• 9.374.414 stemmen

Alien³ (1992)

Sciencefiction / Horror | 114 minuten / 145 minuten ("Assembly Cut")

Genre: Sciencefiction / Horror

Speelduur: 114 minuten / 145 minuten ("Assembly Cut")

Alternatieve titel: Alien 3

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton en Charles Dance

Releasedatum: 28 oktober 1992

Plot Alien³

"The bitch is back."

Ripley (Weaver) strandt met haar ruimteschip op een gevangeniskolonie. Zonder dat ze het weet heeft ze per ongeluk een Alien meegenomen die zich aan boord had verstopt. Nu moet ze met hulp van de gevangenen de Alien proberen te vernietigen, maar dit is erg lastig aangezien ze niet over wapens beschikken.

Lt. Ellen Louise Ripley

Harold Andrews

Arthur Walkingstick

avatar van mikoz

mikoz

Jammer , want deze Alien reeks zakte steeds verder af , na een erg spannend 1e deel en minder 2e deel , is deel 3 toch wel een hele teleurstellen , rommelige scenes , geen spanning en even oninteresante personages uit deel 2. waar deel 2 nog af en toe leuke scenes meebracht kon ik die hier ook niet in vinden.

Meer dan 2* kan ik er niet van maken.

avatar van Edie

Edie

Minder tweede deel?? Vond het een meer dan waardige opvolger, kan je niet vaak zeggen van vervolgen.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Deel 2 was vele male beter dan het niet meer dan redelijke eerste deel.

avatar van as

as

SuperSideSwipe schreef:

Deel 2 was vele male beter dan het niet meer dan redelijke eerste deel.

Grapjas....

avatar van Stephan

Stephan

Ik denk dat er twee kampen zijn. Een beetje "Beatles vs Stones". De ene groep houdt van het donkere, natte, niet zichtbare, subtiele, interlectuele, het onder de huid kruipende... van deze serie.

De andere groep is van de suspense, actie, no-brainer, bloed en gore.

Groep 1 gaan voor deel 1 en (mindere mate) deel 3. De tweede groep voor deel twee...

denk ik...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

En dan zijn er natuurlijk de mensen die ze allebei fantastisch vinden

Trouwens een vol punt erbij voor dit deel. Is bij herziening stukken beter bevallen.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Stephan schreef:

De andere groep is van de suspense, actie, no-brainer, bloed en gore.

denk ik...

Deel een vind ik inderdaad onder de noemer 1 passen, maar Aliens valt onder beide, vandaar dat hij ook veel beter is als de eerste deel

avatar van Redlop

Redlop

Stephan schreef:

...De ene groep houdt van het donkere, natte, niet zichtbare, subtiele, interlectuele, het onder de huid kruipende...

Foei.

avatar van otherfool

otherfool

Fincher's bijdrage aan de Alien serie is ver inferieur aan de eerste 2 delen (waarvan het 2e het meeste indruk op me maakte). Gelukkig kwam het weer goed met deel 4.

1,5*.

avatar van 666south park

666south park

Hmm moest er over nadenken toen ik deze film hat gezien ik vond er nie zo heel veel aan maar ook wel weer leuk maar wel de slechte in de alien reeks een 4,0 voor deze alien film

BlueSword

toffe film, vond hem leuker dan de vorige delen.

alien zag er weer top uit. (op bepaalde stukjes na dan)

het verhaal was misschien niet erg sterk.

avatar van aerogp1

aerogp1

fantastische alien afsluiter al is er dan nog een soort 4e deel. Had van mij niet meer gehoeven maar goed.

Over en uit zou ik denken

avatar van code9

code9

Teleurstellend en overbodig vervolg op de geweldige eerste twee Alien-films. Alien 3 opent niet slecht maar maakt de belofte van weer een spannend deel niet waar. Behoudens een paar interessante camerabewegingen en shots van het monster (waar over het geheel genomen misschien wel té veel van te zien is) valt er visueel maar weinig te genieten. Weaver lijkt sowieso niet veel zin te hebben want ze speelt nogal plichtmatig. Het scenario werkt overigens ook niet mee en het semi-feministische gegeven dat ze als heldin in een mannenwereld het voortouw moet nemen komt nogal belegen over.

Haar zelfmoord aan het eind van de film, precies als haar buik openspat, is aardig gevonden maar kan de film niet redden.

Met een erg ruim hart beoordeeld:

avatar van Materny

Materny

Om te huilen, om 3 dagen te janken is dit belabberde deel.

De aliens zien er verschrikkelijk uit, alsof het een film uit de jaren 60 is.

Acteerwerk is wat deze film overeind houdt, want van de special effects en het plot hoeft het niet te komen.

Slechtste deel uit de reeks, 100% zeker.

Materny schreef:

De aliens zien er verschrikkelijk uit, alsof het een film uit de jaren 60 is.

Ik heb maar één alien gezien. Anyway, je overdrijft. De alien komt amper in beeld.

Slechtste deel uit de reeks, 100% zeker.

Die dubieuze eer is voorbehouden aan het infantiele 4e deel.

Goodfella_90

Nee hoor, Finchers deel is ver onder het niveau van de andere 3 (heb de 1e 4 gezien).

mister blonde

Niet eens, vooral qua regie en camerawerk overstijgt dit deel, deel 4.

Goodfella_90

Wil het niet ontkennen, omdat de films te vaag in mijn herinnering zitten. Wel weet ik nog dat ik dit deel veel 'simpeler' vond overkomen dan deel 4. Vooral het einde van Alien3 is een enorme domper.

Goodfella_90 schreef:
Wel weet ik nog dat ik dit deel veel 'simpeler' vond overkomen dan deel 4.

Klopt. Gewoon back to basic. Niet teveel poespas. Deel 4 is (vooral verhaaltechnisch) op veel punten te belachelijk voor woorden.

Vooral het einde van Alien3 is een enorme domper.

Het eind is juist een van de meest aardige aspecten van deze film en maakt deel 4 eigenlijk een beetje onmogelijk (mede daarom infantiel).

Goodfella_90

Tja sorry, maar ik kan er niet echt op ingaan, omdat ik me er bar weinig van herinner. Daarvoor zou ik ze moeten herzien.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Fincher is sowieso een overschatte fluim. Dit is het zwakste deel van de hele serie, ook het saaiste trouwens

Goodfella_90

Tweede gedeelte van je bericht klop wél.

BoordAppel

Alien Resurrection is inderdaad het slechtste deel uit de serie. Het verhaal daar slaat echt nergens op. Bovendien werkt Jeunets stijl niet bij een alien film. Het verhaal van dit deel gaat goed verder op deel 2 en er hangt een lekker donker sfeertje in de film. Toch allemaal net wat anders dan deel 1 waardoor het zeker bestaansrecht heeft.

avatar van Materny

Materny

Ieder z'n eigen mening, maar ik voelde hier toch heel weinig voor.

Zo verschrikkelijk fout ziet die alien er af en toe uit, dan vraag je je toch af wat Fincher niet kan wat Scott & Cameron wel konden in de jaren ervoor.

De grimmige en duistere sfeer is hier wel idd een van de positieve aspecten in de film, maar ik vindt dat als de alien ( waar de film toch uiteindelijk om draait ) niet geslaagd is, dat je dan kan spreken over een afgang.

Acteerwerk & plot is dan grotendeels bijzaak.

BoordAppel

Zo verschrikkelijk fout ziet die alien er af en toe uit

Dat vind ik heel raar. Zoveel (niets?) is er niet veranderd aan het alien design.

BoordAppel schreef:

komt waarschijnlijk omdat ze eerst poppen/machines gebruikte en hier meer computer.

af en toe zag het er wel fout uit ja, maar daar stoorde ik me er niet aan.

BoordAppel

Computer? Volgens mij is hier 99% alien ook pop.

BlueSword

en die 1% zag er dan niet uit, stukje als hij klimt op het plafond in het donker, of dat lag aan mijn dvd maar vond het er niet uitzien.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Goodfella_90 schreef:

Tweede gedeelte van je bericht klop wél.

Ach, zo is er ook één film die niet in jouw top10 past

Goodfella_90

Het zal toch niet net Fight Club zijn?