• 9.376.931 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

avatar van leon1970

leon1970

Superman returns

Uiteraard is Christopher Reeve de beste in deze rol.

Echter vind ik Brandon Routh een waardig opvolger in deze rol.

Ik vond het een schitterende film.

Prachtige special effects en een mooi verhaal.

waardering: ****

avatar van TomRayder

TomRayder

'Superman returns beste punt is imo de mzuiek, de door john ottmans bewerkte supersoundtrack van john williams uit '77.

verder kevin spacey als (weliswaar overacterend) lex Luthor, maar toch de nieuwesuperman viel mij niet tegen, het verhaal had wat duistereder gemogen zekers omdat he zich ong 5 jaar na episode 2 afspeelt>

ik vond het kind en de piano ook weer typisch neo-hollywood, gooi er een kind met aparte krachten in..en volia een hit

avatar van film88888

film88888

Een goede superman film, met heel mooi camerawerk. Ik vond dat kevin spacey heel goed speelde als lex, en ik ben onder de indruk van brandon routh ik vind echt dat de rol echt helemaal voor hem was, maar de x men films zijn toch ietsje beter vind ik. een 3,5 voor deze leuke film.

avatar van fritsy

fritsy

veeel te weinig aktie, voor een een film van 154 minuten zodat de film langdraderig begint te worden en eentonig.

aktie film / aktie held, hmmm

avatar van jayytjee

jayytjee

Zeker GEEN goede superman film.

- te weinig actie

- tegenvallende superman

- matig verhaal

Verder wel een pluspunt en dat was dat de special effects wel goed waren

**1/2

avatar van Reinbo

Beetje vlak gebeuren. Ook deze film is weer een half uur te lang. het lijkt steeds meer mode (Pirates, Perfume) te worden op 2,5 uur nodig te hebben, daar waar 2 uur ruim voldoende is om een dergelijk verhaaltje kwijt te kunnen. Hele krappe 3,5*.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

jayytjee schreef:

Zeker GEEN goede superman film.

- te weinig actie

- tegenvallende superman

- matig verhaal

Verder wel een pluspunt en dat was dat de special effects wel goed waren

**1/2

Mee eens Superman is gewoon niet meer wat hij vroeger betekende voor mij, en volgensmij wel voor meer mensen, wel erg jammer...

avatar van black-flame

black-flame

ik vind de film super soft

de oude series zijn beter en dan heb ik het over lois and clark enzo

als je een 0 kon geven deed ik dat

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

ik vond de aftiteling van deze film het mooist

een 1*

avatar van moviemike

moviemike

Een ietwat slome Superman-film.

Routh is nochtans een waardig opvolger voor Reeve.

avatar van Tha Clown

Tha Clown

Vond het een goede, soms inderdaad wat trage Superman-film. Had misschien een half uurtje korter gekund.

Brandon Routh is zeer goed gecast, net als Spacey trouwens.

Special effects zeer mooi gedaan, net als de 'strip-achtige' belichting. Van het verhaal had ik sowieso niet àl te veel verwacht (het blijft Superman), maar vond het zeker niet tegenvallen.

Al met al: 3,5*

avatar van Tarkus

Tarkus

Bijna 30 jaar na de eerste film, ik herinner me de dag als gisteren wanneer ik hem ben gaan bekijken, is dit een waardige opvolger van die film en de 2de uit de serie (nummer 3 en 4 waren maar stuntelige vervolgen).

Ook Brandon Routh is een zeer goede vervanger voor de overleden Christopher Reeve, aan wie deze film (samen met zijn ook inmiddels overleden vrouw Dana) is opgedragen. Kevin Spacey is ook de geknipte persoon om een goede Lex Luthor neer te zetten. En ook Kate Bosworth heeft me zeer aangenaam verrast met haar rol als Lois Lane.

Het zal zeker niemand verbazen dat de special effects in deze film de show stelen, en ze zijn dan ook fantastisch en bijwijlen overweldigend.

2 uur en 20 minuten film die van begin tot eind boeit.

Ik kijk al uit naar het vervolg, waar men trouwens al aan bezig is.

avatar van TheOne

TheOne

Brandon Routh deed het niet slecht als Clark Kent/Superman. Kevin Spacey en Parker Posey stalen echt de show in de film.

Het verhaal was in mijn ogen te simpel en dat de zoon van Lois ook de zoon van Clark is, is een beetje te makkelijk verzonnen.

Echte aktie van Superman was niet echt te zien in de film. De aktie in het begin met het vliegtuig was eigenlijk het enige scene met sensatie.

Eindelijk is de Man van Staal terug , en hoe!!!

Het is echte een goeie film , zeker de moeite waard.

Regisseur Bryan Singer liet al zien dat hij over talent beschikt om goeie films te maken gebaseerd op stripverhalen , kijk maar naar X-Men en X-Men 2.

Brandon Routh was een zeer goeie keuze voor Superman.

De rest van de cast deed het naar behoren maar je kijk zo een film van dit genre niet voor de acteer prestaties , ik toch niet!

Superman Returns is entertainment zoals het hoort te zijn.

MovieMeter : 4/5 , IMDb : 8/10.

avatar van KLah

KLah

Ik heb het niet op Supermanfilms. Dit was weer eens zo een standaard filmpje. Helemaal niet speciaal.

--> 2 ster

avatar van maarten5

maarten5

Kijk als je van deze genre houdt oke

Maar dit was toch in mijn ogen niks

Er zijn maar weinig films deel 2 -3- en returns......enz

Die deel 1 evenaren. of oudere versies

Een voorbeeld die dat wel is is batman begins.

avatar van Bartel

Bartel

ik vond het echt een super vette film!! snap al die negatieve reacties hier niet hoor...

4,5* goede film

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

een matige b film met een te stoere superman.

en een slecht spelende 'schurk' spacey.

geef mij spiderman maar!

avatar van skompie

skompie

Ik vond de actie een beetje tegenvallen. Hierdoor kon de film mij op een gegeven moment toch minder boeien.
Zoals iemand anders verder al zei lijkt superman ook wel erg onverslaanbaar met zijn laserogen en een kogel in zijn oog doet hem niets . Alleen met Krypton kun je hem dus verslaan
Het vervolg zal ik alleen sowieso wel weer gaan kijken.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

een kleine ( heel kleine tegenvaller ) .

maar zeker niet een slechte film.

de tweede best superman film ooit.

knap dat ze dezelfde muziek ( en lengte bijna ) van de intro terug is gebruikt ( vanuit de eerste ).

knappe film met clark kent en lex luthor

ik geef hem 4.5

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ik heb de voorgaande Superman films nooit gezien, maar deze film beviel me zeer zeker wel!

Ken ook heel die Brandon Routh niet, maar die deed het zeer verdienstelijk als Superman. Speelde hij Clark Kent, dan was hij behoorlijk knullig en onhandig, zoals ik hem wél uit de serie ken. En was hij Superman dan was hij zelfverzekerd en overtuigend. Erg goed gedaan door deze beginnende filmacteur.

Maar natuurlijk was ook Spacey weer lekker op dreef, zoals hij haast nooit teleursteld in welke rol dan ook. Want ook deze rol is weer heel wat anders als dat we van Spacey kennen. Maar ook deze rol weet hij weer overtuigend op het scherm te brengen.

Daarnaast waren er ook nog rollen voor Bosworth als Lois Lane, Marsden als haar man Richard en Posey als Kitty.

Deze Posey zorgt zo af en toe nog voor wat humor, wat zeker niet misstond in de film.

In zijn geheel vind ik het wel wat te vergelijken met de Spiderman films. Zelfde soort verhaal zit erin. Superheld, hebben beide een oogje op een leuke meid, maar moeten ondertussen nog wel even wat levens redden en wat met vijanden vechten. Nou heb ik daar gelukkig helemaal geen problemen mee en is me deze film dus gewoon goed bevallen.

avatar van TruCoLu

TruCoLu

Plus: Mooie speciale effecten. Knappe hoofdpersonages.

Min: Veel te langdradig uitgesponnen verhaal en daardoor te weinig actie. Te overdreven superkrachten, niet meer "realistisch", niet meer in verhouding met elkaar. Veel donkere, bruinige opnames.

Ongeloofwaardige film en daardoor slechte score.

avatar van gotti

Zoals al eerder genoemd is het grootste mankement van de film zijn lengte. Had makkelijk een half uur afgekund. Routh is niet onaardig, maar mist net dat beetje charisma om een echte superman te zijn. Spacey was wel erg leuk.

avatar van krang74

krang74

Erg erg tegenvallend...

Saaie film, matig verhaal... special effects zijn goed, maar hey, dat is tegenwoordig standaard, dus daar wint deze film geen extra sterren mee !!!

Al met al: tijdverspilling!

avatar van vlad

vlad

matige film, viel mij wel wat tegen..

Maar het is een superman film dus 3 sterren

avatar van macrobody

macrobody

ik had beter verwacht maar dit was niet erg spannend. kevin spacey speelde goed als lex luthor. de nieuwe superman leek te veel op de superman pop, te perfect. er waren zeker wel aardige special effects maar kon de film niet overeind houden. het houd je van de straat maar niet meer dan dat.

avatar van sonyjh

sonyjh

hopelijk wordt de 2de superman een stuk beter, want singer heeft het zeker wel in zich, maar bij deze film kwam het er gewoon niet uit..

avatar van deStef

deStef

Leuke film. Ik heb vroeger alles wel eens gezien van superman, en volgens mij was het een keer wel bekend bij Louis Lane wat de echte identiteit van Clark Kent was. Maar blijkbaar vergis ik me daarin of is alles door een toverspreuk weer omgekeert. Wat me is opgevallen is dat deze supermanfilm een stuk menselijker is dan zijn voorgangers, het komt allemaal een stuk echter over en het beviel me allemaal wel goed. Daarom 4*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Reinbo schreef:

Mee eens, maar ik maak er 3 van

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Ik vond 'm tegenvallen. Echt zonde eigenlijk, had er zoveel van verwacht. Vroeger genoot ik echt van die Superman films.

Maar ik zag dat er te veel 'nep' beelden in zaten, nu heb ik al jaren niet de andere Superman films gezien en die zullen ook wel 'nep' beelden bevatten, maar dat is nogal aardig 'logisch' jaren 80.

Nu zijn we een stuk verder met de technologie, dus had het stukken beter gekund. Maar helaas.

Een 2,5 voor de moeite.