnnn kijk hier erg naar uit.

Heel tof dat James Wan hem uiteindelijk toch ging regisseren.

Laat maar komen zou ik zeggen.

Vanaf 9 juni in de bioscoop (Warner Bros)

Teaser geplaatst

avatar van The Oceanic Six

Ieder geval een groot deel van de oude cast en ook dezelfde regisseur. Dat is al heel wat, meestal wordt zo'n vervolg a la Sinister een zielig B product dat puur is gemaakt om te cashen op de naam.

Trailer was niet bijzonder, wel aardig. Merk wel dat ik een beetje ghostmovie moe aan het worden ben. Laatste 5 jaar een tsunami van die films gehad.

avatar van bartbart

bartbart

YESSS

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

The Oceanic Six schreef:

Merk wel dat ik een beetje ghostmovie moe aan het worden ben.

Dat dus. Na het zien van de trailer werd ik dan ook weinig enthousiast...

avatar van moviemike

moviemike

The Oceanic Six schreef:

Toch nog liever dat dan Ed of Lorraine Warren met een camera in de hand en James Wan die er de zoveelste foundfootageflauwekul van begint te maken.

avatar van n00r

n00r

Zo benieuwd naar

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Gaaf! Maar de trailer geeft wel een enorme spoiler weg voor een effectief schrikmoment in de film. Jammer. Trailer vooral niet kijken dus.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Deze film wordt zeker een must see. Sfeertje is weer top zo te zien en met James Wan aan het roer komt het helemaal goed. Leuk dat ze nu Enfield Londen als locatie hebben gekozen.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Lexcoaster schreef:

Inderdaad. Jammer genoeg ontkom je er tegenwoordig bijna niet meer aan. Zeker de duur van de trailers zijn te lang en te veel interessante details worden prijsgegeven.

The Conjuring 2 - Main Trailer [HD] - YouTube

De nieuwe trailer is vrij goed. Hangt een behoorlijk creapy sfeertje. Het subgenre begint alleen wel te vervelen vanwege de eentonigheid. Hopelijk stopt Wan na deze film er een tijdje mee en gaat hij met zijn talenten eens andere films maken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Was ook geestenmoe toen ik het eerste deel opzette, maar het bleek een verrassend leuke film.

Kondoro

Conjuring was een geheel onverwachte film. Ik vond de eerste titel erg goed. Ik denk dat Wan wel raad weet om ook dit deel duister over te laten komen.

Ook trailer van deel twee komt heerlijk duister over, dit word een bioscoop bezoekje!

avatar van U96

U96

hier kijk ik wel naar uit!!! vond het eerste deel top, één van de betere horrorfilms van de afgelopen jaren!!

U96 schreef:

Helemaal mee eens. Daarom sta ik er alleen wel wat dubbel in. Als deze dat niveau benadert vind ik het heel knap, maar ik hoop niet dat het zo'n serie wordt die steeds minder wordt (zoals Wan al twee keer heeft meegemaakt...).

avatar van U96

U96

Zwolle84 schreef:

laat ons hopen van niet, het moeilijke aan vervolgen is dat je het vergelijkt met het 1ste deel (weet maar weinig vervolgen die het 1ste deel overtreffen 2de deel van Hellraiser Hellbound: Hellraiser II (1988) is er zo eentje), eigelijk zou dit niet mogen doen hoe moeilijk het ook is !!!!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Goed nieuws! Wel wat verbaasd, omdat Wan nog niet zo lang geleden aangaf voorlopig geen horrorfilms meer te regisseren. Alleen maar positief dat hij dit nu alsnog gaat doen!

Moviestar1979 schreef:

James Wan was offered a "life altering" amount of money in order to direct Fast & Furious 8 (2017). However, he turned the opportunity down to direct The Conjuring 2 (2016). "I feel rejuvenated to tell a scary story one more time", James Wan said on Instagram.

Erg goed nieuws inderdaad. Het is bijna ondoenlijk om het eerste deel te overeffen/benaderen, maar toch heb ik ergens goede hoop. Vooral ook omdat het Enfield-verhaal een van de interessantste uit de carrière van de Warrens is. Er zal dit keer de nodige drama bij komen kijken, aangezien de familie om financiële redenen jaren vastzat aan het huis en er een heel mediacircus omheen werd gecreëerd.

avatar van John Milton

John Milton

Jammer dat ik niet geschreven heb waarom, maar ik vond de vorige film juist helemaal niet bijzonder. Ik denk dat ik hem binnenkort nog maar eens opzet, zoveel mensen daar anders over denken. Eens kijken wat herziening brengt.

John Milton schreef:

Tip: screen daarbij niet per se op originaliteit, maar op het vakwerk. Vrijwel perfecte film, zelden of nooit zo'n verzorgde horror gezien.

avatar van John Milton

John Milton

Will do!

avatar van Seam

Seam

Zwolle84 schreef:

Perfect geregisseerd absoluut, maar genoeg andere aspecten die te wens overlieten. Desalniettemin een vermakelijke film hoor en dit vervolg belooft ook voldoende vermaak. Ik blijf Wilson maar matig vinden en Farmiga kan ook beter. Meestal heb ik nooit zoveel moeite met onoriginaliteit bij het horror genre, maar om een echte goede horror te worden is er bij mij wel iets van originaliteit nodig. Met The Boy, The Witch en deze film is het jaar 2016 in ieder geval al beter op weg dan vorig jaar.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

133 min! Fuck wat lang zeg!

JacoBaco schreef:

133 min! Fuck wat lang zeg!

Inderdaad! Wel weer een keer verfrissend, er zijn al triljoenen horrors van tussen de 89 en 91 minuten.