• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner

Releasedatum: 5 september 1996

Plot Trainspotting

"Choose life."

Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie (Robert Carlyle), in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.

avatar van Kevin13

Kevin13

goede film met Ewan.Voor mij een van zijn beste films waar hij tot nu toe heeft in gespeeld

Kevin13 schreef:

Voor mij af en toe ook wat moeilijk te bepalen, maar in een helder moment ben ik het met je eens; ondanks dat de rest (wat ik heb gezien, tenminste) alles behalve slecht is, ìs "Trainspotting" z'n beste!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Vind deze film best vergelijkbaar met The Basketball Diaries

Flipman

Niet gezien. Ook qua stijl?

avatar van kiriyama

kiriyama

Aardige film, maar niet zo goed als hier beweerd wordt.

avatar van papaEd

Zeker te weten!

avatar van Remi

Remi

Icer

Ik kan ook niet om die 4 sterren heen. Wat een schokkende scenes ... gruwelijk...het ergste wat je kunt verliezen en dan gewoon door gaan waar je mee bezig bent. En dan die toiletpot, die komt in mijn ergste nachtmerrie nog niet voor. Vermakelijk kan ik de film niet noemen, maar indrukwekkend is het allemaal wel!

Ik lees dat sommige kijkers het geestig vinden, wat een wereld...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Zitten genoeg geestige scènes in hoor

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Is zelfs hilarisch! Je moet er natuurlijk wel van houden...

Icer

Amusement hand in hand met horror... zo is het in werkelijkheid ook vaak...tenminste, als je iets van het leven gezien hebt.

avatar van ruudjuh222

ruudjuh222

nope, zonde van je tijd

avatar van de_gashmunt

de_gashmunt

De film wordt een beetje als geestig omschreven maar ik vind het toch meer de schokkende kant opgaan. Deze film was beter als requiem for a dream als het over drugs gaat. 3,5*

Wel kijken, PapaEd!!!

avatar van Jadoh

Jadoh

in de tvgids klinkt ie spannender;

"Een van de opwindendste films van de jaren 90 is gitzwartkomisch drama naar roman van Irvine Welsh over jongen uit Edinburgh die zijn heroïneverslaving kwijt wil, maar merkt dat de band met zijn junkenvrienden heel sterk is"

maar ja. ik heb 'm nog nooit gezien dus ga 'm zeker kijken!

avatar van Finisterra

Finisterra

Zeer sterke film. Prachtige tripscenes, leuke dialogen en een goede afwisseling tussen humor en drama.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Goede film, die wat luchtiger met het onderwerp omgaat dan RFAD, maar toch ongeveer dezelfde boodschap meedraagt

4 sterren, maar kan hoger na herziening, denk ik.

avatar van Montorsi

Montorsi

ruudjuh222 schreef:

nope, zonde van je tijd

fout.. topfilm..

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Ik ben helemaal gek van Ewan Mcgregor, maar heb deze film nog niet gezien. Ga hem dus zeker bekijken vanavond!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Icer schreef:

Ik lees dat sommige kijkers het geestig vinden, wat een wereld...

De scenes die jij beschrijft zijn inderdaad gruwelijk en laten je nadenken over wat er in de wereld van een junk gebeurt en hoe ijs en ijs koud en onbereikbaar ze worden. Die scenes kan je inderdaad niet grappig vinden. Toch zijn er ook andere scenes in de film die wel humoristisch zijn. Een film met een lach en een traan vind ik het. Confronterende film.

avatar van BlueSword

BlueSword

erg goeie film over drugs, heb mij zeker vermaakt.

leuke cast met leuke dialogen, alleen echt schokkend vond ik het niet, zoals sommige mensen beweren.

avatar van brechtje

brechtje

Mooie film!

Had hem vanavond weer gezien, maar hoger dan een 3,5 kan ik hem niet geven.

avatar van aegron

aegron

Het blijft een superfilm. Ik had nu trouwens pas door dat Renton naar Amerika verhuist.

avatar van Thomas83

Thomas83

Hij blijft super. Het is geen heel schokkende of harde film, al zitten er ook wel harde scenes in, maar vooral een film met prachtige zwarte humor.

Die Begbie is echt zo gestoord, haha.

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

aegron schreef:

Hoezo verhuist die naar Amerika dan? was mij niet opgevallen...

aegron schreef:

michelnijmegen schreef:
Hoezo verhuist die naar Amerika dan? was mij niet opgevallen...

Inderdaad, voor zover ik weet is er in de film niks bekend over waar ie heen gaat. Waar leid je dat uit af, Aegron?

Bij de weg, volgens het boek gaat ie naar Amsterdam !

Icer

Schokkend = Een overleden en verwaarloosde baby met een knettergekke moeder die als oplossing voor dit drama maar een shotje neemt voor ellende de ze zelf veroorzaakt heeft ondanks het feit dat je jezelf kunt afvragen of ze hier ook daadwerkelijk verantwoordelijk voor is.

Humor = Een dampende zombie voorzien van ogen op stokjes met in de ene hand een kettingzaag en in de andere een aangevreten schedel.

Om even het verschil tussen schokkend en humoristisch vast te stellen.

avatar van martyn...

martyn...