• 9.375.183 stemmen

Geregisseerd door: Rob Cohen

Met onder meer: Joshua Jackson, Paul Walker en Hill Harper

Releasedatum: 12 oktober 2000

Plot The Skulls

"Getting in is easy. Getting out is a killer."

Luke McNamara, een knappe student, wordt aanvaard als lid van de Skulls, een prestigieus, geheim genootschap van de universiteit. Voor Luke, afkomstig uit een arbeidersgezin, is dit de mogelijkheid bij uitstek om zijn toekomst veilig te stellen op een prestigieuze universiteit. De vereniging is immers een broeinest van belangrijke en machtige mensen. Luke's kamergenoot Will, die journalistiek studeert, besluit een artikel te schrijven over deze omstreden vereniging. Enkele dagen later treft Luke hem opgeknoopt aan in hun kamer. Zelfmoord, zo lijkt het, maar de politie-inspecteur die het onderzoek leidt, is er niet van overtuigd dat de jongeman de hand aan zichzelf geslagen heeft.

Lucas "Luke" McNamara

Litten Mandrake

Jason Pitcairn

avatar van Jordy

Jordy

Wat een ongelofelijke lijdensweg was het kijken van deze film zeg. De film ziet er uit als een goedkope TV-serie, je zou de acteurs nog een compliment geven als je ze B-acteurs zou noemen, en de dialogen zijn zo ongelofelijk slecht en cliché, dat je er bijna om zou moeten lachen. Het verhaal begint nog wel redelijk belovend, het eerste deel van de film is daardoor nog net te pruimen. Maar in het tweede deel van de film wordt de film echt lachwekkend slecht. De ene stompzinnige plotwending volgt de andere op, ik vind het eigenlijk verspilde moeite om hier nog een verhaaltje over te typen. Skulls krijgt van mij 1 ster, voor de moeite.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Viel erg mee deze film na alle negatieve berichten hier. Het begin vond ik gewoon goed en daarna werd het allemaal wel wat minder, nadat hij daadwerkelijk lid wordt van The Skulls. Acteerwerk was redelijk en er zaten wat gaten in t script. Het einde was ook heel voorspelbaar en slap maar ik heb wel slechtere films gezien. 2,5*

avatar van citybird

citybird

Interessant uitgangspunt voor een film maar de uitwerking en het verhaal zijn maar matig. Film begint redelijk maar het verdere verloop is niet echt speciaal. Een krappe 2,5*.

avatar van Dragon

Dragon

Nogal ongeloofwaardig en enkele vergezochte, nietszeggende plotwendingen, maar best wel onderhoudend. **1/2

avatar van otherfool

otherfool

Redelijk amusante film met een goede cast en een redelijk enerverend en spannend verhaal. Niets om je al te druk over te maken (en 2 remakes lijkt me ook wat overdreven), maar al met al niet tegenvallend.

2,5*.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik vond deze film toch best lekker weg kijken hoor. Het begin waarin de jongens op de toren staan en eraf willen springen vond ik aardig in elkaar gezet. Ook vond ik de film lekker duister en zelfs spannend af en toe. Het maakte mij destijds wel huiverig voor sektes. 3*

avatar van Respekked

Respekked

Kan me niet voorstellen dat de echte skulls & bones zo werkt maar goed.

Laagvlieger deze film met goedkoop en makkelijk drama en wat 'gave' acteurs uit series. Wel vermakelijk. 1,5*

avatar van Halcyon

Halcyon

Acht jaar geleden in de bioscoop gezien, gisteren eindelijk op DVD herzien. Ik blijf de film hier schromelijk ondergewaardeerd vinden. 't Is geen meesterwerk natuurlijk, maar The Skulls heeft toch enkele kwaliteiten.

Soundtrack is mooi. De faculteit waar ales zich afspeelt wordt erg duister in beeld gebracht en ook de bijhorende Skulls-relikwieën zijn mooi gemaakt. Verder natuurlijk een flinke uithaal naar de high society, al wou men er in de eerste plaats toch een stevige thriller van maken met genoeg vaart erin. Dat lukt aardig, al blijft de formule redelijk eenvoudig en wordt de film nooit echt groots. Acteerwerk was doorsnee, behalve van Joshua "Dawson's Creek" Jackson die de film draagt.

avatar van DeCol

DeCol

Aardige film voor een zondagavond. Het verhaal is vrij simpel en er zitten weinig tot geen verrassingen in de film. Af en toe zijn er spannende momenten en de benaming thriller vind ik ook wel terecht. Het verhaal gaat echter in een hoge snelheid voorbij wat ik een beetje jammer vind. Een beetje meer diepgang had van mij wel gemogen. Joshua Jackson vond ik aardig spelen. De rest was matig. Al met al geen speciale film die voor een keertje leuk is. Ik denk dat een tweede keer kijken heel veel tegenvalt.

avatar van 606

Een hele spannende thriller met een goed verhaal.

Acteren was redelijk.

3,5 ster

avatar van IH88

IH88

“If it's secret and elite, it can't be good.”

Redelijke tienerthriller over studenten en een geheime sociëteit. Het wordt nergens spannend en de acteurs (buiten Joshua Jackson) overtuigen ook niet, maar het kijkt allemaal lekker weg. Het wordt nergens vervelend of saai om naar te kijken. Dat komt vooral door het hoge tempo en de korte speelduur. Regisseur Rob Cohen kent zijn klassiekers.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Verbluffend sterke thriller met een keigoede cast. Naarmate de film vorderde steeg ook mijn quotering. Had hem vroeger al eens gezien maar vond hem nu nog beter na herbekijken. Veel te lage score hier op moviemeter. Van mij krijgt hij 4,5 sterren