Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Frenchy
Billy Batts
Morris Kessler
Reservoir Dogs
Ik snap wel waarom jij het niet veel aan vindt: Is gewoon niet jouw genre.
Jij houdt meer van 40 year old virgin, lord of the rings enz. Ieder zen smaak.. om het nou meteen te bestempelen als bagger vind ik wat kort door de bocht..
The Godfather geeft hij dan wel weer een 4*
Gisterenavond voor de eerste maal bekeken en ik zag al meteen over wat het ging: van niets beginnen tot gangster numero uno.
Van loopjongen tot gangsterbaas waar iedereen hem kent.
Opeens moest ik mijn DvD van kant wisselen Goodfellas duurt maar 145 minuten en The Godfather 168 minuten en die moet ik dan niet van kant wisselen
Anyway op mijn DvD staat: Je moet deze film gezien hebben om het te kunnen geloven - om hem daarna nog eens te bekijken. Ik denk dat ik die raad ga opvolgen
Want misschien denk ik daarna zoals op de DvD staat: Goodfellas ontleedt het hart van de misdaad zoals geen enkele andere film. En om dat te kunnen zeggen moet het toch wel een zeer goede film zijn niet?
Yankee Jim
Een van de beste mafiafilms. Pesci en De Niro waren super, eveneens Liotta.
Timmm
Dit blijft de beste mafia-film voor mij. Joe Pesci, geweldig om naar te kijken
yugioh
Heerlijke maffia film die blijft boeien van begin tot eind, met heerlijke dialogen, afrekeningen enz, enz. Behoeft geen verder commentaar. Joe Pesci vondt ik wel de beste. 4.5 ster
Mescaline
Gister na een jaartje weereens bekeken.. en mijn stem blijft zeker te weten staan! echt een mooie realistische mafia film! 1 van de betere
Bart Simpson
Ik heb deze nog nooit gezien. Wordt maar eens tijd zo te zien!
Bart Simpson
Deze film mag wel weer eens op tv komen!
Inderdaad! Kijk:
tv:
donderdag 10 april 2003, 22:15 uur (RTL 5)
vrijdag 9 april 2004, 22:00 uur (Yorin)
donderdag 17 maart 2005, 22:05 uur (Veronica)
vrijdag 28 juli 2006, 23:35 uur (SBS6)
zondag 11 februari 2007, 22:35 uur (Veronica)
Het laatst dat deze film op tv was : 11 februarie 2007
Dat is al meer dan 18 maanden geleden!
Dan kan ik de film ook eens zien zonder hem eerst aan te schaffen
®Tc
Bestel hem gewoon! Je gaat er echt geen spijt van krijgen!
Reservoir Dogs
Bestel hem gewoon! Je gaat er echt geen spijt van krijgen!
Haha Pulp Fiction staat daar voor € 4,99, en ze zeggen je bespaart 29%, hoewel je hem voor €2.99 al kunt hebben.
1 euro zelfs!
Wel ironisch dat je dat idd tegenkomt en daarnaast films als 'I am legend' of 'Iron man' ziet liggen voor 18 euro en meer.
Minotaures
Tevens ironisch dat een week nadat ik hem gekocht heb, Media Markt stevig de prijzen heeft verhoogt in DVD's, best triest overigens.
Ik haalde deze voor een prachtprijs van €5, en de volgende week zag ik em voor €10, overigens bijna alle DVD's die ik wou kopen zijn verhoogd, that's a big no-no..
Siorgi
Inderdaad! Kijk:
tv:
donderdag 10 april 2003, 22:15 uur (RTL 5)
vrijdag 9 april 2004, 22:00 uur (Yorin)
donderdag 17 maart 2005, 22:05 uur (Veronica)
vrijdag 28 juli 2006, 23:35 uur (SBS6)
zondag 11 februari 2007, 22:35 uur (Veronica)
Het laatst dat deze film op tv was : 11 februarie 2007
Dat is al meer dan 18 maanden geleden!
Dan kan ik de film ook eens zien zonder hem eerst aan te schaffen
VT4 zendt Goodfellas volgende week woensdag, 29 oktober uit. Goed nieuws dus voor Bart Simpson
(al weet ik niet of je Vlaamse TV-zenders kan ontvangen)
foray
Heerlijke film, mijn topper al een tijd. Heel goed acteerwerk en het kijkt heerlijk weg.
Reservoir Dogs
(al weet ik niet of je Vlaamse TV-zenders kan ontvangen)Al vind ik wel dat je Goodfellas gewoon op DVD moet hebben. Klassieker en een pareltje!
Klopt maar de film begint pas om 23:45u.
Adrenal
Spijker op de kop. Het perfectionisme van Scorsese is wat deze film zo goed maakt. Evoluties die mensen doormaken, zoals de vrouw van Henry die in het begin vol minachting over de vrouwen van Henry's collega's spreekt en tegen het einde zelf kitsch draagt, tonnen make-up op heeft en onder de drugs zit. Paulie die zegt dat hij niet wil sterven in de gevangenis als hij in de zeventig is, maar bij de stukjes tekst na de film lezen we dat hij op z'n drieënzeventigste in de bak gestorven is. Alles wat er gezegd en gedaan wordt heeft een doel.
Technisch twee duimen omhoog voor Scorsese. Ook op dat vlak is hij zo perfectionistisch. Freeze-frames, een voice-over... Dat werkt heel goed. Ik kreeg een rilling bij een snelle close-up in Sandy's huis, als Henry net een shot (of hoe noem je dat?) gehad heeft. Meesterlijk.
Alleen de muziek laat wat mij betreft wat te wensen over. Hits uit de oude doos, maar niet aan mij besteed.
Het acteerwerk is ook heel dik in orde. De Niro, Pesci, Liotta en anderen doen het heel goed, met zelfs een klein rolletje voor Samuel L. Jackson.
4*, kan nog stijgen bij herziening.
Movsin
Scorsese schetst de maffia-wereld met zijn gekende harde scènes en bekwame camera.
Ray Liotta is schitterend in zijn rol en Robert de Niro evenzeer.
Die hits uit de oude doos zijn niet zo onbelangrijk en wel degelijk door Scorsese gewild want de Italo-connection is overduidelijk.
bosco
Beste maffia film ooit!!!
En er mag zelfs gezegd worden dat GOODFELLAS beter is dan THE GODFATHER triologie, en juist de muziek is zo geweldig aan de film.
Elke scene waar je een golden oldie bij hoort is perfect gematcht.
Scorsese is THE KING wanneer t op dit gerne aankomt.
Perfecte film.
stefan dias
Eerlijk gezegd ben ik het wel een beetje eens met je. Alleen vind ik het jammer dat de twee vergeleken moeten worden. de kwaliteit als film hebben ze beiden, dat staat uiteraard niet ter discussie.
Het grote verschil zit hem in het morele standpunt. Goodfellas rekent af met alle zogenaamde 'erecode' en zet de maffiosi neer als als de mensen die ze uiteindelijk zijn: zieke criminelen die als het moet hun eigen grootje omleggen om hun eigen vel te redden.
Geniaal in deze film is dat het verhaal verteld wordt door een gangster die dat gangsterleven nog steeds verheerlijkt als een ideaal. Hij mist het zelfs. Meesterwerk.
niethie
Erg lang geleden dat ik de film zag maar ik kan me nog herrineren dat ik er erg van onder de indruk was. Mooi eigentijds maffia epos van Scorsese, geweldig acteerwerk, prachtige sfeer en een tal van ijzersterke scenes. Meer kan ik er op dit moment eigenlijk niet over vertellen. Zal hem ook snel weer eens gaan herzien. tot die tijd houd ik het op-
Rosicky
zou zweren dat ik twee uur lang naar Danny Devito had zitten kijken, wat lijkt die Joe Pesci op hem zeg, zelfde stemmetje ook, alleen een stuk groter. Mooie film, erg hard.
Flipman
. Maar ja, dan hoef je ook niet zoveel kracht te zetten.
coldheaven
Ik hoor meerdere mensen hierover. Mezelf kan ik me dit moeilijk voorstellen; het enige wat die twee gemeen hebben is hun lengte.
coldheaven
Geweldige, harde film over de maffia in Amerika. De afrekeningen gaan aan de lopende band, maar dat doet zeker niets af aan de eigenlijke inhoud van de film; interessant verhaal, goede vertolkingen en flitsende scenes.
De enige twee minpunten van de film vond ik de scene dat Liotta met zijn vrouw op een gegeven moment allerlei snelle handelingen moet verrichten, ik ben even vergeten waarvoor, wat eigenlijk verklaard waarom ik de scene niet goed vond
en Pesci kan WEL acteren
Devito kan ook zeker wel acteren, kijk maar naar Tin Men, One Flew over the Cukoo's Nest en zelfs in Twins vond ik zijn acteerprestatie fantastisch.
®Tc
De enige twee minpunten van de film vond ik de scene dat Liotta met zijn vrouw op een gegeven moment allerlei snelle handelingen moeten verrichten, ik ben even vergeten waarvoor, wat eigenlijk verklaard waarom ik de scene niet goed vond:P Volgens mij had het te maken met dat hij z'n eigen cokebusiness aan het opzetten was, in de tweede helft van de film dus. Het tweede minpunt was de muziek die soms totaaaal niet paste, met in het bijzonder de aftitelingmuziek, Misschien ben ik een beetje aan 't mierenneuken met deze aspecten, maar voor mij de rede dat ik deze film geen 4,5 geef.
Een hardere versie door de Sex Pistols van My Way vond ik net super op het einde. Hill verteld hoe zijn maffiacarriere naar de maan is en hoe hij nu leeft als een gewoon burger. Dan volgt er een kleine flashback van de maffiatijd en dan een punkversie van I did My Way horen. Subliem!
Je ander probleem: Hill ging met zijn gezin getuigen tegen zijn maffiacrew in ruil voor strafvermindering (hij was opgepakt voor drugshandel). Of verstond je iets anders slecht?

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption
Drama, 1994