• 9.377.570 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

avatar van bennyboy

bennyboy

een zeeer geslaagde film.

vind hem hier veel te laag gewardeerd

avatar van Malli

Malli

^

Voor een zeer geslaagde film is 3/5 anders ook niet vet.

avatar van van duijn

Chattingforum

Zeer goede film. Goed verhaal:D Geweldige special effects. En goede acteurs:D

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tegenvaller, terwijl Superman supercool hoort te zijn! Van die Brandon Routh is hierna ook maar weinig vernomen. Wel tof om Marlon Brando nog even te horen.

avatar van Menace2society

Menace2society

Weinig bijzonder filmpje waar ik toch wat meer van verwachtte aangezien Singer ook X-Men 1 en 2 heeft gemaakt dus superhelden-films maken was hem niet onbekend.

Maar sowieso vind ik Superman een saaie superheld.

Ik heb vroeger weleens een comic gelezen en ook die boeiden me weinig.

En vind het nog steeds belachelijk dat een bril afzetten genoeg is om onherkenbaar te zijn.

Als je iemand kent dan kan dat gewoon niet,ik zou mijn vriendin nog herkennen verkleed als clown als je begrijpt wat ik bedoel.

Het is blijkbaar toch lastig een leuke film te raken rond dit karakter,maar ja,op zich is Clark Kent ook gewoon een saai personage.

Ook zijn vijanden zijn eigenlijk in al zijn films niet zo boeiend,geen Joker,dr Octopus of Magneto,maar elke film van die badguys die je nooit bijblijven en nooit eens voor een goede battle zorgen.

Als er een deel 2 komt krijgen we zeker weer Lex Luthor te zien...

Ook de karakters in het leven van Kent zijn niet zo boeiend.

Het is allemaal gewoon een beetje saai,te weinig actie of gedenkwaardige momenten ook.

Ik geef de film geen 1.5 omdat het er allemaal lekker strak en gelikt uitziet,en echt slecht is het niet maar snap niet waarom Singer zo graag een film als deze film maken,dan zou ik toch gekozen hebben voor een X-men 3,daar kun je toch veel meer je ei in kwijt.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Heb het niet met Reeve daarom vond ik deze Superman wel aardig.

Routh vind ik veel beter dan Reeve en sowieso zitten hier veel betere acteurs in. Vond deze film ook best mooi gemaakt . Aardige film niet meer maar ook niet minder. 3,0

avatar van Betamax

Betamax

Slappe film.

Leek meer op een romantisch drama dan op een Superman film.

Verhaal was traag. De acteur die superman speelde was een watje.

Veel onlogische zaken in deze film.

Vond de vorige Superman films veel meer op de comics lijken.

avatar van AGE-411

AGE-411

Vrijdag 20:40 op VT4

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Een groot probleem van deze film is dat Superman niet cool genoeg is. Brandon Routh heeft weinig charisma, en schopt veel te weinig kont bij de bad gus. Sterker nog, de bad guys schoppen eerder zijn kont dan andersom. De manier waarop hij ze uiteindelijk uitschakelt is evenmin bevredigend, daarbij is de film ook nog eens veel te lang om te blijven boeien. Alle plotwendingen voelen geforceerd aan en voegen niets toe aan het verhaal, de lengte van de film wordt er alleenmaar onnodig lang door.

Kevin Spacey's acteerwerk is daarintegen dan weer wel goed en de actiescènes overtuigen behoorlijk, mede dankzij de degelijke special effects.

Maar het eindresultaat is onbevredigiend omdat men veel te veel pretenties had die onmogelijk waargemaakt kunnen worden. Een krappe 3*.

avatar van Biglia

Biglia

verschrikkelijk saai & langdradig met een superman zonder charisma. maar dat kan evengoed gezegd worden over Lane & Luthor in deze film... nochtans is superman best een interessant figuur.

[quotIk ken eigenlijk ook geen vijanden van Superman,zoals iedereen Apocalypse van de x-men kent heeft Superman blijkbaar een gedenkwaardige nemesis.

e] [/quote]

hij heeft er wel een aantal, hoor. Doomsday op kop, maar ook Darkseid, Brainiac...

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Goede superman-film met inhoud.

De actiescenes en special effects zien er mooi uit.

De nostalgische superman-muziek is ook leuk om naar te luisteren.

Keuze voor Routh is niet helemaal een gelukkige (te jong), maar Kevin Spacey en Kate Bosworth maken dat weer goed. Al doet Kevin Spacey wel duidelijk onder aan Gene Hackman.

Ik ben het overigens eens, dat Superman geen gedenkwaardige vijand heeft.

avatar van BjornH

BjornH

Bahbah zeg, wat een aanfluiting was dit. Ik was iedere keer weer blij toen er een reclame was, want dit was echt drie keer niks. Te cliché, te voorspelbaar, volledig zonder spanning. Daarnaast had ik echt helemaal niks met deze superman die echt alles behalve persoonlijkheid en charisma had. De special effects waren wel leuk voor een tijdje, maar naarmate de film vordert raak je daar ook op uitgekeken.

Deze film komt voor mij regelrecht in het rijtje Fantastic Four-films, want die waren ook al niet te pruimen :S.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

2 sterren voor de special effects...

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Al DeNiro schreef:

Goede superman-film met inhoud.

De actiescenes en special effects zien er mooi uit.

De nostalgische superman-muziek is ook leuk om naar te luisteren.

Ik ben het overigens eens, dat Superman geen gedenkwaardige vijand heeft.

Mwah, tweede keer vond ik hem wel stuk minder.

Te lange inleiding en speelduur.

avatar van mister blonde

mister blonde

Heb de film afgezet, wat een matige meuk zeg.

avatar van Riiann

Riiann

Leuk, lekker cliché, ik hou ervan.
Wel een beetje jammer, naar mijn mening, dat Lois niet ontdekt dat Clark Superman is en dat ze niet lang en gelukkig samen leven.

Maarja, 2 uur lang naar Brandon Routh kijken is natuurlijk ondanks de kleine minpuntjes zeker geen straf!

avatar van van duijn

van duijn

vond er niet echt veel aan....

avatar van lagaiske

lagaiske

Dit is een van de zwakste superhelden films die ik al gezien heb.

Slechte casting en veel te weinig actie scenes.

Superman is super saai!

Jammer een gemiste kans.

Waar batman wel in slaagt;slaagt superman jammer genoeg niet.

avatar van scorsese

Aardig groots opgezet actie spectacel waarbij het toch wel handig is als je de allereerste Superman film ook hebt gezien. Het duurt wel erg lang voordat het verhaal op gang komt en het aantal actie scenes valt ook wat tegen. Het ziet er allemaal wel mooi en gelikt uit met goeie special effects en mooie sets. Brandon Routh ziet er wel goed als de opvolger van Christopher Reeve. Helaas valt Kevin Spacey wel wat tegen als Lex Luthor.

avatar van Mischa

Mischa

Vond Kevin Spacey ook niet zo'n goeie Luthor. Weet eigenlijk niet hoe dat komt. Op papier lijkt hij de perfecte acteur voor deze rol, maar het komt er gewoon niet uit. Daarnaast is en blijft Bosworth gewoon te jong voor de rol van Lois Lane: een soort kindvrouwtje, maar wél met een al indrukweekende carrière als journalist, én een kind van een jaar of vijf!!!

Delasniettemin vind ik hem, nu ik de film voor de tweede keer heb gezien, en stuk beter te prumen dan tijdens de eerste kijkbeurt.

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Pluspunten:
- behoorlijk goed acteerwerk (vooral Kevin Spacey natuurlijk)
- leuk romantisch verhaaltje
- goede special effects
- fijne muziek
- Brandon Routh is errug knap

Minpunten:
- te lange speelduur
- Superman is een beetje een watje
- waarom zijn Superman's tegenstanders niet wat spannender?
- WAAROM herkent Lois Superman niet terwijl iedere gek ziet dat hij Clark is

Film was goed uit te houden, hoewel hij wel onder doet voor andere superheldenfilms (X-Men, Batman, noem ze allemaal maar op). Ik houd wel van een liefdesverhaaltje in zo'n soort film, en omdat de film hier bijna alleen uit bestond, toch nog een *3

avatar van Denzz

Denzz

Voorspelbaar en te langgerekt. Singer kan veel beter . Ik snap niet dat hij zich aan dit soort superheldfilms verlaagd.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film, alleen het einde laat vraagtekens achter, ik vond de films van Christopher Reeve stukken beter.

avatar van Number23

Number23

Menace2society schreef:

Maar sowieso vind ik Superman een saaie superheld.

Ik heb vroeger weleens een comic gelezen en ook die boeiden me weinig.

Als er een deel 2 komt krijgen we zeker weer Lex Luthor te zien...

Ook de karakters in het leven van Kent zijn niet zo boeiend.

Ik vind dit een sterk argument en je wijst wat dingen aan waar ik (superheldfreak, maar Marvel in speciaal) eigenlijk nooit heb bij stilgestaan.

Superman heeft inderdaad geen denkwaardige tegenstanders behalve Luthor, een crimineel meesterbrein zeker, maar geen supervillain.

Maar dat is natuurlijk ook een van de insteken van DC Comics, de bad guys blijven altijd menselijk. Denk maar eens na;

The Joker: een maniakale moorddadige gek, maar gewoon mens.

The Penguin: misvormd, vrienden met pinguins en killer-umbrella's, maar gewoon mens.

Scarecrow: gestoorde dokter met hallucinatiegas/masker, maar gewoon mens.

Catwoman: kattenzintuigen en 9 levens, maar voor de rest gewoon mens.

The Riddler: raadsels en rare pakkies, maar gewoon mens.

Two-Face: lelijke brandwond en serieuze schizo, maar gewoon mens.

Okay ik noem nu allemaal tegenstanders van Batman, dat is omdat ik niet meer vijanden van Superman ken. Of ander DC-helden zoals Green Lantern of WonderWoman.

Marvel gaat altijd voor de muteerde bad-asses:):)

avatar van jerry r

jerry r

snap niet zo goed waarom deze film zo word afgekraakt.

ik vond de film best goed en mooie homace aan Christopher Reeve

De nostalgische superman-muziek die john ottman van john williams gebruikt foelt goed aan

avatar van Biglia

Biglia

Number23 schreef:

The Joker: een maniakale moorddadige gek, maar gewoon mens.

Scarecrow: gestoorde dokter met hallucinatiegas/masker, maar gewoon mens.

Catwoman: kattenzintuigen en 9 levens, maar voor de rest gewoon mens.

The Riddler: raadsels en rare pakkies, maar gewoon mens.

Two-Face: lelijke brandwond en serieuze schizo, maar gewoon mens.

Marvel gaat altijd voor de muteerde bad-asses:):)

Zoals ik een paar posts eerder al aanhaalde, Superman heeft wel degelijk een aantal interessante vijanden en dat zijn geen mensen:

Doomsday: hersenloze moordmachine van het prehistorische Krypton, thuisplaneet van Superman. De enige die Superman ooit wist te doden.

Brainiac: androide uit de toekomst

Darkseid: buitenaards heerser van de planeet Apokalips

enz...

Waarom ze dan blijven vasthangen aan Luthor die kryptonite gebruikt Misschien is het inderdaad een homage aan de 'klassieke' Superman vs Luthor met Reeves en Hackman.

Maar ik kan wel grotendeels akkoord gaan met je kijk op de DC-insteek. Daarom ook dat ik DC boven Marvel verkies: meer diepgang en 'verhaal achter het personage'.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Erg langdradig, simpel verhaal, sommige special effects waren wel aardig, andere zagen er niet uit. Geen film die je echt gezien moet hebben.

avatar van movies2323

movies2323

De casting was echt slecht geregeld. Het enige positieve aan deze film, was Routh, die wel goed gecast was.

avatar van goldensnowman777

goldensnowman777

Wat ik teleurstellend vond is dat Bryan Singer de 3de X-men opgaf om dit te maken.