Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson en André 3000
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 13 oktober 2005
Plot Four Brothers
"They came home to bury mom... and her killer"
Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.
- Trailer (YouTube)
- Four Brothers (MusicMeter)
Bobby Mercer
Evelyn Mercer
Victor Sweet
Camille Mercer
Mooie recensie Scarecrow.
???.......ik zie het niet als een plicht om bij elk beshouwde film een recensie te plaatsen.
john constantine
Gewoon een heerlijke film!! lekkere muziek in de film beetje van dat soul, hou ik wel van vind ik de film persoonlijk nog iets sterker maken. De actie is op en top realistisch en lekker hard!! Een goeie film!!
kArIzMa_Movie
Wát een spectaculaire film! Toen ik de ‘Four Brothers’ voor 't eerst had gekeken was ik geschokt! De film is uiterst gewelddadig, boeiend, zeer meeslepend en uit de kunst! Er werd top geacteerd. De chemistry tussen Mark Wahlberg en Tyrese Gibson is zelfs zeer overtuigend. De twee belangrijkste karakters worden levensecht neergezet. Top!
Van het begin tot het eind zat ik met spanning op het puntje van m'n stoel. De film bevat zéér mooie/geweldige/prachtige scènes. Om er één op te noemen: de scène waar de broeder, Jack Mercer (Hedlund), de deur openmaakt en een sneeuwbal op z'n hoofd krijgt en later om hulp roept e.d. Die scène is, in mijn ogen, nu al legendarisch! Wat een géwéldige shootout scène! Verder is hij erg mooi gefilmd. Lekker veel sneeuw.
5* is verdiend.
dijkieR
dit vond ik echt een goeie ektiefilm.
dit verhaal over wraak was uitstekend uitgewerkt.
{wat over t algemeen nogal cliche is natuurlijk]
en heb het op deze manier nog niet eerder gezien.
4 geadopteerde broers die wraak nemen voor moord op pleeg moeder.
goeie opbouw, en sterk geacteerd van wahlberg[als de big bad brother] en ook benjamin wist me te verrassen.
vanavond nog maar is een maal kieken !!!
luuk1988
een zwaar overschatte standaard actiefilm waarin alle standaard elementen inzitten wat mij betreft zwaar overrated en een wannabe film
markie1978
Leuk vernieuwend thema, eerst moord daarna wraak.
Ga film vanavond kijken ben erg benieuwd
De Mees
Vernieuwend?
Eerst moord dan wraak.
Hoe had je het anders willen hebben?
deLeeuw
- 1944 stemmen
Eerst wraak daarna moord
Een wraakpoging kan ook slecht aflopen hè..
annebaabjan
Ben ook zeer benieuwd, vanavond komt de film op TV dus ik ga hem vol spanning aanschouwen. Scoort met een 3.44 niet slecht. M'n reactie volgt vanavond nog wel.
pelerious
nou wel redelijk goeie recencies nou is kijken of het komt hij begint over 10 minuten:D hoop dat het mooie film is
coldheaven
Eerst wraak daarna moord
Een wraakpoging kan ook slecht aflopen hè..
Maar is die moord dan ook niet wraak? En hoe was die eerste wraak dan ontstaan?;)
kArIzMa_Movie
Volgens mij is de film afgelopen.
Waar blijven de recensies?
jacobine_rodijk
Iets beter dan ik me kon herinneren, voornamelijk de vermakelijke rol van Ejiofor, die meer bekend is geraakt (bij mij althans) de laatste tijd. 3,0*
ik ben er ook nu
vette film en super acteerwerk en goeie actie
stephan73
Saai en voorspelbaar.. Deed me helemaal niets, deze wraakfilm!
De Mees
Zij was een sta in de weg. Dat is geen wraak.
Baksteen
leg uit want dit is kortaf
Nee jou recensie was niet kortaf..
nee ik zeg teminste wat ik goed vind en slecht
hij zegt wat slecht dit zeg........
ja wat is er slecht aan dan ??
mafiabaas
Blijft gecke film om te zien gewoon!
alleen wat wel opviel is dat het wel heeelll erg still was in Detroit, net een spookstad
geen mensen op straat, geen auto's ofzoo maarjaa hehe
markie1978
Gister de film voor het eerst gezien, erg goede film ongewoon sterk voor een aktie film, en was aangenaam verrast, zeker het plot is zeer goed neergezet.
De acteurs zijn goed, en hebben veel potentie denk ik.
neo
Vond het een erg fijne film. Singleton is op het moment een van de weinig die de blaxpoitation van tientallen jaren terug doet herleven, al is het maar een beetje. Met Shaft deed deze dat ook al prima. Enkele zeer prima actiescenes, waaronder een spectaculaire shootout. Gelukkig kent de film ook geen hypermontage, wat ik vreesde nadat Singleton de smaak te pakken kreeg met 2 Fast 2 Furious.
Sjaako
Goeie film met een paar aardige plotwisselingen. Helaas ook een beetje voorspelbaar, maar zeker bovengemiddeld.
Wahlberg en Gibson waren erg goed in vorm. Net broers
stephan73
Voorspelbaar ok.
Maar wat vindt je dan minder saai?
Ik zou zeggen kijk in mijn stemlijst, en je ziet het!
In principe vindt ik dit soort standaard Hollywood wraakfilms saai en kort door de bocht.. Een film als Death Wish is dan vele malen minder saai!

Misdaadfilm 'Four Brothers' gaat Netflix verlaten: 'Constant op het puntje van m'n stoel'

Misdaadfilm 'Four Brothers' van John Singleton presteert wereldwijd zeer goed op Netflix

Genadeloze misdaadfilm 'Four Brothers' met Mark Wahlberg morgenavond op televisie

Deze films zijn afgelopen week toegevoegd aan Netflix

The World's Fastest Indian

Shooter
Actie / Thriller, 2007

Collateral
Actie / Thriller, 2004
broer of zus relatiediefstalarbitrary lawadoptive motherwraakmoordgewelddetroit, michiganduringcreditsstingerinterracial adoption