• 9.376.903 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 juli 1998

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube

"Don't look for a reason... Look for a way out."

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

Hobbes. Ik begon me al af te vragen of ik hem nog eens moest gaan huren (bijna dan).

avatar van Mik

Mik

Jordy schreef:

is dat niet quasi-intellectueel?

Quasi-intellect is toch dat je net doet alsof je heel intelligent bent.. maar eigenlijk meer het IQ hebt van eh, ik noem een JLO-fan, (die leest de updates toch niet )

Edit: Even gezocht op Vandale.nl en inderdaad:

qua·si (bn.)

1 het genoemde slechts in schijn zijnde => zogenaamd, gefingeerd

kos schreef:

Volgens mij heeft Hobbes alleen nogmaals bewezen dat het een kwestie van smaak is, niet van intelligentie.

Hobbes

quasi is denk ik hier niet echt van toepassing...hoewel het in zekere zin wel kan.

maar 't ging me om het feit dat ik het gezever in de spreekwoordelijke ruimte vond

Menni

Quasi- en semi-intellectueel zijn over het algemeen vrij lege termen, als je het mij vraagt. Want ze zijn niet meer van toepassing op het moment dat iemand met een iets andere smaak naar de film kijkt. Okee, ze geven wel aan hoe je 'm ongeveer beleefd hebt, maar er zit een licht irritant vooroordeel in over mensen die er méér uit halen. Een soort van pretentieuze objectiviteit. Maar goed, dit heb ik wel bij meer woorden, 'pretentieus' voorop .

Hobbes

pretentieus is ook een woord wat mooi van toepassing is hier

maar ik bedoel met mijn mening echt niet dat het een kwestie van intelligentie is (je zal mij echt niet horen zeggen "vond je dat diepgang..wat ben jij dom") maar slechts een uitleg over wat ik er van dacht.

voor hetzelfde geld begreep ík de film niet en heb ik de diepgang gemist. kan maar zo (hoewel ik het bij deze film betwijfel )

Menni

't Is niet een kwestie van begrijpen, gewoon van beleven. Kan me prima voorstellen dat deze manier van filosoferen niet bij iedereen aanslaat. In fact, de populariteit van Cube verbaast me nog steeds.

dan begrijpen wij elkaar

Menni

Saai he, als je genuanceerd op elkaar reageert?

Hobbes

heb je liever ruzie dan? ook goed

wat ben jij enorm dom zeg dat je met je achterlijke harses niet in de gaten hebt hoe stompzinnig deze film is!!!

deez is stom!!!!!!Ik hEb UM al Es gez13n met mun br03r en die vond um OOK stom!! en jij bent ook stom!!! JLO is da BeST!!! YEAH!

sorry...ik liet me even gaan

rieleks.. hef a br33zah

avatar van Sjan

Sjan

Verder alles Gucci?

avatar van Pitbull

Pitbull

Fa wakka, ma pampa boele!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

He! Praat je ook zo tegen je moeder?!

avatar van chrystel

chrystel

een goede film! het idee is zo geweldig! bestaat er ook een boek van??? ik heb cube2 hyperube pas geleden ook gezien. ook die was erg goed. eigenlijk best knap dat je met zo weinig een goede film kunt maken!

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad het idee is heel goed, maar toch begon die bij mij op den duur een beetje te vervelen.

avatar van Zavo

Zavo

Goede film die (ik weet dat het al eerder gezegd is) betere acteurs verdiend had, dan had ik 'm zeker 4 sterren of meer gegeven. Ik ben tegen remakes, maar van deze zouden ze er wel een mogen maken, met hetzelfde scrip en een paar goede acteurs (ik zat zelf te denken aan Samuel L Jackson, David Thewlis, Johnny Deep, Jody Foster en Patricia Arquette ).

avatar van SpyCow

SpyCow

Heb de DVD-versie net gekocht, wat donker beeld, maar nooit geweten dat je een goede draai kunt geven aan een eentonige situatie, en je ziet nog de menselijke kant ervan. Alleen, waarom moet de enige zwarte in de groep nou toevallig voor de enige slechterik spelen? Maar, ja.... toch goeie film

avatar van empirekees

empirekees

Geweldige film, bleef ontzettend geboeit, mooi decor, toch wel goed geacteerd.

avatar van darkcity

darkcity

Toch zat ik op het eind met een hele hoop vragen die ik eigenlijk wel beantwoord had willen hebben, maar toch misschien ook niet, het mysterieuze is er dan ook wel af.

avatar van fb40

fb40

Aardige film, netjes bedacht maar wat matig acteer werk. 3 sterren...

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Aardig uitgangspunt, maar inderdaad geen Oscar(r)nominaties voor de acteerprestaties. De plot was op een gegeven moment ook wel duidelijk en door de vele herhalingsmomenten boeide deze rolprent al vrij snel niet meer. Dit soort films behoren overigens toch al niet tot mijn favoriete genre. ** wil ik toch wel uitdelen...

avatar van Pierre1

Pierre1

Beklemmend, spannend, beangstigend, claustrofobisch, goed acteerwerk, top

avatar van Justice4All

Justice4All

Eén van de meest originele sci-fi/horror film, en dit is nogwel een low budget film. Jammer dat het hier de bios niet heeft gehaald.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Orginele en goede film die met een laag budget is gemaakt. Het verhaal hierbij is spannend, ondanks dat de acteurs niet echt heel goed acteren blijft het toch een leuke film om naar te kijken.

3 sterren.

avatar van jassonn

jassonn

Darkcity schreef:Toch wel raar idee dat de hele film maar in 1 ruimte gefilmd is.
bedoel je dat het steeds dezelfde kubus is ,of dat het allemaal in eén gebouw/studio is opgenomen?

Verders een spannende filmvooral die scene waar ze geen geluid mochten maaken, zat op het puntje van m'n stoel.
3.5 ster.

avatar van WB

WB

Echt een enorm spannende en unieke film! Onbekende acteurs/actrices, maar toch een topper! Net als Phoneboot is deze film op een kleine schaal gefilmd, en uitgebroken tot een topfilm! Niet echt bekend bij velen, maar 'leuker' des te meer...

Krijgt 4 sterren...

avatar van SSeagal

SSeagal

Deze film kwam plotseling met een origineel gegeven en de heerlijke mystiek die de film tot na het eind met zich meebrengt, dat alleen al maakt het een topper. ****

avatar van jacom

jacom

zeer originele film, maar ik vond hem echt vrij zwak geacteerd, spijtig anders had ik hem zeker meer als 3sterren gegeven.

avatar van Donnie

Donnie

Ijzersterke momenten en snijdende spanning. Als kijker loop jezelf door de kubus, want je weet nooit wat 'er in de volgende kamer is'. Daardoor blijft het onvoorstelbaar en spannend.

De (te) vroege dood van ontsnappingsspecialist Rennes geeft je een hopeloos gevoel over het verloop van de film.

Voordat ik deze film ging kijken, rookte ik een blowtje...:O Daardoor werd ik de film in gezogen, echt cool..