• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

avatar van IcU

IcU

First of all, ik ben geen groot Superman fan. Sterker nog, ik kan meer dan de helft van de eerste twee superman films niet meer herinneren. Ook comics van Superman heb ik nooit gelezen. Ok, hij zat wel eens in een Batman verhaal, maar dat was dan ook alles. Dat betekend niet dat ik niets van Superman weet. Ik heb genoeg informatie over Superman gekregen in de loop van mijn leven dat ik ongeveer weet hoe het hele Superman verhaal in elkaar steekt. Het heeft mij echter nooit zo kunnen boeien om er eens iets van te bekijken. Toch was ik wel zo geïnteresseerd om de nieuwe film te gaan bekijken. Mede dankzij de slechte reviews die ik op deze site gelezen had, en de goeie reviews die ik ergens anders gelezen had. Ook de trailer zag er naar mijn mening niet verkeerd uit. Ik ging dus zonder al te hoge verwachtingen, maar in mijn achterhoofd wel het ongeloof in dat het zo slecht toch niet kan zijn, de film in de bioscoop te Antwerpen bekijken.

Misschien had mijn weinige interesse in de Superman films geholpen, maar ik vond deze film verre van slecht. Zonder enig oordeel over bijvoorbeeld Lois Lane, Lex Luthor of Clarck Kent te hebben (ik kan dus niet veel vergelijken met die personages uit de vorige films) is het toch wel lekkerder kijken volgens mij. Wat ik wel eens bij andere films (remakes) heb is dat ik de personages minder goed vind uitgewerkt dan in het origineel. Daar had ik bij deze films totaal geen last van. Bij deze film ging het mij puur om het vermaak. Of het er goed uitzag, of dat er goed geacteerd werd en of dat het verhaal leuk was en. Over dat laatste ben ik nog het minst te spreken. Het beging van de film vond ik erg rommelig, en de rest van het verhaal vond ik nogal standaard. Het was typisch het soort Superman verhaal als wat ik gedacht zou hebben. Er waren teveel zogenaamde plot twists, en ik vond het hier en daar nogal afgeraffeld. Ook vond ik het gek, ik heb het altijd al wel gek gevonden, dat zo’n Lois Lane nooit de overeenkomst ziet van Kent en Superman. Kent mag dan wel een beetje een nerd zijn, je ziet zeker wel de overeenkomsten met de superheld. Ook vind ik het raar dat niemand opmerkt dat Kent en Superman op de zelfde tijd terug komen, en weg zijn. Vooral aan het einde van de film vind ik dat redelijk vreemd. Dat is dan ook wel het zwakste punt van de film. Ik stoorde mij daar echter niet te veel aan. De film is dan ook gewoon puur vermaak. Er zit een knap staaltje CGI in deze film verwerkt. Het voelde niet echt nep aan, en zag er strak en spectaculair uit. De actie was erg goed in beeld gebracht, en knalde de bioscoop uit. Ik was bang dat de film te weinig actie zou bevatten, maar gelukkig viel dat wel mee. Er had voor een Superman film wel wat meer in gemogen, maar misschien werd het dan allemaal net is te van het goeie. In ieder geval was de actie erg spectaculair en zag er dus erg gelikt uit. Ook als Superman door de lucht scheurde had ik echt het gevoel van snelheid en vliegen. Dat vond ik erg goed gedaan. Het uiterlijk van de film is dus dik in orden. Toch heb ik een aanmerking aan het pak van de man van staal. Ik vond het ‘S’ logo op de borstkast nogal klein. Als Superman wil je toch laten zien dat je Super bent, en dan moet je een grote ‘S’ op de voorkant hebben. Ik ben nooit echt grote fan van het schaatspak van Superman geweest (misschien daardoor niet zo geïnteresseerd) maar dat vond ik in deze film wel mee vallen.

Dan nog de acteer prestaties. Ik vond Routh een echt Superman hoofd hebben. Eigenlijk is hij gewoon een etalage pop, en dat vond ik een echte Superman. Ook als Kent had hij een goede kop, dus ik vond hem wel goed gecast. Wederom, ik kan hier niet te sterk over oordelen, aangezien ik geen groot Superman fan ben. De acteer prestaties waren dik in orden, maar iedereen werd weggespeeld door Kevin Spacey, die gewoon briljant acteert.

Al met al vind ik al dat slechte gezeik maar nergens op slaan. Superman returns is een geweldig amusant spektakel werk die je gewoon moet kijken. Ik geef hem een dikke 4* Zeer vermakelijk, zeker niet slecht.

killzone schreef:

De originele Superman vond ik nog steeds de beste film van de reeks. Kan ook niet anders, want vaak zijn de originele films altijd de beste..

Ook hier...

Wat een afschuwelijke film. Geen gevoel van emoties en ook de film is te langdradig....

Ook de acteur is armoedig.

Regisseur Brian Singer heeft de eer aan Superman meer dan onvoldoende voldaan.

Alhoewel, de overige delen waren bijzonder slecht.

Dat mag niet gebeuren, want Superman is de grootste en populairste superheld aller tijden...

Niet kijken...Geen moeite doen.....

Kijk liever naar Spiderman 1/2, de originele Superman uit 1977 van Richard Donner met Marlon Brando en Christopher Reeve (helaas overleden bijde).

En aller ergste is dat men tegenwoordig steeds meer remakes of sequels maakt.

Volgend jaar maar liefst meer dan 6 sequels of remakes.

Houdt toch op. Jammer voor het geld en jammer voor de rijke filmindustrie....

Oke, 1 van de 6 is goed, maar de rest dan.....

En wat ik ook droevig vindt, is dat de klassiekers niet meer worden gewaardeerd, misschien door de leeftijd van de film of doordat de huidige films meer te bieden hebben.

Na, zal ik iets zeggen, met dat geld wil ik liever de oude films in de kast halen en opnieuw gaan restaureren en ik vind dat de huidige films gewoon stuk voor stuk niet om aan te zien zijn (na ja, sommige films zijn terecht beter, maar de meeste?.......)

Ik houd meer van klassiekers dan de huidige afgezakte SFX-manniaken die op geld gaan en niet op de film zelf).

Sonde van het geld.....

De remake van War of the Worlds en King Kong waren ook niet stuk voor stuk meesterwerken (mijn mening), maar ze zijn toch goed en leuk om te zien, omdat de regisseurs gewoon groot zijn en gewaardeerd worden (in dit geval Steven Spielberg en Peter Jackson).

Maar Brain Singer is voor mij geen groot regisseur (The Usual Suspects is zijn beste, maar de X-Men film? moa.....)

Ik sta achter je bro. De klassiekers worden verre nog op waarde geschat. Maar dat ligt vooral aan de hele houding van deze maatschappij waarin alles maar nieuw moet zijn en blah blah. Laatst liet ik mijn vriendin Alien zien. Ze wilde het eerst niet kijken omdat het zogenaamd oude troep zou zijn. Na afloop was ze helemaal overdondert door die film en nu laat ik haar elke week een klassieker zien en snapt ze waarom ik die vooral kijk. Ze vind de verhalen en acteer prestaties veel sterker dan in de films nu. Ze vond “One flew over the cuckoo’s nest” bijvoorbeeld helemaal te gek. Zo zie je maar als je ze eraan bloot stelt komt alles uiteindelijk toch goed. Ik vond deze Superman film trouwens een saaie drol van een film. en die Brandon Routh is niet om aan te zien als acteur en al helemaal niet als Superman die hoort charisma te hebben en dat heeft Brandon Routh totaal niet. Ik heb nagelvijltjes met meer charisma gezien dan deze knaap wat saai was deze film zeg. Totaal emotieloos wanproduct. Totaal bout.

avatar van voskat

voskat

Vrij teleurstellende film. Er wordt veel opgebouwd, maar de daadwerkelijke climaxen zijn vervolgens vrij duf.

Geen moment van adrenaline.

Kevin Spacey redt dit product.

voskat schreef:

Geen moment van adrenaline.

Kevin Spacey redt dit product.

Kevin Spacey redt dit wanproduct moet het zijn volgens mij

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

ik vid deze nochtans best een goede superman film.

misschien een iets slechtere villain : lex luthor .

maar de film is best goed.

en ik vind dat de textuur van het costuum en al beter is ( maar dat zijn maar details ).

ik geef hem 4.5

avatar van Skrean

Skrean

Als klein kind heb ik alle superman films wel 100 keer gezien. En dat zelfde gevoel kreeg ik wederom bij de intro die na al die jaren onveranderd is.

Vond het een super-film.

Alleen blue crush cate bosworth vond ik iets misplaatst als lois lane.

4,5 sterren voor de terugkeer van superman.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

de intro is nog altijd even land als in de eerste superman

maar hij is super goed

avatar van EhvMikey

EhvMikey

Deze film is gewoon hardstikke goed...

Superman 1 was toen der tijds geweldig.

Superman 2 kon er ook mee door

superman 3 en 4 waren helaas een groote terleurstelling

die vrijwel niemand zich meer herninnerd.

De Special effects in deze film , met het oude superman idee maken het gewoon een geweldige film.

die naar mijn mening zelfs superman 1 treft.

maar ik ben ook een stuk jonger

4,5

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Nou ja, als fast and the furious tokyo drift hier op deze site meer krijgt als deze film en elders de verhoudingen sterk afwijken zegt dit meer over de site (en zijn gebruikers) dan de films.

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

killzone schreef:

wat bedoel je 'X-men film moa..' ??

De succesvolle X-men films maakt hem als regisseur juist veel bekender.

X-men Is een Top reeks!! ik hoop dat x-men 4 ook gauw uitkomt!! ik kan niet wachten..!

avatar van Waku

Waku

Teleurstellend,

De verwachtingen waren hoog.

Maar "Superman Return"maakt het niet waar.

De special effects zijn rommelig en chaotisch.

Hier en daar wel mooie beelden maar het is niet genoeg om te kunnen boeien.

Daar is het verhaal weer te traag voor.

Enige positieve is de bombastische en fraaie soundtrack van John Williams.

naar mijn mening een van de slechtste films die ooit heb gezien

avatar van rheinkens

rheinkens

Heb altijd veel strips gelezen, maar Superman heeft mij nooit kunnen boeien, hij is onkwetsbaar, totdat ik de tekenfilmserie van the Justice League (Unlimited) van seizoen 1 tot en met 5 heb bekeken. Ben altijd meer van the Batman geweest, maar begon toen ook nieuwsgierig te worden naar Superman. Heb vroeger wel alle Superman-films met Reeves gezien, maar dat is al lang geleden.

Toen ik in de bios zat en de opening credits en de movie theme begon, vond ik het wel weer geweldig. Het klassieke nummer galmde door de speakers, de sterren vlogen om de oren. Erg nostalgisch, geweldig. Ook de blauwe spandex zagen er een stuk beter uit, het pak was goed gerestyled. Beter dan de traditionele maillots.

Ook deze film lijdt aan het typische Superman-probleem (vind ik, tenminste), hij is gewoon te sterk. En er is altijd een kryptonite-moment in een Superman-film, en dat had deze uiteraard ook weer. Wel een erg brute, moet ik erbij zeggen.

Kortom, weer een echte Superman-film, zowel in de positieve als in de negatieve zin. De film kon mij wel echt boeien door het relatief goede verhaal en de geweldige effecten. Als er een vervolg komt, ga ik er zeker heen.

avatar van demonski

demonski

zo wat komt die traaaaaaag op gang (als ie al op gang komt ) nee had er hoge verwachtingen van maar helaas teleurgesteld

2 * ben ik nog heel gul

avatar van ferrit

ferrit

Wat een negatieve reacties

Dit is gewoon een lekker filmpje met goede sound effecten

Je weet dit is superman !

een dikke 4

avatar van Ruud 15

Ruud 15

Een supermanfilm kijk je niet vanwege de geweldige acteerprestaties of om het diepzinnige verhaal of dialogen, een supermanfilm kiijk je als vermaak en als een stripboek want daaruit is Superman geboren in de filmwereld.

In die zin is deze film een topper. De afdeling special effects verdient een dikke 10 vonden wij zelf. Alhoewel alle elementen die we van de originele stripverhalen kennen erin zitten heeft het verhaal tussendoor toch nog enige diepgang vooral waar het de relatie Lois Lane en Superman betreft. Ik ga dat niet verklappen maar het was best verassend moet ik zeggen en maakt tevens een vervolg mogelijk want er ligt aan het einde van de film duidelijk nog een open vraag.

UIiteraard ontbreekt Lex Luthor niet en is er een scene waarin Superman weer eens geconfronteerd wordt met het voor hem dodelijke Kryptoniet. Afgezaagd misschien maar er was vroeger ook geen stripverhaal waar dat ook niet in voorkwam. Dus dit weglaten was duideljk geen optie. De bombastische soundtrack is geweldig en natuurlijk buitengewoon Amerikaans.

Een 5.1 systeem is gewoon een absolute must om deze film te kijken. Zonder 5.1. wordt het een stuk saaier. De scene met het vliegtuig in de problemen doet je met open mond naar het beeld staren en je afvragen hoe zoiets mogelijk is te maken. Maakt niet uit, het is gewoon puur kijkvermaak.

De wereld van Superman is een wereld waarin er 154 minuten even geen Taliban zijn en geen Uruzgan is. Mijn veel betere wederhelft merkte na de scene met het vliegtuig overigens wel even op "waar was hij op 11 september?" maar voor het overige ben je even in een fantasiewereld en dat is best weleens leuk voor een keertje.

Kortom, als je ermee kunt leven dat schijnbaar niemand Clark Kent herkent als Superman alleen doordat hij een kostuum aantrekt, een bril opzet en een haarlokje wegkamt en je houdt van spektakel en kijkvermaak én je hebt een 5.1 systeem moet je deze gewoon gaan huren.

Puur uitgaande van de originele stripboeken als brongegeven is dit zonder enige twijfel de beste Supermanfilm ooit gemaakt. En vanuit dit gegeven geef ik dan ook een dikke 4,5 uit 5 sterren voor deze film. Je kunt hem zonder enig probleem naast de laatste "King-Kong" en "Batman" op je DVD-plankje zetten!

avatar van ramm

ramm

Je hoeft geen fan te zijn om deze film te waarderen in zijn genre. De fans gaan al gauw vergelijkingen maken met de oude personages en dat moet je nu net niet doen. De rollen zijn perfekt verdeeld en Superman is inderdaad Superman, Kevin Spacey is geen Gene Hackman maar is hij daarom slechter ? Na het zien van de film mag er van mij heel snel een vervolg komen en dat gevoel zullen veel mensen hebben. Om een lang verhaal kort te maken. Brandon Routh is een waardige opvolger van de legendarische Christopher Reeve en Kate Bosworth is de Louis Lane anno 2006. Superman Returns is voor mij een avondvullende film geworden die zeker thuishoort in The Leaque of Superheroes. 4 sterren

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Saaie film viel me vies tegen,wel mooie special effects

2* daarvoor

avatar van sonyjh

sonyjh

superman was zeker een stuk slechter dan zijn xmen films.

Maar ik schrijf superman nog niet af.

Ik hoop dat zijn superman 2 een stuk beter wordt

avatar van ChielB

ChielB

Ik verwachtte er weinig van en het viel daardoor ook nog wel mee. Gewoon een lekker vermaakfilmpje met genoeg actie en special-effects om een avondje door te komen.

Kevin Spacey is top in z'n rol als Lex Luthor en verder is het allemaal gewoon degelijk voor elkaar.

Hoewel de vliegscènes erg nep en vooral cliché aanvoelen, is de rest van de film gewoon goed te doen. Een stevige 3**.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Dit is volgens mij de tweede film (de eerste was 102 dalmatiërs) waarin ik de bioscoop gewoon ben uitgegaan omdat ik de film zo verschrikkelijk saai vond. Na een uurtje had ik het wel gezien en dacht ik, "ik heb wel iets beter te doen".

Ik vond de eerste twee Superman’s wel leuk trouwens, maar het heeft er ook werkelijk niks mee te maken. Die Routh of hoe die ook mag heten vond ik ook maar niks.

avatar van ChielB

ChielB

Tja, na een uurtje begint de echte actie pas. En vergelijken met de vorige films is leuk als je een historisch overzicht moet maken voor het Oud-Hollandsch archief ofzo, maar dat heeft totaal geen zin bij het beoordelen van deze film.

Er zit gewoon teveel verschil tussen de oude films en de huidige Superman.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Saaie film, weinig actie veel hollywood gezeik. geen coole vechtscenes.

Sowiesjo vindt ik superman geen reet aan.

Ik bedoel ten eerste is hij gewoon te goed, hij kan vliegen hij is onkwetsbaar hij is supersterk. Ik bedoel op die manier kan je toch geen echte held zijn als toch niets je kwaad kan doen. Ik vind een held pas echt een held als hij zijn leven wil geven om anderen te redden.

Ten tweede is er maar één "slechterik". Die stelt dan ook nog is geen reet voor. Ik bedoel lex luthor kan geen reet behalve rijk zijn en weten dat superman niet tegen Krypton kan.

Ten derde, waar slaat het op dat superman van Krypton komt maar niet tegen stukken Krypton kan :S:S:S!

En als laatste hij heeft gewoon geen coole superkracht.

Echt superman zuigt en deze film ook.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

FrisoBoei schreef:

(...)

Hier spreek je jezelf tegen.

Waarom is het een nadeel dat er maar 1 is?

FrisoBoei schreef:

Saaie film, weinig actie veel hollywood gezeik. geen coole vechtscenes.

Idd een film kan alleen goed zijn als er veel actie in zit. Dat is tegenwoordig ook een vereiste voor alle awards.

Sowiesjo vindt ik superman geen reet aan.

Dat argument werkt alleen maar in jou nadeel, je geeft namelijk aan dat je niet objectief bent maar super subjectief.

Heb je de film uberhaupt wel gezien? dat doet hij toch ook tot bijna 2 keer toe?

Wie niet sterk is moet slim zijn. Luthor is erg slim en erg rijk, een gevaarlijke combinatie. Persoonlijk vind ik geniale villains met weinig fysieke kracht vele malen interessanter dan big bad guys met superhuman krachten.... beetje op elkaar in lopen timmeren tot 1 van de 2 dood is...dat kennen we nou wel...

Nogmaals, heb je de film uberhaupt wel gezien? De stof (die trouwens kryptonite heet en niet krypton) heeft een soort straling waar alleen Superman last van heeft. De stof kwam zelf niet op de planeet voor, is pas ontstaan na de explosie...en wij mensen...hebben vervolgens het de naam kryptonite gegeven (gezien het kwam van de planeet...jawel krypton)

En als laatste hij heeft gewoon geen coole superkracht.

Hij vliegt, supersterk, supersnel, xray vision, laser ogen, coole adem en weet ik het. Genoeg dingen om 6 andere superhelden van te maken.

Echt superman zuigt en deze film ook.

Je recensie is van mindere kwaliteit dan de film

Gehenna

Wat is dit? Een parodie? Hij was niet eens grappig genoeg om zelfs dát te zijn.

Slecht acteerwerk, slecht verhaal, slechte F/X, saai en ontzettend traag..bah. 2*

davidov

Slechte FX? Zeg dan wat er slecht aan was, ik heb ze in geen tijden zo goed gezien. Van de natuurlijke golven in de cape tot het "sonic boom" effect bij het opstijgen.

Acteerwerk en verhaal waren niet supersterk maar om het nou slecht te noemen?

Neuh ik ben niet echt onder de indruk van je argumenten.

Gehenna

Hoeft ook niet. Ik was niet onder de indruk van de F/X en dan zeg ik dat. Vooral het vliegen zag er erg slecht uit.

Gehenna schreef:

Als alle reviews zo waren geschreven zouden ze allemaal de prullenbak in verdwijnen. Iets vinden (enorm subjectief) en niet willen zeggen waarom is gewoon zonde van mn tijd om te lezen

Gehenna

Vrijwel alles is enorm subjectief op deze film site, ontken dat maar eens Er komen geen feiten aan te pas, niets valt te meten, alles is een waarneming van een individu.

Ik wil heus nog wel herhalen dat het vliegen er ontzettend slecht uit zag, het was zo overduidelijk nep waardoor het op mij overkomt als persiflage. Dan ga ik dus vergelijken met een Spiderman waar het zweven en slingeren er gewoonweg indrukwekkend uit zag en dát maakt het verschil in F/X..maar ook dat is idd. subjectief zoals eerder gezegt