• 9.376.078 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson en André 3000

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 13 oktober 2005

Plot Four Brothers

"They came home to bury mom... and her killer"

Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.

Bobby Mercer

Angel Mercer

Jeremiah "Jerry" Mercer

Detective Fowler

Camille Mercer

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Prima film, werd zowaar nog een beetje sentimenteel op het einde. 3.5 ster.

avatar van paaj1

paaj1

goed verhaal, goed geacteerd, gebeurt genoeg actie. kortom dikke 3,5

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Blijft een goed actie-revenge filmpje dat niet verveelt en waar de cast en de locaties ook niet misstaan.

avatar van Minotaures

Minotaures

Nette actie-film. Sneu dat de jongste broertje vermoord wordt.

avatar van goongumpa

goongumpa

Overtuigende en goed geacteerde personages, goede dialogen, mooie cameravoering, spannende actiescènes en een oprechte warmte: dat zijn de elementen die deze film maken.

Je moet hem nemen met zijn mankementjes (niet helemaal realistisch/geloofwaardig, ongenuanceerde slechterik...), maar als je dat lukt, rest gewoon een uitstekend westernverhaal in moderne setting.

avatar van DaKKiE1984

DaKKiE1984

Ik vond het een matige tot slechte film eigenlijk, en de reacties op deze pagina verbazen me eerlijk gezegd nog al.

Ik kon er geen moment in komen het liet me allemaal nogal koud, en ik kan toch aardig in een film zitten normaal gesproken, OOK in actiefilms.

Vooral de flashbacks van de moeder waren echt bespottelijk slecht, en dat niet alleen maar ook de schietpartijen die uit het niets te voorschijn lijken te komen en dan het vreemde gebeuren dat het lijkt alsof er zich maar 2 agenten met de zaak lijken te bemoeien waarvan er dan 1 natuurlijk ook weer opgegroeid is met de broers.

Ik weet dat je in een actiefilm eigenlijk niet mag zeuren over "realisme" maar dit was soms wel heel erg ver gezocht hoor.

Wat mij betreft is het verhaal over 4 broers die hun moeder wreken, iets waar je echt wel wat mee kan, maar bouw er dan geen gangster/getto verhaaltje omheen want voor mij heeft het in ieder geval niet gewerkt, ondanks de wel goed acterende acteurs.

avatar van goongumpa

goongumpa

Ja, die flashbacks met die moeder waren wel erg cheesy.

avatar van skipy05

skipy05

Goede actiefilm. Verhaal was goed. Actie was goed. Paar goede acteurs maakt de film ook altijd goed.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Het verhaal was wel oke. Vertolkingen waren prima, voornamelijk de rol van André Benjamin blonk erin uit. En de actie was ijzersterk!

Prima film voor de actieliefhebber.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Goede actiefilm. Goede acties, goed geacteerd, goed verhaal en de sfeer was ook oké. Voor mij net iets je beter als de standaard actiefilms. 3,5*

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Heerlijke actiefilm. Goed verhaal en goede acteerprestaties. Absoluut een van de betere actiefilms.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1991 stemmen

Voor een simpele actiefilm doet deze film heel heel veel goed. Sommige dingen slaan nergens op en ik heb Mark Wahlberg met name wel eens in sterkere rollen gezien, maar akkoord, 3,5*

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Een doorsnee actiefilmpje, maar nergens bijzonder, echter wel redelijk vermakelijk.

avatar van mnrk

mnrk

Een prima actie film met ook een lekker verhaal erin verwerkt.

Het acteerwerk was ook prima, wat een prima groep acteurs bij elkaar (Mark Wahlberg, Tyrese Gibson , André Benjamin en Terence Howard )

avatar van van duijn

van duijn

echt super actiefilm. Al is het dan zo`n wraak verhaal.
Acteerwerk was netjes gedaan en de actie was echt geweldig. Vooral als die huurlingen het hele huis kapot aan het schieten zijn. Had ook echt een vet einde.
Goeie film. *4.0

avatar van SoNick

SoNick

Ik vond het een prima actiefilm. Deed me een beetje denken aan Running Scared, al heeft het daar verder niks mee te maken. Maar dat was ook gewoon een lekker vermakelijke actiefilm waarbij je verder niet teveel vragen moet stellen. Goed gedaan!

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1991 stemmen

@ So Nick ik vond Running Scared veel beter..Qua verhaal, acteerwerk, actie, geloofwaardihgheid, tempo..

..Misschien dat Four Brothers de betere soundtrack van de twee heeft though....

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

redelijke actie film, maar meer ook niet wat mij betreft.

Vond het allemaal nogal als los zand overkomen. Elke keer weer een nieuwe scene waarin het e.e.a. gebeurde, maar echt een samenhangend geheel werd het nooit. De 4 broers vond ik ook maar matig acteren, nogal stereotype

De film probeerde je met de sentimentele passages voortdurend in de film te trekken, maar bij mij werkte dat niet.

Geruzie / offtopic verwijderd.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin vier broers wraak nemen op de moord van hun adoptiemoeder. Vrij standaard plot en een aantal goeie actiescenes. Het acteerwerk valt soms een beetje tegen, en daardoor de geloofwaardigheid ook. Alleen Chewitel Ejofor is nog wel het vermelde waard als één van de vele badguys die de film rijk is. Desalniettemin een leuk actiefilmpje om te zien.

avatar van Mr.Whiseguy

Mr.Whiseguy

Wat een trieste film, en dan bedoel ik het niet positief. Het begint wel leuk (1e 2 min.), maar daarna zakt alles in. Ik noem dit soort films b-films of gewoon videotheek-films.

avatar van Stijnocas

Stijnocas

Ik vond het begin heel sterk, maar in het midden zakte het af, het einde was weer heel erg sterk, met een mooie actie ontknoping. jammer genoeg vond ik het verhaal niet zo goed.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Mr.Whiseguy schreef:

nou dat is wel erg overdreven! Film zakt in na circa 2 minuten...

avatar van tjaendan

tjaendan

Leuke film, maar niet meer dan dat. 2,5*

De flashback, dat wil zeggen de scenes met de "moeder" zijn eigenlijk irritant. Overdreven.

De vier broers zijn goed gecast. Leuke onderlinge rolverdeling.

De actiemomenten zijn prima; wel vergezocht, maar ja. Over geloofwaardigheid wil ik het hier niet hebben.

Jammer. Had meer ingezeten.

Had eerst 3* gestemd, toch bijgesteld naar 2,5*.

avatar van joostus

joostus

Jaa lekker filmpje dit hoor. Ik vind hem egt vet. Mooie scenes zitten er tussen en gewoon een prima verhaal. En ook gewoon een leuke film

avatar van Davidus

Davidus

Standaard Hollywood aktie filmpje

Achtervolgingen, schieten, hoop geschreeuw, totaal geen diepgang.

Cliches, voorspelbaar

Zwak

avatar van lexiepexie

lexiepexie

knallen!!!

avatar van Minotaures

Minotaures

Een tijd geleden gezien, maar vond het goed genoeg om het nog een keer te kijken.

Wat ik er toen van vond, kan ik mij niet meer herinneren. De herziening is i.i.g. wel goed geslaagd. Dit is gewoonweg een uitstekende film in verhaal en kwalitatieve acteerwerk.

Wat begon met een standaard wraak-verhaal, begon het langzaam zich te puzzelen tot een daad waarin verraad en corruptie meer dan genoeg in voorkwam. Een verhaal wat niet zal mislukken om de kijker te verrassen. Uiteindelijk maakte de slimste verdacht veel indruk om als verdachte te worden beschouwd rondom zijn moeders dood. Maar het zit natuurlijk wat ingewikkelder in elkaar dan gedacht. Dat is nou waar deze film in goed is uitgewerkt, geen al te simpele verhaal of smoesje om een oorlog te beginnen (zoals Death Sentence, bijv.).

Het meerendeels van de personages vond ik vrij leeg tot wel standaard. De Mercer-broers vond ik wel boeiend, op het jongste na, want een overbezorgde artiest die teveel aan de drugs zit is niet echt een personage om daar dieper op in te gaan. De overige broers zijn crimineel (Bobby) met een militaire achtergrond te noemen (bij Angel dan). Angel's vriendin zorgde af en toe voor de irritatie-momenten met haar gezeur en gedram. Vreselijk, maar ze is wel supermooi. De bad-guys aan de andere hand wekken ook geen interesse bij mij. Sommige kwamen zo uit het niets, net zoals Victor Sweet. Wel een charismatische baas, die op z'n zachts gezegd 'rustig iemand kan dreigen of dwingen om iets belachelijks te doen' (zie restaurant-scène). Zijn aanhangers bestaan uit andere KFC-klanten en gemaskerde hitmans. Met de Mercer-broertjes komen wel een paar grappige momenten waar ze elkaar niet serieus namen, especially Bobby's personage die het liefdesleven van Angel met een korreltje zout nam. Er zit dus wat humor in om het vermakelijk te houden.

Een volledige film die tijdens de Kerst afspeelt beïnvloedt alle locatie's en terreinen. En dat is bij deze film wennen. Een enkele achtervolging wordt gefilmd tijdens een sneeuwstorm. Wel spannend en actievol om te zien, maar het is (natuurlijk) ongeloofwaardig. Wel netjes op beeld (zo onoverzichtelijk en onduidelijk tijdens het rijden). Om de film 'vol met actie' te bestempelen gaat ook te ver. Een echte goede actiescène is toen Sweet's moord-eenheid de Mercers broers bij hun moeders huis confronteerden. Resultaat: 8 man van het eenheid dood en het jongste Mercer-broertje. Qua dood van een broertje is het wel jammer, want ik vond het op de één of ander manier niet bij passen. Het stukje was wel netjes gedaan, het vuurwisseling zag er goed uit en allemaal goed op beeld.

Sommige handelingen waren af en toe belabberd en ongeloofwaardig. Een voorbeeld is toen Fowler Green doodschoot en er een valse melding van maakte. Scène van de Mercer-broers die geconfronteerd worden door een verschijning van hun moeder gaat ook een beetje ver. Wel een beetje grappig, maar misplaatst en raar. Wat betreft het einde waarin alle kromme punten worden rechtgeslagen vond ik 'het gevecht' tussen Victor Sweet en Bobby Mercer slecht. Had het anders aangepakt dan een knok-wedstrijd van nog geen 4 klappen per persoon ergens op een bevroren meer. Verder een standaard-einde waarin alle overgebleven personages van een rustig leven kunnen genieten.

Een film die - ondanks niet erg veel actie (evengoed als de aanslag op de Mercers) biedt - maar meer op verhaal en acteerwerk wel een positieve punt moet hebben. Het is wel een film die qua onderwerp (simpel: wraak) een uitstekende titel is.

avatar van daxclusive

daxclusive

Enige tijd geleden in de bioscoop gekeken, daarna omdat ik de film zo goed vond, op DVD aangeschaft en herzien. Inmiddels 3x bekeken en blijft een sterke film.. ik vind zelf dat actie/misdaad ook wel een stukje drama verdiend. Sterke rol van Mark Wahlberg en Tyrese Gibson, alhoewel hun beide niet mijn favoriete acteurs zijn op het doek. Mooi verhaal, zeer sterk met een goed einde.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Four Brothers is een film met een leuk concept, dat helaas ietwat slordig uitgewerkt is. De vier broers die hun moeder gaan wreken vormen een vermakelijk groepje, leuke onderlinge humor en dialogen. Verder een paar goede schietscènes en prima acteerwerk, vooral Mark Wahlberg vind ik altijd leuk om te zien.