- Home
Met onder meer: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson en André 3000
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 13 oktober 2005
Plot Four Brothers
"They came home to bury mom... and her killer"
Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.
- Trailer (YouTube)
- Four Brothers (MusicMeter)
Bobby Mercer
Sofi
Evelyn Mercer
Victor Sweet
Camille Mercer
Had op de 1 of andere manier verwacht dat dit meer drama zou zijn, dan actie. Niet dus, wat in het geheel niet erg is.
Wat wel minder is, zijn enkele flinke hiaten in het script, die echt nergens over gaan met als klap op de vuurpijl die broer die gefouilleerd wordt en naar een geheime plek wordt gebracht en alles mis gaat en dan blijkt dat de mensen om hem heen hem steunen ipv die bad guy. Waarom wordt ie dan uberhaupt gefouilleerd en al die stress enzo
En wat te denken van de winkeleigenaar die dagen na de moord nog steeds de beveiligingsfilm met de specifieke moordbeelden in bezit heeft
Ook de scenes waarin Wahlberg doodleuk op openbare plekken met z'n pistool zwaait zijn wel erg overdreven evenals die extreem zoete scenes dat ze hun moeder denkbeeldig aankijken
Positief is dat de film redelijk veel scenes brengt die je niet verwacht, fijne soulmuziek en redelijk aardig acteerwerk.
bioscoopzaal
Heerlijke film dit. Politiek natuurlijk vreselijk incorrect, maar dat is ook wel weer eens verfrissend. Qua sfeer had het veel weg van de gewelddadige blaxploitation-films uit de seventies. Singleton staat bekend als liefhebber van het genre, maar meer nog dan bij zijn Shaft-remake, maakt hij hier dankbaar gebruik van de opvallende retro-sfeer en dito wraakverhaal. Maar met een paar vernuftige twists, die het verhaal toch nog de nodige spanning meegeven. De monotone rechtlijnigheid van de meeste wraakverhalen (en vooral het gehuppel van de ene moordpartij naar de andere) wordt halverwege de film gelukkig achterwege gelaten als de broers zelf een spil worden in de molen van corruptie en moord.
Ook op acteergebied was het meer dan dik in orde. Mark Wahlberg is erg goed als hoofd-broer met een wel heel erg kort lontje, en de rest van de broers spelen minstens even sterk. Topper van dienst was Chiwetel Ejiofor die als gangsterbaas Victor Sweet een wel heel erg grote indruk op me heeft gemaakt. Vooral de scène in het restaurant (waarin hij een van zijn helpertjes dwingt om pasta van de vloer te eten) was erg sterk. Wat een dreiging gaat er uit van die gozer!
Maar het meest geslaagd vond ik nog de efficiënte fotografie en montage tijdens de autoachtervolging (Singleton heeft duidelijk veel geleerd van zijn hypercommerciële 2 Fast 2 Furious) en de verbluffende spannende schietpartij. Ik voelde de adrenaline letterlijk pompen. En dat is in het kapotgemonteerde actielandschap van tegenwoordig echt een zeldzaamheid. Maar bij Four Brothers raak je tijdens de hectische actie geen moment de draad kwijt en weet je als kijker precies welk pesonage zich waar bevindt. Wat mij betreft kan vooral de shoot-out zich meten met de gelijkaardige topscènes uit Heat, The Untouchables, Die Hard en L.A. Confidential.
Maar niet alleen om die reden is Four Brothers wat mij betreft een van de meest verrassende Hollywoodfilms van het jaar.
4 sterren.
Madecineman (moderator films)
Okay, overdreven geweld in films kan soms heel goed werken maar alleen als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Deze film voldoet aan bijna geen van de voorwaarden om voldoende kwaliteit mee te geven om al dat geweld intressant te houden. Het acteerwerk is aardig maar meer ook niet. Wahlberg vond ik zelfs af en toe ronduit belabberd acteren. Maar wat echt heel moeilijk lijkt te zijn bij hedendaagse actiefilms is een fatsoenlijk script! Het verhaal rammelt weer aan alle kanten. Zowiezo de hele bedoeling van de film; Een lief oud vrouwtje wordt omgelegd door 2 zware jongens (mij is nog steeds niet duidelijk waarom?) en de jongens die ze zo goed mogelijk heeft willen opvoeden beginnen geheel tegen moeders geest in een geweldadige wraakcampange om de daders op te sporen. Tot overmaat van ramp gebruiken ze haar erfgoed van 4 ton aan US$ voor het omkopen van een stel criminelen die dan vervolgens doodleuk hun baas omleggen, kom op zeg!
De film heeft wel een paar leuke elementen, zo vond ik de auto-achtervolging in de sneeuw en de shoot-out best specataculair. De chemie tussen de broertjes ontbrak een beetje maar die scene op de plee vond ik geweldig. Dat had er dus veel en veel meer in moeten zitten die humor. Dan waren de karakters tenminste wat levendig geworden. Verder groot pluspunt is de geweldig gekozen muziek en een aantal hippe retro 70's elementen.
Jammer dat het weer de zoveelste actiefilm is met een script dat op teveel plaatsen onderuit gaat en blijft het dus helaas weer bij spectaculair maar vooral toch zinloos geweld. 2,5*
Rianneke_Dan
Goeie film met veel actie en spanning!!
Acteurs waren goed en het verhaal vond ik ook top!
kArIzMa_Movie
Wát een spectaculaire film! Toen ik de ‘Four Brothers’ voor 't eerst had gekeken was ik geschokt! De film is uiterst gewelddadig, boeiend, zeer meeslepend en uit de kunst! Er werd top geacteerd. De chemistry tussen Mark Wahlberg en Tyrese Gibson is zelfs zeer overtuigend. De twee belangrijkste karakters worden levensecht neergezet. Top!
Van het begin tot het eind zat ik met spanning op het puntje van m'n stoel. De film bevat zéér mooie/geweldige/prachtige scènes. Om er één op te noemen: de scène waar de broeder, Jack Mercer (Hedlund), de deur openmaakt en een sneeuwbal op z'n hoofd krijgt en later om hulp roept e.d. Die scène is, in mijn ogen, nu al legendarisch! Wat een géwéldige shootout scène! Verder is hij erg mooi gefilmd. Lekker veel sneeuw.
5* is verdiend.
stephan73
Saai en voorspelbaar.. Deed me helemaal niets, deze wraakfilm!
neo
Vond het een erg fijne film. Singleton is op het moment een van de weinig die de blaxpoitation van tientallen jaren terug doet herleven, al is het maar een beetje. Met Shaft deed deze dat ook al prima. Enkele zeer prima actiescenes, waaronder een spectaculaire shootout. Gelukkig kent de film ook geen hypermontage, wat ik vreesde nadat Singleton de smaak te pakken kreeg met 2 Fast 2 Furious.
Aardige film met een vrij standaard verhaal, dat op zich best goed uitgewerkt is. Oke de film is nergens verassend en vrij voorspelbaar, maar de invulling is niet verkeerd. Vooral Wahlberg is af en toe lekker op dreef. Leuke film voor een doordeweekse avond in ieder geval.
Was wel een leuke en aardige Actie / Misdaad film. Vond Mark Wahlberg wel aardig in deze film. Het verhaal is eenvoudig maar er zit genoeg actie in om te boeien. Leuk om eens in de zoveel tijd te zien.
Dat Singleton beter kan dan dit heeft hij al bewezen. Waarom dan toch dit clichématige en voorspelbare filmpje maken? Hopelijk keert de beste man snel weer terug naar zijn oude niveau. Deze film is vleesch noch visch. Kleurloos en Matig.
Leland Palmer
Detective Fowler: Hey, Gretzky, you know what this is?
Bobby: A hair from your wife's tit?
Hehe, die Wahlberg kan het ook altijd zo mooi brengen. Heb bij deze bovenstaande quote dan ook krom gelegen van het lachen. Jammergenoeg wisselt de film een aantal hoogtepunten af met veel vreselijke dieptepunten.
Het verhaal is uiteraard erg standaard, maar toch zo nu en dan vermakelijk. Jammergenoeg heb ik eigenlijk nooit echt een goed gevoel gehad bij het geheel, dat gewoon vreselijk ongeloofwaardig is. Mark Wahlberg is één van de grootste pluspunten in deze film, al heb ik hem het veel beter zien doen op het witte doek. Verrassing van de avond was André Benjamin, die eigenlijk gewoon prima acteerde en dat had ik niet verwacht. De andere twee - Gibson en Hedlund - presteren ondermaats en weten eigenlijk beide niet echt te overtuigen, vooral de laatstgenoemde, want Gibson heb ik volgens mij nog wel een keer om kunnen lachen.
De film is vermakelijk, dat zeker, maar kent eigenlijk té veel momenten om echt even lekker te genieten van de film. De broertjes rammen er lekker op los, vermoorden de één na de ander en de politie vind het allemaal wel prima blijkbaar. Vooral ook veel kleine dingen die de film de das om doen, zoals een Hedlund die zich ineens doodschrikt, wanneer twee van zijn broers iemand neerschieten, terwijl hij een paar seconden eerder zelf vrolijk een shot-gun staat leeg te knallen. Of het moment in de kroeg wanneer Terrence Howard, zijn collega Josh Charles - baggerslechte rol trouwens - even komt vertellen dat-ie corrupt is. Ze slaan er in de kroeg op los en buiten knalt Charles zijn personage z'n collega neer, terwijl-ie ondertussen melding doet bij het bureau dat zijn collega is neergeschoten door een paar negers. Beetje triest, aangezien de mensen in de kroeg duidelijk zagen dat die twee aan het slaan waren. Daarnaast was de shoot-out bij het huis gewoon erg ongeloofwaardig, de openingsscéne - met het jongetje die een snoepje jatte - erg slecht en was dat gedoe met Gibson zijn Spaanse vlam ook vreselijk irritant. De dinerscéne van de bad-guys was belabberd en de bad-guy zelf was dat ook. Voor de rest vermaakt de film bij vlagen wel lekker natuurlijk en is het vooral Wahlberg die de show steelt, maar het verhaal blijft gewoon erg voorspelbaar, ongeloofwaardig en bevat veel tenenkrommend slechte scénes.
Ik had toch echt meer verwacht van deze film, die met toch een beetje heeft teleurgesteld. Maar oké, het kan niet altijd meezitten natuurlijk. Ik heb de tijd makkelijk uitgezeten en ondanks dat het meer een misdaad/drama verhaal is, kwamen de komische momenten het beste uit de verf voor mij. Het geheel is op een paar scénes na prima gefilmd, de vechtscéne op het eind was slecht bijvoorbeeld, maar de rest kon er wel mee door. Het script was matig, veel momenten waar gewoon veel meer uitgehaald kon worden en de muziek kon me ook niet echt boeien eigenlijk. Mwah, al met al kom ik dan op een 2,5 denk ik.
OlafK
Four Brothers is een zeer vermakelijke film met geweldige dialogen en een leuke cast.
Vier nogal verschillende broers met ieder hun eigen verhaal, komen bijeen nadat hun adoptiemoeder is vermoord. Onder aanvoering van Bobby Mercer (Wahlberg) besluiten de vier gebroeders Mercer om zelf de touwtjes in handen te nemen en op zoek te gaan naar de moordenaar van hun moeder.
Een simpel verhaaltje dat naarmate de film vordert, nogal wat gaten kent. Dit wordt echter meer dan goed gemaakt door sommige hilarische dialogen en dikke 100 minuten prima vermaak.
Four Brothers is geen topper en zal over 20 jaar waarschijnlijk niet meer gekeken worden, maar is wél een zeer amusant filmpje dat geen moment verveeld. 3,5 sterren.
sinterklaas
Een erg fijne actie/wraak film. Kwa verhaal heeft deze wel wat weg van GTA: San Andreas. Verhaaltje is trouwens wel dun maar toch weten ze met Four Brothers een zeer geslaagde prent voor te schotelen dat ook een beetje een gevoel geeft van een jaren 70 actie-wraak film. Alles situeert zich in de grauwe, sombere achterbuurten van Detroit dat ook een beetje gebaseert is op de jeugd van Mark Wahlberg die daar als kind aan huis was. Mark Wahlberg zet opnieuw weer een erg mooie cynische rol neer samen met zijn andere vier broers die het ook fantastisch deden. Al leek Four Brothers niet altijd op "Four" Brothers aangezien ze veel dingen vaak met hun drieen oplossen. Maargoed. Verder zijn de actiescenes ook ruimschots aanwezig en zien er ook erg mooi uit. (Vooral die shootout in hun huis) en natuurlijk zijn der ook hier en daar mooie autoachtervolgingen. En natuurlijk dat vechtparij met Mark Wahlberg en die andere bad-guy op het ijs. Een actie-wraak liefhebber kan hier zijn hart wel ophalen.
Ook vind ik die rollen van die 2 politieagenten (komt me ook bekend voor uit GTA: SA) erg geinig af en toe.
Gewoon weer een zeer geslaagde film. Ik heb van begin tot eind genoten en geboeit zitten kijken. Mark Wahlberg die bereikt toch echt wel de top van de prachtacteurs. Verder als je weer eens zin hebt in een wraakfilmpje dat wat weg heeft van de jaren 70. Dan is Four Brothers zeker een film voor jou.
ViggøJøhnny
Een super leuke film,
om gewoon met je verstand op 0 te bekijken
Niet alles te serieus nemen en je kunt er best
een avondje van genieten
Vooral leuk is dat de personages toch allemaal verschillend
zijn en ze zijn leuk op elkaar ingespeeld!
Prima filmpje!
Captain Pervert
Deze film heb ik jaren geleden gezien, maar weet nog wel dat ik hem vrij goed vond. Binnenkort maar eens opnieuw bekijken.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Blijft een goed actie-revenge filmpje dat niet verveelt en waar de cast en de locaties ook niet misstaan.
DaKKiE1984
Ik vond het een matige tot slechte film eigenlijk, en de reacties op deze pagina verbazen me eerlijk gezegd nog al.
Ik kon er geen moment in komen het liet me allemaal nogal koud, en ik kan toch aardig in een film zitten normaal gesproken, OOK in actiefilms.
Vooral de flashbacks van de moeder waren echt bespottelijk slecht, en dat niet alleen maar ook de schietpartijen die uit het niets te voorschijn lijken te komen en dan het vreemde gebeuren dat het lijkt alsof er zich maar 2 agenten met de zaak lijken te bemoeien waarvan er dan 1 natuurlijk ook weer opgegroeid is met de broers.
Ik weet dat je in een actiefilm eigenlijk niet mag zeuren over "realisme" maar dit was soms wel heel erg ver gezocht hoor.
Wat mij betreft is het verhaal over 4 broers die hun moeder wreken, iets waar je echt wel wat mee kan, maar bouw er dan geen gangster/getto verhaaltje omheen want voor mij heeft het in ieder geval niet gewerkt, ondanks de wel goed acterende acteurs.
centurion81
- 2067 berichten
- 1990 stemmen
Voor een simpele actiefilm doet deze film heel heel veel goed. Sommige dingen slaan nergens op en ik heb Mark Wahlberg met name wel eens in sterkere rollen gezien, maar akkoord, 3,5*
Redelijke film waarin vier broers wraak nemen op de moord van hun adoptiemoeder. Vrij standaard plot en een aantal goeie actiescenes. Het acteerwerk valt soms een beetje tegen, en daardoor de geloofwaardigheid ook. Alleen Chewitel Ejofor is nog wel het vermelde waard als één van de vele badguys die de film rijk is. Desalniettemin een leuk actiefilmpje om te zien.
Minotaures
Een tijd geleden gezien, maar vond het goed genoeg om het nog een keer te kijken.
Wat ik er toen van vond, kan ik mij niet meer herinneren. De herziening is i.i.g. wel goed geslaagd. Dit is gewoonweg een uitstekende film in verhaal en kwalitatieve acteerwerk.
Wat begon met een standaard wraak-verhaal, begon het langzaam zich te puzzelen tot een daad waarin verraad en corruptie meer dan genoeg in voorkwam. Een verhaal wat niet zal mislukken om de kijker te verrassen. Uiteindelijk maakte de slimste verdacht veel indruk om als verdachte te worden beschouwd rondom zijn moeders dood. Maar het zit natuurlijk wat ingewikkelder in elkaar dan gedacht. Dat is nou waar deze film in goed is uitgewerkt, geen al te simpele verhaal of smoesje om een oorlog te beginnen (zoals Death Sentence, bijv.).
Het meerendeels van de personages vond ik vrij leeg tot wel standaard. De Mercer-broers vond ik wel boeiend, op het jongste na, want een overbezorgde artiest die teveel aan de drugs zit is niet echt een personage om daar dieper op in te gaan. De overige broers zijn crimineel (Bobby) met een militaire achtergrond te noemen (bij Angel dan). Angel's vriendin zorgde af en toe voor de irritatie-momenten met haar gezeur en gedram. Vreselijk, maar ze is wel supermooi. De bad-guys aan de andere hand wekken ook geen interesse bij mij. Sommige kwamen zo uit het niets, net zoals Victor Sweet. Wel een charismatische baas, die op z'n zachts gezegd 'rustig iemand kan dreigen of dwingen om iets belachelijks te doen' (zie restaurant-scène). Zijn aanhangers bestaan uit andere KFC-klanten en gemaskerde hitmans. Met de Mercer-broertjes komen wel een paar grappige momenten waar ze elkaar niet serieus namen, especially Bobby's personage die het liefdesleven van Angel met een korreltje zout nam. Er zit dus wat humor in om het vermakelijk te houden.
Een volledige film die tijdens de Kerst afspeelt beïnvloedt alle locatie's en terreinen. En dat is bij deze film wennen. Een enkele achtervolging wordt gefilmd tijdens een sneeuwstorm. Wel spannend en actievol om te zien, maar het is (natuurlijk) ongeloofwaardig. Wel netjes op beeld (zo onoverzichtelijk en onduidelijk tijdens het rijden). Om de film 'vol met actie' te bestempelen gaat ook te ver. Een echte goede actiescène is toen Sweet's moord-eenheid de Mercers broers bij hun moeders huis confronteerden. Resultaat: 8 man van het eenheid dood en het jongste Mercer-broertje. Qua dood van een broertje is het wel jammer, want ik vond het op de één of ander manier niet bij passen. Het stukje was wel netjes gedaan, het vuurwisseling zag er goed uit en allemaal goed op beeld.
Sommige handelingen waren af en toe belabberd en ongeloofwaardig. Een voorbeeld is toen Fowler Green doodschoot en er een valse melding van maakte. Scène van de Mercer-broers die geconfronteerd worden door een verschijning van hun moeder gaat ook een beetje ver. Wel een beetje grappig, maar misplaatst en raar. Wat betreft het einde waarin alle kromme punten worden rechtgeslagen vond ik 'het gevecht' tussen Victor Sweet en Bobby Mercer slecht. Had het anders aangepakt dan een knok-wedstrijd van nog geen 4 klappen per persoon ergens op een bevroren meer. Verder een standaard-einde waarin alle overgebleven personages van een rustig leven kunnen genieten.
Een film die - ondanks niet erg veel actie (evengoed als de aanslag op de Mercers) biedt - maar meer op verhaal en acteerwerk wel een positieve punt moet hebben. Het is wel een film die qua onderwerp (simpel: wraak) een uitstekende titel is.
DonPeliculón
Four Brothers is een film met een leuk concept, dat helaas ietwat slordig uitgewerkt is. De vier broers die hun moeder gaan wreken vormen een vermakelijk groepje, leuke onderlinge humor en dialogen. Verder een paar goede schietscènes en prima acteerwerk, vooral Mark Wahlberg vind ik altijd leuk om te zien.
Shinobi
Vrij saai filmpje eigenlijk met een onzinnig verhaal, vuurgevechten vanuit het niets en poging tot grappig zijnde situaties en het duurt ook nog eens te lang.
Meh, nipt 2,5 sterren.
Een variatie op de wraakfilm, dit keer met 4 broers. Op zich levert dit een gekende actiefilm op met veel geschiet en 'dirty talk'. Wel goed om te zien hier is het rouwproces. Wat bij andere wraakfilms soms ontbreekt is het verdriet vanwege het overlijden van een dierbare. Het concept van de 4 broers levert bovendien ook een variatie aan karakters op wat de film toch wat doet afwisselen. Een film dus met de nodige scherpe uitspraken, stevige actie en een portie drama. Niet slecht dus.
Pitakaas
Blegh. Four Brothers is niet alleen overmatig cliché en onovertuigend, maar ook nog vreselijk saai en overdreven sentimenteel. Dat ik nu eigenlijk in 1 zin zeg wat ik van de film vind is wel genoeg. Vooral het eerste deel is verschrikkelijk kut. Wahlberg vind ik slecht gecast als grofgebekte Irish en nu ik toch bezig ben, de resterende 3 broers vond ik ook maar 3x niets. Dat de film zich nog redt van een dramatisch dieptepunt is een kleine opluchting. Door een toch wat verrassende plottwist kan de film zich, op verhaaltechnisch gebied dan, onderscheiden van die honderd andere actiefilms. Helaas moet ik constateren om de broers als ‘detectives’ aan het werk te zien net zo slaperig vond als de broers als ideale schoonzonen. Het is het allemaal net niet.
Four Brothers is uiteindelijk gewoon een dertien in een dozijn film. Hoe graag Singleton het ook had gewild, nergens wordt het interessant.
martijn011
- 2034 berichten
Matige film. Op zich keek het allemaal prima weg, maar het boeide me gewoon niet zo. De film probeert nog wel wat interessant te doen, maar ik had veelal het gevoel het allemaal al eens gezien te hebben.
Komt nog bij dat sommige gebeurtenissen en delen in de film wel heel ongeloofwaardig waren. Zo lijkt het net alsof de broers gewoon hun gang kunnen gaan en het de politie totaal niet interesseert. Dat was ronduit belachelijk.
Gelukkig kent de film ook zo z'n positieve dingen. Vond Wahlberg wel weer prima, stoere gast blijft dat toch. Sommige actiescenes zagen er bruut uit en de shootouts waren prima. Echt genoten heb ik niet, daarvoor kon het me niet zoveel boeien en was het weer een redelijk standaard actiefilm verhaaltje.
Fran
- 1953 berichten
Dit vond ik wel een indrukwekkend verhaal. Het is op zich een grappig gegeven dat 4 totaal verschillende types die normaal absoluut niet met elkaar om zouden gaan, hier broers blijken te zijn. En ook een blok vormen om de moordenaar van hun moeder te vinden. Misschien wat ver gezocht maar ik vond de combinatie van alle tegengestelde karakters wel heel leuk. Dit zie je ook als een rode draad door de film.
Heftig verhaal natuurlijk als je moeder op een dergelijke manier om het leven komt. En het is dan best ontroerend om te zien hoe het deze stoere mannen raakt en hoe ze verbeten zijn om de moordenaars te vinden. De emotie die bij hen allen speelde vond ik wel heel goed overgebracht.
Wat mij wel een beetje dwars zat is dat je af en toe naar wel heel overdreven schietscènes zit te kijken. Midden op straat en zo en dat daar geen officiële instantie tegenin gaat. Het kan allemaal maar. En ook de laatste scène bij het huis waarbij het kleine broertje om het leven komt vond ik ook te overdreven. Normaal irriteert een overdreven scène mij niet zo in een actiefilm. Dat hoort er eigenlijk wel bij. Maar omdat deze film toch wel behoorlijk naar een soort drama film neigt vind ik het dan toch weer wat minder passen.
Maar desalniettemin vind ik dit zeker wel een heel sterke film.
StevenMighty
Een weinig vernieuwend verhaal, doorsnee acteerprestaties en ik sluit me aan bij wat ik hier boven al las. Bij veel scenes vraag je je af of dat zomaar kan zonder dat er iemand tegen in gaat. De vier broers en de bendes lijken wel vrij spel te hebben in heel de stad zonder tussenkomst van officiële instanties...
Ondanks dat kijkt het idd vlot weg omdat er altijd wel vaart in zit.
2,5 sterren
Lord Flashheart
Fijne wraakfilm.
Het blijft toch een genre wat mij ligt: mensen die onrecht is aangedaan en het recht in eigen hand nemen, aangezien de overheid ze in de kou laat staan. Meestal is de hoofdpersoon een eenling, nu is het een keer een groepje "broers" uit een pleeggezin. Als hun lieve moedertje wordt vermoord breekt de pleuris uit en gaan ze met grof geweld achter de daders aan.
Ondertussen is er - ongebruikelijk voor een wraakfilm - nog een politiek subplot en blijkt er toch meer achter de moord te zitten. Dit maakt dat de film zich toch nét weer weet te onderscheiden van z'n genregenoten, waardoor de aandacht erbij blijft. Hoogstaand is het verder niet: de schietpartijen zijn vreselijk onwaarschijnlijk en de gangsters wandelende clichés.
Niettemin zit de film vol actie, ligt het tempo hoog en mag het getto sfeertje er wezen. Keurige 3,5*
lars-pixar
Het goeie verhaal wordt kei hard neergezet door onder andere de acteurs.
Anderhalf uur goed vermaak met veel spanning en onverwachtse momenten.
De genre is als een slinger met veel actie en dat stukje misdaad met drama er in.
Tarkus
Goed gemaakte film. Interessant verhaal dat zeer goed uitgewerkt is. Mark Wahlberg is hier als vanouds heel sterk, en zo zien we hem het liefst. Sterke cast en ook een heel goede soundtrack. Een aanrader deze film.
Ook nog eens opnieuw bekeken.
Een van de betere films met deze cast.
Puik verhaal, voldoende actie en zeer goede vertolkingen.

Misdaadfilm 'Four Brothers' gaat Netflix verlaten: 'Constant op het puntje van m'n stoel'

Misdaadfilm 'Four Brothers' van John Singleton presteert wereldwijd zeer goed op Netflix

Genadeloze misdaadfilm 'Four Brothers' met Mark Wahlberg morgenavond op televisie

Deze films zijn afgelopen week toegevoegd aan Netflix

The World's Fastest Indian

Shooter
Actie / Thriller, 2007

Collateral
Actie / Thriller, 2004
broer of zus relatiediefstalarbitrary lawadoptive motherwraakmoordgewelddetroit, michiganduringcreditsstingerinterracial adoption