• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

avatar van davidov

davidov

Mja ok daar heb je een punt. Maar je moet toegeven dat als iemand leest "ik vond het saai" dat hij of zij daar niet veel mee opschiet

Ach ik vond het vliegen er juist ontiegelijk goed uitzien... beter dan het zweven van spiderman. Beter zelfs hoe kan zou het er wel uit moeten zien? Ooit iemand zien vliegen? Of denk je dat de oude films in de jaren 80 er beter uitzagen?

Och. Ik heb genoten, jammer voor jou...maar gelukkig voor mij komt er een deel 2. Wederom door Singer

avatar van Gehenna

Gehenna

Tuurlijk, ook ik lees liever sterk beargumenteerde stukjes van leden, laat dat duidelijk zijn. Sterker nog, ik ben één van die leden die graag dat soort stukjes schrijft. Nu maakte ik me idd. schuldig aan gemakzucht en schreef het zo op.

Saai is een ruim begrip idd. maar in deze film komt het door een gebrek aan verschillende zaken. Allereerst een verhaal dat maar bij vlagen weet te boeien, waar is de spanning en waar is de climax!? Ten tweede oncharismatische hoofdrolspeler, ik kreeg totaal geen sympathie voor Superman..eerder nog voor Lex Luthor. Ten derde een love-interest zonder de benodigde chemie, kort gezegd een verhaallijn dat dus eigenlijk niets toevoegt. Ten vierde een continuïteitsverloop dat verre van effectief is, we bouwen op en zakken weer in en dat gaat zo maar door. Ten vijfde F/X die gedateerd aandoen (ben verwend de laatste jaren o.a. door Spiderman die ik in vrijwel elk opzicht doeltreffender vond en dus beter gewend). Ten zesde een rampzalige soundtrack..ik ben zelf beroepshalve met muziek bezig en let daar dus in het bijzonder op. Wat normaal een toevoeging moet zijn wekte nu irritatie op.

Heel eerlijk gezegt, toen ik de films in de jaren 80 zag, maakte het meer indruk op me dan deze nu. Maar ook die films vond ik niet al te best. Superman is op de één of andere manier een superheld die eerder komisch dan stoer aan doet.

Je hoeft het helemaal niet jammer te vinden voor mij dat er eventueel een vervolg komt, waarom? Ik ben een filmliefhebber pur sang en vind niet snel een film écht slecht, ik wil er juist van genieten en vind het des te jammer dat Singer (voor mij althans) teleurstelde. Ik had er ook liever net zo van genoten als jij! Na Nolan’s Batman Begins was ik ervan overtuigt dat Singer hetzelfde voor elkaar zou kunnen krijgen met Superman, het personage uit het slop halen, maar dat is mijns inziens faliekant mislukt.

avatar van davidov

davidov

kijk...

Het grappige alleen is wel dat ik het met vrijwel alles niet eens ben en het tegenovergestelde gevoel had. De spanning zat er bij mij goed in en het einde, de climax tegen luthor vond ik erg sterk. Superman is verder ook een beetje een stijve hark, maar met goodie-2-shoes peter parker heb ik ook weinig. De love interest in deze film was misschien wat aan de saaie kant, maar als ik het vergelijk met de spiderman reeks vond ik het vele malen leuker en sterker. Ik vond het grootste nadeel van zowel deel 1 als deel 2 bij spiderman dat ik serieus het idee had dat de helft van de film drama was. Ow die gaat dood, en die heeft het slecht, en die laat ik in de steek, en ik hou van hem en hij van mij maar zij weer van hem en ik niet van...argh... vooral in de 2e film werd me dat teveel. Als ik gtst wil zien blijf ik wel thuis. Bij superman vond ik dat gewoon een stuk simpeler gehouden, 2 oude vlammen die bij elkaar komen en ondanks dat ze nog gevoelens hebben "kan het nu ff niet"... Met de spanningsboog had ik ook geen moeite. We leren eerst aangenaam kennis maken, dan komt de spectaculaire 1e actie scene, vervolgens moeten we een tijd wachten maar komt er dan een enorm brok nonstop actie. Toegegeven het kon beter, maarrrr ik heb ook erger gezien. En de sfx? Ja nou grappig want ik vond juist die van spiderman vaak minder dan bij deze film. Tenslotte vond ik de soundtrack geweldig, met hier en daar knipogen naar de oude reeks. Ik besteed ook aardig wat aandacht aan soundtracks maar kan me niet herinneren dat er ook maar iets was bij deze film waar ik me aan ergerde.

Grappig, zelfde film gezien, maar compleet tegenovergestelde opvattingen over hetzelfde stukje film

avatar van iGeO

iGeO

Voor mij een vermakelijke film met goede FX. Het verhaal is niet heel spannend maar kijkt wel lekker weg.

Hier en daar zie je iets te goed dat superman bestaat uit polygoontjes, maar dat mag de pret niet drukken...

Voor mij een dikke 2,5 *

Net geen 3, helaas....

avatar van lelici

lelici

Niets nieuws onder de zon, wat deze film betreft. Lois Lane en Clark Kent zijn nog altijd "in love" , en slechterik Lex Luthor probeert maar weer eens de wereld te veroveren.

2 **

Mister_Movie

Ik heb Supermans Returns nog niet gezien, maar ik moet zeggen dat ik me wel zorgen begin te maken om dat lage gemiddelde hier. Als een blockbuster als deze slechts 3 sterren krijgt, dan belooft dat weinig goeds.

Anderzijds lijkt me dat voor velen de verwachtingen te hoog liggen. Je hoort vaak dat het weinig origineel is, te voorspelbaar. Maar ja... de verhouding met Lois Lane, de eerste keer dat Clark zijn supermanpakje aantrekt, het feit dat Superman uiteindelijk wel zal winnen, ... zijn dingen die de makers er ook maar moeilijk kunnen uitlaten he. De film is tenslotte nog steeds gebaseerd op de strip en de echte supermanfan lijkt me daar niets op tegen te hebben.

Ik zal de film beoordelen op twee dingen:

- zijn er special effects goed en zijn er enkele memorabele actiescenes en

- slaagt de film erin het oude supermangevoel weer helemaal op te roepen.

Hopelijk kan ik hem wel meer dan 3 sterren geven.

avatar van ehuurman

ehuurman

Oei, wat een tegenvaller was dit. De spanning was ver te zoeken, en het enige positieve waren de special fx bij het vliegen. Zowel Superman, Lois, Lex en Jimmy konden niet overtuigen in hun rol, het was allemaal enorm vlak...

Jammer, want ik ben wel degelijk een Superman-fan.

avatar van Koekkoek

Koekkoek

Ik had meer van deze film verwacht. Superman was voor mij niet echt een superman, het was eerder een grappig figuur. Er zat weinig spanning in, acteerwerk vond ik niet hoog en het verhaal was niet echt boeiend. Helaas, maar toch heb ik met plezier naar deze film gekeken. Een matige 3.

avatar van MrPony

MrPony

Ik heb deze film ook maar eens bekeken.

De beelden waren vaak fantastisch. Maar het acteren daarentegen.... erg zwak. Ook een minpunt vond ik de 'animatie-superman' die te vaak in beeld kwam.

avatar van Phoenix

Phoenix

Man he, hoe kun je je met zo'n budget nog zo inhouden. Wat een tamme, saaie bedoening. Nergens gaat de film ook maar enigszins uit de bocht. Alleen de scène met het lijnvliegtuig was de moeite waard. Als op een gegeven moment die kristallen uit de lucht komen en er "iets" op de stad afkomt denk je dat er wat groots á la The Day After Tomorrow staat te gebeuren, maar dat valt ook weer tegen.

Spacey is de enige die een beetje de feel snapt die een film als deze moet hebben, maar wordt vervolgens dan weer op een erg saaie manier "verslagen". Bosworth en Routh hebben verder totaal geen chemie. Sowieso is Superman geen favoriete held van mij, maaar hoe hij in deze film wordt neergezet is helemaal lam. Dat is overigens niet zozeer de fout van Routh, die haalt alles eruit wat hij kan.

Singer heeft met X-Men bewezen dat hij dit soort films best wel kan aanpakken, maar met Superman levert hij een erg boring formulewerkje af. Niet spannend, niet groots, niet spectaculair en al helemaal niet goed.

avatar van mental_jos

mental_jos

elke minuut bad ik dat deze film was afgelopen en juigde toen de aftiteling kwam.

1 ster voor de special effects en kevin spacey die t aardig doet

avatar van patrick17

patrick17

Redelijke film geen topfilm maar eentje die je wel vermaakt.De film gaan zoals ze gaan en er zijn meerdere van deze 'soort' films zoals Spiderman.Verdwijnen en later terug komen voor je liefde!!

3 *

avatar van otherfool

otherfool

Oei oei, teleurstellende film van Singer. Nu was Superman al niet mijn favoriete superheld (wees nu eerlijk; een duistere scene op een kristallen eiland en dan zo'n man in een gek blauw pakje, het is geen kijk), en Singer heeft er een veel te sterke Superman van gemaakt: zo weet dit heerschap een tonnen wegend blok vol met kryptoniet (nota bene zijn enige zwakke plek) tientallen kilometers de ruimte in te sleuren; Superman is te sterk voor zijn eigen goed.

Relatie met mevrouw Lane is vooral heel dubbel; wel een kind samen hebben, maar dan heeft ze weer een goedzak als man waardoor het romantische gedeelte de mist in gaat. Bad Guy Spacey was redelijk amusant (op een stripachtige manier), al was zijn meesterplan wel erg vergezocht, Bosworth heeft eigenlijk een verrassend kleine rol en Routh zelf valt niet mee; 't is nog geen Reeve, zoveel is duidelijk.

Spektakel dan; ik moet zeggen, dat viel me niet mee. Ook hierin is Superman eigenlijk te sterk, een vliegtuig dat uit de lucht valt, een boot die zinkt; heer Kent heeft er zo weinig problemen mee dat de echte spanning volledig ontbreekt. Slechts 1 scene kon mij bekoren (zat ook in de trailer); een schot van zeer dichtbij dat afketst op het oog van Superman, dat vond ik mooi.

Zeer matige film die ook nog eens veel te lang duurt. Met 2* zit ik nog aan de hoge kant, maar het was allemaal nog net aan te gluren.

avatar van stevo21

stevo21

Bah, ene cliché moment na de andere.

Echte amerikaanse/hollywood film.

Voorspelbaar en weinig spannend.

Brengt niks nieuws.

Special eff waren nog wel aardig, een echte zondag middag film. 2,5*

HALLELUJA !

avatar van Pinhead29

Pinhead29

Ik geef deze een 1 omdat,

A ze niks beters wisten

B reeve toch superman was

C verhaal was zwak

D Verhaal klopt niet 100%

E Zwakke film

Plus punten:

Kevin Spacey zet een goede bad guy neer

effecten zijn minder goed koop

avatar van Macmanus

Macmanus

Superman

Misschien wel de lulligste superhero die er ooit bedacht is. Een man die uit space is gekomen en een beetje een super held gaat wezen, YAWN. En dan dat pakje, kun je niet eens de moeite doen om je Real Identity te verbergen. Lazy Bastard, Spiderman naaide tenminste nog zijn eigen pakje.

Maar afgezien daarvan, was de film ook weinig soeps. Het duurt allemaal veel te lang. Dat hele liefdes verhaaltje tussen Superman en Lois Lane boeide me echt geen ene reet, iedereen weet toch dat superman gay is.

Ach verder wilde ik actie. Ik kan nog wel door een beetje slap gelul heen kijken, maar dit duurde te lang. En wanneer je actie krijgt, was het ook niet bijster goed. Iets valt, superman komt helpen enz. En na een tijdje komt kryptonite weer om de hoek kijken.

Spacey is idd leuk. Is the bad guy spelen natuurlijk niet het moeilijkst, maar toch. Routh was verder nogal onopvallend, had volgens mij ook barweinig tekst.

Voor het feit dat superman niet meer vliegt met 1 arm naar voren

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Echt niks bijzonders dit. Je ziet de computer animaties (opzich niets mis mee, maar naar mijn idee had het mooier gekunt).

Er zitten echt wel wat leuke stukken tussen maar over het algemeen is dit zonde van de 2,5 uur.

toch nog 2,5 ster

avatar van lechim

lechim

superman returns is niet echt een bijzondere film. Het is gewoon een lullig filmpje. had er meer van verwacht.

avatar van angelotus

angelotus

dit is dus echt wel een kicku film (in ieder geval het intro!)

avatar van eVRT

eVRT

Intro is uber retro en geniaal. Film is Superman waardig, vermakelijk, goed genoeg voor een vervolg. Superman is goed gecast maar Lois Lane NIET, is nou niet bepaald een vrouw die The Man of Steel kan laten smelten... 3 sterren...

avatar van james_cameron

Duidelijk met liefde gemaakt, maar de film is helaas niet helemaal geslaagd. Te lang, te weinig spanning, veel te weinig rake emotionele momenten, tempoproblemen, bepaalde slecht uitgewerkte verhaallijnen; de film voelt nergens als een goedlopend geheel aan. De speciale effecten zijn ook niet altijd even goed, net als de akteurs. Bad guy Spacey is op dreef maar ook zijn personage mist motivatie en diepgang. Maar al met al een stuk beter dan Superman IV:The Quest For Peace, dat wel.

avatar van TimD

TimD

Macmanus schreef:

Superman

Mister_Movie

Superman Returns net bekeken en ik ben toch wel tevreden. Vooraf weet je dat Singer met een aantal beperkingen zit: - Spanning is moeilijk te krijgen met de held der helden. - De door velen irritant bevonden affaire met Lois Lane, tja, daar kan hij echt niet onderuit - Het pakje en zijn vaak wat, nja, seutige houding horen erbij.

Wat het pakje betreft zagen velen liever een geupdate pakje in de trant van Batman. Maar als je erover nadenkt is dat niet doenbaar. Batman heeft zijn pak nodig als bescherming en het is zwart omdat hij toch nog altijd een vleermuis moet naspelen. Superman, de man van staal, een pantser geven... hallo ?

Ik zag in de film een aantal Supermanwaardige actiescenes, een briljante Kevin Spacey die eens voor wat echt weerwerk zorgt voor Superman. Een goede afwisseling tussen hevige momenten en opbouwende elementen binnen het wat naieve verhaal van Superman. De dialogen bleven traditiegetrouw erg oppervlakkig. Ook leuk dat men Superman nu en dan ook eens wat 'fotogenieker' in beeld bracht.

Al bij al had ik er ietsje meer van verwacht, maar zeker een goede film die je aandacht 2 uur en 20 minuten goed weet vast te houden.

avatar van RemiB

RemiB

ben hem nu aan het kijken!

avatar van RemiB

RemiB

ik vond het een amusante film, met prachtige special effects maar niet meer dan 3 sterren waard.

Wel grappig om die kerel van harold en kumar als ''boef'' te zien(tot ze dood)

en volgens mij zag ik aan het begin Ben Affleck met die space shuttle vliegtuig als ze op de grond gezet zijn in het honkbal stadion. klopt dit?

avatar van RJRuitenbeek

RJRuitenbeek

Niet de slechtste film van het jaar, maar wel de grootste teleurstelling van het jaar. Een film die niets toevoegt en niet gemaakt had hoeven worden.

Gezien de reacties waren mijn verwachtingen al niet te hoog gespannen, maar deze film doet echt helemaal niets met me. Zelfs Kevin Spacey kan hier niets mee aanvangen.

1.5 *

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mwah vond het matig.

Ik had er al niet echt enorm veel van verwacht, omdat Superman me nooit echt zoveel aansprak als Spiderman bijvoorbeeld.

Maar het viel opzich nog wel mee, verhaal was wel te doen, lekker 'overdone' die krachten van Superman.

Toch vond ik het soms wat saai en langdradig, en vond Kate ook niet echt geweldig.

Maar het was nog wel te doen, zeker na wat ik ervan verwacht had.

avatar van LEIDENAAR

LEIDENAAR

Ik geef deze film een 1.5* Wat een tegevallende film is dit!Ben nooit echt een fan geweest van de stripboeken ofzo(zoals ik wel was van spiderman en x-men) en weet dus ook niet superveel van superman. Natuurlijk ken ik lex luthor en best leuk gespeeld door kevin spacey maar totaal geen bad guy waar je bang van word. Heeft superman geen enge angstaanjagende vijanden? En die lois lane,pff. Ken superman niet een keer achter iemand anders aangaan. Hij zal genoeg wijvies kennen krijgen,dus waarom die saaie doos(zoals ze in deze film word neergezet dan he) Superman zelf vond ik ook totaal niet overtuigend,wat een zoutzak! Iemand als Singer,die zo goed heeft gecast bij bijvoorbeeld x-men(zeker Jackman als wolverine maar veel anderen ook) had ik meer van verwacht. Die gozer komt bij mij over als een hersenloos model. Ook de spanning vond ik totaal ontbreken!En zat er een verhaal in?En een climax? Ik klaag niet snel over films maar wat een tegenvaller. De film vond ik hoopvol beginnen.(was dat marlon brando aan het begin net als in de originele delen?wow) Ook de scene met het vliegtuig was best spectaculair,maar vanaf daar zakt die in en gebeurt er niks grappigs,schokkends of verrassends. Elke keer als er wat gebeurt is superman precies op tijd om de dag ff te redden,en als superman hulp nodig hebt keren toevallig lois en d'r vent(in noodweer met kind aan boord!)terug om de held te spelen.Erg ontroerend.En dat kind heeft ook superkrachten?Jezus,leek wel een onbedoelde grap.Want kon er alleen om lachen.Lager dan 1.5* geef ik niet snel dus nu 1.5 voor de moeite.Maar super was die zeker niet!!!!!

avatar van Noud

Noud

In de tijd van mijn basisschool periode lazen veel kinderen helden comic-books. Hier had ik geen interesse in en koos eerder voor de Donald Duck.
Ik werd gedwongen op naar deze film te kijken. Deze film werd opgezet en helaas was er geen andere keus aan films.
Iedereen heeft het maar dat Superman onkwetsbaar is. Ik vind dat totaal niet. Hij is kwetsbaar als de pest. Een eenzame man met een saai leven. Hij leeft alleen voor zijn oude liefde. Zelfs nadat hij weer op de aarde terugkomt. Hij mag dan wel onkwetsbaar zijn tegen kogelregens, trappen ect. Maar niet voor het andere. Tenminste zo zie ik het een beetje.

Er was voldoende actie, maar mocht wel meer van mij. Het ergerde mij dat Superman allerlei foefjes heeft om zijn vijanden te verslaan. Met zijn supersonisch gehoor of zijn laser ogen, Dit maakt hem makkelijk om de vijanden te overmeesteren. Vaak vond ik zijn oersterke fysieke armen en benen overdone. Het tillen van een boot, vliegtuig en een bijna eiland pffff.

De special effects waren redelijk, een film hoeft voor mij niet zo SE te zijn. Wel grappig dat het soms wel erg fake was.

Ik let niet vaak op de acteerprestentaties, zal niet weten hoe ik hier tegen moet kijken. Maar ik denk dat het matig is. De personen boeiden me niet zo, Kevin Spacy was dan misschien de enige. maar dat komt waarschijnlijk omdat ik hem in goede films heb zien spelen. Het kleine jochie vond ik bleh. Kleine kinderen horen niet in grote mensenfilms te spelen. Het beperkt vaak de wending van een film. Jammer wat hij met de piano deed.

Ik heb de film een week geleden gezien, maar zal niet eens meer weten waarover hij ging.
Ik snapte niet echtwaarom Lex het eiland wil hebben. Wat was zijn idee erachter. Als het eiland kwam, dan kwamen miljoenen..sorry miljarden mensen om. Een kaal en saai eiland waar niks op wil groeien.