• 9.374.369 stemmen

Alien³ (1992)

Sciencefiction / Horror | 114 minuten / 145 minuten ("Assembly Cut")

Genre: Sciencefiction / Horror

Speelduur: 114 minuten / 145 minuten ("Assembly Cut")

Alternatieve titel: Alien 3

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton en Charles Dance

Releasedatum: 28 oktober 1992

Plot Alien³

"The bitch is back."

Ripley (Weaver) strandt met haar ruimteschip op een gevangeniskolonie. Zonder dat ze het weet heeft ze per ongeluk een Alien meegenomen die zich aan boord had verstopt. Nu moet ze met hulp van de gevangenen de Alien proberen te vernietigen, maar dit is erg lastig aangezien ze niet over wapens beschikken.

Lt. Ellen Louise Ripley

Harold Andrews

Arthur Walkingstick

avatar van jedymaster

jedymaster

Ik meen met te heriineren dat David voor deze film videoclipmaker was en dat de oorspronkelijke regisseur van alien 3 ontslagen werd en David gevraagd werd, geen slecht debuut. De film ademt een sfeer die vergelijkbaar is met seven (ook van David).

avatar van farhad

farhad

Tot mij verbazing was de dirctor cut beter de de originele.

avatar van Frantic01

Frantic01

vond ik ook dat Tot mij verbazing was de dirctors cut beter dan de originele bioscoop versie.
ik vind het een goed verhaal ook goed over na gedacht vind het wel jammer van de hele film dat er niemand van de oude cast van deel 2 hier niet meer in mee doen bijvoorbeeld die luitenant hicks vond het al meteen jammer dat ie in het begin van de film dood is gegaan in zijn cryo slaap terwijl de film nog moet beginnen want ik had ook wel verwacht dat dat kind newt hier ook al meteen in mee zou doen maar zowel voor hicks als voor newt hield dat stukje in het verhaal al meteen op.
dat vond ik al meteen een min puntje
wat ik ook heel erg vervelend vond in deze films is is dat er geen spektakekulaire wapens gebruikt zijn lijkt mij als de hell in zon gevangnis uit breekt dat er toch wel ergens een voorraadje wapens zijn om de boel te sussen!!!!
daarvoor krijg ie echt een 4,5

avatar van EmDee

EmDee

Let je ff op spoilers!!!

avatar van Toon1

Toon1

ik vond deze film redelijk saai. Een 2 krijgt hij van mij.

avatar van zombie

zombie

bioscoopzaal schreef:
Het meest bizarre vind ik echter nog het veranderen van de slotscène. Op het moment dat Ripley in de smeltoven springt, barst het alien uit haar borstkast. In de special edition gebeurt er echter helemaal niks. En net die (geboorte)scène geeft het einde nou juist zijn drama mee; door de geboorte van het alien op het moment van Ripley's zelfmoord wordt nog eens bevestigd dat haar offer nodig was, en dat haar dood niet zinloos is.

Daar ben ik het dus helemaal niet mee eens! Ik vond de bioscoop slotscène maar een magere Hollywood-kunst-greep en was dus erg gelukkig met 't weglaten ervan in de special edition. Overbodig veel drama, want je weet toch wel dat het eraan zit te komen. Net als het afmaken van de alien, die zo nodig na een stortvloed aan lood ook nog een sloot aan water krijgt om aan zijn einde te komen...2 gekunstelde grepen dus! Want dat kunnen ze best goed in Hollywood...denk aan Terminator, Dracula of elk ander monster dat niet in 1 x het loodje wil leggen.
Toch heb ik me prima vermaakt met 't zien van de special edition...

avatar van zombie

zombie

bioscoopzaal schreef:

Daar ben ik het dus helemaal niet mee eens! Ik vond de bioscoop slotscène maar een magere Hollywood-kunst-greep en was dus erg gelukkig met 't weglaten ervan in de special edition. Overbodig veel drama... Net als het afmaken van de alien, die zo nodig na een stortvloed aan lood ook nog een sloot aan water krijgt om aan zijn einde te komen...2 gekunstelde grepen dus! Want dat kunnen ze best goed in Hollywood...denk aan Terminator, Dracula of elk ander monster dat niet in 1 x het loodje wil leggen.
Toch heb ik me prima vermaakt met 't zien van de special edition...

avatar van seth gecko

seth gecko

na aliens is dit wel een tegenvaller ja.

fincher's visuele stijl is knap maar in deze film komt ze niet zo goed tot zijn recht als in zijn latere films,ook het scenario is gewoon nogal saai.

het grootste probleem is dat de alien veel minder overtuigend en dreigend is als in de vorige delen.

bij aliens zat ik op het puntje van mijn stoel,deze was gewoon niet spannend.

deel 4 vond ik heel wat leuker dan deze ondanks het feit dat ook die duidelijk gebreken had.maar in resurrection zorgde de jeunetstijl toch geregeld voor vuurwerk.

2.5 sterren

avatar van Reinbo

Welke versie heb je gezien?

avatar van seth gecko

seth gecko

de originele wel.

k'heb pas aliens gezien en had gewoon veel meer verwacht.

avatar van Reinbo

Dat moet je de DC zien, die is veel beter en wel goed.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Vond dit de minste uit de alien reeks als het om de actie gaat. Maar toch zat er weer een goed verhaal in en kan hij van mij door.

avatar van Wizz-art

Wizz-art

Ik vind dit deel wel een waardig vervolg
Het kon nooit beter worden als deel 1 en 2
Maar toch vond ik deze best spannend
Daaraan tegen vond ik deel 4 iets minder vooral het einde
Een alien met gevoelens

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Eindelijk maar eens bekeken op advies van vrienden. Ik vond er echt weinig aan. 2*

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik vind dit de minste deel uit de serie. Slechts een Alien en niet een vuurwapen. Wat een geetter allemaal om dat ene beest haha.

Je wilt niet weten watvoor verwachtingen ik had van deze film na Aliens, maar dan komt ineens dit rare deel langs.

Maja evengoed af en toe wat spanning.

3,5

avatar van forzaroda

forzaroda

Voor n 3de deel is deze nog vrij aardig!

3,0

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

forzaroda schreef:

Voor n 3de deel is deze nog vrij aardig!

3,0

Voor deel 3 vind ik dit een zeer goed vervolg.In deel is het wat te druk in sommige scenes hier is de actie wat minder maar je ziet de alien zeer goed vind ik.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Net als het matige Aliens vond ik ook Alien³ een behoorlijke teleurstelling, zeker vergeleken met de briljante en meesterlijke eerste film. De film bevat weinig spanning, de personages weten geen moment te boeien en alles kwam nogal rommelig over. Hier en daar een paar redelijke scènes, maar over het algemeen vond ik er maar bar weinig aan.

2,5 sterren.

Redlop

Kan iemand mij uitleggen hoe een Alien-ei in het neergestorte schip terecht is gekomen? Het schip zelf is nooit geland op de planeet. Dus nooit in contact met een Alien geweest. De enige manier waarop een ei is gepland is door de koningin-Alien uit deel 2, maar die had haar eileggende baarmoeder al achtergelaten in het nest in deel2.

avatar van AHWA

AHWA

Niet echt geslaagd dit derde deel. Weaver speelt weer sterk, maar het verhaal en de nevenpersonages maakte minder indruk op mij dan in deel twee.

Achilles

Vind dit echt de minste van de 4..zonder Weaver geen Aliens, dat blijkt ook hier weer, maar hij heeft me niet echt geboeid.

Achilles schreef:

...zonder Weaver geen Aliens, dat blijkt ook hier weer...

Huh?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Inderdaad huh? Overigens vind ik deel 4 met overmacht de zwakste Alien.

avatar van Edie

Edie

Dit was niks.. Niets bijzonders, het moest allemaal natuurlijk weer nog groter en spectaculairder, nee... 2,5*.. Eigenlijk nog teveel.

Achilles

zonder Weaver geen Aliens..ik wil er alleen maar mee zeggen dat ze goed acteert en een vereenzelviging is met de alien-serie..niet dat zonder haar de serie niet zou floreren

Slechte zin heren

Slechte zin heren

Nee hoor. Mijn zin is prima, jouw zin niet .

(snap het nog steeds niet, maar laat maar zitten)

Achilles vindt blijkbaar dat Weaver net zo belangrijk is voor de film als de Alien zelf. Ik zie haar liever verdwijnen eerlijk gezegd. De stomme doos wint steeds

Achilles

ik heb het er ook over dat mijn zin slecht is

laat ik het anders zeggen:

Alien rulezz!!

maar denk ik aan Weaver dan denk ik aan Aliens..

But anyway.. it's better to rest this topic

zonder Weaver geen Aliens

Dit gedeelte snap ik wel. Ben het daar ook wel mee eens. Ripley is de protagonist die de Aliencyclus draagt. Maar vervolgens zeg je:

Achilles schreef:

niet dat zonder haar de serie niet zou floreren

Dus nou weet ik het niet meer, maar goed laat maar inderdaad.

Redlop schreef:

Ripley is de protagonist die ...

Antagonist!