• 9.377.664 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

avatar van Miss////

Miss////

Afgelopen zaterdag in Pathe Imax 3D gezien.

Ik vond het echt een super film... Spannend, mooie specials...

Maar ook ik vond Batman beter. Batman is wat duisterder dan Superman...

Maar toch krijgt deze 4*...

avatar van sonyjh

sonyjh

minder dan zijn xmenfilms

Maar zeker niet slecht, het moeilijke met superman is: er is maar 1 persoon met overmenselijke krachten.

Dat maakt het volgens mij iets moeilijker om een film over superman te maken.

Men moet altijd inspelen op de zwakke punten van superman.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Bwa, ze kunnen ook wel iets maken uit het feit dat Superman geen mens is, maar een ander creature van planeet Krypton.

Tenslotte was er veel verschil, als we terug denken aan Marlon Brando op de planeet uit Superman I

avatar van Twin_impulZ

Twin_impulZ

Heb de film net gezien en jah...had ik dit verwacht..of niet..?

Acteerwerk van clark was matig en Lois lane was niet de lois die ik verwachte... Film was verder niet slecht, was de moeite waard om te kijken, maar hij komt nergens in de buurt van Batman reteurns......

avatar van KristofBeckers

KristofBeckers

De generiek van de film vond ik fantastisch en dat was een 4.5 waard.

Het eerste deel was mooi en zou ik een 3.5 geven.

MAAR het 2de deel was gewoon te voorspelbaar en saai. 2 sterren voor dat deel.

Iedereen weet dat superman wint maar dat hij toch even moet verliezen voor hij dat doet. Het probleem hierbij was dat het maar bleef duren.

De film kon veel korter.

Kevin Spacey was wel fantastisch en onze nieuwe superman was ook goed.

Toch vond ik dat de trailer van Miami Vice die voor de film kwam beter was dan Superman. (Waarschijnlijk zijn mijn verwachtingen nu al te hoog en ga ik teleurgesteld zijn maar ja)

Over superman terug: Hij moest niet echt terug komen, maar het eerste uur leverd wel een leuke film op.

2.5*** (eigenlijk iets van een 2.8 maar het heeft toch al een te hoog gemiddelde dus rond ik af naar onder )

avatar van RicoNC

RicoNC

Superman... Whateverrrr....

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik kijk steeds meer uit naar deze film. Lijkt me toch wel érg leuk, maar dat is alleen vanwege de trailers en de making-offs waarmee je dood wordt gegooid.

avatar van batmann

batmann

Leuke film alhoewel ik erg verbaasd was dat Lois Lane Superman niet kent als Clark Kent erg opmerkelijk omdat ze in deel 2 daar wel achter kwam en deel 3 en 4 wist ze dat ook.

geweldig zijn zoontje met die piano

maar verder leuk om naar te kijken 3.5*

avatar van N811

N811

is het een vervolg of een nieuw verhaal?

avatar van SmuttWars

SmuttWars

ehm? vaag, want dit is toch echt een vervolg...

avatar van BobdH

BobdH

youriendennens schreef:

Nee, ze maken altijd een nieuwe film met de titel 'returns' erachter, uilskuiken. Is Bambi returns niet iets voor jou?.....etc

Lijkt mij allemaal onnodige, denigrerende opmerkingen...

avatar van bier

bier

Deze wil ik graag zien, maar ik geloof niet dat hij echt terugkeert. Hij heet dan wel Superman maar in het echt is het Clark brilhoofd. De special effects zijn wel mooi.

avatar van N811

N811

SmuttWars schreef:

ehm? vaag, want dit is toch echt een vervolg...

voelt een beetje raar aan als er een hele andere cast aanwezig is dan het orgineel.

avatar van Mangoman

Mangoman

batmann schreef:

geweldig zijn zoontje met die piano

maar verder leuk om naar te kijken 3.5*

Van wat ik begrepen heb gaan ze door (qua verhaallijn) vanaf Superman 2. In deel 2 komt Lois Lane inderdaad achter de identiteit van Superman, maar door een kus van Clark Kent op het einde van de film zorgt hij er voor dat ze dit weer vergeet.

In deel 3 en 4 weet Lois Lane de identiteit niet
, maar met dit vervolg doen ze alsof deel 3 en 4 niet bestaan.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Zaterdag of zondag ga ik naar deze film toe.

Nu kan ik eens stemmen zonder dat iemand er bewijs integen kan brengen.

Toen ik een weekendje in Parijs was hing het daar al helemaal vol met posters over de film.

Opzich houdt ik niet zo van Superman.

Maar ik ga deze film wel bekijken!

avatar van batmann

batmann

Mangoman schreef:

In deel 3 en 4 weet Lois Lane de identiteit niet
, maar met dit vervolg doen ze alsof deel 3 en 4 niet bestaan.

Verrek je hebt gelijk hahaha foutje

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

3* voor deze film. Een vermakelijk film, waar Kevin Spacey + vriendin de show stelen. Het verhaal is helaas wel erg dun, en alles is volgens het boekje en alles is zoals verwacht. Het duurt iets te lang, dat wordt weer gecompenseerd door de erg fraaie effecten

avatar van rvoormanns

rvoormanns

Goede film, maar superman I II III IV doen niet onder aan deze superman!

avatar van stinissen

Ouderwets top vermaak voor de liefhebbers onder ons , de film verveelt geen moment en kijkt lekker weg.

avatar van Rastil

Rastil

Dit film heb ik nog niet gezien maar sman keek ik toen ik 7

was op teken film toen vond ik leuk maar nu niet teken film is leuker o ben geen 7 he oud genoeg om een loly te kopen

avatar van Geronimus

Geronimus

De film had wat moeite om op gang te komen. Maar de film wordt dan ook wel heel goed na de trage start. Mooie beelden, erg goed acteerwerk (zeker van Routh, Spacey, Posey en Marsden) en erg coole actiescenes. Het verhaal is niet erg origineel en vaak voorspelbaar, maar daar heb ik me geen moment aan gestoord. Geweldige film! 4,5*

avatar van Padd0

Padd0

Bleh nu weet ik weer waarom ik Superman de vervelendste superheld vind.

Die kerel heeft totaal geen charisma. Elke keer vervelende dingen zeggen en totaal geen uitgebouwd karakter. Verder gebruikt hij zijn superkrachten op de meeste saaie manier, volgens mij heeft hij alleen maar dingen opgevangen en daarna rustig neergezet (en misschien 1 of 2 keer zijn oogstralen gebruikt). Hij komt echt over als een mietje.

Verder wordt er bijna totaal geen aandacht aan de antagonist (luthor) besteedt. Je ziet hem een paar keer iets zeggen over kristallen en uiteindelijk gooit hij er 1 in de zee, maar hij staat bijna geheel buiten de film.

Het enige waar deze film eigenlijk over gaat is de relatie tussen Lois en Superman/Clark.
Tal van vervelende nutteloze scene's worden aangewend om te laten zien hoeveel ze eigenlijk nog wel van elkaar houden. Minutenlange vliegende scene's en meer van dat soort crap.

Wat mij betreft is deze film een grote flop, superheldenfilms horen om de held(en) en de schurk(en) te gaan. Ze behoren elkaar te bestrijden en als sideplot mag er wel het een of ander over relaties vertelt worden maar de focus moet liggen bij de strijd liggen tussen de held en de schurk.

Wat dat betreft doet deze film dat dus precies andersom en voor mij werkt dat totaal niet. 1,5*

Ik heb gisteravond de film gezien, ik vond het een goeie film, sommige aspecten hadden van mij wel anders gemogen, maar die zal ik hier niet verklappen.... Het was mij wel een beetje onduidelijk waarom hij nou vertrokken was, dat kan ik me niet meer herinneren van deel 1 en deel 2.... Die moet ik toch maar eens gaan kopen. Maar voor mij 4*en acteren van de nieuwe Lois en Superman was super

avatar van hendrik119

hendrik119

ik hou totaal niet van superman maar ik gaf deze film maar weer een kans maar weer kan hij het niet waar maken, ik vond er geen bal aan, zo verschrikkelijk voorspelbaar.

avatar van Angel25

Angel25

kon er goed mee door. Had er wel iets meer spanning in verwacht ik vond hem wel wat aan de saaie kant. Maar goed al met al een redelijke film en goed om gezien te hebben.

avatar van Wouters

Wouters

tegenvaller helaas. Het is duidelijk dat bryan singer hier de hand in heeft gehad anders had et supersaaie verhaal nog saaier geweest. Singer wist het door mooie shots nog een beetje diepgang te geven.

De film had met gemak een uur korter gekunt zonder iets af te doen aan het verhaal dat zoals eerder gezegd flinterdun was. Veel te weinig aandacht voor lex luthor (goede rol van Spacey) en veel te veel voor het overbekende liefdesverhaal van Lois en Superman.

Mijn stem dus derhalve een 2.5 met neiging tot 3. Maar daar moet ik em nog maar eens voor overzien denk ik.

Vinden jullie trouwens ook niet dat Lois verschrikkelijk op onze Angela Schijf lijkt ??

Twin_impulZ schreef:

Heb de film net gezien en jah...had ik dit verwacht..of niet..?

Je bedoelt denk ik Batman Begins. Niet dat batman returns slecht was of zo.

avatar van Niqk

Niqk

deze film is door de critici heel slecht ontvangen... maar hier is ie niet eens zo slecht beoordeeld... wat is de verklaring daarvoor?

avatar van zeuteke

zeuteke

ik begrijp niet waarom sommige zo veel negatieve kritiek hebben op superman, op sommige momenten vond ik zelfs dat de huidige superman veel op de oude superman leek. wat betreft de gehele film vond ik heeeeeeeel goe een 4 verdiend deze wel