• 9.374.492 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

Angrod_Pallanén

Mooi poster inderdaad, alleen een beetje raar dat de cape zweeft.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Poster doet me eerder denken aan Neo in The Matrix.

avatar van aegron

aegron

nieuwe trailer!

Ziet er erg goed uit. Spacey gaat volgens mij lekker over de top

dr walgvogel

Ziet nogal GAY uit allemaal. Grappig Superman returns speelt zich af zes jaar na deel 2 alleen dus het zou dan 1986 moeten zijn. Alleen is Superman nu veel jonger dan in het eerste deel (Reeves was ongeveer 29 en deze knul ziet eruit alsof hij 22 is) en er hangen overal op kantoor LCD en TFT schermen en rijden er auto's rond die in 86 nog niet eens bedacht waren laat staan op de tekentafel lagen. En Lois Lane heeft een verjongingskuur gekregen want die is ineens ook veel jonger dan in het tweede deel. Dit meisje ziet eruit alsof ze nog met Barbie klooit. Dit gaat helemaal fout. Jammer want als je een karakter gedreven serieuze superman zou maken zou je volgens mij echt een hele coole film in je handen kunnen hebben. Jammer

avatar van scorpion

scorpion

Check deze trailer eens met Brian Singer die commentaar geeft.

Angrod_Pallanén

Lois & Clarke en Smallville hebben me weten te boeien, maar die Brian Singer is wel jong zeg!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

De trailer zag er echt lachwekkend uit. En met mij zat de halve zaal elkaar aan te kijken alsof ze zojuist de trailer van Costa 2 gezien hadden. En dit voor een publiek dat op X-Men 3 was afgekomen. Als zelfs de stripnerds de trailer fout vinden zie ik het toch echt niet rooskleurig in voor deze film.

Angrod_Pallanén

Ja, Superman kan ik ook niet echt speciaal vinden, zeker niet in deze tijden waar veel "coolere" striphelden uit de oude doos worden getrokken. Maar zoals ik al zei bevielen de Superman-series mij wel en de trailer duidde vooral op een combinatie van de twee genoemde series, dus als je daar van houd kan het toch wel vermaak bieden.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Batman is zowiezo een personage dat mij meer interesseert.

Een superhero die verslag aan mensen geeft, vond ik als kind ook al niet logisch.

Superhero's moeten toch mysterie blijven, en houden niet van felicitaties?

Over de trailer:

Weinig te zeggen, want het is afgewisseld met oude films en series

avatar van BlueSword

BlueSword

de serie vond ik nog best wel vermakelijk maar deze film lijkt me echt niet leuk.

waar ik me altijd aan ergerde is dat niemand superman herkent omdat ie gel in zijn haar heeft.

Angrod_Pallanén

Ja, dat is nogwel het domste aan de Superman-reeks, hij heeft geen masker en toch herkent niemand hem. Hoe dóm ben je dan?

avatar van Geronimus

Geronimus

Ik vind die nieuwe trailer echt cool! Maar ik vind over het algemeen superhelden films wel cool.

Overigens is een combinatie van Bryan Singer en Kevin Spacey sowieso al de moeite waard

dr walgvogel

Superman komt uit de kast in deze film.

avatar van Mug

Mug

dr walgvogel schreef:

Superman komt uit de kast in deze film.

Tja, vervelend. Ik vind de ouderwetse telefooncellen ook een gemis in het hedendaagse straatbeeld.

, ja, dat is inderdaad wel een praktisch probleempje van de hedendaagse Superman.

dr walgvogel

he 2 moderators tegelijk. ja he wat een gemis die oude telefooncellen in het hedendaagse straatbeeld. Weg zijn de hoela hoep, de jojo, Raiders Chocolade, de builenpest en de schandpaal Tja dat waren nog eens tijden.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Angrod_Pallanén schreef:

Mooi poster inderdaad, alleen een beetje raar dat de cape zweeft.

haha, sterk gezien. Dat is dus inderdaad niet erg logisch als hij tegen een paar honderd of duizend km/uur aan het vliegen is. Het zou wel kunnen als hij plots een tikje naar omlaag en dan weer naar omhoog vliegt of omgekeerd

Z'n outfit is hopeloos verouderd, maar toch denk ik dat de ware superman-fan dat tijdens de film zal weten te waarderen. En hoe gaan ze die populaire S-tshirts nog verkopen als superman plots een ander pakje heeft

Ik hoop wel dat ze dat superman-deuntje er ook inhouden.

avatar van aryan

aryan

Ik heb net trailer 3 gezien. Het is maar 2 minuten, maar Kevin Spacey speel volgens mij wel goed de rol van Lex Luthor.

avatar van scorpion

scorpion

supergoeie nieuwe trailer

avatar van mos18

mos18

ik vind het niet meer leuk ik heb zoo vaak gezien zal niet erg wat worden

avatar van Geronimus

Geronimus

De eerste "onofficiële rottentomatoes" recensies zijn allemaal positief en ze geven gemiddeld een 7,5 aan deze film. De meeste hier trekken zich weinig aan van de Amerikaanse recensies, maar toch. Niet één negatief bericht, het zegt toch wel wat.

Eerste "onofficiële" recensies

avatar van as

as

Jammer van deze poster. Vond de vorige mooier.

dr walgvogel

Waarom heb ik het donkerbruine vermoeden dat deze film flink gaat tegenvallen? Te grote hype misschien. Of ligt het gewoon aan het feit dat superman simpelweg te gedateerd is?

avatar van aryan

aryan

dr walgvogel schreef:

Superman is volgens mij zeer populair (altijd al geweest). Ook een serie zoals Smallville zorgt ervoor dat zo een film populair wordt. En daarnaast blijft Superman iets speciaals, want

Superman is a fictional character and the staple superhero of DC Comics. He first appeared in Action Comics #1 in 1938 and is considered the first character to embody the particular combination of traits that characterize the modern superhero.

Er zijn erg veel superhero films, maar die van Superman blijven gewoon speciaal.

avatar van Purmerend

Purmerend

Kevin Spacey terroriseert filmset

Acteur Kevin Spacey was een pestkop op de set van 'Superman returns'. Dat heeft de 46-jarige Amerikaan, die in de film superschurk Lex Luthor vertolkt, verteld aan website Darkhorizons.com. Spacey kreeg zoals gebruikelijk is in Hollywood een golfkarretje om over het opnameterrein te rijden. Achter het karretje, waarop hij het Supermanlogo met een kruis erdoor had aangebracht, sleepte hij een Superman-pop mee aan een ketting. "Ik had een toeter en daar schreeuwde ik doorheen: Superman moet dood", zei Spacey.

Brandon Routh, die de superheld speelt, schrok zich te pletter. "Ik weet nog dat Brandon uit zijn trailer kwam en hij wist niet wat hij zag."

Luthor werd in de Superman-films uit de jaren zeventig en tachtig gespeeld door Gene Hackman. Spacey heeft zich bewust niet laten beïnvloeden door zijn beroemde voorganger. Spaceys versie is duisterder en wraakzuchtiger, zegt hij. In augustus komt de film in de Nederlandse bioscoop.

Bron: nieuws.nl

avatar van TimD

TimD

Jammer dat ze niet gewoon "Lois and Clark" hebben weten te strikken voor de film. Echt minder.

avatar van gotti

Die twee uit de serie? Grapje zeker...

avatar van TimD

TimD

Nee, die konden goed acteren en vond de serie erg leuk.

(Zie trouwens net dat er ook twee gasten bestonden die Lewis and Clark heetten, ontdekkingsreizigers. )

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Heb gister de trailer gezien in de bioscoop.

Maar ik vond het er echt niet uitzien, en Superman spreekt me ook totaal niet aan.

Nee lijkt me niet zo veel..

aryan schreef:

Nou ik weet het niet. natuurlijk gaat dit een kaskraker worden maar ja dat werd Indepedence day ook en dat was een draak van een film maar wat betreft artistike impact weet ik het net niet met deze superman film. Zal een leuke popcorn movie worden meer dan dat zal het niet zijn. ik ben overigens nooit echt een heel groot fan van Superman geweest. Wel meer van de eerste 2 films dan van de strips. Las liever spiderman, batman, x-men, Fantastic four. Maar superman heeft mij nooit echt kunnen bekoren. Hij is "te goed" Al moet ik je zeggen dat die animatie serie van Richard Fleisher wel weer heel erg goed waren. Het knappe daarvan vond ik dat Superman helemaal niet totaal super is maar na een hele harde klap van een bom even van zijn apre po is. Dus een iets menselijkere superman is veel interessanter dan eentje die totaal onverslaanbaar is.