• 9.378.153 stemmen

Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe en Reese Witherspoon

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 10 juni 1999

Plot Cruel Intentions

"In the game of seduction, there is only one rule: Never fall in love."

Kathryn sluit een weddenschap met haar stiefbroer Sebastian. Zij zegt dat het hem niet zal lukken om Annette (een maagd, die met seks wil wachten tot na het huwelijk) het bed in te krijgen. Als hij verliest krijgt Kathryn zijn Jaguar, als hij wint krijgt hij Kathryn.

Kathryn Merteuil

Dr. Regina Greenbaum

Bunny Caldwell

avatar van Mug

Mug

Moderne puberversie van Choderlos de Laclos' roman Les Liaisons Dangereuses (1782). Het fantastische verhaal werkt gewoon niet in deze versie. Maar in het genre 'tienerfilms' mag dit er wel wezen.

Maar goed, het verbleekt in vergelijking met de andere verfilmingen van de 'schandaal-roman'.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Angrod_Pallanén schreef:

Maar ik denk dat je meer van simpele films houd? American Pie is hierbij een aanrader.

Mijn conclusie: 4,5

Over simpele films gesproken... het zal je leeftijd wel zijn. 4,5 sterren voor dit prul

avatar van mister blonde

mister blonde

tja, zelden zulke belachelijke dialogen en dito acteerprestaties gezien. gezocht, gemaakt en niet overtuigend. het plot is te belachelijk voor woorden (mijn hemel wat een flauw gedoe om zo'n banale weddenschap) en de film is allesbehalve sexy en dat is een prestatie; er zitten genoeg knappe vrouwen in.

avatar van arne66

arne66

Dit vond ik nou echt een goede film.

4,5 sterren

Werwolf

Met een schitterende soundtrack op het eind:

The Verve - Bittersweet Symphony

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Erg leuke film, sterke rollen van Gellar en Witherspoon en een geweldige soundtrack.

Was en blijft 4,5*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Idd, vandaag weer gezien en hij blijft geweldig!

Angrod_Pallanén schreef:

Jongetje, kijk eens is even naar m'n top 10 voordat je hier conclusies gaat trekken. Wat ik wilde zeggen is dat het einde totaal niet bij het geheel paste, maar blijkbaar ben jij wel in het trucje van de filmmaker gestonken dat je zo te spreken bent over deze film. Zielig hoor.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Manondessources schreef:

Ik kan nu mijn grote mond open trekken, maargoed, de jongere moeten wijs zijn als de iets oudere dat niet lukt.

avatar van Achilles

Achilles

Personen waarvan misbruik wordt gemaakt, verleiding, verliefdheid, boontje komt om zijn loontje..tja..alledaagse dingen die vrij herkenbaar waren dus...

deze film heb ik gezien dit noem nou een goede film

ik geef het een 5,0

avatar van otherfool

otherfool

Mwoah, nog net aan te gluren moderne verwerking van Les Liaisons Dangereuses. Met name de cast is beter dan verwacht. Twee sterretjes.

avatar van D-ark

D-ark

Vehoogd naar een 3,5.

Toch Bitter Sweet Symphony geweldig trouwens heel de soundtrack is geweldig.

avatar van SvdM

SvdM

Goede film, maar niet perfect. Het is leuk om hem 1 keer te kijken, daarna wordt het minder

avatar van Doom

Doom

Cruel Intentions (1999) is een sexy film met een paar beeldschone vrouwen in de verdeelde rollen. Het verhaal is zeer ongeloofwaardig, net zoals de personages en de hele hype rondom het 'reputatie' gebeuren. Het is allemaal een beetje overdreven, overal iets te.

Het einde was daarin tegen voor mij verrassend, goed gevonden en zeker een sterk punt aan Cruel Intentions. Al met al toch nog een zeer vermakelijke film die relatief gemakkelijk wegkijkt.

lordsnoopy

ik vind cruel intentions echt geweldig, alleen jammer dat je hem niet los op dvd kunt kopen. de vervolgen lijken me nogal slap.

lordsnoopy schreef:

hoe bedoel je niet los kopen op dvd?

als je het mij vraagt kan dat wel hoor.

BlueSword schreef:

hoe bedoel je niet los kopen op dvd?

als je het mij vraagt kan dat wel hoor.

je kan cruel intentions 1 alleen verkrijgen in een trilogie box. (helaas)

lordsnoopy schreef:

je kan cruel intentions 1 alleen verkrijgen in een trilogie box. (helaas)

grappig want ik heb hem los gekocht.

ligt gewoon bij freerecordshop of mediamarkt hoor.

Werwolf

Wees blij. Dit deel is goed te happen, maar dat flauwe vervolg (of zelf vervolgen?) is echt een drama...

BlueSword schreef:

grappig want ik heb hem los gekocht.

ligt gewoon bij freerecordshop of mediamarkt hoor.

Ik heb daar al wel eens vaker gezocht, maar nooit gezien. Maar als het zo is als jij zegt, dan ga ik hem morgen meteen nog een keer goed zoeken en, als ik hem vindt, halen bedankt voor de tip

lordsnoopy schreef:

geen probleem, en als je op de site van freerecordshop kijkt zie je hem ook nog staan. 6.99.

avatar van renoow

renoow

Lekker dramatisch 3* +0,5 voor Ryan

avatar van Prostyle-J

Prostyle-J

Heb lang geleden "Les Liaisons Dangereuses" gelezen, en vond de film niets bij het boek.

Reese Witherspoon en Sarah Michelle Gellar zijn natuurlijk wel enorm knappe meiden, maar in deze film komt hun acteertalent niet echt tot stand.

Wel een heerlijke soundtrack.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Had de film een 4,5 gegeven. Vind het echt geweldig! Lekker sadistisch en een geweldig verhaal. Klein puntje aftrek door die beste vriend van Annette. Verder was The Bittersweet Symphony geweldige keuze als liedje op het eind!

avatar van Prostyle-J

Prostyle-J

Jammer dat Tara Reid maar een piepklein rolletje krijgt. Puur op naam heeft deze film wel een sterke cast: Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe, Reese Witherspoon, Selma Blair, Joshua Jackson, Sean Patrick Thomas, Tara Reid, ...

En ik moet het kwijt: wat staat Sarah Michelle Gellar heerlijk op die cover !

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Staat vanaf nu in mijn top 10

avatar van Sifra

Sifra

Leeeuuke film! Goed verhaal, leuke spelers en dramatisch! Sarah Michelle Gellar in mijn favoriet in deze film

avatar van Sifra

Sifra

Deze film kan ik wel 10 keer kijken!