• 9.400.612 stemmen

Met onder meer: Harrison Ford, Rutger Hauer en Sean Young

Gesproken taal: Engels, Duits, Kantonees, Japans en Hongaars

Releasedatum: 11 november 1982

Plot Blade Runner

"Man has made his match...now it's his problem."

Los Angeles, 2019: Rick Deckard (Ford) is een 'Blade Runner': een politieagent die ingezet wordt om 'replicants' (androïden) uit te schakelen, omdat onze planeet na een gewelddadige opstand verboden terrein is voor hen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken wanneer vijf replicants een ruimteschip kapen en terugkeren naar de Aarde.

Halcyon

Al een geluk dat meningen verschillen...

Geluk voor mij

Halcyon schreef:

Daarvoor zou ik hem eens terug moeten zien, ik ben helaas al de helft vergeten (zoveel indruk heeft de film op mij gemaakt! ). Nee serieus, ik herinner me op een bepaald moment dat er 3 replicants vermoord waren en dat er nog 3 overbleven, terwijl men in de film sprak van 4 doden en 2 overblijvers. (de getallen die ik noem zijn misschien onjuist maar het principe blijft hetzelfde). Ik heb me dus heel de film suf liggen denken over wie de 4de replicant was en heb daarbij vermoedelijk andere dingen over het hoofd gezien.

Er wordt aanvankelijk gesproken over 4 replicants, die ook allemaal dood zijn aan het einde. Er komt op de helft een vijfde bij: Sean Young, maar die weigert Ford om te leggen. Volgens mij worden hier geen fouten in gemaakt in de film.

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Biinnenkort maar weer eens kijken......maar ik vrees het ergste......3* is nog een voldoende.....

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Ik ga hem over 10 minuten ongeveer kijken, ik hoop dat ie goed uitpakt !

The One Ring schreef:

Van fouten spreek ik niet, 'k vond het gewoon verwarrend.

The One Ring

Misschien moet je hem nog eens kijken en is de zaak wat duidelijker. Kan wellicht ook je filmervaring beter maken.

The One Ring schreef:

Waarschijnlijk wel. Ik vind het ook niet meteen een slechte film, maar 'k had er wellicht net iets teveel van verwacht.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Het eerste deel viel me zwaar tegen (waarschijnlijk omdat ik er te hoge verwachtingen van had) erg verwarrend en onduidelijke eerste helft hiervoor geef ik = 3,0*.

Maar is kijken of ik het wat kan omhoog halen, we zullen zien

Halcyon schreef:

Ik had er zelf ook iets anders van verwacht. Maar in mijn hoofd wordt hij wel steeds beter. Ik zal hem wel eens herzien. Lijkte me dit sowieso wel de aangewezen film voor.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Heb deze film 3x gezien, de eerste twee keer kon ik nauwelijks wakker blijven (ook wel een beetje door omstandigheden) de 3e keer vond ik hem niet minder dan geniaal. Herkijken doet soms wonderen...

Turkeyloverz

De film viel ietwat tegen. Ford doet het goed, maar de rest van de cast vond ik minder. Het verhaal lijkt me standaard en voorspelbaar. Jammer dat ik Terminator eerder zag, want Blade Runner deed me wel daaraan denken. Verder is de film op sommige momenten iets te langdradig, tot een herziening:

Turkeyloverz schreef:

Zijn toch twee hele andere films?

En naar mijn mening is Blade RUnner duidelijk superieus, ook al zag ik The Terminator eerder.

Zijn toch twee hele andere films?

De hoofdpersoon heeft als taak: opsporen en uitschakelen/beschermen én het is sf én het gaat om robots/machines/replicas of wat dan ook. En dan het einde:(het eindgevecht tussen Ford en Hauer)

Hierdoor was de film niet zo origineel en boeide ook niet echt. Misschien dat het bij een herziening beter uitpakt.

Turkeyloverz schreef:

The Terminator was 2 jaar later dus in dit geval moet je die film bekritiseren op originaliteit.

avatar van Wouter

Vind ik wel.

avatar van J.Bell

J.Bell

ewalk schreef:

Ik heb de game ook uitgespeeld.

Ik ook, en die was echt geweldig!

avatar van FisherKing

FisherKing

Veels te laag gewaardeerd in 't verleden.

Geweldige fotografie en dito art-direction. Plus de fantastische soundtrack van Vangelis

Plus het dito acteerwerk van de gehele cast.

Plus een broeierig en intelligent scenario, en een fantastische sfeer maken me duidelijk dat 5* op zijn plaats zijn.

• 12092 berichten

Laten de andere stemmers ook tot inkeer komen en hun stem verhogen..

thunderball

No way! Daar is ie veelste saai voor!

thunderball schreef:

No way! Daar is ie veelste saai voor!

orbit schreef:

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Heerlijke film!

In het begin heb ik vooral genoten van, en gelachen om de decors, het ontwerp van gebouwen, vlieg- en andere mobielen en 'technische' snufjes. Al helemaal in een subliem contrast met het 'straatleven'. Wat dat betreft: altijd geinig wanneer de fictieve tijd (2019) dichtbij de huidige tijd ligt, terwijl de productietijd (1982) alweer een poosje geleden is. (Ik kijk nu al uit naar herziening in 2019 ) Wat dat betreft is SF voor mij echt humor.

Daarnaast ontwikkelt zich ook nog een boeiend verhaal en de nodige acties en een happy end, wat hier wel past. Ik heb me erg goed vermaakt.

• 12092 berichten

U snapt het het niet of wil het niet snappen, ik zou u bijna in een dwangbuis voor de film willen neerplanten en met een aanwijsstok uitleggen waarom hij NIET saai is en veel beter dan het SF-tinnif wat er sindsdien doorgaat voor redelijke film..

thunderball

Ik heb hem pas nog bekeken en vond hem uiterst saai.

Let wel: dit was na dat ik hem in geen jaren meer gezien had en ik hem -ook vanwege de goede recenties al hier- hem toch weer eens wilde proberen. Ik ging er dus met open minded voor zitten en had er echt zin in.

Maar het viel niet bepaald mee, alleen het einde met Hauer vind ik eigenlijk alleen echt goed. Sorry, kan er ook niks aan doen.

Turkeyloverz

Misschien is saai ook het verkeerde woord. De film kon mij ook niet overtuigen en was ook niet erg boeiend. Maar een herziening kan wonderen doen..

• 12092 berichten

Tsja, mensen die Bergman of Tarkovsky saai vinden kan ik nog inkomen, bij deze film snap ik dat niet helemaal nee.. Maar je kunt saai natuurlijk op meerdere manier definieren.

avatar van cohnuh69

cohnuh69

lijkt me echt verschrikkelijk om te zien

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Idd.

By the way; jammer dat die heruitgave geen oppoetsbeurt heeft gekregen. Blade Runner met een DTS soundtrack moet een waar genot zijn.