Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner
Releasedatum: 5 september 1996
Plot Trainspotting
"Choose life."
Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie (Robert Carlyle), in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.
- Trainspotting (BoekMeter)
Renton's Father
Renton's Mother
Allison
mister blonde
over zo'n beetje elke populaire film van de laatste 10 jaar gaan geruchten over sequels. erg vaak broodje aap verhalen...
Pieter Montana
Vandaag gezien:Schitterende film.De acteurs,het verhaal,dat leuke schotse accent,die muziek
Klasse!
JoeCabot
I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who need reasons when you've got heroin?
Prachtig! En zo zijn er nog veel meer.
tobie
Weet iemand misschien hoe dat nummer heet in die discotheek, wanneer Mark dat meisje voor het eerst ziet, en dat nummer aan het einde van de film met die prachtige old-skool beat
Alvast bedankt.
flipsen
Alvast bedankt.
DarkManX
Gisteren nogmaals bekeken: het blijft een schitterende film.
Als je een film meermaals bekijkt let je meer op dingen zoals muziek en de muziek is met momenten gewoonweg geniaal. Bv. wanneer hij een overdosis neemt speelt 'just a perfect day' Zaaaalig...
Heerlijk filmpje!
Esteban
Om het kort te houden. Méér dan simpelweg een goeie film met typische Boyle-elementen. Minpuntje, in the -predictable- end, I couldn't care less.
jessis
De muziek is passend bij deze film,apparte film!
zit ook weer engelse humor in.
4.5 ster
JoeCabot
Weet iemand hoe dat danceliedje heet toen ze die beelden van Londen (of zo'n britse stad) toonden??? Ik kan het niet vinden. Staat niet op musicmeter en ook niet op bol.com...
jessis
Lang geleden gezien, maar ik weet wel dat er een nummer
van Underworld in zat ,genaamd Born Slippy, misschien bedoel je die.
flipsen
TQRBO
klassiekertje ice mc, uit de periode 2 unlimited enzo
zangeresje, rappertje --> hitje
wel leuk nummer verder btw
archer
film niet gezien, maar komt in deze film het liedje perfect day van lou reed niet in voor ?
JoeCabot
idd. Een van de mooiste momenten uit de film trouwens toen ze dat speelden.
Madecineman (moderator films)
idd. Een van de mooiste momenten uit de film trouwens toen ze dat speelden.
Zeker met recht een kippevelmoment. Heb zelden de desperate, eenzame, uitzichtloze situatie van een verslaafde zo goed in beeld zien gebracht. Krijg daar toch een beetje een brok van in m'n keel.
Pacino88
Goeie film,maar niet echt indrukwekkend ofzo,ze laten misschien wel zien wat drugs met je doet,maar niet op een manier dat je er niet mee in aanraking wilt komen.Daar was requiem .. beter in.Overigens was de humor,de dialogen en de muziek erg goed,wat hier meer gezegd is.Robert Carlyle kan dus wel acteren,top rol!
JoeCabot
Is dat dan nodig? Volgens mij zie je hier perfect hoe een gebruiker er over denkt...
Pacino88
dat zeg ik ook niet,maar dat hoorde ik wel eens over deze film.En ja,je ziet inderdaad goed hoe een drugsgebruiker denkt door middel van die hallicunaties enzo.Dat is dan weer knap gedaan,ik had zoiezo wel vaker het gevoel niet te weten of het echt was of nep.
bijv. die scene dat Rent de wc in gaat en ff de pillen terug haalt.
JoeCabot
Is dat niet gefaked uit een andere film?
fabbyke
ik vind het genre eerder drama/komedie ik heb toch wel een paar keer goed gelachen
fabbyke
handig
sju
Inderdaad, het is meer een zwartkomische film, waarin je eerst niet meer bijkomt van t lachen, om vervolgens goed geshockeerd te worden. Leuke, bizarre personages met een sterke rol van Ewan McGregor
****1/2
Kaffeefiltjer
Mijn favoriete film ! Een 5 waard, vooral de muziek is goed!
Het begint direct met een leuk lied, en een goede scene...
De muziek in de scene wanneer hij aan het ziekenhuis wordt afgezet is Perfect Day van Lou Reed.
Is grappig en ironisch gekozen en heeft wel een blijvende indruk!
Het is zo'n film dat je blijft boeien en waar je van denkt: Hmmz, is het al gedaan?
Fredo Corleone
Ik vond hem maar redelijk. Er wordt goed geacteerd en er zitten een paar goede scenes in, maar echt boeiend vond ik hem ook weer niet.
Flipman
Ik heb zowel het Boek als de Definitive Edition van de Film (2-Disc) aangeschaft in Schotland
! Nee, in Glasgow en Dumfries, niet in Edinburgh, daar ben ik niet geweest
Ik ga eerst het Boek lezen voor ik de Film opnieuw bekijk en ik heb ook Vol. 1 aangeschaft van de Soundtrack, Vol. 2 is in bestelling.

T2 Trainspotting
2017

Klassieker 'Trainspotting' met Ewan McGregor wordt vanavond (17 juli) uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Ewan McGregor dacht dat hij te 'urban grunge' was voor rol van Obi-Wan in de 'Star Wars'-prequels

Pulp Fiction

The Usual Suspects
Thriller, 1995

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999
londen, engelandschotlandgebaseerd op boekdrugsverslavinganti herodrugsdealernachtclubjunkieheroïnecold turkeyedinburgh, scotlandmodern societyhallucinatievriendschapmonologuesurrealismedonkere komediestealingdrug rehabilitationdrug dealingdrugscultfilmschoolgirlrecovering addictillegale drugssocial realismaggressivedrug culture sex with a minorantihero complexlive actionirreverentprovocativefull frontal female nudityhairy vaginahairy trianglefull frontal male nudity