• 9.377.664 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

TimD schreef:

Dat vond ik toch echt het spannendste stuk in de hele film. Dat had niet moeten gebeuren. En waarom opent Lex Luthor niet gewoon een hamburgerstand vlak tegenover de Daily Planet en laat broodjes hamburger met kryptoniet erin verkopen?

Dat had hij ook kunnen doen. Jammer dat deze Superman zo duidelijk jonger is dan Christopher Reeve toen, dat het niet echt het Sequel gevoel op kan wekken bij mij.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Superman en nostalgie

Heel lang geleden (jaja ik word oud) keek ik met open mond naar de Superman films (eind jaren '70, begin jaren '80) met Christopher Reeve en Gene Hackman. Op die leeftijd werkelijk fantastische films die toen ook nog eens razend spannend waren. Clark, Lois, Lex Luthor. Wie van mijn generatie kent ze niet ?! Geweldig vermaak en met de komst van de nieuwe film van deze superheld: Superman Returns, werden ook deze oudjes nog eens op tv herhaald. De special effects en acteerprestaties leken nu nergens meer op, maar toch... het had iets nostalgisch...

Dus waarom ook niet; naar de bioscoop om de vernieuwde superheld in actie. Kevin Spacey als Lex Luther en de onbekende randon Routh als Superman. Met Brian Singer op de regiestoel zou er toch eigenlijk niks mis kunnen gaan. Singer heeft per slot van rekening met X-Men en X-Men2 al succesvolle comicverfilmingen op zijn naam staan.

Je voelt 'm misschien al aankomen: wat een boutfilm. 154 minuten waarvan er zeker 100 (da's bijna 2 uur) aan romantisch traag geneuzel tussen de held en Lois Lane wordt verbrast. De actie die erin zat zag er oké uit, maar O zo voorspelbaar... en dan is bijna 2 1/2 een erg lange zit.

TimD

Ik vondt juist dat er meer scenes met Lex Luthor waren dan scenes met Superman zelf.

Angrod_Pallanén

Is dat erg dan? Naar wat ik gezien en gelezen heb is Kevin Spacey de beste acteur in deze film, ik vind hem zelf erg goed als Lex Luthor, eigenlijk nog een reden om de film te gaan zien Kijk er steeds meer naar uit.

avatar van thunderball

thunderball

Wat een ongelofelijke teleurstelling deze film!

Echt een supersonisch duur gedrocht!

De film kwam nauwelijks op gang en de actie was veel en veelste weinig!

Net als Batman begins neemt de film zichzelf veelste serieus en kan wat mij betreft niet in de schaduw staan van Superman the movie en zelfs nog niet van het tweede deel!

En wat is dat nou voor een waardeloos laatste kwartier, zo'n finale wil je in een supermanfilm helemaal niet zien, je wilt actie en spektakelijk, daar kom je bij een film als deze voor naar de bioscoop.

Lois Lane die een andere man heeft en een kind?Superman die op sterven ligt in een ziekenhuis? Waar is de Superman magie gebleven? Dit soapachtige geneuzel hoef ik allemaal niet!

Reeve is nog steeds, wat mij betreft, de ENIGE ECHTE!

avatar van waidman

waidman

Eergisteren de film gezien, wat een teleurstelling. De film blijft de hele tijd op twee gedachten hinken, romantiek en actie. Daardoor komt naar mijn mening de film niet uit de verf. Daarnaast zitten er een aantal gaten in het scenario van heb ik jou daar. op het nieuw onstane land krijgt hij onmiddelijk last van het kryptoniet terwijl hij even later een groot stuk rots wat doortrokken is van dat spul moeiteloos de ruimte in slingert. Niemand schijnt verband te leggen met de gebeurtenissen en Luthor. Het stuk rots waarmee Superman weer terug keert, was dat een ruimteschip, zo ja is dat een beetje vreemd omdat hij daarna moeiteloos door de ruimte zweeft. Zijn zoon kon de piano wel verplaatsen, maar in doodsood niet een deur openen en zo kan ik nog wel door gaan .Het acteren is 1 dimensionaal, alleen Spacey haalt een redelijk niveau, de weinige actie, dat zit wel snor, maar het is voor een dergelijke film te weinig. Het slot liet overduidelijk zien dat er een vervolg komt maar dan moeten ze wel wat meer actie en minder romantiek in de film stoppen,

avatar van roordeknoor

roordeknoor

Deze film deed mij echt he-le-maal niets. Ik ben erg into stripverfilmingen en er kan voor mij vaak weinig fout gaan bij zo'n film. Maar Superman deed me dus helemaal niets. De acteur stond me niet bepaald aan, er was te veel sentiment en te weinig actie. Het was gewoon een te "kijk-mij-een-amerikaanse-sentiment-film-zijn" film.

Angrod_Pallanén schreef:

Helemaal niet erg. Maar dat waren ook de enige leuke scenes.

avatar van Basz

Basz

Gezien de reviews had ik geen hoge verwachtingen van deze film, maar nu ik hem gezien heb snap ik niet waar iedereen over zit te zeuren. Ik weet, het is een slechte woordspeling, maar deze film in een woord: super!

De film is misschien wat minder actievol dan je van een superhelden film verwacht, maar gezien de superheld vind ik dat niet zo heel vreemd (hele film lang actie met een held die onverslaanbaar is, is niet echt spannend). Ze hebben de spanning meer in het verhaal gezocht dan in de directe actie en ik vond het zeer geslaagd. Zeker niet voorspelbaar zoals sommige roepen. Ja, natuurlijk wint de held uiteindelijk, maar het verloop van het verhaal was zeker aardig.

En de zogenaamde gaten in het scenario die hierboven nog al eens worden aangehaald zijn voor het grootste deel gewoon goed uit te leggen in de context van het verhaal.

Ik denk dat het grootste probleem voor deze film is dat de meeste mensen een zeer star verwachtingspatroon hebben bij superhelden films. Superman Returns neemt niet de geijkte route en voldoet daarom niet aan de verwachtingen die mensen hebben bij dit soort films. Bryan Singer heeft mij met deze film niet teleurgesteld.

avatar van davidov

davidov

Thunderball, misschien moet je terug gaan naar kinderfilms kijken, want iedere superhelden film die zichzelf enigzins serieus neemt noem je meteen saai

Basz schreef:

Ik kwam zonder verwachtingen de zaal in en kwam teleurgesteld de zaal uit, omdat ik een 2 en een half uur durende film had gezien waarvan bijna alleen de scenes met Lex Luthor leuk waren..

Angrod_Pallanén

Bryan Singer liet X-Men 3 ervoor liggen, Brendan Fraser en Nicholas Cage waren kandidaat en de fans konden hun geluk niet op: Superman zou terugkeren in een nieuw jasje, of liever gezegd: hetzelfde pakje, andere acteur. Maar het gebrek aan creativiteit begint al met de titel: Superman Returns. Wat volgt is een teleurstellende en waardeloze film.

Het verhaal is ronduit bagger. De aspecten die nog enige waarde eraan toe hadden kunnen voegen laat Singer moeiteloos weg, in plaats daarvoor schotelt hij een onzinnig verhaaltje voor met Lex Luthor die de wereld wilt overheerser. Lekker origineel, lekker interessant en vooral: lekker waardeloos. Neem bijvoorbeeld de scène met het vliegtuig: Een presentatie in het vliegtuig die alleen nodig is om uit te leggen waarom het vliegtuig neerstort. Lois Lane die de enige reden is waarom de scène er überhaupt in zit en een juichend stadium als Superman het vliegtuig red, wat ook niemand hat betwijfeld. In één woord waardeloos. Even waardeloos als het feit dat íedereen weet dat Singer Superman niet dood laat gaan in de film en wat het laatste uur dus volkomen overbodig maakt. Singer koos Routh vanwege zijn uiterlijk, en dat moet dan ook alles zijn geweest. Want enige emotie krijg je er niet uit bij hem en zelfs Teri Hatcher was een betere Lois Lane dan Bosworth, die de rol met veel te veel gevoel speelt (de balans tussen de twee is ver te zoeken). De enige juiste acteur in de cast is Kevin Spacey die erg veel lol lijkt te hebben in het spelen van Luthor en hij lijkt tevens de enige die er moeite voor wilt doen om een geloofwaardig acteerprestatie neer te zetten. Maar geloofwaardig dit belachelijke verhaal spelen lukt niemand en dus kan Spacey zich alleen uitleven als hij gek mag doen, waardoor Luthor weer lijkt als een vrolijke, maar psychotische dokter die denkt de wereld in handen te kunnen hebben.
Daarnaast voldoet Superman Returns gewoon niet meer aan de eisen van een goede film. In de jaren '70 had hij het vast menig kijker overrompeld, maar nu is het gewoon niet goed genoeg. De ontwikkelingen van het verhaal, het feit dat niemand hem herkend als Clark Kent, Routh die zo heroisch als het maar kan tegen een storm van kogels inloopt. Het is gewoon lachwekkend. Singer had zich wat mij betreft mogen inlaten met X-Men 3, wellicht dat die film dan wat beter was geweest, want serieus, met helden als Batman (die wel succesvol terugkwam), Spider-Man en X-Men, hebben we een saaie gast, zonder emotie en in een blauw schaatspak die een stad red die te veel lijkt op New York, niet nodig.

1.5

avatar van Miyamoto

Miyamoto

Ik vond hem fantastisch, want ik zag hem IMAX en dat raad ik iedereen van harte aan!

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

ik vond hem ook wel fantastisch . vooral de scene met het crashende vliegtuig . erg knap.

goede acteurs en een geeldige bad guy : lex luthor .

ik geef 3.5

avatar van H-H

H-H

deze film stond eergister nog in het lijstje van de te bestellen films bij Arrivo (digitale tv) waarom kan'ie nu niet meer besteld worden?

Angrod_Pallanén

Weet je zeker dat deze film bij Arrivo te zien is? Ik denk het eerlijk gezegd niet, Arrivo heeft nooit films die net in de bioscoop zijn, en denk eerlijk gezegd niet dat het slimme marketing is om hem tegelijk met de bioscooprelease al voor € 3,- te kunnen zien ipv een bioscoopkaartje

avatar van H-H

H-H

Angrod_Pallanén schreef:

Hij stond er toch eergister echt tussen (heb 'm zelf al in de bios gezien, maar ik wil 'm graag op dvd opnemen.

Angrod_Pallanén

Stuur een mailtje naar UPC of afdeling Arrivo, want ik zou het niet weten waarom ze de rechten zouden krijgen net na de bioscooprelease, want zoals je zelf al zegt: je wilt hem graag op DVD opnemen, jij bent dan naar de bios geweest, maar veel mensen niet als hij ook via Arrivo op DVD te krijgen is.

avatar van richard27

richard27

Ik had gehoopt dat de film super zou zijn maar dat was ie toch niet helemaal Ik had graag gezien dat de film iets vlotter in elkaar overliep, hij had makkelijk een half uur korter mogen wezen.

avatar van Niqk

Niqk

ik hoopte ook op een super film.. maar hij stelde me echt diep telleur... ik ging me op den duur zelfs mateloos ergeren aan het krulletje van superman.. AARGH...

2,5* voor spacey.. de rest verdient niets

bert_vl

Ik begrijp niet, dat als iedereen zoveel commentaar heeft en geeft, het gemiddelde 3.15 is....

avatar van Joe-K

Joe-K

Ik vond hem ook teleurstellend. De effecten waren zeer mooi uitgewerkt, Spacey acteerde top, en die knaap die nou Superman speelde was ook niet verkeerd. Maar ik zat op een gegeven moment toch wel op m'n horloge te kijken, ik vond dat er te weinig actie in zat. De film kwam amper op gang en ik vond dat best irritant. Die scene met dat vliegtuig was natuurlijk wel echt super gaaf. Maar van de rest van de film had ik toch iets meer verwacht.. 2,5*

bert_vl

Toen ik deze reacties las had ik het idee dat het niet zo'n goede film was, integendeel.

Maar nu ik hem gezien heb, weet ik dat dat ten onrechte is, wat mij betreft.

Basz schreef:

Helemaal mee eens

avatar van TjirpTjirp

TjirpTjirp

Weer zo'n slap aftreksel van een striplegende. Dit zijn films alleen maar vanwege de effecten. Een verhaal van niks maar vul het op met wat effects en hoppa. 1.0 vanwege de effecten!

avatar van Joone

Joone

wat een bout film is dit zeg, langdradige film met weer zo'n zelfde verhaal, verspilde tijd....

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Even vlug posten want morgen ben ik deze hele film weer vergeten haha.

Het was erg leuk in de bios, het enige minpuntje was de film zelf.

Ik heb nergens in deze film genoten, actie is niet spannend.

Bovendien heb ik vliegangst en gaat er in het begin ergens een vliegtuig (bijna natuurlijk) de prak in.

Een 2.5 voor de effecten e.d.

avatar van Luca_s

Luca_s

Ik vind deze film bijzonder vermakelijk, met name de actie die gepaard gaat met mooie en uitbundige special effects. Superman returns valt bij mij in de categorie; "vermaak", het verhaal doet zich niet erg sterl naar voren in deze film, al hoewel veel dingen leuk en goed zijn gevonden. De film krijgt van mij voor de inhoud een 2.5 maar qau actie, spektakel, special-effects en mooi een decors een dikke 3.5. Kevin Spacey zet in deze films trouwens een hele mooie Lex Luthor weg.

avatar van MrEd

MrEd

Langdradige film die niet in de buurt komt van het eerste deel. Veel dingen klopten gewoon niet in de film en dat lois lane en superman een kind hadden vond ik al helemaal afgezaagd. Nee, het was een teleurstelling voor mij. 2.5*

avatar van killzone

killzone

De originele Superman vond ik nog steeds de beste film van de reeks. Kan ook niet anders, want vaak zijn de originele films altijd de beste..

Ook hier...

Wat een afschuwelijke film. Geen gevoel van emoties en ook de film is te langdradig....

Ook de acteur is armoedig.

Regisseur Brian Singer heeft de eer aan Superman meer dan onvoldoende voldaan.

Alhoewel, de overige delen waren bijzonder slecht.

Dat mag niet gebeuren, want Superman is de grootste en populairste superheld aller tijden...

Niet kijken...Geen moeite doen.....

Kijk liever naar Spiderman 1/2, de originele Superman uit 1977 van Richard Donner met Marlon Brando en Christopher Reeve (helaas overleden bijde).

En aller ergste is dat men tegenwoordig steeds meer remakes of sequels maakt.

Volgend jaar maar liefst meer dan 6 sequels of remakes.

Houdt toch op. Jammer voor het geld en jammer voor de rijke filmindustrie....

Oke, 1 van de 6 is goed, maar de rest dan.....

En wat ik ook droevig vindt, is dat de klassiekers niet meer worden gewaardeerd, misschien door de leeftijd van de film of doordat de huidige films meer te bieden hebben.

Na, zal ik iets zeggen, met dat geld wil ik liever de oude films in de kast halen en opnieuw gaan restaureren en ik vind dat de huidige films gewoon stuk voor stuk niet om aan te zien zijn (na ja, sommige films zijn terecht beter, maar de meeste?.......)

Ik houd meer van klassiekers dan de huidige afgezakte SFX-manniaken die op geld gaan en niet op de film zelf).

Sonde van het geld.....

De remake van War of the Worlds en King Kong waren ook niet stuk voor stuk meesterwerken (mijn mening), maar ze zijn toch goed en leuk om te zien, omdat de regisseurs gewoon groot zijn en gewaardeerd worden (in dit geval Steven Spielberg en Peter Jackson).

Maar Brain Singer is voor mij geen groot regisseur (The Usual Suspects is zijn beste, maar de X-Men film? moa.....)