Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Anne Hathaway
Releasedatum: 16 februari 2006
Beleef deze film nu bij Pathé! (re-release) TIPOn Demand:
Bekijk via CANAL+
Vanaf donderdag 12 februari in 73 bioscopen (re-release)
Plot Brokeback Mountain
"Love is a force of nature."
Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Brokeback Mountain (BoekMeter)
- Brokeback Mountain (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Cassie Cartwright
Lashawn Malone
Randall Malone
Jack's Mother
Alma Del Mar Jr. (age 19)
TinkerTex
De bekende film over twee cowboys (Heath Ledger en Jake Gyllenhaal) die verliefd op elkaar worden, maar te kampen hebben met een uiterst intolerante omgeving.
Prachtige film die opent met fantastisch natuurbeelden. Acteerprestaties zijn buitengewoon goed en mede dankzij de geslaagde soundtrack weet de film de juiste toon aan te slaan. Brokeback Mountain is een mooie, maar ook een erg trieste film.
Zadel
een prachtige films met prima acteerwerk en prachtige en emotionele muziek. Helaas zijn er al zoveel films over 2 onbereikbare liefdes.
verder niks op aan te merken
fritsje
Weer eens opnieuw getracht om deze film uit te zien(nu nuchter), jonge jonge wat een K film!
Zelden zo een slap gezeik gezien,hoe je dan ook over homosexualiteit denkt doet er niet toe maar dit is te zwak voor woorden.Ik zal wel een heleboel mensen voor het hoofd stoten maarBuiten de ooooh zo mooie natuurbeelden is deze rolprent toch geen flikker aan,
AGE-411
Dat het er wel toe doet bewijs je hier zelf

Zadel
jonge jonge wat een K film!
misschien kun je wat argumenten geven?
nou, de film gaat over homoseksualiteit, dus hoe je daar over denkt, doet er wel aan mee. Aan jou beoordeling te zien denk jij er niet al te positief over.
er zijn maar weinig dialogen in deze film, maar de dialogen zijn zeker geen slap gezeik.
jammer dat je de film niet hoger kunt waarderen, ondanks de prachtige natuurbeelden, goed verhaal en behoorlijke acteerprestaties
Nomak
Zadel
ik zeg ook niet dat iedereen dit meeneemt in zijn of haar beoordeling. maar bij vele zal het wel zo zijn
AGE-411
Het zal meer voorvallen dat homofoben dit een 0,5 geven, dan dat homo's dit een 5,0* geven.
nipi
Heb vandaag de film op dvd gezien. Schitterend verhaal over een onmogelijke liefde. Even mooi als destijds in de bioscoop.
Leviwosc
Die vergelijking heb ik toch nog nooit gehoord
Jessen0wnt
Haha inderdaad een vernieuwende vergelijking die enigszins nogal komisch naar voren komt. Lekker droog altijd dat internet-stof.
fappie
- 2005 stemmen
Yep, ik ben een nicht als een paard en vind deze film maar middelmatig...
Komt waarschijnlijk door het feit dat het film nou ook weer niet helemaal over homoseksualiteit gaat. Natuurlijk 2 mannen samen, maar de film laat toch meer de liefde tussen 2 mensen zien(hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat homoseksualiteit niet menselijk is). Ennis heeft na de scheiding zelfs nog een vriendin tussendoor. Jack Twist is geloof ik dan wel echt homoseksueel.
Leviwosc
Die vergelijking heb ik toch nog nooit gehoord
Hoor je wel vaker in Nederland die vergelijking.
Querelle
Maar niet zo vaak in vergelijking met nicht.
daxclusive
Een mooie bijzondere film, het verhaal is aangrijpend en daardoor wil je die film tot aan het einde volgen. Goed acteerwerk van Gyllenhaal en Ledger.
Anneniem
Morgen komt deze film weer op tv, maar ik zie dat niet in het tv-overzicht van mm staan, dus hierbij: woensdag om 20.40 op canvas:)
Hassink
Films waar een hype rond zijn wil ik meestal eens zien uit nieuwsgierigheid. Soms is die hype terecht (Pulp Fiction, LOTR,...) en soms is dit absoluut onverstaanbaar (Titanic, Lost in Translation,...). Zonder dat deze film volledig slecht is, behoort het toch wel tot het tweede lijstje. Het acteerwerk en de natuurbeelden houden de film nog een beetje recht maar verder is het toch een saaie, langdradige film met een matig verhaal.
Opmerkelijk om te zien dat openbare homoseksualiteit toch nog een taboe is. Als je de film slecht vindt, ben je ineens een homofoob volgens sommige overdadig politiek correcte liefhebbers van deze film.
Al DeNiro
Ik moet toch toegeven dat dit een goede film is.
De onmogelijke liefde en alle moeilijkheden en tegenslagen die daarbij komen zijn mooi en realistisch gefilmd.
Ook een hele emotionele einde.
Als BB niet over homos zou gaan, maar over een blanke en een zwarte (e.d), dan had ik deze film waarschijnlijk hoger gewaardeerd.
Woodstock
Het is weer duidelijk dat vrouwen deze film prachtig vinden en mannen vaak moeite hebben met de liefde tussen 2 mannen. Owee als dit 2 vrouwen waren geweest ...
Ik vind het een mooie film, goed verhaal, goed geacteerd en prachtige natuurbeelden
Rory Breaker
Gewoon een hele goede film, met een sterke neiging naar 4 sterren. Deze film was bij mij vooral bekend als 'die ene nichtenfilm'. Achja, ik begrijp 't wel. Acteerprestaties zijn top, vooral van Ledger. Af en toe wat langdradig, maar 't blijft altijd boeiend. Leuke boer-zoekt-vrouw muziek derbij. Vooral het nummer van Gustavo Santaolalla is erg mooi. Erg pijnlijke scenes ook. Einde is echt heel erg mooi, waar ik toch wel een brok in men keel kreeg:)
Naar mijn inzien was Jack Twist de enige homo in het spel.
Rory Breaker
Ik heb dat niet echt, al vind ik het ook niet erg prettig om naar de intieme scenes te kijken. Dit geeft de film wel iets origineels, want deze situatie komt toch wel erg veel voor, vooral in een land als de V.S. Daarom waren sommige scenes ook erg pijnlijk om te zien.
Tjussa
Je moet idd wel een beetje open minded zijn om deze film te bekijken. Ik vond hem erg mooi. Goed geacteerd en de situatie goed weergegeven. Ook mooie beelden, en ondanks dat er niet heel veel gebeurt in het eerste deel blijft ie boeien.
4 *
jadolino
Mooie drama, beide met een verlangen die nooit tot zijn recht is gekomen.
Samen als koppel een leven opbouwen.
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Je moet idd wel een beetje open minded zijn
Ja maar dan ook echt een heel klein ietziepietzerig beetje... Als je hier tegenwoordig al open minded voor moet zijn...
Delta65
Ik had meer verwacht van deze film! Ik vond m vooral erg saaaaiiii.....

'Brokeback Mountain' met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal vanavond (11 januari) op televisie

Onder meer deze goede films verdwijnen deze maand van Netflix

De zes best beoordeelde films van de vandaag jarige Kate Mara (38)

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001