• 9.377.411 stemmen

Met onder meer: Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Gesproken taal: Frans, Engels en Duits

Releasedatum: 3 augustus 2006

Plot Superman Returns

"You’ll Believe A Man Can Fly Again!"

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

Clark Kent / Superman

Lex Luthor

Richard White

Kitty Kowalski

Stanford

avatar van deboskabouter

deboskabouter

heb de film net gekeken.Inderdaad een goede rol van Spacey, ken die knakker die superman speelt niet, althans niet voor deze film. Vond hem niet bijzonder ook niet qua special effects en ik heb de vorige films van superman wel eens gezien en deze wijkt daar erg vanaf qua verhaallijn en lois kent clarks id niet en dat is in deel 3 of 4 toch wel het geval? vreemd!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Jason28 schreef:

Is dit een remake dan? Ik dacht gewoon weer een nieuw deel? Maar zeker een leuke film, vooral omdat de regisseur zich lekker kon uitleven met de man die echt alles kan! Bij een "niet superman" film zou alles veel te overdreven zijn. Ik vind Clark Kent ook wel bizarre veel op wijlen Christopher Reeve lijken in zijn jonge jaren. Er zitten in ieder geval hele mooi special effects in deze film waardoor het absoluut de moeite waard is om te zien.

"Returns" dit is geen remake gewoon een sequel.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Bryan Singer heeft de eerste twee - en betere - Superman-films (1978 en '80) als uitgangspunt gebruikt voor zijn Superman Returns . Wat een geluk dat hij draken drie en vier links heeft laten liggen, want zelfs met het goede voorbeeld voor ogen, is de comeback van de blauwe held met rode cape slechts een magere vertoning.

Waar heeft Superman al die tijd uitgehangen? Dolend door de kosmos, op zoek naar resten van zijn thuishaven Krypton, zo leren we in een van de nostalgie druipende scène. Geloof echter maar niet dat we dié kant opgaan want binnen de kortste keren is Superman bezig een lijnvliegtuig te redden dat per ongeluk aan de Space Shuttle is blijven vastzitten. Spectaculair maar zonder waw-factor en vooral: onnozel. Camouflage voor een flinterdun verhaaltje.Van daaruit duiken we de redactie van The Daily Planet binnen waar de duffe Clark Kent (= Superman, voor wie het vergeten mocht zijn) 'toevallig' weer opduikt. Kent moet vaststellen dat zijn vriendin van toen, Lois Lane, een kind heeft. De film probeert daar geheimzinnig over te doen, maar natuurlijk stroomt er Supermanbloed door de aderen van dit ettertje.

Alsof dat bij wijze van 'welcome back' niet volstaat, verschijnt ook Lex Luther ten tonele en die zal, o verrassing, Superman achter zijn veren zitten met het voor onze held dodelijke kryptoniet. Meer zelfs, Luther wil er een nieuw continent mee creëren. Alleen vraag je je af waarom iemand zich zoveel moeite getroost om zich eigenaar te mogen noemen van een land dat net zo bewoonbaar is als een stekelvarken. Maar Luther is natuurlijk een sadist en dus in goede handen bij Kevin Spacey die niet meer dan routineus hoeft te spelen om de show te stelen. Lois Lane vergeet je maar beter snel, want Kate Boswell weegt te licht voor haar reportersrol. En Brendan Routh krijgt als Superman himself een beetje krediet omdat hij nu eenmaal weinig tekst heeft. Bovendien heeft de jongeman het geluk - op dit moment toch - op wijlen Christopher Reeve te lijken.

Superman vliegt weer en dat zal voor een hele, jonge generatie allicht een revelatie zijn. Volle zalen gegarandeerd. Maar zelfs wie naar deze 204 miljoen dollar kostende film trekt zonder alle wat vooraf ging -vergelijkingsmateriaal, zal moeten toegeven dat Superman Returns veel pijnlijk zwakke momenten telt en dat zowel personages als scènes de panache missen die we ondertussen van Bryan Singer ( The Usual Suspects en X-Men ) mogen verwachten. (JDR)

Bron: Het Nieuwsblad

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Dit zegt me nu helemaal niets. Nooit een favo comic van me geweest , geef me dan maar de wraakmotieven van Batman ... ipv een man die in een rood - blauw "te" spannend pak kruipt en door het helaal zoeft.

avatar van DamnSexC

DamnSexC

Ik vond de film niet bepaald super...

Heel voorspelbaar, en dan zal ik maar zwijgen over het acteerwerk...

avatar van koiboy

koiboy

mooie film.

zat op sommige momenten op het puntje van m'n stoel. de muziek was goed de humor was leuk en het verhaal was mooi.

dr walgvogel

Net gezien. Was dat het nou? Mijn god wat zwak. En dat einde is helemaal niet om over naar huis te schrijven. Batman Begins was op alle fronten beter. Dit was gewoon te zwak en te mager voor woorden. De film wilde maar niet op gang komen. En de actie hadden we al eerder gezien en beter. Dus deze film kostte 250 miljoen? Waar is dat aan opgegaan dan? De special effects waren nou niet echt je van het. En dat acteerwerk zo houterig als het maar kan. Superman had beter weg kunnen blijven.

avatar van savi_7

savi_7

Mischien een domme vraag maar het is zeker al weer 15 jaar terug toen ik de superman's van Reeve heb gezien.. maar had Clark kent niets met Lane in de vorige films of had alleen superman een verhouding met Lane??

want snap niet precies waar dat superjochie vandaan kwam had al steeds een vermoedde dat het Clark zijn zoon was

avatar van Ellocco

Ellocco

Bravo, Bravo, mooie film, niet perfect maar vond hem toch goed als Superman film.

Alleen 1 vraag: was de cape van Superman vroeger niet Rood? Heeft iemand een idee waarom ze nu naar paars zijn gegaan.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hij is nog steeds rood Zie trailer en filmposters.

MoTh

SUPERfilm. Het is JAREN geleden dat ik nog zo enthousiast en meegeleefd heb in de bioscoop. Vooral de eerste keer dat zijn pak weer opendoet: kippevel! Yes! Superman is back.

Minpunten zijn Kate die volgens mijn bescheiden mening geen Lois Lane is, Kate is te sweet, te candy te Spidermanny.

De laatste twintig minuten zijn compleet overbodig en zelfs storend.

Spacey en vooral Routh spelen super.

Voor zulk budget konden sommigen effectscènes beter: vaak waren ze te animated, deed me soms denken aan Toy Story. En vooral Routh heeft net te veel makeup aan...

toch 4.5

MoTh

en ik weet niet of ik 'de grote spoiler' een goed verhaallijn vind...

avatar van BobdH

BobdH

Eigenlijk is IMAX 3D, zoals ik hem vanmiddag heb ervaren, de manier om deze film te zien. Wellicht gaat er een halve punt af wanneer ik deze film 'normaal' zou zien, maar de ervaring, samen met de lekker lange speelduur, maakte het toch wel tot een evenement. 4*

Dat gezegd, hebben de 3D segmenten niet altijd hun gewenste effect. Ten eerste haalt het je toch wel 'uit' de film (dit vaak omdat je ogen er elke keer weer op moeten worden aangepast), en zijn ze lang niet altijd even prettig om te bekijken. Zoals het 'inkomertje', op de boerderij, wat vrij chaotisch overkomt. Details zijn vaak werkelijk prachtig, met name de adembenemende slotscene, en overall voegt het wel een extra 'dimensie' aan de kijkervaring, maar het brengt ook veel nadelen met zich mee...

BobdH schreef:

waar kan je hem eigenlijk in 3D zien?

avatar van BobdH

BobdH

In Pathe Arena in Amsterdam, het zit enkel bij de IMAX-versie. Vanaf 31 juli zullen er speciale Superman Returns voorpremieres zijn in IMAX 3D.

dr walgvogel

Zolang ik adem wil ik deze film niet meer zien.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ach, precies dezelfde film als die uit '78, maar mét betere sfx. Boeiend

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Misschien moet je de plots van beide films nog eens doorlezen.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Sterk vervolg, goede effects en leuke Spacey.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Is echt een flexe film, nu al te pindakazen, maar ja dvd of bios is stukken beter.

avatar van Sutherland

Sutherland

Alhoewel ik de film soms erg voorspelbaar vond (natuurlijk was dat jochie de zoon van Superman) heb ik toch erg genoten van de film. Dat kwam vooral door het acteerwerk van Kevin Spacey die ik weer lekker vond spelen. De rest kende ik eerlijk gezegd niet, maar ik heb me niet geergerd aan hun acteerwerk. Natuurlijk typisch AmerikaansSuperman gaat natuurlijk niet dood en de wereld is weer eens gered daar kan ik me nog weleens aan ergeren. Maar ik denk dat dat voor deze film wel nodig was. een vervolg gaat ook zo moeilijk als hij dood zou zijn...trouwens: misschien kan zijn zoontje dan de volgende Superman worden. Titel van de nieuwe film: The Next Superman. Hij had dus best dood kunnen gaan
Maar goed, al met al best een vermakelijk filmpje: 3*

avatar van airbus1

airbus1

Vond het wel een leuke film, waarbij de special effects goed overkwamen. Wel een beetje voorspelbaar maar dat mag de pret niet drukken. Kevin spacey speelde weer eens uitstekend!

avatar van ellentjah

ellentjah

Heel mooie film! Heb vorige Superman-films eerlijk gezegd nooit gezien (of maar een stukje daarvan), zal deze nu misschien ook eens moeten bekijken. Brandon Routh is nog redelijk onbekend, maar vond hem super als superman En ook Kate Bosworth als Lois Lane vond ik heel goed.

avatar van Explosive

Explosive

Goeie film, mooie effects, Kevin Spacey acteert goed!! vind deze film zeker een aanrader als je van dit soort genre houd

*4.5

avatar van dariogg

dariogg

super film fantastisch veel special effects

dariogg schreef:

super film fantastisch veel special effects

waaaaauw man veeeel special effects. Ja dan moet het wel een goeie film zijn. verhaal?? welk verhaal?

(Sorry kon het niet laten. Niet persoonlijk bedoeld)

avatar van Lee-john

Lee-john

duurt veeeeeeeeeeeeeel te lang, sommige punten slecht geacteerd. Spacey maakt veel goed en de actie is soms ook wel erg entertaining.

avatar van The Contender

The Contender

Vond de film idd wel wat lang, maar zeker niet slecht. Het was niet vervelend om naar Brandon Routh, James Marsden en Sam Huntington te kijken....

avatar van BS

BS

beetje lastig om superman-de serie los te laten af en toe.Je mist de bekende gezichten enzo.Maar dit is geen serie maar een vervolg op de films, da's een groot verschil.

Verhaal, leuk maar niet echt teveel diepte.Beetje jammer misschien maar het is toch een goed vs slecht-film.De twist met familie-lane is leuk en ja, er komt een vervolg dus dan zullen we daar nog wel meer van horen.

Spacy als slechterik

Leuk gedaan, niet altijd overtuigend maar hij is gewoon een top-acteur en dat kun je zien!

De onbekende superman/lois lane en de rest .. tja, zoals ik straks al zij kan ik er niet echt aan wennen.Maar Brandon Routh zet een aardig goede superman neer.Het acteren is opzich wel ok.

Eerst maar even de liefde, iets waar ik me vaak aan stoor en ja, ook hier, zoals verwacht ook in het midden, vind ik het wat lang duren en remt het de film aardig af.Leuk, maar hoeft voor mij niet zo heel erg.

Entertainment

Mooi wordt ervoor, want daar gaat het eigenlijk om bij deze film.Spectaculaire toestanden, groots opgezette dingen en ja, toch aardig orgineel.

Leukste stukje voor mij is dan toch "the big gun" Lekker in slow-motion en lekker hard

Al met al een prima opvolger voor de reeks, flink veel cgi maar dat is ook te verwachten.Prima entertainment in een klein verhaal met leuke 'twist'/extra.Lange film maar ik heb me daar niet echt aan gestoort.

Ik geef hem een 3,5 Misschien verdient hij een 3 maar doe het maar eens en daarom een half punt meer voor

Bryan Singer.We zien waarschijnlijk niet het maximale wat er hadden kunnen zien, maar daar is een vervolg voor he

avatar van frank dux

frank dux

ik heb hem nog niet gezien maar dat hij een zoon krijgt en niet sterft zal er mss in het vervolg 2 supermans zijn en dan zal het pas gaan knallen ROCK 'n ROLL !!!