Die Singleton.
Ik vond hem na het zien van
Boyz n the Hood een erg veelbelovend regisseur. BITH was namelijk geweldig fris en vermaakte de volledige speelduur. Maar daarna leek Singleton nooit meer dat niveau te bereiken, ondanks dat hij er wel pogingen naar doet. Four Brothers is zo'n poging, maar veel minder overtuigend.
Singleton laat zich namelijk vaak iets te veel gaan in de meligheid en grollen. Want waar de film nog redelijk serieus begint wordt het steeds ridiculer en dat komt de film niet bepaald ten goede. Een beetje van beide kan wel, maar de film lijkt vooral verdeeld te zijn, met in het eerste deel meer drama, en het tweede meer komedie.
Bovendien is het verhaaltje redelijk slap en niet bepaald bijzonder uitgewerkt. Dit soort films hebben meestal een soort rauw stijltje nodig. Dit zag er visueel nog wel aardig uit, maar iets te onopvallend en teruggetrokken.
Running Scared was een goed voorbeeld geweest voor Singleton met Four Brothers.
Acteerwerk is ook niet heel geweldig. Wahlberg ziet er redelijk belachelijk uit en ik blijf het geen acteur vinden voor dit soort stoere rollen. Gibson kan ik ook niet serieus nemen. Andre 3000 (wat een naam) overtuigd ook niet bepaald en ook Hedlund is inwisselbaar. De enige die ik echt indruk vond maken was Ejiofor als schurk.
Soms nog wel een aardig actiemoment, maar deze zijn veels te schaars om de film te laten boeien. Al waren de
autoachtervolging in sneeuw en de shoot-out bij het huis nog wel gaaf. Maar dit soort momenten kunnen niet de gehele film redden en die toont gewoon te weinig memorabele beelden helaas.
Wel vermakelijk tot het einde, maar dit had zoveel meer kunnen zijn. Zeker op het gebied van regie heeft het echt nog een duwtje vooruit nodig. Singleton kan namelijk best een degelijk regisseur zijn. Alleen jammer dat er niet meer projecten vanuit zijn naam zullen volgen. Als regisseur kan hij het namelijk wel, maar hij heeft het mij niet meer laten zien sinds BITH.