• 9.382.231 stemmen

The Da Vinci Code (2006)

Mystery / Thriller | 149 minuten / 174 minuten (extended cut)

Genre: Mystery / Thriller

Speelduur: 149 minuten / 174 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Malta / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Audrey Tautou en Ian McKellen

Gesproken taal: Engels, Frans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 18 mei 2006

Plot The Da Vinci Code

"Seek the truth"

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...

Robert Langdon

André Vernet

Jacques Saunière

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

De film begint in een hoog tempo. Het is ook heel onderhoudend.

Maar na een uur houdt het feestje op. Van een interessante thriller verandert het in een ongeloofwaardige puzzel film. Met een teleurstellende ontknoping ook nog.

Ik heb het boek gelukkig nooit gelezen, want zo bijzonder was het verhaal ook niet nu ik de film gezien heb.

Maar het is wel een vermakelijke film. Dus ben benieuwd naar de opvolger..prequel..wat het ook is.

avatar van Koerok

Koerok

Wel goed verfilmd, maar omdat het boek niet al te best is, is het toch niet echt een goede film geworden. Een 2.5

avatar van missl

missl

Ik heb deze film niet afgekeken, het boek wel gelezen maar deze film mist totaal de spanning die het boek wel heeft.

avatar van briek

briek

Ik had eigelijk iets meer verwacht van deze film, de acteerprestaties waren meer dan behoorlijk en de regie deed het ook erg goed. Alleen vond ik de film erg langdradig en bij momenten zeer saai.

avatar van Lolletje

Lolletje

Goede film, alleen was het boek beter.

Het is ook wel aan te raden eerst het boek te lezen, dan lijkt het mij ook een stuk beter te volgen.

avatar van Zinema

Redelijk vermakelijke en sfeervolle avonturenthriller met behoorlijke clichématige scenes. De echte spanning ontbreekt mateloos.

avatar van maxo922

maxo922

moeilijk verhaal maar toch leuk en boeiend. * 3,0

Kijkwijzer

Je moet je hoofd erbij houden maar als je dat doet heb je een Hanks-Topper.

• 1960 berichten

Als je je hoofd er echt goed bij hebt gehouden, geef je deze film geen 5.

psycholamp schreef:

Als je je hoofd er echt goed bij hebt gehouden, geef je deze film geen 5.

Ik heb je niks gevraagd dus houdt het a.u.b bij je eigen beoordeling, ik vind deze film goed daar verandert jouw berichtje niks aan .

Kijkwijzer schreef:

Je laat je wel heel erg kennen, zeg. Dit is een site, waarop mensen hun meningen geven en je mag op die meningen reageren, net zoals ik op jouw post reageer en jij op weer op mijn post, beiden ongevraagd. Kom dus niet aan met dat soort doodoeners als"Ik heb je niets gevraagd". Zo zou elke discussie wel snel doodbloeden, als iedereen het maar bij zijn eigen beoordeling zou laten.

avatar van IcU

IcU

Wegens het iets wat tegenvallende gemiddelde en de lange speelduur heb ik deze film een tijdje uitgesteld. Nu kwam ik de giftset tegen. Deze was niet duur dus nam hem mee naar huis. Dit als gevolg dat ik totaal verrast werd door deze film.

Ik wist niet veel van deze film af. Ik wist dat het een boek was en met het christendom te maken had maar meer ook niet. Ook ben ik niet zo erg te spreken over films met een lange speelduur, maar toch had ik de 167 minuten Extended version gekeken. Het moeilijk doorkomen van deze film viel mij erg mee. Hij ging als een speer en hield mij in de greep. Ookal begreep ik niet alles, de conclussies warten voor mij duidelijk en redelijk opwindend. Ik ben ook meer benieuwd naar de achtergrond van het verhaal, dus de film heeft wat bij me los gemaakt.

Dan de acteer prestaties. Hanks speelt altijd wel goed, maar helaas was Amelie, ik bedoel Audrey Tautou wat minnetjes. Ze sprak nogal geforceerd engels, ook voor iemand uit frankrijk, en kwam de gehele film niet enorm overtuigend over. Jammer.

Voorderest zeker geen teleurstellende film. Ik heb genoten en deze film wodrt zeker herzien.

psycholamp schreef:

Ik geef hier geen antwoord meer op.

Kijkwijzer schreef:

Ik geef hier geen antwoord meer op.

Gelukkig maar, want ik vroeg je ook niks.

Maar effe serieus, want....

Ik vond de film t.o.v. het boek tegenvallen. Maar ik realiseer me wel dat je nou eenmaal in een boek veel meer details kan stoppen dan in een film die toch meestal hooguit een uur of twee tot drie kan duren.Het was in dit geval ook beter geweest om er een 6 gelige miniserie van te maken.

Maar goed het meest storende vond ik dat je als kijker alles als voor

gekauwde zoete koek naar binnen gegoten kreeg, zonder dat er dus tijd was om je even op een dwaalspoor te brengen. Verder ben ik een enorme fan van Tom Hanks, maar ik vond hem echt tegenvallen in deze film.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

psycholamp schreef:

Gelukkig maar, want ik vroeg je ook niks.

Maar effe serieus, want....

Als ik me er mee mag bemoeien..

Ik vind dat psycholamp gelijk heeft in dat je mag reageren op andermans meningen. Maar als iemand deze film een 5 geeft en je gaat dan daarop in met ''als je je hoofd erbij had gehouden geef je geen 5'' vind ik een beetje kinderachtig. Smaken verschillen.

avatar van Madara_

Madara_

Als ik me er mee mag bemoeien..

inderdaad

avatar van D16

D16

Ik ben van plan deze film vanavond te kijken, maar is het wel geschikt voor iemand van mijn leeftijd(17)?

avatar van xJordix

xJordix

Ik vind dit echt een super goede film. Zonder meer de beste die ik ooit heb gezien!

@ D16:

Ik heb hem voor het eerst op mijn 14de gekeken, dus dan zal ie voor iemand van 17 ook wel geschikt zijn

Je moet alleen wel heel goed opletten in deze film, alleen dan is ie leuk!

avatar van wfiret

wfiret

Vermakelijke film. Mooie soundtrack! Zeker op het eind.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

D16 schreef:

Dude ? je bedoeld het toch niet zoals ik bang ben dat je het bedoeld ?....

avatar van ®Tc

®Tc

D16 schreef:

Ik ben zelf ook 17 en heb de film op dvd. Ik zou geen flauw gedacht hebben van wat in deze film schokkend zou kunnen zijn.

avatar van D16

D16

Nee natuurlijk niet, maar ik heb wel eens films bekeken zoals magnolia waarvan ik helemaal niks snapte.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

XxDangerousxX schreef:

De film begint in een hoog tempo. Het is ook heel onderhoudend.

Oeps, en ik had al problemen met de eerste drie kwartier.

Voor mij hoeft deze film niet verder meer.

De familie kijkt nog wel, ik kruip wel achter de PC

avatar van wibro

wibro

Deze film wist me maar niet te boeien. Al dat geklets over die symbolen, de Priorij, de Cryptex, Jezus, Magdalena, Opus Deï, de Graal en ga zo maar door; ik werd er op een gegeven moment zo moe van. De film verzuipt in de monologen. Ik kon er gewoon geen touw meer aan vastknopen.

Het boek heb ik trouwens ook niet uitgelezen. Het is mij een keer ontvreemd en eerlijk gezegd kon ik er niet om treuren, want ik vond er gewoon geen bal aan; ik viel er elke keer bij in slaap. Ook bij deze film kon ik even de ogen niet openhouden.

Wat wel zeer geslaagd is in deze film is de fotografie. Die vond ik geweldig, vooral in die flash-backs die teruggingen in het verleden en een stuk vertelde over de geschiedenis. Maar het verhaal zelf, nogmaals, was voor mij gewoon niet interessant. Over het gezoek naar die Graal, daar hoef je van mij geen film meer over te maken. Dat heeft Terry Gilliam met zijn Monty Python al eens gedaan en wel op een manier die voor mij nog steeds onovertroffen is.

2,0* Voor de schitterende fotografie.

avatar van Colombo

Colombo

Ik heb niks kunnen volgen van deze film na een half uur +-!!

Dankzij, RTL,

1. Eerste 10/15 minuten waren er geen ondertitelingen

2. na 25/30 minuten werd de film onderbroken door storingen bij RTL, en dat ging lang door!

3. Tv ging uit na 40 min.

4. Dankje RTL, maar niet getreurd Munich komt ook op vanavond

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Colombo schreef:

Ik heb niks kunnen volgen van deze film na een half uur +-!!

Dankzij, RTL,

1. Eerste 10/15 minuten waren er geen ondertitelingen

3. Tv ging uit na 40 min.

4. Dankje RTL, maar niet getreurd Munich komt ook op vanavond

onzin, de film is op dit moment nog bezig, inderdaad was er de eerste 5 minuten geen ondertitels, maar dat zou niet moeten boeien.

En die storing weet ik niets van :S want ik kijk nu al de hele film op RTL zonder storing

avatar van Triztan

Triztan

Hanks heeft weer een goede rol, ik heb het boek niet gelezen waarover mij verteld werd dat je hem makkelijker begreep als je het boek al gelezen had. Ik moest hem 2 a 3 keer kijken voordat ik hem voor de volledige 100% snapte.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Nou, van het boek had ik al heel gauw genoeg.....dus dan maar de film proberen......toen viel ik in slaap.....dus.....doorgezapt naar "Basic Instinct 2" ....,maar da's een ander verhaal, ehhh film? Gaaaaaaaaaaap.......trusten.....

avatar van Nicholas

Nicholas

Mijn mening: goede film, vooral het reuze-interessante (achtergrond)verhaal.

Ik vond alles, in tegenstelling tot vele hier, goed te volgen.

Eigenlijk kan ik de film niet beoordelen, ik heb puur zitten genieten van het "verhaal".

Acteerprestaties, licht/donker, inconsequenties...ik heb er niet op gelet.