Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner
Releasedatum: 5 september 1996
Plot Trainspotting
"Choose life."
Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie (Robert Carlyle), in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.
- Trainspotting (BoekMeter)
Renton's Father
Renton's Mother
Allison
Kevin13
goede film met Ewan.Voor mij een van zijn beste films waar hij tot nu toe heeft in gespeeld
Flipman
Voor mij af en toe ook wat moeilijk te bepalen, maar in een helder moment ben ik het met je eens; ondanks dat de rest (wat ik heb gezien, tenminste) alles behalve slecht is, ìs "Trainspotting" z'n beste!
matthijs_013
Vind deze film best vergelijkbaar met The Basketball Diaries
kiriyama
Aardige film, maar niet zo goed als hier beweerd wordt.
papaEd
Nog steeds niet gezien staat al 2 1/2 in de kast.
Moet ik hem kijken of niet?
Brilliante film, energiek en erg geestig. Dikke 4*
Remi

Ik kan ook niet om die 4 sterren heen. Wat een schokkende scenes
... gruwelijk...het ergste wat je kunt verliezen en dan gewoon door gaan waar je mee bezig bent. En dan die toiletpot, die komt in mijn ergste nachtmerrie nog niet voor. Vermakelijk kan ik de film niet noemen, maar indrukwekkend is het allemaal wel!
Ik lees dat sommige kijkers het geestig vinden, wat een wereld...
JoeCabot
Is zelfs hilarisch! Je moet er natuurlijk wel van houden...
Icer
Amusement hand in hand met horror... zo is het in werkelijkheid ook vaak...tenminste, als je iets van het leven gezien hebt.
de_gashmunt
De film wordt een beetje als geestig omschreven maar ik vind het toch meer de schokkende kant opgaan. Deze film was beter als requiem for a dream als het over drugs gaat. 3,5*
Jadoh
in de tvgids klinkt ie spannender;
"Een van de opwindendste films van de jaren 90 is gitzwartkomisch drama naar roman van Irvine Welsh over jongen uit Edinburgh die zijn heroïneverslaving kwijt wil, maar merkt dat de band met zijn junkenvrienden heel sterk is"
maar ja. ik heb 'm nog nooit gezien dus ga 'm zeker kijken!
Finisterra
Zeer sterke film. Prachtige tripscenes, leuke dialogen en een goede afwisseling tussen humor en drama.
Uncle_Junior
Goede film, die wat luchtiger met het onderwerp omgaat dan RFAD, maar toch ongeveer dezelfde boodschap meedraagt
4 sterren, maar kan hoger na herziening, denk ik.
Montorsi
nope, zonde van je tijd
fout.. topfilm..
Zeeleeuw
Ik ben helemaal gek van Ewan Mcgregor, maar heb deze film nog niet gezien. Ga hem dus zeker bekijken vanavond!
Fran
- 1953 berichten
Ik kan ook niet om die 4 sterren heen. Wat een schokkende scenes
Ik lees dat sommige kijkers het geestig vinden, wat een wereld...
De scenes die jij beschrijft zijn inderdaad gruwelijk en laten je nadenken over wat er in de wereld van een junk gebeurt en hoe ijs en ijs koud en onbereikbaar ze worden. Die scenes kan je inderdaad niet grappig vinden. Toch zijn er ook andere scenes in de film die wel humoristisch zijn. Een film met een lach en een traan vind ik het. Confronterende film.
BlueSword
erg goeie film over drugs, heb mij zeker vermaakt.
leuke cast met leuke dialogen, alleen echt schokkend vond ik het niet, zoals sommige mensen beweren.
brechtje
Mooie film!
Had hem vanavond weer gezien, maar hoger dan een 3,5 kan ik hem niet geven.
aegron
Het blijft een superfilm. Ik had nu trouwens pas door dat Renton naar Amerika verhuist.
Thomas83
Hij blijft super. Het is geen heel schokkende of harde film, al zitten er ook wel harde scenes in, maar vooral een film met prachtige zwarte humor.
Die Begbie is echt zo gestoord, haha.
michelnijmegen
Hoezo verhuist die naar Amerika dan? was mij niet opgevallen...
Flipman
Hoezo verhuist die naar Amerika dan? was mij niet opgevallen...
Inderdaad, voor zover ik weet is er in de film niks bekend over waar ie heen gaat. Waar leid je dat uit af, Aegron?
Bij de weg, volgens het boek gaat ie naar Amsterdam
!
Icer
Schokkend = Een overleden en verwaarloosde baby met een knettergekke moeder die als oplossing voor dit drama maar een shotje neemt voor ellende de ze zelf veroorzaakt heeft ondanks het feit dat je jezelf kunt afvragen of ze hier ook daadwerkelijk verantwoordelijk voor is.
Humor = Een dampende zombie voorzien van ogen op stokjes met in de ene hand een kettingzaag en in de andere een aangevreten schedel.
Om even het verschil tussen schokkend en humoristisch vast te stellen.

T2 Trainspotting
2017

Klassieker 'Trainspotting' met Ewan McGregor wordt vanavond (17 juli) uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Ewan McGregor dacht dat hij te 'urban grunge' was voor rol van Obi-Wan in de 'Star Wars'-prequels

Pulp Fiction

The Usual Suspects
Thriller, 1995

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999
londen, engelandschotlandgebaseerd op boekdrugsverslavinganti herodrugsdealernachtclubjunkieheroïnecold turkeyedinburgh, scotlandmodern societyhallucinatievriendschapmonologuesurrealismedonkere komediestealingdrug rehabilitationdrug dealingdrugscultfilmschoolgirlrecovering addictillegale drugssocial realismaggressivedrug culture sex with a minorantihero complexlive actionirreverentprovocativefull frontal female nudityhairy vaginahairy trianglefull frontal male nudity