• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

avatar van Ge0force

Ge0force

Deze film heeft mijn verwachtingen op geen enkel gebied kunnen inlossen. Het verhaal is weinig soeps: vaak te langdradig, de "plannen" van Lex Lutor slaan nergens op, Lois Lane ziet er niet uit als een Lois Lane, en het constante afscheid-weerzien gedoe tussen Superman en Lois Lane hangt na een tijdje wel de keel uit. Ik had dan op z'n minst een spectaculaire finale verwacht, maar ook die hoop was tevergeefs... Geen slechte film hoor, maar ook niet goed. 2.5 sterren dus.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

Ik vond de film vaak kinderachtig overkomen

er zat geen drama in de film vond ik wel jammer. Het grootste dieptepunt is [ dat louise en superman een kind hadden en als dat kind superkrachten had dat trekt 1,5 punt er af ]

voor de rest viel het mee de soundtrack was echt zeer goed. Special effects kunnen er ook me door. De aktie had meer gemogen of de slechterik had ook meer in beeld gemogen

avatar van neoryzer

neoryzer

Ik mag mijzelf toch wel als een echte supermanfan benoemen aangezien ik alle films, en de 5seizoenen van smallville bezit met deze film natuurlijk...

Ik ga eerlijk zijn, de film was gewoon, niet slecht, maar zeker ook geen wow gevoel en dat is wel spijtig, want ik verwachte wel min of meer een wow gevoel als ik dan naar de succesvolle spidermanfilms en batman begins zie...

Deze superman film moet je toch als fan eens gezien hebben aangezien er wel een sleutelmoment inzit voor de toekomst en diegene die hem al hebben gezien zullen wel weten wat ik bedoel met de scene dat moeder en zoon vastzitten, daar kom je iets te weten wat ik niet echt had verwacht...Qua aktie valt de film wel een beetje tegen en soms komt de film wel te onserieus over, maar toch blijf je kijken omdat het gewoon superman is! Nu verwacht ik in een eventueel volgend deel wat meer aktie en een iets dieper verhaal en dan komt alles wel mooi terug voor mekaar

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Man, man man, zo saai zeg. Boordevol cliché's, enorm melig.

Zelfs de graphics vond ik maar niets.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik had de eerste deel niet gezien dus ik had totaal geen idee waar het over ging in het begin

maar het was wel leuke film

en het is SUPERMAN je kan het toch nooit slecht vinden

avatar van johnny6

johnny6

Tjonge, wat een slechte film. Ik kan echt niets vinden wat goed is in deze film, slecht acteerwerk, slecht verhaal, slechte special-effects, slechte enz. enz enz.).

Een dikke één.

avatar van mausland

mausland

ik heb hem niet gezien maar ik heb niks met superman 1.5

avatar van rupie

rupie

mausland schreef:

ik heb hem niet gezien maar ik heb niks met superman 1.5

wat zoek je hier dan?? 1.5??

Vond de film niet bijzonder niet echt bijzonder, kevin spacey kan de film ook niet redden..had zelf moeite om hem uit te kijken.

Ik heb de stem verwijderd.

avatar van finalman

finalman

kappeuter schreef:

Ik heb de stem verwijderd.

maar hij heeft ondertussen weer gestemd

avatar van soom

soom

Ik keek hem waarschijnlijk in de verkeerde omstandigheden, als je daarvan kunt spreken. Maar ik vond het gaandeweg echt heel erg saai worden, het begon echt sterk, maar zakte naar het einde toe steeds meer in tot er niet meer overbleef dan een zielig hoopje stof.

Desondanks lijkt me het dé ultieme jongensdroom. Een domme kracht die de hele stad red van de ondergang, daar dromen volgens mij echt alle jongens wel van. En dan doel ik eigenlijk vooral op de jongens in de leeftijd van 8-16 jaar, die een film als dit wel echt weten te waarderen, naar mijn mening. Welke jongen riep of dacht niet stiekem bij zichzelf: I want to be like Superman, en droomde daar dan ook niet van? Met als bonus een voor hem gedroomde Loïs Lane, die de held in elke jongen naar boven weet te halen?

Ik kan me zo voorstellen dat jongens deze onzinnige troep helemaal de hemel in prijzen, maar wat ik vooral voelde was eigenlijk ver van dit. Het hele Superman gebeuren raakte me niet echt, ik vond het nogal een ver van mijn bed show. Ik heb niet echt iets met Superman, eerder met Batman of Spiderman, en ik vind eigenlijk gewoon dat Bryan Singer Superman Returns helemaal heeft verpest met onzinnige plotwendingen, en bovenal slechte acteurs en actrices. Kevin Spacey is totaal miscast, Brandon Routh doet een gelikt kunstje wat ik weleens beter uitgevoerd heb zien worden, en o, Kate Bosworth ligt mij totaal niet. Nee, dit is echt nachtmerrieachtig slecht. ! Maar ik keek hem dus waarschijnlijk onder totaal verkeerde omstandigheden, dat moet ik er wel eerlijk bij zeggen.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Staat deze film inmiddels al op een onvoldoende? Zo slecht vond ik hem helemaal niet..

avatar van joostie

joostie

waardeloze film 1*voor spacey

avatar van Replicant

Replicant

Hele mooie film.

Jammer dat er niet naar het genre word gekeken door de meeste mensen.

Een 1 geven omdat je niet van het genre houd vind ik daarom erg triest.

Ik bedoel, ik ben geen groot fan van horror films, dan ga ik toch ook niet alle horror films een 1 geven?!

Deze film is een echte superhelden film, puur Amerikaans.

Als je daar dus niet van houd, moet je hem ook niet kijken.

Een superhelden film blijft altijd heel voorspelbaar en is de held vaak overdreven machtig.

Maar dat is juist een superheld....

Ik waardeer deze film zeer.

Ik had er weinig van verwacht maar toch was het voor mij een behoorlijk wow gevoel.

Het verhaal vond ik vrij goed, wel een beetje flauw soms, maar ach, het is een helden verhaal.

Het alle beste vond ik toch wel de goede overeenkomsten met de acteurs uit de filsm van 26 jaar geleden en nu.

Echt heel bijzonder om te zien hoeveel deze er nog op leken.

Helemaal het gedrag, de manier van doen....

De special effects vond ik gewoon echt heel erg goed.

Het stuk met het vliegtuig vond ik echt adembenemend, vooral dus als je hem in de bios hebt gezien.

Ik hoop dat er nog meer volgt van Superman.

Van mij een dikke 5!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Superman Returns is toch een hele leuke film om eens een keer te kijken! De special effects zijn erg goed, alhoewel vaak duidelijk te zien is dat we computerbeelden voorgeschoteld krijgen. Maarjah....daar ga ik even geen probleem van maken. Voor de rest levert de film geen bijzondere acteerprestaties en geen goed verhaal, maar de film levert puur vermaak! De stukjes van Marlon Brando zijn erg leuk trouwens......

* * *

Ik vond het een goede film, ik vond het vehaal niet veel soeps maar het zat wel mooi in elkaar.

Ik vind dat superman een grappig pakje aan heeft.

ik vond ook alles een beetje overdreven, maar dat is normaal bij helden films.

* * * *

avatar van Koerok

Koerok

Z'n pakje is inderdaad om homo van te worden, en de special effect waren prima, maar helaas kom je daar wat mij betreft anno 2007 niet meer mee weg. Net allemaal iets te mager. Het leefde niet. Een 3.

avatar van DragQueen

DragQueen

Deze film voldeed niet echt aan mijn verwachtingen. matig verhaal, waarin niets echt uitgediept wordt, en voor een superman film had ik wat meer actie momenten verwacht. de casting is overigens goed, de ateurs zijn lijkend met de karakters. en op het visuele vlak zat de film wel lekker in elkaar, maar dan heb je het ook gehad. 2 sterren.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

top film, deel 2 is al in de planning

avatar van grovonion

grovonion

Een foutje is volgens mij dat superman op het einde niet op zoek gaat naar de kristallen. hij kan onmogelijk rieken dat Lex deze heeft laten vallen op het eiland dat hij de ruimte in heeft gestuurd. Ik vind het hoedanook vreemd dat Lex na wat hij heeft gedaan aan z'n lot wordt overgelaten en niet berecht wordt.

avatar van B100

B100

De film viel niet tegen, er waren gelukkig niet al te veel special effects. Ik had er minder van verwacht, zeker na het zien van de trailer. De film heeft een hoog romantiek gehalte. Toch wel een must see movie.

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Het is zeker geen "topfilm", eerder een langdradig gedrocht met veel van hetzelfde.

Graphics waren idd. bedroevend, rommelig script wazig....

2**

avatar van SpikeR

SpikeR

film vond ik wel redelijk t, maar kon het niet echt als een opvolger zien van de oudere versies haakt totaal niet aan.

beetje mee wegkomen dat hij " op vakantie" was geweest

avatar van B100!

en daar sluit ik me helemaal bij aan 3*

avatar van thunderball

thunderball

soom schreef:

Hoewel ik een "jongen" ben, nou goed: een man dan, ben ik het roerend met je eens!

Probleem van deze film is dat superman zelf dodelijk serieus wordt genomen, zonder de nodige zelfspot. En het duurt maar en het duurt maar voor een feitelijk simpel verhaaltje. Het einde is echt waardeloos en hoort niet in een film over een superman.

avatar van newG

newG

Veel mensen geven kritiek dat er geen evil guy met superkrachten is, en daardoor de film minder spectaculair is. Persoonlijk vond ik de film genoeg actiescenes hebben, maar er wordt toch teveel "gepraat" in deze film. Veel te serieus, weinig plot (voor de meest slimme misdadiger allertijden te zijn is Lex zijn plan toch te debiel voor woorden :s...

3* blijven staan: special effects zijn zoals ze moetten zijn in een superheldenfilm (hij lijkt tenminste niet op een schotelvod zoals spiderman!)

Volgende film graag wat meer spectaculaire good vs evil gevechten en je krijgt een instant klassieker!

avatar van helleke

helleke

Redelijk kinderachtige en veel te langdradige film waarin eigenlijk niet al te veel gebeurt buiten het feit dat superman nog maar eens de wereld moet redden van de slechterik.

Wat ik erg vind is dat Spacey daarin wilt meespelen.

1,5 sterren.

avatar van Leidingwater

Leidingwater

Ik had gelezen dat Bryan Singer Zod erin wilde hebben, maar omdat Jude Law niet wilde heeft Singer Zod meer eruit geschreven.

Dat is wel jammer, probleem met deze film was dat er geen villain inzat met bovenmenselijke krachten.

avatar van boy_1

boy_1

Waarom vinden zoveel mensen dat er te weinig in gebeurde?

In V for Vendetta zaten ook weinig actiescènes , maar dat maakt t toch ook geen slechte film?

Vond de film zelf gewoon...gewoon.

Niet slecht, niet bijzonder goed. Nou moet ik ook wel zeggen dat ik verder niet zoveel heb met Superman, vind batman en spiderman leuker, want die zijn wel menselijk en dus realistischer(voor zover een superheld realistisch kan zijn ) Maar vind dit tog zekers geen slechte film.