• 9.377.538 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson en André 3000

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 13 oktober 2005

Plot Four Brothers

"They came home to bury mom... and her killer"

Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.

Bobby Mercer

Angel Mercer

Jeremiah "Jerry" Mercer

Detective Fowler

Camille Mercer

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Uitstekende actie/misdaadfilm, die overduidelijk met een flinke korrel zout genomen moet worden.

Verhaal steekt zeer redelijk in elkaar. Er zitten een paar onvolkomenheden in, heel wat ongeloofwaardigheden en niet alles rijmt met elkaar, maar mij stoort dat alles geenszins.

De actiescènes zijn erg mooi. Vechtpartij op het einde zit goed in elkaar. Gewoon een paar klappen en daar blijft het bij. Niet zoals in Mission Impossible, dat er eindeloos geknokt wordt.

Het einde vind ik sowieso erg sterk. Acteerprestaties zijn ook bovengemiddeld.

4*.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Donkerwoud schreef:

Qua actie doet het niet meer dan we in andere films gezien hebben.

Auto achtervolging in de sneeuw vond ik wel origineel. verder nog een halve punt erbij voor de soundtrack.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Detective Fowler: Hey, Gretzky, you know what this is?
Bobby: A hair from your wife's tit?

Hehe, die Wahlberg kan het ook altijd zo mooi brengen. Heb bij deze bovenstaande quote dan ook krom gelegen van het lachen. Jammergenoeg wisselt de film een aantal hoogtepunten af met veel vreselijke dieptepunten.

Het verhaal is uiteraard erg standaard, maar toch zo nu en dan vermakelijk. Jammergenoeg heb ik eigenlijk nooit echt een goed gevoel gehad bij het geheel, dat gewoon vreselijk ongeloofwaardig is. Mark Wahlberg is één van de grootste pluspunten in deze film, al heb ik hem het veel beter zien doen op het witte doek. Verrassing van de avond was André Benjamin, die eigenlijk gewoon prima acteerde en dat had ik niet verwacht. De andere twee - Gibson en Hedlund - presteren ondermaats en weten eigenlijk beide niet echt te overtuigen, vooral de laatstgenoemde, want Gibson heb ik volgens mij nog wel een keer om kunnen lachen.

De film is vermakelijk, dat zeker, maar kent eigenlijk té veel momenten om echt even lekker te genieten van de film. De broertjes rammen er lekker op los, vermoorden de één na de ander en de politie vind het allemaal wel prima blijkbaar. Vooral ook veel kleine dingen die de film de das om doen, zoals een Hedlund die zich ineens doodschrikt, wanneer twee van zijn broers iemand neerschieten, terwijl hij een paar seconden eerder zelf vrolijk een shot-gun staat leeg te knallen. Of het moment in de kroeg wanneer Terrence Howard, zijn collega Josh Charles - baggerslechte rol trouwens - even komt vertellen dat-ie corrupt is. Ze slaan er in de kroeg op los en buiten knalt Charles zijn personage z'n collega neer, terwijl-ie ondertussen melding doet bij het bureau dat zijn collega is neergeschoten door een paar negers. Beetje triest, aangezien de mensen in de kroeg duidelijk zagen dat die twee aan het slaan waren. Daarnaast was de shoot-out bij het huis gewoon erg ongeloofwaardig, de openingsscéne - met het jongetje die een snoepje jatte - erg slecht en was dat gedoe met Gibson zijn Spaanse vlam ook vreselijk irritant. De dinerscéne van de bad-guys was belabberd en de bad-guy zelf was dat ook. Voor de rest vermaakt de film bij vlagen wel lekker natuurlijk en is het vooral Wahlberg die de show steelt, maar het verhaal blijft gewoon erg voorspelbaar, ongeloofwaardig en bevat veel tenenkrommend slechte scénes.

Ik had toch echt meer verwacht van deze film, die met toch een beetje heeft teleurgesteld. Maar oké, het kan niet altijd meezitten natuurlijk. Ik heb de tijd makkelijk uitgezeten en ondanks dat het meer een misdaad/drama verhaal is, kwamen de komische momenten het beste uit de verf voor mij. Het geheel is op een paar scénes na prima gefilmd, de vechtscéne op het eind was slecht bijvoorbeeld, maar de rest kon er wel mee door. Het script was matig, veel momenten waar gewoon veel meer uitgehaald kon worden en de muziek kon me ook niet echt boeien eigenlijk. Mwah, al met al kom ik dan op een 2,5 denk ik.

avatar van the new guy

the new guy

Ben echt heel erg verbaasd dat deze film nog relatief hoog scoort.

Ik vond de acteerprestaties zwaar onder de maat. Vooral Andre 3000 moet gewoon muziek blijven maken, dat kan hij wel.

Het verhaal is niet sterker dan dat van een Steven Seagal film. Ik denk dat veel mensen worden misleid door de namen die in deze film spelen, en vergeten dat het een flutplot met slechts harde actie is.

Ik geef de film toch nog 2*, dit alleen omdat de muziek wel erg goed was. Op het juiste moment een rustige oude bluesklassieker of een lekkere softrock uit de 60ies.

Overigens heb ik zelden een "badguy" zo slecht gecast gezien. Wat een slechte acteur, met het verkeerde gezicht en accent in de verkeerde film!

avatar van niethie

niethie

Dacht toch echt dat ik al op deze film had gestemt maar goed, blijkbaar niet dus. Aardig dertien in een dozijn wraakfilmpje, de sfeer is dik in orde en de acteurs deden het leuk. Verder keek het allemaal prima weg maar meer dan dat ook niet.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Chiwetel Ejiofor een slecht acteur? Verkeerde rol: ja, slecht acteur: nee.

avatar van crack1

crack1

Voor mij iets beter dan de gemiddelde actiefilms die de revue passeren.Wahlberg acteert meer dan behoorlijk!

Four Brothers=Four Stars!

avatar van DiStefanO

DiStefanO

pfffffffffff, voor mij een compleet raadsel waarom deze film zo hoog gequote is. Wat een dramatische acteurs, en nog maar te zwijgen over een aantal die echt niet kunnen.

zoals in dat restaurant, of bij het basketballen. Wat een farce

DiStefanO schreef:

en nog maar te zwijgen over een aantal die echt niet kunnen. zoals in dat restaurant, of bij het basketballen. Wat een farce

Nee, niet zwijgen, maar vertellen!

Waarom zou het niet kunnen?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige film met een aantal goede wendingen, maar zeker niet zo goed als ik had verwacht. Toch een aardig verhaal dat me veel doet denken aan 'The Black Donnellys'.

3.5

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Goede actiefilm die voor mij toch net dat ietsje boven de middelmaat uitsteekt. Dat komt vanwege de toch wel 'eigenaardige' band tussen de broers en uiteraard het complot dat me toch wel wist te boeien. Vooral het begin vond ik goed gevonden, je krijgt onmiddelijk sympatie voor de moeder terwijl ze maar heel even in beeld is. Het acteerwerk was goed. Al bij al een aardige film dus.

avatar van DroBje!

DroBje!

Het begin was echt eentje uit een dozijn.
Waarbij ik het acteren echt teleurstellend vond. (bijv. restaurantscène)
Ook Mark Wahlberg in gevoelige stukken, daar heb ik mijn vraagtekens bij.
Pas vanaf dat Sweet's ingehuurde mannetje even de boel een stukje kleiner komen schieten, wordt de film wat interessanter.
Achteraf gezien ben ik blij dat ik hem afkeek.
Want het slot vond ik best sterk.

Toch niet hoger dan 2.5*

avatar van amanda22

amanda22

Het is niet de 1e keer dat ik deze film heb gezien, maar wel weer eens lang geleden. Een leuke actiefilm waarbij de 4 stoere mannen ook heel gevoelig overkomen. Ook heeft de film wat zielige momenten en leef je goed mee met hun. Een fijne film om naar te kijken...

avatar van OlafK

OlafK

Four Brothers is een zeer vermakelijke film met geweldige dialogen en een leuke cast.

Vier nogal verschillende broers met ieder hun eigen verhaal, komen bijeen nadat hun adoptiemoeder is vermoord. Onder aanvoering van Bobby Mercer (Wahlberg) besluiten de vier gebroeders Mercer om zelf de touwtjes in handen te nemen en op zoek te gaan naar de moordenaar van hun moeder.

Een simpel verhaaltje dat naarmate de film vordert, nogal wat gaten kent. Dit wordt echter meer dan goed gemaakt door sommige hilarische dialogen en dikke 100 minuten prima vermaak.

Four Brothers is geen topper en zal over 20 jaar waarschijnlijk niet meer gekeken worden, maar is wél een zeer amusant filmpje dat geen moment verveeld. 3,5 sterren.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Erg matige film.

Vooral het script was ongelofelijk slecht. Alles voelde erg random aan en het verhaaltje wist nergens te overtuigen. Vooral de momenten waarop ze dachten dat ze hun moeder zagen waren tenenkrommend slecht.

De actiescènes konden soms nog wel vermaken maar waren dan weer erg lelijk gemonteerd. Vind Mark Wahlberg meestal nog wel aardig in dit soort films en nu heeft ie ook weer een paar leuke one-liners maar meer hoef je van het acteerwerk hier niet te verwachten. Jammer ook dat de personages helemaal niet verder uitgewerkt werden. De soundtrack was dan wel aardig.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een erg fijne actie/wraak film. Kwa verhaal heeft deze wel wat weg van GTA: San Andreas. Verhaaltje is trouwens wel dun maar toch weten ze met Four Brothers een zeer geslaagde prent voor te schotelen dat ook een beetje een gevoel geeft van een jaren 70 actie-wraak film. Alles situeert zich in de grauwe, sombere achterbuurten van Detroit dat ook een beetje gebaseert is op de jeugd van Mark Wahlberg die daar als kind aan huis was. Mark Wahlberg zet opnieuw weer een erg mooie cynische rol neer samen met zijn andere vier broers die het ook fantastisch deden. Al leek Four Brothers niet altijd op "Four" Brothers aangezien ze veel dingen vaak met hun drieen oplossen. Maargoed. Verder zijn de actiescenes ook ruimschots aanwezig en zien er ook erg mooi uit. (Vooral die shootout in hun huis) en natuurlijk zijn der ook hier en daar mooie autoachtervolgingen. En natuurlijk dat vechtparij met Mark Wahlberg en die andere bad-guy op het ijs. Een actie-wraak liefhebber kan hier zijn hart wel ophalen.

Ook vind ik die rollen van die 2 politieagenten (komt me ook bekend voor uit GTA: SA) erg geinig af en toe.

Gewoon weer een zeer geslaagde film. Ik heb van begin tot eind genoten en geboeit zitten kijken. Mark Wahlberg die bereikt toch echt wel de top van de prachtacteurs. Verder als je weer eens zin hebt in een wraakfilmpje dat wat weg heeft van de jaren 70. Dan is Four Brothers zeker een film voor jou.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Een super leuke film,

om gewoon met je verstand op 0 te bekijken

Niet alles te serieus nemen en je kunt er best

een avondje van genieten

Vooral leuk is dat de personages toch allemaal verschillend

zijn en ze zijn leuk op elkaar ingespeeld!

Prima filmpje!

avatar van jordandejong

jordandejong

Harde geweldadige actie film die me nooit verveelt.

avatar van film88888

film88888

Blijft een heerlijke ijzersterke actiefilm met een zalig sfeertje !

Verhogen naar een dikke 4,0

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Heel schaamteloos gisteren pas gezien. Want ik vond het een hele goeie film zaten ook hele grappige stukken in. Goed geacteerd door hun allemaal.

Nog niet gezien? Doen!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film heb ik jaren geleden gezien, maar weet nog wel dat ik hem vrij goed vond. Binnenkort maar eens opnieuw bekijken.

Captain Pervert schreef:

Heb jij even geluk. Vanavond 20:30 Veronica. Niet missen. (;

avatar van maartenschijf

maartenschijf

leuke film, ga hm drek zkr kijken.

avatar van canciser

canciser

Leuke actie, maar de rest van het verhaal is zo cliché.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Heerlijke weg-kijk-film. Af en toe ongeloofwaardig en hier en daar cliché's. De laatste scene vond ik niet zo heel erg spannend. Dat het van mij schieten mogen zijn. Maar ja, dat is mijn mening.

De eet-scene aan tafel vond ik wel ontzettend slecht. De enige scene waar ik me aan ergerde.

Voor de rest is de actie zeer goed en is het verhaal zeer vermakelijk.

Ondanks de clichés en die twee scene's toch nog een 3,5*.

kArIzMa_Movie

Kijk is wat ik net ben tegengekomen:

In 2005 John Singleton directed a film called Four Brothers which starred Mark Wahlberg. Paramount is now keen on developing a sequel bringing back many of the creative team members for Five Brothers.

Mark Wahlberg is eyeing a return to star and hatched the sequel idea with original writers David Elliot and Paul Lovett. Producer Lorenzo Di Bonaventura will also be back to produce the sequel as well. The first film revolved around four adopted brothers (Wahlberg, Tyrese Gibson, Andre Benjamin and Garrett Hedlund) who come together to avenge their mother's death in what at first appears to be a random robbery. Although not a massive hit, it still grossed a nice $74 million in the domestic boxoffice.

It seems like Hedlund would be the only one not to return as he was killed in the first film, that being said its unknown who else would come back for the sequel besides Wahlberg but plot details are being kept under wraps. I am sold on this idea. The first movie wasn't bad at all and was a nice bit of fun seeing Wahlberg bust some heads around with Tyrese.

What do you think? Should there be a sequel? Would a Five Brothers interest you?

Wahlberg komt dus terug? Hoe... Hoe... Hoe gaat dat gebeuren dan? Waar slaat dit op? Zou echt een afbreuk zijn, echt waar. Hopelijk denken ze twee keer na.

I would see it, but the idea isn't that genius.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Fan-frikcing-tastic

avatar van kennethv

kennethv

vind hem geniaal, mooie actie scenes, gewoon een succes.

avatar van Frenetic

Frenetic

Geweldige film had hem nog deze week gezien =D

avatar van vantagev82

vantagev82

Hele goede film! Van begin tot eind blijft de film boeien. Natuurlijk moet je niet alles tot de grond toe precies willen hebben zoals de rol van de politie. Toppertje