• 8.765.985 stemmen

Superman IV: The Quest for Peace (1987)

Actie / Avontuur | 90 minuten

• meJane Bekijk via meJane
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Superman IV: The Quest for Peace

"Nuclear Power. In the best hands, it is dangerous. In the hands of Lex Luthor, it is pure evil. This is Superman's greatest battle. And it is for all of us."

Lex Luthor (Hackman) is het zat om altijd maar door Superman (Reeve) verslagen te worden en grijpt zijn kans als de wereldleiders besluiten om alle atoomwapens te vernietigen. Hij gebruikt een haar van Superman om een eigen Supermens te maken. Superman komt erachter dat deze 'Nuclear Man' minstens net zo sterk als hij is en heeft zijn handen vol om de ravage op te lossen die Nuclear Man veroorzaakt.

avatar van The_CrY

The_CrY

Eerlijk is eerlijk; deze film is niet geweldig. Het verhaal is een beetje flauw en erg moralistisch, maar zoals gewoonlijk in een Superman film heb ik weer kunnen genieten van Margot Kidder als Lois Lane. Ditmaal vond ik Gene Hackman als Lex Luthor ook best leuk, en meestal vind ik dat niet. Heb deze film met een lach weggekeken. Niet te serieus nemen en dan komen we er wel doorheen. Slagje beter dan het vorige deel weer. Christopher Reeve als Superman ga je dan toch missen, he.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Toen ik de kritieken las

op deze film

dacht ik, oh my god het zal wel heel erg zijn

maar het viel redelijk mee,

Raar ik heb Superman Iv al een paar keer gezien

en moet heel eerlijk zeggen

dat ik me toch vermaakt heb.

Om eerlijk te zijn

vind ik de special effects

helemaal niet zo slecht

en valt het me eerlijk gezegd niet op dat ze slecht gemaakt zijn.

Christopher Reeve zet voor mij weer een

goeie Superman neer.

Nuclear man vond ik ook niet verkeerd.

Waar ik me in de film enorm aan gestoord

heb is aan Lex Luthor (Gene Hackman)

die man voert helemaal niks uit

en vind ik het zwakste in deze film.

Dus Superman IV krijgt van mij een 2,5

niet bijzonder hoog,

maar ik vind het goed zo

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Booorrrringggg... Deel 1 t/m 3 waren goed, maar waar ik al bang voor was, is deel vier een totale flop. Totaal geen verhaal. Acteren prima, special effects (voor die tijd) goed, maar verder was dit niks. Misschien leuk voor de kinderen, maar toen ik Gene Hackman zag, dacht ik: oh, hebben ze hem weer van stal gehaald? Het is net als met Home Alone. De eerste twee (drie) films zijn vet goed, maar daarna bagger. Zo vond ik deze film van Superman ook. De eerste drie goed, maar deze... Heb 'm wel uitgekeken, maar met moeite.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Deze 4de film zou je kunnen bestempelen als net eentje teveel.

Het scenario is niets waard, de special effects zijn ronduit belabberd.

Neen, men had deze prent beter niet gemaakt.

Het zou ook de laatste film worden met Reeve als Superman. Niet veel later zou hij zijn ongeval krijgen en mede door het floppen van deze film zou het ook bijna 20 jaar duren eer er een nieuwe Superman film zou verschijnen. Dit heeft Reeve niet meer mogen meemaken.

De 4de en meteen ook de slechtste uit de reeks.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Dit was de allereerste superhelden film die ik ooit had gezien en ver in mijn geheugen dacht ik dat het nog een goede film was ook, nou. Ik zat helemaal mis.. De eerste 3 films waren redelijk maar dit deel is wel écht bagger.

avatar van scorsese

Matige film waarin Superman een einde probeert te maken aan de nucleaire wapenwedloop. Op zich een prima uitgangspunt voor deze vierde Superman film met Christopher Reeve. Alleen is het verder allemaal nogal mager uitgewerkt en de korte speelduur helpt hier dan ook niet bij. De actie tussen Superman en Nuclear man is vermakelijk omdat het zo belachelijk is (en dat geldt eigenlijk ook voor de film als geheel).

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Moeilijk om hier wat goeds over te zeggen. De Nuclear Man is een zeldzaam lachwekkende bedreiging (scriptschrijver Mark Rosenthal beschrijft hem als "a character you'll find in an American disco at the time"), de FX van de vliegende superwezens lijken tien jaar na de eerste Reeve-Superman-film niets te zijn opgeschoten (hoewel dat ongetwijfeld alles te maken kan hebben met de extreme budgetknip), de "double date" in het hotel met Lois, Lacy, Clark en Superman is in feite niets anders dan een Theater van de Lach-klucht met overspelige paren die door verschillende deuren binnenwippen en weer wegglippen (hetgeen trouwens ook min of meer de bedoeling was volgens voornoemd audiocommentaar), de vuilniszak in de ruimte waarin Superman de Amerikaanse en Russische nuclaire wapens opspaart is werkelijk te koddig voor woorden, en het gevecht op de maan doet me denken aan Godzilla versus King Kong. Uiteindelijk zijn Christopher Reeve, Gene Hackman en de heerlijke Mariel Hemingway eigenlijk de enige redenen om deze film te bekijken. Van bijna alle DVD's in mijn collectie heb ik het audiocommentaar beluisterd, maar volgens mij is dit de eerste keer dat ik het meemaak dat een filmmaker zijn eigen produkt afkraakt. Wie kan hem dat in dit geval kwalijk nemen?

avatar van teigertje

teigertje

Dit deel, is voor vele liefhebbers, terecht de minste.

De effecten van deze film,zijn beduidend minder,als zijn voorgangers.

Vooral in één scene zie je letterlijk touwen.

Wat op dat moment grappig is.

Maar ondanks dat,blijft het een vermakelijke film.

Zeker voor de fans.