• 9.376.883 stemmen

Met onder meer: Edward Norton, Anthony Hopkins en Ralph Fiennes

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 november 2002

Plot Red Dragon

"To understand the origin of evil, you must go back to the beginning."

Dr. Hannibal Lecter is achter zijn façade een moordende psychopaat. Nadat FBI-agent Will Graham erin is geslaagd hem te arresteren, gaat hij na een aantal jaar met tegenzin achter een andere moordende man aan: De seriemoordenaar 'De Tandenfee' slacht hele gezinnen af. Ten einde raad roept hij de hulp in van Dr. Hannibal Lecter, alleen is Hannibal niet erg gewillig om Graham te helpen bij zijn zoektocht.

Will Graham

Lloyd Bowman

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Edward Norton blijft toch een erg begaafd acteur. In dit toch wel middelmatige werkje blijft hij met gemak op de been naast gelouterde acteurs als Kietel en Hopkins. Het verhaaltje is inmiddels wel bekend, alleen zonde dat het zo magertjes wordt uitgevoerd. De film weet je nergens "te pakken", wordt nergens spannend (toch wel een vereiste voor dit soort films) en komt nergens in de buurt van SOTL. Ik vond zelfs Hannibal nog vermakelijker... Gemiste kans: 2,5 sterren.

avatar van as

as

Wat helemaal hilarisch is dat ze Hopkins in zijn jonge tijd, een staartje hebben laten aanmeten. Onintressant formule werk van een formule/brood regisseur. Alleen Fienes, Keitel en Norton maken er nog wat van. BAH!

avatar van wackyboy

wackyboy

Niet zo slecht als ik gedacht had, maar misschien heeft het wat te maken met welke verwachting je een film gaat bekijken.
Bij Hannibal had ik, na berichten in het nieuws dat in Italie mensen flauw waren gevallen in de bioscoop na het zien van de film, het idee dat-ie dan wel erg gruwelijk zou zijn; viel dat even tegen. De breek-de-dag-tik-een-eitje scene waarin Hannibal wat hersenen oplepelt uit de geopende schedel van zijn slachtoffer , daar werd ik niet echt koud of warm van.
Na het lezen van diverse slechte kritieken over deze film, waren mijn verwachtingen eigenlijk niet zo hooggespannen en viel het allemaal weer honderd procent mee. Ik vond Ralph Fiennes inderdaad een erg enge slechterik en die scene waarin Philip Seymour Hoffman's brandende lichaam de straat op word gereden in een rolstoel vond ik best indrukwekkend en inventief.

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Zeer goede film. Best wel spannend soms. Nu moet ik silent of the lambs nog kijken want ik heb die film nooit goed bekeken. Hannibal heb ik ook al gezien, maar die vond ik niet zo veel aan.

Voor Red dragon geef ik 3 1/2 ster.

avatar van roda

roda

zeer onderhoudende film met een goede cast en op een paar momenten zeer spannend.

deze is stukken beter als het slaapverwekkende 'hannibal'

red dragon krijgt 4 sterren.

avatar van gotti

Inderdaad, deze film stijgt zeker boven het lage niveau van Hannibal uit, maar toch vond ik het nog maar een gemiddweld thrillertje. Norton viel totaal niet op, net als de meeste andere acteurs. Hopkins was bij lange na niet zo angstaanjagend als in TSOTL, wat heel veel spanning uit de film haalde. Ook het verhaal op zich werd nergens echt spannend (zelfs op het eind niet want je weet dat het gewoon goed gaat aflopen (en dan heb ik Manhunter nog niet eens gezien).

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Bijna een exacte copie van Manhunter (op het einde na), en hoewel er grote namen in meespelen wil het maar nergens echt spannend worden. Norton acteert nogal mat en Hopkins is nog maar een clowneske schim van de Lecter uit Silence of the Lambs.

Hoewel Manhunter ook niet zonder gebreken is, prefereer ik de film van Mann toch boven deze overbodige remake.

avatar van De Knip

De Knip

Vond het maar een slaapverwekkende film op het laatste kwartiertje na dan, wat op zich al erg cliche-matig was. Edward Norton was redelijk en Hannibal heeft op mij geen 'enge' indruk gemaakt.

avatar van vdc

vdc

Silence of the Lambs : 5*

Red Dragon : 3,5*

Hannibal : 3*

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik vond hem in het begin een beetje irritant. Al die theorietjes die hij bedacht vond ik net een beetje te gekunsteld. Ik had niet zoiets van: "verrek daar zit wat in.", maar meer zoiets van: "jaaajaa.. het zal wel". Maar het einde van de film vond ik wel leuk, dus dat heeft de film voor mij een beetje gered.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Eindelijk gezien en ik moet zeggen dat het me nog enigszins meeviel. Na het zien van Hannibal had ik niet verwacht dat deze film nog zo goed kon zijn.
Ik vond het wel jammer dat Hopkins redelijk weinig te zien was, want hoe hij die Lecter neerzet...onbeschrijflijk. Echt TOP!
De film vond ik wat aan de trage kant en wat ik ook jammer vond was dat die Fiennes stemmen hoorde...ik had liever gezien dat ie een groet fascinatie had voor dat Dragon gebeuren

Al met al toch een voldoende voor deze film.

jassonn

ik vond deze beter dan Hannibal, Edward norton doet het erg goed.

En weer eentje...

Ik vraag me of hoe lang ze dit gaan uitmelken.

avatar van herman78

herman78

Zolang ze er winst op maken, gaan ze door, vrees ik.

Doet Anthony Hopkins ook weer mee?

avatar van EmDee

EmDee

herman78 schreef:

Doet Anthony Hopkins ook weer mee?

Ik verwacht t niet. Hooguit een cameo.

Dit lijkt wel op de manier hoe Dumb and Dumberer zijn voorganger op moet volgen.

Dus zonder de nu bekende acteurs.

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

Heb lang gewacht om deze film te bekijken, door de vele negatieve kritieken die deze remake te verwerken heeft gekregen. Onterecht naar mijn mening! Het plot stak redelijk goed ineen, vooral het eerste uur was zeer te genieten, de acteerprestaties van de sterrencast waren ok en de spanning was weldegelijk voelbaar (ben van nature nogal een broekschijter, vandaar misschien ). Doordat de film ietsje wegzakt in het tweede uur, hou ik het voorlopig maar op 3,5*!

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ook ik heb erg lang gewacht en uiteindelijk op aanraden van mijn videoboer 'm toch maar eens gekeken. Silence was een meesterwerk, waarna Hannibal zwaar tegenviel. Red Dragon zit daar voor mij een beetje tussenin.
Ed Norton doet het prima. De scenes van Hopkins zit ik nog steeds over te twijfelen. Het leken wel 'deleted scenes' uit SOTL: knap omdat Hopkins in staat is zijn rol perfect te reproduceren, maar tegelijkertijd ook een beetje lui van de regisseur. Het karakter van Fiennes (en trouwens ook zijn acteerprestatie) vond ik minder indrukwekkend.
rechtstreeks en zonder enige fantasie gejat uit Psycho!
En Emily Watson...ik heb misschien het nadeel dat ik een aantal blinden ken: Watson was verre van overtuigend.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Erg goede film. Ik vind wel Edward Norton het toch wel beter doet dan die Jodie Foster. Deze film vind ik toch iets beter ten opzichte van de eerste film. 5 sterren.

Alleen jammer dat er weer een deel aankomt. Ik denk dat die film hetzelfde niveau krijgt als Hannibal. Slecht dus.

jassonn

nog een deel,ik dacht dat het een trilogie zou zijn/blijven?

avatar van roda

roda

jassonn schreef:

nog een deel,ik dacht dat het een trilogie zou zijn/blijven?

The Lecter Varitions

avatar van Nick Kang

Nick Kang

"This tells the story of a teenage stories of Hannibal and Mica Lecter after their parents are killed in World War II."

Het lijkt wel alsof ze over elke periode van Hannibal's leven een film willen maken.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

"Many people went crazy, attacked people, ate people. So they caught my brother, who was 10, and ate him."

Dat gebeurde ook met het zusje van Hannibal Lecter.

Klinkt bekend in de oren?
Is Hannibal lecter ook gebaseerd op Andrei Chikatilo?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Hmm, het lijkt er anders wel op. Al is Ed Gein natuurlijk de belangrijkste inspiratiebron voor Lecter.

Maar dat wisten we al ...

jassonn

Ik heb vandaag even de 2de disc gekeken van de special edition en die is best goed.

Een leuk dagboek van de regisseur,een making of,deleted scenes,verlengde scenes,visual effect,make-up,inside the mind of a serialkiller met commentaar van een FBI-specialist,storyboardvergelijkingen,Brett Ratners untitled student film(zonder audio),The Leeds house crime scene,screen-en filmtests,Anthony Hopkins Lecter & me en de brandende rolstoel (kleine making of met het stuntteam op locatie).

Disc 1 bevat alleen :Film commentaar van regisseurs Brett Barner en Ted Tally,
muziek-arrangement commentaar van componist Danny Elfman en DVD-rom inclussief(weet niet wat daar opstaat aangezien ik geen DVD-rom drive heb).

avatar van NanneB

NanneB

Goeie film voor mij zeker 4 sterren waardig.

Deze film joeg mij echt angst aan!!

Hij staat ook als film op zich zelf je mis niets als je Hannibal of Silence of the lambs nog niet hebt gezien.

avatar van Justice4All

Justice4All

Beter dan Hannibal en minder dan Silence of the Lambs

avatar van Thriller

Thriller

Inderdaad minder dan Silence maar zeker erg goed. Norton was beter dan Foster, verder echt een topcast naar mijn mening. Middenstuk van de film zakte het niveau een beetje weg, eind was wel weer erg goed......4*

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Eigenlijk een zwakke poging om de sfeer van het origineel te hervinden. Dan vind ik Hannibal nog een dapperde poging om een film te maken, dit is een zwakke remake waarin alles net minder is. Sowieso vind ik Silence of the lambs een beetje een overgewaardeerde film, maar das heel persoonlijk (wel een goede film daar niet van).

jassonn

Bedoel je met het origineel Manhunter?Die is in vergelijking met deze naar mijn mening niks waard.

Dat Silence of... een overgewaardeerde film is ben ik het wel met je eens.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

nee ik bedoelde silence of the lambs, sorry