Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 13 oktober 2005
Bekijk via Netflix
Plot Four Brothers
"They came home to bury mom... and her killer"
Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.
- Trailer (YouTube)
- Four Brothers (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Victor Sweet
Camille Mercer
combi
- 20609 berichten
de titel van deze film is stoerder dan de film zelf, had er wel wat meer van verwacht maar helaas, het kon me niet echt boeien, leefde totaal niet mee met de personages, er werd door sommige nog redelijk geacteerd maar niet goed genoeg om mijn aandacht erbij te houden.
Lady_Movie
ik heb de film gisteravond gezien. hij begon goed, en moest hier en daar een traantje laten vallen ..
Heel goed geacteerd en het verhaal sleept je mee.
ik geef hem een 4.5
elandenburg
Geweldig(dadig) goeie film dit. Boeiend van begin tot het eind.
Herisson
Spannende actiefilm met veel humor! Verder niet apart, maar hoeft ook niet altijd. 3,5*
LaDistancia
Dit vond ik echt een gave film! Lekkere actie en veel humor, goed acteerwerk en heb ook een traantje moeten wegpinken!
De film had een hele goede sfeer.
The Last
Een film als Death Wish is dan vele malen minder saai!
Minder saai? Jij hebt het dus duidelijk niet met actiefilms.
elandenburg
Wat was de humor dan, dat begrijp ik niet helemaal?
stephan73
Minder saai? Jij hebt het dus duidelijk niet met actiefilms.
Zodra ze uit Hollywood komen, inderdaad niet veel!
annebaabjan
Had er veel van verwacht en die verwachtingen zijn ook uitgekomen.
Vond het een zeer goede film. Met goed acteerwerk van oa Wahlberg.
Ook het einde vind ik redelijk, jammer dat de 'jongste' sterft, maar
ik denk dat dit de sfeer van de film wel bevorderd.
Joe-K
Niet spoilen, annebaabjan.
Film vanmiddag nog eens gekeken, en mijn stem van 4.0 blijft gewoon staan. Echt een film die je niet verveeld, goede actie en leuke humor. Ik kon er precies weer de humor van inzien net als in de bioscoop. Top.
ILDIB
Twijfel tussen 3,5 en 4.0, 4.0 voor de lamlendigheid, 3.5 voor het toch wel erg matige verhaal slash logica.
wahlberg is echt geweldig bezig, de rest ook wel, maar op een of andere manier mist de film de overtuiging.
Aardige film met een vrij standaard verhaal, dat op zich best goed uitgewerkt is. Oke de film is nergens verassend en vrij voorspelbaar, maar de invulling is niet verkeerd. Vooral Wahlberg is af en toe lekker op dreef. Leuke film voor een doordeweekse avond in ieder geval.
The Rockfather
Goede film,
Je hebt van alles. Actie, humor, maar ook weer emoties en liefde.
Ik vond Mark Wahlberg ook weer een goede rol spelen.
Dit is echt een van de stoerste films die ik ooit heb gezien.
mdesigning
Super film! Een echte aanrader! Ik wil 'm in ieder geval nogmaal zien. 5*!
thebeequeen
Wat een stoere kerels in die familie zeg: het kwam zo lachwekkend over the top over.
Een hoog gemiddelde voor deze voorspelbare film. Het plot kon je ook van verre zien aankomen en dat haalde de spanning naar beneden.
Ik kon ook geen sympathie opbrengen voor de hoofdrollen.
Toen een van de jongens werd doodgeschoten en stierf in de armen van zijn broers kon me dat niet emotioneel raken, en dat is mede de schuld van de kwaliteit van de acteurs
Het hoge cijfer had me hoop gegeven en daarom had ik er veel meer van verwacht.
maerk
Na misbaksels als Alone in the Dark en Crocodile 2 te hebben gezien wilde ik het goed maken met een goede film. Van Four Brothers had ik hoge verwachtingen, maar ik kwam bedrogen uit.
De film viel me heel erg tegen. Het ging zoiezo allemaal veel te snel. Het lijkt wel alsof Singleton niet weet wat hij met het verhaal wil. Het springt van de ene onzinnige gebeurtenis naar de andere. Ik vond het nergens op slaan. De actie is wel goed maar het komt allemaal zo onzinnig over omdat het verhaal te snel gaat. Alles is wel goed in beeld gebracht. Het acteerwerk kon er wel mee door maar was niet altijd even goed. Wahlberg levert de beste prestatie van allemaal. Maar in vergelijking met zijn prestatie in The Departed viel deze in het niets. Verder heeft de film een veel te hoog macho gehalte.
Was wel een leuke en aardige Actie / Misdaad film. Vond Mark Wahlberg wel aardig in deze film. Het verhaal is eenvoudig maar er zit genoeg actie in om te boeien. Leuk om eens in de zoveel tijd te zien.
de grafhond
Voor de mensen die MM willen bezoeken om te kijken of er nog eenvoudige recensies zijn: vette actiefim man! Verstand op 0 en heel veel aktie!
Pastichio Rocker
Nee, wederom een Singleton-film die mij nauwelijks wist te overtuigen. Het verhaal is er één van 13-in-een-dozijn, en weet niet goed welke kant het nu op wil. Aan de ene kant wil de film een drama over het verlies van een dierbare zijn, en aan de andere kant een keiharde wraakfilm. De film slaagt er niet in om deze twee genres op een geloofwaardige manier bijeen te brengen.
Sommige scenes waren tenenkrommend, zoals die aan de eettafel met het kerstdiner en het eindgevecht. De shoot-out bij het huis was wel spectaculair gefilmd, maar niettemin erg ongeloofwaardig. Dat de broers overal mee weg lijken te komen is al helemaal ridicuul.
Alle personages zijn vrij ééndimensionaal neergezet. Van de hoofdpersonen tot aan de bijpersonages. Het enige wat je te weten komt is dat de broers geen lieverdjes waren vroeger en opgevangen worden door een vrouw met een gouden hart. De bad guy is weer zo'n typisch gefrustreerde heethoofd die zijn zaakjes duidelijk niet onder controle kan houden. Oh, wat zou het toch fijn zijn om eens een ingetogen en intelligente bad guy te zien in dit soort films.
Het acteerwerk was gemiddeld; Mark Wahlberg was prima en André Benjamin deed leuk mee. Tyrese Gibson kan alleen maar boos kijken en de rol van het kleine broertje kwam ook niet helemaal uit de verf. Zijn vermeende homosexualiteit wordt ook niet verder uitgediept, en het is wel heel vreemd dat je als rockster geen persmuskieten achter je aan hebt en rustig je ding kan doen.
Anyway, de film was op sommige momenten best vermakelijk, maar je moet er niet te veel van verwachten en sommige plotgaten maar voor lief nemen. John Singleton is gewoon een middelmatige regisseur die middelmatige films maakt. 2*
Dat Singleton beter kan dan dit heeft hij al bewezen. Waarom dan toch dit clichématige en voorspelbare filmpje maken? Hopelijk keert de beste man snel weer terug naar zijn oude niveau. Deze film is vleesch noch visch. Kleurloos en Matig.
Reservoir Dogs
Het zou leuk zijn als je je Top 10 weer had + dat je begon te stemmen
Mars4i
Zeer matige film. Ik ergerde me vooral aan Chiwetel Ejiofor (ik geef toe die naam moest ik opzoeken op IMDB
die als Victor Sweet een totaal ongeloofwaardige bad guy neerzet.
Donkerwoud
De veertiende-in-het-dozijn, bij wijze van spreken. Het intrigerende aspect van vier broers die met een verlies komen te kampen, wordt weinig subtiel uitgewerkt. De zogenaamd fantastische peetmoeder werkt enorm op de zenuwen en stiekem vind je het als kijker wel best dat zij de kogel heeft ontvangen. Qua actie doet het niet meer dan we in andere films gezien hebben.
88Fabian
Een film die echt niet orgineel is in z'n genre.de film komt dom over vanwege de nogal vervellende actie scenes.
GinolaEHV
Ik dacht me te kunnen herinneren dat ik deze film al een keer gezien had en ook op deze site een beoordeling had gegeven... blijkbaar had ik het mis...
Vanavond maar eens (opnieuw?) kijken... meningen hier lopen ver uiteen.

Misdaadfilm 'Four Brothers' komt weer naar Netflix: 'Constant op het puntje van m'n stoel'

Misdaadfilm 'Four Brothers' gaat Netflix verlaten: 'Constant op het puntje van m'n stoel'

Misdaadfilm 'Four Brothers' van John Singleton presteert wereldwijd zeer goed op Netflix

Genadeloze misdaadfilm 'Four Brothers' met Mark Wahlberg morgenavond op televisie

The World's Fastest Indian

Shooter
Actie / Thriller, 2007

Collateral
Actie / Thriller, 2004
broer of zus relatiediefstalarbitrary lawadoptive motherwraakmoordgewelddetroit, michiganduringcreditsstingerinterracial adoption