• 9.377.311 stemmen

Met onder meer: Harrison Ford, Rutger Hauer en Sean Young

Gesproken taal: Engels, Duits, Kantonees, Japans en Hongaars

Releasedatum: 11 november 1982

Plot Blade Runner

"Man has made his match...now it's his problem."

Los Angeles, 2019: Rick Deckard (Ford) is een 'Blade Runner': een politieagent die ingezet wordt om 'replicants' (androïden) uit te schakelen, omdat onze planeet na een gewelddadige opstand verboden terrein is voor hen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken wanneer vijf replicants een ruimteschip kapen en terugkeren naar de Aarde.

avatar van Reinbo

Ach, het maakt niet uit. Elke remake, vervolg, prequel of re-invention van Bladerunner zal minder zijn aan afbreuk doen aan het origineel. Het beste zou zijn, dat ze een totaal andere insteek kiezen. Verder is Bay een prima producent. Zorgt zondermeer voor voldoende financiele middelen. De regisseur blijft veel belangrijker.

Loepsaal

It's a wipe out, they're almost us.

elk vervolg, remake of wat dan ook is welkom, op het hoogtepunt stoppen laat ik over aan de club van 27.

avatar van Dh PING

Dh PING

Reinbo schreef:

How about this: gewoon geen remake!

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

Tuurlijk niet. Dat artikel is zo overduidelijk een grap....

avatar van SCHVVO

SCHVVO

waardeloze film

Roger Thornhill

Kijk, daar heeft een mens wat aan, een goed onderbouwde mening.

Loepsaal

SCHVVO kan een punt hebben, ben benieuwd.

1 ster voor Blade Runner is erg lage score van iemand met een SF avatar..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik denk niet dat je er teveel bij moet voorstellen, dat punt

yorgos.dalman

Dit soort 'meningen' zorgt er wel voor dat de controverse rond een prachtfilm als deze kunstmatig omhoog geschroefd wordt - en dat is dan weer mooi meegenomen...

Loepsaal

Ik sleep BR al 30 jaar met me, er komt natuurlijk een moment om los te laten.

Geloof niet zo in monumenten, vooral niet bij mij geliefde genre, SF.

AC1

Na 30 jaar geloof je nog steeds niet in monumenten?!

Ik wel!

The film just won't die!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Veruit de beste SF ooit gemaakt! En ik reken ACO even niet mee als SF.. The making of ook laatst gezien en het is geweldig om te zien met wat voor middelen de film is gemaakt. Scott, Philip K. Dick en de hele crew waren ook verbijsterd toen ze het eindresultaat zagen. En dat staat dus nog steeds ferm overeind na 30 jaar!! Iets knappers kun je bijna niet bereiken. Maar daarnaast zijn het natuurlijk vooral die prachtige shots binnen in Tyrell's kantoor en andere mooie binnen locaties die de show stelen met perfect acteerwerk van de betrokkenen.

avatar van 6-6-6

6-6-6

Geweldige film uit 1982 ,met een van de mooiste kill moments die ik ooit gezien heb!

I've seen things you people wouldn't believe.

Attack ships on fire

off the shoulder of Orion.

I've watched C-beams

glitter in the dark

near the Tannhäuser Gate.

All those moments

will be lost

in time

like tears in the rain.

[time to die]

Echt briljant geacteerd ,door Rutger Hauer en Harrison Ford. En niet te vergeten de muziek van Vangelis.(Tears in Rain) is nu een van mijn favorieten.

Deze film staat nu in mijn top 10.

AC1

Het is "like tears in rain".

yorgos.dalman

Morgen een dag vrij. Heb me voorgenomen om dan weer eens Dangerous days integraal te bekijken, een massieve en spectaculaire 3 en een half uur durende 'making of'' van Blade runner - haast een kunstwerk op zich.

Roger Thornhill

yorgos, is die nog op een andere manier dan opgenomen in een Blade runner-versies-box te vinden?

yorgos.dalman

Denk het niet. Ik heb de 5-dvd box. Verder heb je de 2-dvd versie - afijn, dat zul je dus wel weten. Het blijft een supplement, al is het een hele grote.

Roger Thornhill

(maar dank voor de info)

AC1

Hoe wou je er anders aan geraken?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dangerous Days zit bij elke uitgave van de final cut, op de single disc dvd/blu-ray na die twee jaar geleden uitkwam.

Roger Thornhill

Ik weet niet of de final cut hetzelfde is als de director's cut? Ik heb zelf die laatste, copyright 1991, package design 2006, in een single-disc-versie, de uitgave die je dikwijls in de winkel ziet (DVD-hoes), en die heeft zero bonus features. Dus de enige manier om eraan te komen is kennelijk de film opnieuw in een luxe uitgave opnieuw te (moeten) kopen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nee. Ik zweer bij de Final Cut, ik wil niets anders meer. Dit zal aanschaf van een nieuwe editie wat kunnen vermakkelijken. Ook qua versie van de film ga je er dan op vooruit .

avatar van mrwhite

mrwhite

Vroeger heb ik nog een dvdbox had met 3 of 4 verschillende versies met elk een ander einde. Maar ik denk dat het moeilijk wordt om die nog ergens te vinden. En ik vond het vroeger een slechte film en dan heb ik hem maar weg gedaan voor een paar euro dom natuurlijk.

Roger Thornhill

Dat is een duidelijk(e) antwoord en aanbeveling, dank!

Roger Thornhill schreef:

Deze versie van 2006 is uniek en mag je nooit wegdoen. Ik zou gewoon de FC kopen dan heb je een volledig gerestaureerde versie en de lange docu.

Ikzelf heb alle versies, alle releases, maar ben dan ook een BR freak. Nee wacht, er is een nieuwe versie (nog niet in de Benelux) en die heb ik niet. Is ook nauwelijks verschillend met de 5 disc release en ga die waarschijnlijk niet aanschaffen.

avatar van davidz352

davidz352

De sfeer in deze film is geweldig.

De personages kwamen alleen niet echt goed op mij over, net zoals in Prometheus. Misschien dat een tweede keer kijken dit veranderd.

avatar van davidz352

davidz352

davidz352 schreef:

De sfeer in deze film is geweldig.

edit - Net een tweede keer gekeken. Stem met 0.5 punt omhoog gegaan, vooral omdat deze film nog lang in mijn gedachten bleef.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Aardige SF film met fijne rollen van Harrison Ford en Rutger Hauer had alleen nog meer achtergrond / diepgang willen zien in de tijd van 2019. Meer typische gadgets e.d. van de toekomst. Vond de spanning in deze film ook wel meevallen, vooral in het eerste gedeelte.

Had er allemaal net iets meer van verwacht helaas

avatar van Montorsi

Montorsi

als er iets in zit is het wel diepgang van de tijd waarin het zich afspeelt