• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson en André 3000

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 13 oktober 2005

Plot Four Brothers

"They came home to bury mom... and her killer"

Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.

Bobby Mercer

Angel Mercer

Jeremiah "Jerry" Mercer

Detective Fowler

Camille Mercer

avatar van master_denhaag

master_denhaag

prima film lekkere shaft muziek en vond de rol van mark wahlberg uitstekend

avatar van ex_uva

ex_uva

Deze film is niet zozeer vernieuwend. De gemiddelde kijker begrijpt dat all well, ends well en dat dus alles terecht komt.

Echter, men wordt wel verrast door een moord op een vrouw, die ogenschijnlijk superlief is. Dit gegeven wordt in de film niet toegelicht. De moord wordt opgelost, maar het motief niet. Uitermate vervelend voor de kijker, die achteraf de film naspeelt in zijn eigen hoofd en hier niet uit komt. Dat maakt het geheel een stuk minder fraai, dan het in potentie kon zijn.

avatar van lummeleer

lummeleer

Is gewoon 109 min actie!!!

Heb me echt geen minuut verveelt!

avatar van Miss////

Miss////

Leuke actie, leuke humor, niks meer en niks minder!

avatar van criticus_g

criticus_g

ik vond het wel een leuke film met een redelijk verhaal met goeie karakters...het is gemiddeld goed. is makelijk te volgen, en ook goeie muziek...:P

avatar van Anjin

Anjin

Vond het maar een slappe vertoning

en actie nuh geef mij maar b.v. Bad Boys 2.

avatar van dennis_n

dennis_n

Ik heb geprobeerd om hem te kijken, maar heb hem toch voortijdig uitgezet. Wat een waardeloze film.

avatar van uncle jimbo

uncle jimbo

Het verbaast me dat deze film 3,5 sterren scoort en op imdb ook nog tegen een score van een 7 aanleunt... Zelf heb ik de film 2 sterren gegeven want ik vond zowel de weergave van het verhaal als acteurs slecht uit de verf komen.

Om te beginnen voelde ik mij als kijker niet verbonden met de hoofdrolspelers en hun strijd voor hun pleegmoeder want de regisseur heeft de relatie tussen alle personen heeel erg kort door de bocht weergegeven.

Waar ik ook een beetje narrig van werd is dat de hele impulsieve en niet doordachte plannen van de broers altijd maar weer lukten in een steven-seagal-kinda-way..

Op een gegeven moment knallen ze de hele buurt aan puin en als de politie op de stoep staat krijgen ze nota bene een excuus en hebben ze nog een grote bek ook tegen die agenten.. Daarnaast is het motief een lief oud pacifistisch vrouwtje die vast niet gewild zou hebben dat haar dood op zo'n manier gewroken wordt! Deze film dus alleen kijken als je wilt weten hoe een film niet hoort te zijn.

avatar van Rene1971

Rene1971

Actiefilm om de actie: hoe krijg ik zoveel mogelijk schiet- en scheldpartijen in een film. Ik sluit me volledig aan bij wat "uncle jimbo" zegt. Had veel meer in kunnen zitten.

avatar van schim

schim

Ongeloofwaardige B-film.

avatar van tdrost

tdrost

Stom dat ik had verwacht dat dit wel eens een goede film kon zijn...maar goed ik wist ook niet dat er 2 rappers in mee speelden!

Net alsof die rappers de film slecht maken...

avatar van Ella

Ella

Tja zoveel mensen zoveel smaken.

Ik vond het een erg leuke film om na te kijken. Alle elementen zaten erin 1. een goed verhaal 2. Sterke duidelijke karakters 3. goede muziek 4. Geen overdreven stunts (zoals transporter 2).

Greetz

avatar van mkolb72

mkolb72

Ik vond 'm ook best vermakelijk. Ik heb me geen moment verveeld 3,5***

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Heb me ook niet verveeld, maar daar is het ook mee gezegd. Hoef hem echt niet voor een tweede keer zien!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Okay, overdreven geweld in films kan soms heel goed werken maar alleen als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Deze film voldoet aan bijna geen van de voorwaarden om voldoende kwaliteit mee te geven om al dat geweld intressant te houden. Het acteerwerk is aardig maar meer ook niet. Wahlberg vond ik zelfs af en toe ronduit belabberd acteren. Maar wat echt heel moeilijk lijkt te zijn bij hedendaagse actiefilms is een fatsoenlijk script! Het verhaal rammelt weer aan alle kanten. Zowiezo de hele bedoeling van de film; Een lief oud vrouwtje wordt omgelegd door 2 zware jongens (mij is nog steeds niet duidelijk waarom?) en de jongens die ze zo goed mogelijk heeft willen opvoeden beginnen geheel tegen moeders geest in een geweldadige wraakcampange om de daders op te sporen. Tot overmaat van ramp gebruiken ze haar erfgoed van 4 ton aan US$ voor het omkopen van een stel criminelen die dan vervolgens doodleuk hun baas omleggen, kom op zeg!
De film heeft wel een paar leuke elementen, zo vond ik de auto-achtervolging in de sneeuw en de shoot-out best specataculair. De chemie tussen de broertjes ontbrak een beetje maar die scene op de plee vond ik geweldig. Dat had er dus veel en veel meer in moeten zitten die humor. Dan waren de karakters tenminste wat levendig geworden. Verder groot pluspunt is de geweldig gekozen muziek en een aantal hippe retro 70's elementen.
Jammer dat het weer de zoveelste actiefilm is met een script dat op teveel plaatsen onderuit gaat en blijft het dus helaas weer bij spectaculair maar vooral toch zinloos geweld. 2,5*

avatar van argus

argus

Madecineman schreef:
waarom?) Vanwege de enorme afkoopsom die gemoeid was met haar lijfrentepolis. Daarvoor laten ze later in de film ook nog eens camerabeelden in een bank zien met de corrupte blanke smeris detective Fowler, die zogenaamd erg behulpzaam is t.o.v. Evelyn Mercer om gedaan te krijgen dat zij één of andere smerige lijfrente overeenkomst zou gaan tekenen.

Madecineman schreef:
Dat is ook het grappige van het hele verhaal. Het zou eigenlijk voor humor moeten gaan zorgen. Het karikaturale zit in alle vier de broers. Vooral in de oudste : hij is echt waanzinnig gewelddadig en zodra zijn stiefmoeder dan overlijdt komt ook dat nog eens bovendrijven. En alle vier de broers krijgen hun oude nukken weer terug, waar zij daar eerst altijd door hun stiefmoeder op werden gewezen.Ik denk ook helemaal niet dat Wahlberg zo slecht heeft geacteerd als iedereen hier wil doen geloven. Het is volkomen in de geest van het verhaal.
Ik geloof dat deze humor niet tot iedere bioscoop-bezoeker is doorgedrongen, tenminste nog niet... (nu gaan lachen... !)

Madecineman schreef:
Dat was dus een aardige schijnbeweging van Jeremiah, de intelligentste van het viertal. Die daar zo goed in is dat hij eerst nog de verdenking van medeplichtigheid door zijn andere broers op zich weet te laden, maar daar komt hij ook goed uit.
Madecineman schreef:
die dan vervolgens doodleuk hun baas omleggen
Ik heb hier al verteld waarom dat was: Victor Sweet is een qua menselijkheid finaal afgeschreven persoonlijkheid die echt ieder moment door zijn omgeving om zeep kan worden geholpen. Het is een terugkerend thema in de film : de vernederingen die Victor Sweet zijn bendeleden doet ondergaan. Dit gegeven komt blijkbaar ook niet bij ieder bioscoop bezoeker aan, tenminste : niet iedere bioscoop bezoeker verbindt daar conclusies aan vast t.a.v. het verdere vervolg van het verhaal.

Ik zie zelf niet zoveel onverklaarbare zaken als jou, het script was best OK volgens mij.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

argus schreef:

Maar dan nog, waarom zou een intelligente vrouw die alles blijkbaar erg goed in de smiezen had (wordt nog een aantal maal aangehaald in de film) zich laten ringeloren door een niet zo bijster slimme corrupte agent? Ik vond dit toch niet duidelijk uit de verf komen, had na afloop echt zoiets van; "Tja wat was hier nou precies aan de hand". Het voelde niet logisch aan zeg maar.

hij is echt waanzinnig gewelddadig

Ja ik vond dat constante gezwaai met revolvers (van vooral Wahlberg) toch een beetje te, op het idiote af. Maar op de een of andere manier komen ze er dan toch ieder keer weer mee weg. Had het leuker gevonden als ze eens een grote totale fuckup zouden maken, zou wat evenwicht in de film gebracht hebben

Nee inderdaad, maar die pleescene is echt hylarisch;

"Ask the cockologist"
"It's just a liitle Fuckburn"

Ook dat gezever van die spaanse chicka en de cynische comentaren daarop van de broertjes waren best grappig. Maar ja das dan weer mijn humor

Okay akoord daar kan ik nog wel inkomen, maar waarom dan dat debiele gedoe bij het ophalen van het geld als toch iedereen al in het complot zit? Weet je wat dat is vogens mij. De regisseur wou natuurlijk de verassing tot het laats bewaren maar ik vind dat dus eigenlijk gewoon een gebrek aan creativiteit.

avatar van argus

argus

Madecineman schreef:

Het klopt dat het vaak wordt aangehaald in de film, maar zodanig vaak dat men twijfel moet gaan krijgen. Het is een oppervlakte-verhaaltje. Het blijkt ook later dat zij lang niet alle lijfrente-betalingen heeft kunnen doen en dat Jerry de laatste paar jaar de maandbedragen heeft moeten afbetalen. Zij is dus volgens mij in wezen een zeer sociale vrouw, maar in financieel opzicht niet geweldig goed op dreef. Kan het nu ook weer niet in echt alle opzichten intelligent noemen. Haar inkomsten waren de laatste jaren echt nihil.

Madecineman schreef:

....Ook dat gezever van die spaanse chicka... Maar ja das dan weer mijn humor

Dit vond ik nu weer irritant. Zo merk je toch telkens weer dat mensen vaak heel andere redenen hebben om ergens over te gaan lachen.

avatar van NERD

NERD

Deed me een klein beetje denken aan Man on Fire...redelijk geweldadig vraakverhaaltje. Vond MoF beter, maar deze was ook zeker niet slecht. 3,5 sterren.

avatar van djeebee

djeebee

begint aardig, maar daarne ontzettend langdradig

avatar van boschenaar

boschenaar

Ik vond het de moeite waard om te kijken ,ik vond die ene broer heftig toen ze bij die baskeballers kwamen,dat die hem meteen op zijn bek sloeg,daarna een beetje minder actie maar al met al een 4 waard

avatar van patrick17

patrick17

Ik vind wel een lekkere film net ff gecheckt en heb wel genoten ik vind dat Mark Wahlberg een goeie rol neerzet en Tyrese en Andre doen het ook niet verkeerd!!ik geef:

4 ****

Waarom "maar" 3 sterren?

avatar van nickdeleuw

nickdeleuw

dennis_n schreef:

dan mis je de clou van het verhaal, laf hoor dat je hem vroegtijdig hebt uitgezet!

3.5 ster!

verder ook een leuke bijkomstigheid dat bracha van doesburg hem bij ons in de bioscoop kwam kijken met de premieré!

avatar van biebel

biebel

Ik vind hem ook 3 sterrekes waard. Tis nou niet dat het echt een topactiefilm is, maar wel vermakelijk.

avatar van Quatro

Quatro

Wow, eindelijk weer eens film die de moeite van het kijken waard was. Leuk verrassend verhaal. de badguy was een beetje overdone, maar dat bleek dan ook weer een deel van het plot te zijn
Goed geacteerd, macho nonchalante karakters, dat spreekt mij wel aan.

avatar van JustMe

JustMe

heerlijke film

lekker schieten, actie, wraak ... Bem!!

goed lekker wegkijken...leuke personages, met een beetje humor erbij

3,5 ster

xxx

JustMe

avatar van Badgast

Badgast

Heerlijke, vlotte actiefilm met niet al te veel pretenties. Grappige personages, scherpe dialogen en veel actie! Dit soort films kunnen ze me niet genoeg maken (ondanks Mark Wahlberg).