Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Frenchy
Billy Batts
Morris Kessler
basketballerke
Wel hoor, heel goed juist.
Ik bedoelde niet serieus te zeggen dat ie niet te snappen is...
The Godfahter is wat mooier Maar ja, eigen meningen.
Film Fan
De ultieme maffia film met een hoog realiteits gehalte. De film is toch van een andere categorie als The Godfather. Zoals basketballerke al schrijft "The Godfather is wat mooier", en daar is het de Maffia niet om te doen vollgens mij.........
maxcomthrilla
Eindelijk eens een keertje bekeken,
Mafiafilms zijn vaak eentonig. De redenen om bij de mafia te gaan zijn vrijwel altijd hetzelfde. Ook hier weer hetzelfde verhaaltje: een kleine jongen, droomt van geld en macht, zogenaamd omdat hij geen zwoeger wil zijn of zoals hij het zelf zegt: de buurt biedt geen andere perspectieven. Dat school even makkelijk vergeten wordt, dat doet er niet toe. Geloofwaardig is het dan ook allerminst dat de mafia een non - Italian zo makkelijk opnemen in hun groep en dat de ouders zo makkelijk de controle over hun eigen kind verliezen. Nou, weet ik dat de film wel waargebeurd is, maar toch. Nooit zag je Henry in contact komen met leeftijdsgenootjes.
De manier waarop de mafiacultuur en de possè geïntroduceerd worden is een fijne manier van kennismaken. De film handelt vooral veel over het hoogste goedje: eer. Voor veel mensen is het lastig om te bepalen wanneer iemand je grens overschrijdt waardoor je als het ware belachelijk gemaakt wordt. Het vele aftasten tussen wat nou humor was en wat nou een stap te ver was, maakten de film onvoorspelbaar en daardoor soms ook erg grappig, omdat je niet wist uit welke hoek de personages zouden komen.
De weg naar een moord toe was interessant om te zien, maar de moorden zelf hadden niets spectaculairs om het lijf. Net zoals de meeste personages naar het einde toe wat irritanter werden. Ik had het op een gegeven moment wel gezien met het eentonige mafiawereldje.
Alleraardigst filmpje, die de levensstijl van de mafia op een fijne, maar onoriginele wijze belicht. De karakters zijn allemaal wel te pruimen leuk, dat een vrouw zich een keer niet zo makkelijk weg laat zetten en assertief is , alleen vond ik De Niro `s rol een beetje overbodig. Hij werd eigenlijk van het podium weg gevaagd door Liotta en Pesci. De film doet dus wel een beetje eentonig aan en kent geen echte sterke scènes, niet qua beeldenpracht en ook niet op het gebied van actie/komedie. Zoals altijd, worden mafiafilms wat overschat. 3,5*
michelnijmegen
Nooit zag je Henry in contact komen met leeftijdsgenootjes.
jawel hoor, in het begin zie je hem sigaretten verkopen samen met Tommy voordat ie word opgepakt.
beetje vreemd dat de Niro is weggespeelt, hij kreeg een golden globe en een oscar nominatie en dat kan je van Lliota niet zeggen. En ik vind hem echt zeker niet eentonig en geen sterke scenes??? Nou ja jij zal hem wel anders bekeken hebben ofzo
maxcomthrilla
Ja, okè maar die ontmoette hij bij de mafia. Ik bedoel gewoon iemand die bij hem op de basisschool heeft gezeten of zo.
Okè, neem mij niet kwalijk. Als de mensen achter de oscars en de golden globes hem wel goed vonden acteren, dan vind ik dat natuurlijk ook
Gelukkig is sinterklaas net het land uit, anders moest ik nog mee naar Spanje.
De film is zeg maar als chocoladevla na het eten. Alleen 1x in de maand krijgen we ook wel eens ijs na afloop, dat is speciaal. De scènes in deze film waren redelijk gelijkwaardig en er was geen scène bij die er echt uitsprong voor mij. Ook qua verhaal en cinematografie niets nieuws onder de zon.
hansbreda
Magistraal, alles is TOP aan deze film het acteerwerk, de soundtrack, beter kan niet. Hors categorie dit meesterwerk. 5*****
TheRisingSun
Klasse film! Een verhaal dat geen moment verveeld en boeit tot het einde. Daarnaast is er heerlijk acteerwerk van Pesci, Liotta, De Niro, maar ook Sorvino (Paulie) en Bracco (Karen) zijn op hun best.
De film wordt mooi chronologisch verteld met Henry (Liotta) als hoofdpersoon, die zich omhoog werkt binnen de maffia, ondanks het feit dat hij geen volbloed Italiaan is. Gelukkig koos Scorsese ervoor om zijn kinderjaren niet al te lang te laten duren anders zou het misschien wel hebben kunnen gaan vervelen, maar omdat hij al vrij snel overging op zijn latere jaren als volwassene blijft de vaart er lekker in zitten.
Naast Henry zijn de andere hoofdrollen voor Jimmy (De Niro), Tommy (Pesci), Paulie (Sorvino) en in iets mindere mate Karen (Bracco). Allen spelen hun rollen zeer sterk met toch als lichte uitschieter Pesci die echt een heerlijke rol neerzet. Dat stemmetje van hem... Geweldig!
Heb meer dan twee uur genoten!
tuureluur
deze vind ik beter dan tgf. gewoon omdat ze 1 film heben gedaan want in princiepe hadden ze het ook kunnen uitsmeren over 3 films. ik heb deze 1 X gezien en dat is te weinig.
Filmi Corleone™
Wat een saaie niets zeggende film. Er gebeurt weinig en is alles behalve geloofwaardig. Slechts sporadische stukjes waar je dan toch voor blijft zitten geven de film echt geen 5 of 4 punten.
1.5 voor deze film
helleke
Ik weet niet naar welke film gij dan gekeken hebt?
Er gebeurt vanalles in deze film en gij gaat dan het omgekeerde beweren?
Serieus in den drank gezeten zekers?
Ge geeft 5 sterren voor The Godfather en 1,5 voor Goodfellas???
Filmi Corleone™
Ik weet niet naar welke film gij dan gekeken hebt?
Er gebeurt vanalles in deze film en gij gaat dan het omgekeerde beweren?
Serieus in den drank gezeten zekers?
Ge geeft 5 sterren voor The Godfather en 1,5 voor Goodfellas???
Vanalles ? Hij is super onrealistisch. De manier waarop er getoond wordt hoe hij de 'maffia familie' binnenkomt is nogal makkelijk niet waar? Tsjonge .. het enige leuke was die opgefokte dwerg. Dit had meer een drama docu moeten zijn ipv film
Movie_fan#
Die zogenaamde opgefokte dwerg die jij zo noemt is wel '' Joe pesci " En hij speelt een van zijn beste rollen in deze film, ik vind zijn rol juist de beste in de hele film....
lowhusky
hij heeft een oscar voor die rol gewonnen.
ja ja ik snap je echt niet godfather is goed ja zeker maar deze film is gebaseerd op het echte leven.
want dit is echt gebeurd wat in die film heeft afgespeelt.
dus mag je zeker niet min over doen.
helleke
"Filmi Corleone" ge draait blijkbaar met de wind!!!
Eerst geeft ge The Shawshank Redemption 0,5 sterren en nadat ik er u een opmerking over heb gemaakt verandert ge het naar 3 sterren.
Ik weet echt niet op welke basis gij punten geeft maar een logica zit er toch niet in.
Vito Corleone
Het zal je dan wel verbazen dat de film echt gebeurd is!
Houd even heel snel op met je onrealisme.
Dead01
- 1981 stemmen
Herbeken en moet zeggen ja film is zeer goed. Zeker als je dan op het laatste ziet dat het echt gebeurd is dat maakt het nog beter eigenlijk.
Verhaal zit prachtig in elkaar en word zeer goed weerggeven, goede sfeer en goed uitgewerkt.
Samengevat zeer goede misdaad film
4.5 stemmen
Filmi Corleone™
Het zal je dan wel verbazen dat de film echt gebeurd is!
Houd even heel snel op met je onrealisme.
Hij is op waarheid berust, dat wil niet zeggen dat de film = de waarheid is nietwaar? Op waarheid berusten is iets anders dan de keiharde waarheid. Zo ken ik er uiteraard nog wel meer ....
Kai
Geen persoonlijke aanval ofzo hoor maar waarom geef je Scarface en The Godfather dan wel 5* als je realisme zo belangrijk vindt?
Filmi Corleone™
Omdat Goodfellas op waarheid berust is .. en die 2 anderen niet.
Bram v. L.
Ik vind ''Goodfellas'' ook een goede film (uitstekende acteerprestaties, mooie, kundige beelden, etc.). Maar blijft De Niro nou alleen maar gangsters spelen of hoe zit het? Hij speelt zijn rol goed, maar het is niet meer dan het uitmelken van zijn eerder vertolkte rollen.
Misschien dat hij in hooguit 5 procent van zijn films een gangster speelt.
Bram v. L.
Misschien dat hij in hooguit 5 procent van zijn films een gangster speelt.
Wel redelijk vaak. Bedoel misschien (ik vind De Niro overigens een zeer goed acteur, vooral in zijn vroegere films) kan hij een wat meer ''gewaagdere'' rol spelen, iets waar hij minder mee vertrouwd is.
mikoz
Zoals de rol in Meet the Parents?
Dat was drama.
Geef mij zijn oudere rollen maar.

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption
Drama, 1994