• 9.381.560 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.376.605)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Morris Kessler

avatar van The Last

The Last

Minotaures schreef:

en voor mij te weinig actie

Jezus, meen je dat echt? Dit is geen LotR of PotC hoor. Dit is een MISDAADEPOS.

The Last schreef:

Jezus, meen je dat echt? Dit is geen LotR of PotC hoor. Dit is een MISDAADEPOS.

Betekent dat dat er geen of weinig actie in moet zitten?

Minotaures schreef:

Betekent dat dat er geen of weinig actie in moet zitten?

Ja, misschien weet je dat niet maar in de maffia is er nooit veel moorden, die mannen staan liever niet in de picture. Bij Goodfellas zit er voor een realistische maffiafilm al erg veel geweld ook nog rekening houdend dat er geen oorlog is tussen families zoals in The Godfather. Goodfellas vindt de perfecte balans voor het geweld tussen film en een waargebeurd verhaal, als je vindt van niet raad ik je films als Rambo, Bond en Die Hard te gaan bekijken.

®Tc schreef:

Oh, ok. Het is nu voor mij helder dan eerst. Ikzelf hou meer van actie en dat miste ik een klein beetje, maar dat botst weer met je uitleg, wat ik wel begrijp.

Minotaures

Ik heb besloten om deze film binnenkort te herzien, ik vond die "Funny guy"-scéne absoluut schitterend, en zal em nogmaals herzien, en hopelijk bevalt hij mij meer dan vorige keer.

avatar van speranza

speranza

Ik wens je alle succes om tijdens het met meer plezier kijken naar deze film kritisch te blijven. Het lijkt er wel op dat mensen zichzelf dwingen deze ontzettend overgewaardeerde film een meesterwerk te vinden. Dat is deze film in mijn ogen zeker niet!

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Echt een van de beste Scorcese-giganten. De acteurs doen het geweldig, verhaal is sterk, muziek is sfeervol, de beelden zijn prachtig, de dialogen verbluffend, en er is natuurlijk Joe Pesci.

4,5

avatar van Zinema

Een juweeltje van een film, dit misdaad drama met een geniale rol van Liotta. Zeer goed.

avatar van donemans

donemans

Gisteravond maar weer es bekeken, het was weer ronduit genieten Pesci, wat een geniale rol speelt die man! alles lijkt te klopppen aan deze film

avatar van Dark Knight

Dark Knight

Erg goede film. Joe Pesci en De Niro doen erg goed hun rol en het verhaal weet je erg te boeien. 4,0*********

avatar van Denveen

Denveen

Dit blijkt toch niet geheel mijn genre te zijn, hoewel ik Donnie Brasco een zeer goede film vind. Deze film is voor mij te langzaam, ondanks dat het een zeer sterk verhaal is, bovendien zijn de acteerprestaties niet te ontkennen. De film mist op mij enige impact, het komt als het ware niet goed over.

3,5

avatar van Siorgi

Siorgi

Liefhebbers van het genre moeten deze gezien hebben. Een echte topfilm waar je echt rustig van kan genieten. Mist net dat tikkeltje extra om in mijn top 10 te staan, al leunt hij er heel dicht tegenaan.

Moah, moah .. kon allemaal wel wat beter, trage film, driftkikker pesci. En liotta niet bepaald in de beste rol van zijn leven. Nee .. dit is hem niet voor mij.

Filmi Corleone™ schreef:

De film is niet traag, de film laat een leven zien en bouwt goed op. Net zoals The Godfather die je dan wel 5* geeft met driftkikker James Caan.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

speranza schreef:

Waarom ontzettend overgewaardeerd? Een overgewaardeerde film is een film die op korte termijn een absurd hoge score geeft.

Dat doet Goodfellas toch niet? Die film is al 18 jaar oud en in die 18 jaar hebben de meeste mensen toch wel hun uiteindelijke mening kunnen vormen en dus een eerlijk oordeel erover gegeven?

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

avatar van 606

geweldig stukje kan blijven kijken

avatar van speranza

speranza

Zowel Joe Pesci als Robert de Niro leveren uitstekend acteerwerk. Toch slaagt deze film er niet in mij echt te pakken.

speranza schreef:

Ook de scene waarin Billy Bats wordt doodgeschopt en even later koelbloedig wordt afgemaakt om een simpele ruzie heeft niks aan jou gedaan?

avatar van matodonner

matodonner

geweldige film met een geweldige Joe pesci

avatar van hub_011

hub_011

het is geen godfather maar man dit is ook gewoon een ter..g vette film.

®Tc schreef:

Mij in ieder geval niet, die scéne heb ik niet echt lang over moeten nadenken ofzo, en mij heeft het absoluut niks gedaan, ook in het geheel heeft de film dat niet bij mij gedaan, ik weet het niet. Maar ik was niet geinterreseerd erin, wel natuurlijk helemaal met open ogen afgekeken. Maar nogmaals, ik vind deze net als The Godfather is aan de langdradige kant.

avatar van joaquim05

joaquim05

ik weet niet wat ik ervan moet vinden niet echt vermaakelijk maar houd wel je aandacht erbij en dat zonder actie,humor sex of andere goedkoope truckjes maar toch niet zo geweldig als andere film films die zo hoog scoren

goed maar niet geweldig(of geniaal)

avatar van film-gek

film-gek

Deze week nog maar weer is bekeken en ik verhoog m naar een 5* dit is echt zo'n goede film Ik lag echt helemaal dubbel toen Jimmy bij Morrie die telefoondraad om z'n nek deed en dat z'n pruik er half af hing

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

top

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Echt snap niet dat deze film zo word geprezen. Gaat nergens over. Veel geweld dat nergens over gaat. Geen interessant verhaal.

Niet geweldig geacteerd. En geen personages die interessant zijn. Niets geniaals en origineels aan.

avatar van The Last

The Last

Als je verder kijkt dan je neus lang is, merk je dat het wel degelijk ergens over gaat.

FrisoBoei schreef:

Echt bagger.

Het gaat nergens over en slecht geacteerd? Ok dank u voor de tip, want daar heb ik overgekeken.

avatar van glannestino

glannestino

FrisoBoei schreef:

Echt bagger.

Ik snap wel waarom jij het niet veel aan vindt: Is gewoon niet jouw genre.

Jij houdt meer van 40 year old virgin, lord of the rings enz. Ieder zen smaak.. om het nou meteen te bestempelen als bagger vind ik wat kort door de bocht..

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

kan me er wel iets bij voorstellen, hij is pas 2! jaar.